COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 901
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 2 190
Днес дали най-накрая ще се решат за въвеждане на по-строги мерки? Сутринта с такова впечатление останах от брифинга. Но много лошо впечатление ми направи, че са направени много малко тестове, в момента сигурно един стабилен % на откритите нови случаи е от тестване в частни лаборатории.

Какви по-строги мерки си представяте? Не се заяждам, наистина ми е интересно.

# 2 191
Днес дали най-накрая ще се решат за въвеждане на по-строги мерки? Сутринта с такова впечатление останах от брифинга. Но много лошо впечатление ми направи, че са направени много малко тестове, в момента сигурно един стабилен % на откритите нови случаи е от тестване в частни лаборатории.

Ами явно такава в стратегията - чакат хората сами да си се тестват, чакат някой друг да им подари електронна здравна система..  та така, само си чакат и разтягат локуми по телевизора Grinning

# 2 192
  • Русе
Колко по-строги мерки и за какво. При двайсетина тежки случая за месец. Без тестове. Сигурно разчитат хората да си търсят решения - да си правят тестове,да се лекуват в къщи, да си образоват децата,да си обезпечават производствто  . А те да отчитат дейност, като не правят нищо. Не че съм очаквала нещо друго. Поне да не се пречкат много

# 2 193
  • Bulgaria
Така ли, какво точно са казали, бихте ли споделили, че не успях да го гледам?

Ето тук може да погледнете:
https://www.facebook.com/Novini.bg/videos/560773034644161/

# 2 194
На 27 март се обявява, че са направени около 6000 теста, близо 500 от тях - повторени. 10 дни по-късно тестовете са 16 000! 10 000 теста, направени за по-малко от 10 дни!!! Браво! Аплодисменти!

# 2 195
Ако ще налагат по-строги мерки, надявам се отново да върнат заповедта за маските, но единствено с по-малка глоба. Това е за предпочитане пред повече ограничения в мобилността.

# 2 196
  • Bulgaria
Как какви по-строги мерки? Наистина ли вярвате, че с тези мерки реално правим нещо? Нищо не правим. И това, че не тестваме е ОГРОМЕН проблем. Хайде отново да дам пример със Сърбия и брой заразени, а там мерките са много строги.

# 2 197
  • Другата България
Цитат
Според мен в голяма степен бума на безработни в момента се дължи на най-банално хитруване от страна на работодателите - за какво да плащат заплата, докато са спрели работа, като могат да изпратят работниците си на борсата да си получават от НОИ обезщетенията, а когато се отпушат нещата - да си ги приберат обратно. Това е реакцията им на неизвестността в момента относно срока на ИП, защото никой не може да ме убеди, че работещ бизнес фалира при половин месец престой. Не е много честно това, но е разбираемо - презастраховат се. Те самите са вложили много средства в своите фирми - за оборудване и всичко останало, така че няма логика да се отказват просто така, явно изчакват.
Цитат
Мрънкането не е за глада, а за стандарта, аз и това разбирам, ма никой няма да плати стандарта на някой с цената на жертви – не е редно това.
Горните части от мнения на съфорумки изразяват и част от моето мнение по въпроса, другото вече съм го писала. Самата аз имам вече примери за това, за първия цитат, вкл. и при нас, говоря и с познати из "другата" България, да не говорим и за друга "практика" на работещи бизнеси в момента, и то успешни - преназначават работниците си на 4 часов или 6 часов работен ден, официално, но пък иначе хората си работят по 8 часа и си получават пълното възнаграждение "под масата".....наистина ли вярвате, че нещо, което работи и е успешно, за половин-един месец ще се срине тотално? И ще фалира? Когато се опре това да се точи от държавата българинът е "цар" на гениалната мисъл и далаверата, това далеч не е само сред бизнесмените.
Що се отнася до втория цитат - казано съвсем на място. Нещо, което пиша от дни. Тук срещнах какви ли не мнения - че да живееш с 600 лева на месец е равносилно на това да си клошар, че как може, о, ужас интелигенцията да се праща на полето да кОпа картофи, или пък в кравеферми...това е за плебса, интелЕгенцията е за едни други места, лъскави, просторни, климатизирани...съжалявам, никакво съчувствие не мога да имам към такива хора, пък нека съм хейтър или злобил. Проблемът е не в това, че няма пари за храна, проблемът е в липсата или ограничението на средства за поддържане на стандарта, с който повечето хора са свикнали - почивките, МОЛ-овете, СПА-то, козметици, маникюр, вечери в скъпи ресторанти и подобни екстри и удоволствия, които сега трябва да се посвият, да се намалят. Но се "свири" по струната на глада, искат се пари кеш, на глава население, не безлихвени заеми, не обезщетение от борсата, а направо кеш, от държавата, която е длъжна. Длъжна да вземе от тези, които все още работят, защото те пък са търтеи, държавни служители, които нищо не работят, ама нали им е сигурно, хора в производства, които функционират, транспортни фирми, банки, пощи, институции...длъжна да вземе от тях, и да даде на останалите си вкъщи. Но ако или когато някои от "даващите" останат без доход, то на тях "така им се пада,те и без друго не стават". Двойният аршин е удивителен, но пък е нормално всеки да съди от собствената си камбанария, без никога да е влизал в "чуждите обувки". А пък ако са били дрипави и скъсани, съвсем.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 12:05 от Merri_An

