COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 430
  • Bulgaria
На мен би ми било интересно дали е възможно човек на 60 например да го изкара безсимптомно или с леки оплаквания. Защото както има хора, които на 20 стават критични, би трябвало да има такива на 60, които ще го прекарат леко. Но като цяло това не трябва да ни успокоява, защото никой няма представа дали ще бъде от късметилийте, които ще го прекарат безсимптомно, а те всъщност са много опасни за семейството си.

# 2 431
  • Шумен
Изключително полезна статия  от лекар без грам драматизъм:

https://www.lentata.com/page_17159.html

# 2 432
Да ви питам... Пътят за детската кухня на детето минава през парка... Как трябва да постъпим? Да прехвръкнем ли или за по - голямо удобство да заобиколи по улицата, където ще се разминем с в пъти по - голям брой хора?

Ти пък и кухня ли ще взимаш.? Аз не бих дала на детето нищи, което не е проготвено от мен. Така и така съм си вкъщи, изобщо не си и помислям за кухня

Абсолютно! Чак пък да се чудя как да стигна до кухнята! Хората казаха да не се излиза без належаща нужда. Сигурно детската кухня е точно такава нужда, не знам.
Естествено, че ще вземам! Защо да не вземам? Кухнята си работи нормално, купони се продават, всички майки вземаме. Дайте да не ядем тогава, щото и върху сиренето в Кауфланд продавачката може да е кихнала, да го е пипнала, а и хляба дето го ядем не се знае при пакетирането...
И редовно гледам детето ми да изкарва поне час навън с мен. Не знам кой ще го пипне Корона вирус, но децата и без това са кекави и вечно навлечени с ескимоси и зимни шапки в пролетното време, чак се чудя на майките в ред ли са, та след извънредното положение очаквам бум на вирусни заболявания и болници.
Еми щом така или иначе стоите навън поне един час, няма да Ви е проблем да минете през обиколния маршрут до детската кухня. Казвате че не се притеснявате от заразяване чрез детската кухня и храната от нея, а в същото време Ви притесняват хората по тротоарите. Странно...

# 2 433
Шведите няколко пъти на ден ли подават информация?
Веднъж на ден, в 14.00 часа местно време (българско време 15.00). В 14.00 е и пресконференцията на Агенцията за обществено здраве, начело с Тенгеле.

Швеция в момента регистрира смъртност на 1 М по-висока от тази на Иран...
И по всичко изглежда, че някак шведското общество е ОК с това. Аз не познавам шведи и просто не разбирам кое им е толкова различното от останалите, че неприемливото за нас е за тях съвсем в реда на нещата.

По принцип, никое правителство не може да действа изцяло в разрез с желанието на обществото като цяло. Щом държавата Швеция действа така, значи е подкрепена от хората там, но аз не мога да си обясня КАК....

Имаше анкета и над 80% от анкетираните не искаха да се затворят детските градини и училища, т.е. шведите одобряват стратегията на Тенгеле.

# 2 434
Е какво пишете в тия декларации? "Отивам да си прекопая доматите на село"? То ако за такива причини пускат през КПП значи цялата работа е пълен въздух...можеш да си пишеш всичко на декларацията.  
Пише се истината. Нарочно споделям в темата, досега само четях по малко. И аз се бях спекла 2 седмици да изпълнявам буквално това досадно повтарящо се '"стойте си у дома", само защото на 16.03. не можах да почна работа....
Сега вече гледам трезво на нещата. Да, мерките ни са хлабави, още от първия ден на КПП-тата се видя, че не са смислени. Защо са само за областни градове? Спирам дотук, не ми се философства...Simple Smile

п,п. да се самодобавя - моя позната от София се изсели преди 2-3 дни така на село Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 16:34 от Nothinger

# 2 435
Скрит текст:
Да ви питам... Пътят за детската кухня на детето минава през парка... Как трябва да постъпим? Да прехвръкнем ли или за по - голямо удобство да заобиколи по улицата, където ще се разминем с в пъти по - голям брой хора?

Ти пък и кухня ли ще взимаш.? Аз не бих дала на детето нищи, което не е проготвено от мен. Така и така съм си вкъщи, изобщо не си и помислям за кухня

Абсолютно! Чак пък да се чудя как да стигна до кухнята! Хората казаха да не се излиза без належаща нужда. Сигурно детската кухня е точно такава нужда, не знам.
Естествено, че ще вземам! Защо да не вземам? Кухнята си работи нормално, купони се продават, всички майки вземаме. Дайте да не ядем тогава, щото и върху сиренето в Кауфланд продавачката може да е кихнала, да го е пипнала, а и хляба дето го ядем не се знае при пакетирането...
И редовно гледам детето ми да изкарва поне час навън с мен. Не знам кой ще го пипне Корона вирус, но децата и без това са кекави и вечно навлечени с ескимоси и зимни шапки в пролетното време, чак се чудя на майките в ред ли са, та след извънредното положение очаквам бум на вирусни заболявания и болници.
Еми щом така или иначе стоите навън поне един час, няма да Ви е проблем да минете през обиколния маршрут до детската кухня. Казвате че не се притеснявате отразяване чрез детската кухня и храната от нея, а в същото време Ви притесняват хората по тротоарите. Странно...

