COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 901
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 2 235
  • София - Рим и обратно
Как какви по-строги мерки? Наистина ли вярвате, че с тези мерки реално правим нещо? Нищо не правим. И това, че не тестваме е ОГРОМЕН проблем. Хайде отново да дам пример със Сърбия и брой заразени, а там мерките са много строги.
ОГРОМЕН проблем ще имаме след около две седмици, като си получат хората сметките. Тогава сегашните мерки ще ви се видят раят на земята, щото още всичко е тихо и кротко. Давам още 2, макс. 3 седмици хората да търпят. После не знам кой ще ги удържи.

# 2 236
Ако ще налагат по-строги мерки, надявам се отново да върнат заповедта за маските, но единствено с по-малка глоба. Това е за предпочитане пред повече ограничения в мобилността.
Да отбележа, че за втори път се съгласявам с теб ✌😃

# 2 237
https://btvnovinite.bg/bulgaria/pochinaloto-bebe-v-pleven-ne-e-b … olno-ot-grip.html
Това ми попадна случайно.Знам за случилото се,но сега сякаш ми се напасват нещата

# 2 238
  • София
ОГРОМЕН проблем ще имаме след около две седмици, като си получат хората сметките. Тогава сегашните мерки ще ви се видят раят на земята, щото още всичко е тихо и кротко. Давам още 2, макс. 3 седмици хората да търпят. После не знам кой ще ги удържи.
И какво се предполага, че ще направят хората, които никой не може да удържи?
Ще излязат на улицата, хванати за ръце, и ще скандират "Нас не ни е страх!"? Ще свалят правителството? Ще разграбят хранителните магазини, щото са освирепели от глад? Какво точно?

# 2 239
  • Варна

За какво да ги удържи?
Ще хукнат на кино, на фризьор и фитнес ли? Може.
Вече си мисля, че наистина ще е по-добре пробваме модела със стадния имунитет.

# 2 240
Новините от Австрия,

Ако числата продължават да се движат така добре:
От 14 април отварят малките магазинчета за нехранителни стоки.
От 1 май молове и големи магазини, фризьорски салони.
От 15 май училищата, ресторанти, хотели, като решение ще се вземе в края на април.
До края на юни няма да се провеждат събития като концерти, спорт и т.н.

По всяко време са готови пак да дръпнат спирачката.

# 2 241
Абсолютно и аз съм за маските с глоба и следене дали се спазва, при тази разхлабени мобилности.
Борис Джонсън ми се издигна в очите лечението си вкъщи и след десетина дни в болница, като всички простосмъртни, за разлика от нашите "вип-ове".

# 2 242
# 2 243
  • Другата България
https://btvnovinite.bg/bulgaria/pochinaloto-bebe-v-pleven-ne-e-b … olno-ot-grip.html
Това ми попадна случайно.Знам за случилото се,но сега сякаш ми се напасват нещата
Може ли да обясниш и на нас как случай от януари 2019 година ти помогна да си напаснеш нещата?

# 2 244

Виждам как много хора говорят за “ще умрем от глад”, а всъщност никъде в Европа няма затворени фирми/фабрики , които работят в хранителния сектор. България единствена в цяла Европа ли ги е затворила 🤔? ( сериозно питам, странно ми е)
Фирми затворили няма, дори са им скочили оборотите.Въпреки всичко, обаче (някои)  ще си изманипулират данните ( лично знам вече такива) и ще си вземат от държавата помощите.По принцип ако говорим дори за най засегнатите, транспорта и туризма, много транспортни фирми продължават да си функционират, дори с по голяма печалба вдигайки навлата.
Това което аз мисля е - "бизнесът" не може да има претенциите че разитието му ще е в една постоянна възходяща спирала, а в такива форсмажорни обстоятелства би трябвало да си понесе негативите.Които в случая са по вина на неадекватната Държава, но която не би трябвало да плаща никакви обещетения, най малкото поради факта че не тя е първопричината за създалата се ситуация. И все пак извънредно положение се въвежда веднаж на един век образно казано. Отделно питам - от компенсациите и милиардите дългове които тепърва ще теглим, аз точно каква сума ще получа ? От тия поредни 5 милиарда ка кажем ? Или пак ще отидат по разни схеми за "бизнеса" на приятелските кръгове ?
И накрая да отговоря на Val - да , така е , магазините и предприятията в хранителновкусовата промишленост си работят, Зърнарите работят също на пълни обороти чакайки ударна печалба, въпросът е че парите вече свършват..И вместо да ни изпише веждите тая карантина май ще ни извади очите с косвените си последици.

# 2 245
Не се ядосвайте, нали видяхте, че Решетников похвалил БПЦ. Има кой да се радва да сме болни и да бедстваме. И хунанитарна помощ могат да ни пратят.

# 2 246

Лично очаквам след 1 седмица да имаме значително по-строги мерки, за Великден няма да са същите със сигурност, а как ще ги удържат хората.. няма хора за удържане засега, ама методите са ясни де.

# 2 247
Движението е много намаляло, отивам на работа за 10 минути с кола, а преди ми отнемаше около 30 минути, на много места където винаги има задръстване сега няма. За работен ден има много  малко и коли и хора по улиците.

# 2 248
Хора, бързам да споделя с вас радостта ни, че Австрия отпуска мерките след десетина дни:

Скрит текст:
- след 14.04 малките магазини до 400 квадратни метра могат да отворят (разбира се със съответните мерки) и строителни магазини;
- след 01.05. отварят всички (и фризьoри, разбира се Relaxed);
- туризъм и гастрономия ще бъдат отворени на стъпки след средата на май;
- матурите се състоят;
- училищата засега са до средата на май затворени, по-дълга прогноза не могат да дадат;
- продължават да гледат в училища и градини децата на работещи на първа линия;
- университети ще са целия семестър на онлайн обучение;
- след няколко дни ще кажат дали ще има през лятото ивенти и концерти;
- препоръчителната карантина е планирана до края на април.

Браво, явно наистина се справихме тези четири седмици добре.
Дано Великден не обърка плана, готови сме да не каним никого и никъде да не ходим, само вече да приключва тази мъка. Иначе числата актуално 12 072 заразени, от тях в болница са настанени 1074 , а на интензивна грижа 250 .

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 13:32 от Анонимен

# 2 249
  • Другата България

Лично очаквам след 1 седмица да имаме значително по-строги мерки, за Великден няма да са същите със сигурност, а как ще ги удържат хората.. няма хора за удържане засега, ама методите са ясни де.
Дано имаме по-строги мерки.
Що се отнася до сметките, то хората си ги получават вече, България не е София, на различните места различните сметки излизат по различно време.

Общи условия

Активация на акаунт