# 2 198
Ако не е бизнесчето да произвежда и заплатката/доходчето да си ги купим нужните продукти, храни, лекарства, тока, наема да си платим? Слънцеяди ли сте всички, на държавна хранилка ли сте и мислите, че то за вас винаги ще капе - не мога да разбера.

Не сме слънцеяди, но не караме от заплата до заплата.
Не може за 3 седмици в ИП някой да умре от глад.
Първо не би трябвало да му е свършила предната заплата, второ, всеки разумен човек е длъжен да има резерв.

А като умрат 50 000-70 000, ти нали си фен на стадния имунитет, тогава и да искаш, пак няма да има икономика, защото няма да има кой да работи.
Може и повече да са, никой не знае дали този вирус няма да е винаги на линия.

# 2 199
Хайде отново да дам пример със Сърбия и брой заразени, а там мерките са много строги.

Сърбите са направили 7 хиляди теста- два пъти по-малко от нас,
но имат повече върнали се от чужбина....

# 2 200
  • Bulgaria
Хайде отново да дам пример със Сърбия и брой заразени, а там мерките са много строги.

Сърбите са направили 7 хиляди теста- два пъти по-малко от нас,
но имат повече върнали се от чужбина....

Сърбите си затвориха границите отдавна. При нас все още се прибират българи от всякъде. При тях колко хора са се върнали от чужбина в сравнение с нас?

# 2 201
Япония обявява ИП във връзка с коронавируса.

ИП ще обхваща градове, включително Токио и Осака.

# 2 202
  • София
Разбираме го много добре академичния Мангъров, и вас разбираме, но аз лично не съм никак съгласна.

Искате да направите сделка с дявола, живота на едни хора, срещу това да си запазите, бизнесчето, приходчето, заплатаката. На каква цена обаче, да уточняваме ли и дали ще ви излязат сметките...  Че е меко казано нахално вие да сте в графата преуспяващи бизнесмени/трудещи се, а други да ги отчитаме в бодикаунта.

Хайде пак едно и също на три страници. Добре, ние сме дяволи, ама ти като си ангел, кажи какво мислиш и как го виждаш по-нататък?