Защо? Да не би да е едно и също да ти се изкиха някой в носа и устата и да вземеш храна , минала през термична  обработка, която вкъщи отново се кипва?
Местата за приготвяне на детска кухня дори ПРЕДИ Covid са имали супер висока степен на дезинфекция!

# 2 436
PURE,
Осъзнавам, че шведите одобряват действията на правителството си, но не разбирам с какво манталитетът им е толкова по-различен от този на останалите европейци.

# 2 437
Моето скромно мнение е следното:

* Може да се опита постепенно разхлабване на карантината, ако се гарантира, че всички ще носят маски, и че ще се спазват правила на обществено поведение.
* Започва се с хората, самозаети и със собствен бизнес. Като най-потърпевши.
* Ако това не увеличава взривно заболелите- може да се разшири "отслабването" на мерките.
*  Докато страната епидемиологично не се успокои, се забранява предвижването на циганите (като най-рисковият и недисциплиниран контингент)  извън местата, където постоянно живеят. Както общо, движението им, ако не спазват задължителните мерки- раздават им се маски.

От приложението на тези прости неща, се вижда, как ще се развият нещата. Без да се приложат тези неща- никой, и по никакъв начин, не може да знае, какво и как ще се случи при различните сценарии.

# 2 438
#БЦЖ ъпдейт:

Ново проучване сочи, че БЦЖ ваксините намаляват 10 пъти честотата на Covid-19

Проф. д-п Иво Петров за COVID-19: Стриктното спазване на имунизациите дава добър ефект
https://stolica.bg/zdrave/prof-d-p-ivo-petrov-za-COVID-19-strikt … -dava-dobar-efekt

https://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/prouchvane … otata-na-covid-19

# 2 439
Тва ще доведе до погром.

# 2 440
Тя служителката от кухнята също може да кихне върху вече готовата храна или върху плота и бурканчетата.

# 2 441
  • Mediterraneo
Мхм, дезинфекция, викаш. Ама не ми се спори за детската кухня, не е за това темата.

# 2 442
  • БГ
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
Вчера четох една интересна статия, в която се описваше точно какви помощи сме получили от ЕС от началото на кризата и по какви направления. Помощите бяха в размер над 4млрд.лева. Една от точките беше участие на България в обща обществена поръчка за закупуване на медицински консумативи, за която поръчка България е закъсняла с документацията, но въпреки това са ни изчакали и включили. Та, в тази статия пишеше, че ЕС са ни помолили в знак на солидарност да не спираме износа си за ЕС на маски и защитни облекла. Въпреки това ние сме го спрели. Възможно е в крайна сметка да са си променили решението.
При четене прилагате ли разбиране?
Ако си уточните въпроса, може и да отговоря.
Не знам от къде е статията, но цитираното вътре не е вярно. ЕС нее  отпускал такива суми за България. Ако си мислите, че някой вкл. И ЕС е превел едни пари посметка на правителството. Няма такова нещо.  В случая те само разрешиха да ползваме, ако има останали пари по някои програми за друго. Демек да ги преструктурираме. Та не се надявайтд, че парите са накуп някъде.
Та четете с разбиране.

# 2 443
Мхм, дезинфекция, викаш. Ама не ми се спори за детската кухня, не е за това темата.

И защо не ти се спори? Темата  и без това е скандал след скандал Simple Smile
Искам някоя майка на 2 деца и двамата с мъжа й да работят на компютър по цял ден, да дойде да ми каже как готви за всички , а за малкото дете всеки ден по 3 различни неща. За нас готвя през ден.

# 2 444
  • Варна
Лулу, не ме притесняват нито по тротоари те, нито по парковете хората. Мисълта ми е за абсурда да се забрани преминаване през парк, а на 50 метра по - нататък да може да се разминаваш свободно по тротоара? Или вируса в парка ходи, а по тротоара не? Нищо, домашните кучета опикаха на воля градинките, а аз ще се чудя къде да си дяна детето и ще го дърпам за ръчичката по тротоара, защото не не всеки има кой да му пазарува, да му плаща сметки, да му гледа 2 годишното дете, за да излезе"само по необходимост" 1 път седмично маскиран.

Общи условия

Активация на акаунт