Клиничното проучване за анти-паразитното лекарство, което някой спомена: https://www.trialsitenews.com/australian-research-team-identifie … Hc9VI_OJmpQsciHyk
Интересни резултати.
Пренасям коментар на мой познат от научните среди.
in vitro, на клетъчни култури, много лекарства действат ин-витро, после когато се стигне до ин-виво се оказва, че не стават и нямат никаква ефективност за дадена индикация, да не говорим че  въпросното лекарство е доста невротоксично .... тези статии най-много да доведат до самолекуващи се и отровени хора.

Сега следват опити върху мишки, после маймуни и накрая хора. Обнадеждаващо е, че има положителен резултатат, но докато стигне до хората, много време ще мине.

# 2 203
Сърбия не е затворила границите си за своите граждани,
 както и нашата не е затворена за български граждани ....

# 2 204
Скрит текст:
DeltaAzimut, права си за голяма част от българите е така. Те и пенсионерите са много бедни, но хвърлят едни хилядарки на ало измамници. Ние обичаме да си мрънкаме профилактично. Обаче има един голям % българи, които наистина живеят на ръба на бедността, които живеят от заплата до заплата и не могат да преживеят и 1 месец без доходи. И тези хора наистина ще гладуват. Обаче ние сме съпричастни. Постоянно виждам добри примери във фейсбук. Обикновени хора купуват храна на нуждаещи се. Обединени можем да бъдем много силни. Дано времето бързо се стопли достатъчно, хем да помогне в борбата с вируса, хем хората да не плащат огромни сметки за отопление.

Е, то за сметките за отопление вече се видя, че ще връщат пари, особено тези, които са на парно. Има и добри новини наоколо, обаче покрай тази цялата истерия, хората не ги виждат. Истината е, че трябва журналята да се мирнат и да оставят хората на мира с това постоянно говорене за вируса и интервюиране на знайни и незнайни "герои", разчитащи на 3-минутна слава, като разказват потресаващи истории. Едно, че стана банално и друго, то явно, че няма за какво друго да говорят и е принцип в журналистиката, че лошите новини правят рейтингите.

Ей го на - онзи ден по тв показват интервю с един италианец, който гневно се възмущаваше как така не приемат в болница 86-годишната му леля. Алооо, другарю, болниците да не са място за умиране? Жената е на 86 години, оставете я да почине в мир! Някои хора желаят да се отърват от умиращите си родители и роднини, прехвърляйки ги в болница, ами не става така. Хората умират и да, когато вече са много възрастни, няма какво да се направи за тях, щото не е измислено лекарство за безсмъртие и все от нещо ще умрем. И да, майка ми също почина от грип през зимата вкъщи, това го казвам, за да не ме нападнат сега хуманитарките, дето ще ми набиват канчето как може така да се разсъждава.

Е да де . Ама аз се радвам че 85 годишната баба Вера в България е излекувана!
Щото работата на лекарите е да лекуват болните . За това тая баба е давала пари цял живот  да получават лекарите заплата .

Много ми се иска да чуя какво се случва с баба Вера във времето - дано и роднините й да могат да й осигуряват индивидуални постове, както са го направили в болницата. А и ми се иска да разбера, дали баба Верка ще удари 100-цата. Знаете ли какво пише в смъртните актове на пациенти, уж починали от Короната? Определено не пише, че са починали от вируса, а пише, че са починали от усложненията, а именно - сърдечна недостатъчност (вследствие на бронхопневмония, вследствие на вируса). Така пишеше и в смъртния акт на майка ми, която не почина от Корона, а от друг грип навремето. Всъщност, започна с грип, разви пневмония (която лекувахме с антибиотици) и фатален край. Разбира се, беше с увредени дробове и сърдечна недостатъчност още преди грипа, защото над 80 години това е най-честото, което се случва с хората, доживели до тази преклонна възраст.
И ако ще на сто вентилатора да ги закачите, изходът ще е един и същ. Да, има изключения, които просто потвърждават правилото. А и изключенията не живеят до безкрай все пак....за това казвам, Бог решава.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 12:29 от DeltaAzimut

Общи условия

Активация на акаунт