COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 445
Преди малко, мой приятел, публикува във Фейсбук, че трима от колегите на майка му/медицински работник в София/, след тестове днес, се оказали с антитела, двама от тях февруари са имали грипоподобни симптоми, третият март. Най-близките им контакти, не са имали симптоматика.

# 2 446
PURE,
Осъзнавам, че шведите одобряват действията на правителството си, но не разбирам с какво манталитетът им е толкова по-различен от този на останалите европейци.

Аз бях дала една подробна статия за шведския манталитет и безпрецедентно доверие на шведите в техните институции.

ето отново линка (на български език)

Защо Швеция избра друг път за борба с коронавируса

https://webcafe.bg/svyat/zashto-shvetsiya-izbra-drug-pat-za-borb … l0yNuiaZibLd2X0LY

# 2 447
  • Bulgaria
Тя служителката от кухнята също може да кихне върху вече готовата храна или върху плота и бурканчетата.

Спокойно, във водата май се задържаше до 9 дни - ще трябва да спрем да пием и вода. Върху и в храната не може да се задържа много, по-скоро е устойчив върху опаковките - картон, пластмаса и т.н. Ако беше вярно това с храната - готвачката от Банско трябваше да е заразила целия хотел, а всъщност май няма дори болни колеги.

# 2 448
#БЦЖ ъпдейт:

Ново проучване сочи, че БЦЖ ваксините намаляват 10 пъти честотата на Covid-19

Проф. д-п Иво Петров за COVID-19: Стриктното спазване на имунизациите дава добър ефект
https://stolica.bg/zdrave/prof-d-p-ivo-petrov-za-COVID-19-strikt … -dava-dobar-efekt

https://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/prouchvane … otata-na-covid-19
Доц. д-р Петрова: Коронавирусът може изобщо да не се прояви, ако имаме БЦЖ ваксина
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Doc-d-r-Petrova-Koronav … Zh-vaksina-953318

# 2 449
Тя служителката от кухнята също може да кихне върху вече готовата храна или върху плота и бурканчетата.

Ами освен да ти предложа да фотосинтезираш, друго не се сещам. Жалко, че не може да излезеш навън и ще трябва да го правиш от терасата или прозореца.

# 2 450
Скрит текст:
Да ви питам... Пътят за детската кухня на детето минава през парка... Как трябва да постъпим? Да прехвръкнем ли или за по - голямо удобство да заобиколи по улицата, където ще се разминем с в пъти по - голям брой хора?

Ти пък и кухня ли ще взимаш.? Аз не бих дала на детето нищи, което не е проготвено от мен. Така и така съм си вкъщи, изобщо не си и помислям за кухня

Абсолютно! Чак пък да се чудя как да стигна до кухнята! Хората казаха да не се излиза без належаща нужда. Сигурно детската кухня е точно такава нужда, не знам.
Естествено, че ще вземам! Защо да не вземам? Кухнята си работи нормално, купони се продават, всички майки вземаме. Дайте да не ядем тогава, щото и върху сиренето в Кауфланд продавачката може да е кихнала, да го е пипнала, а и хляба дето го ядем не се знае при пакетирането...
И редовно гледам детето ми да изкарва поне час навън с мен. Не знам кой ще го пипне Корона вирус, но децата и без това са кекави и вечно навлечени с ескимоси и зимни шапки в пролетното време, чак се чудя на майките в ред ли са, та след извънредното положение очаквам бум на вирусни заболявания и болници.
Еми щом така или иначе стоите навън поне един час, няма да Ви е проблем да минете през обиколния маршрут до детската кухня. Казвате че не се притеснявате отразяване чрез детската кухня и храната от нея, а в същото време Ви притесняват хората по тротоарите. Странно...

Защо? Да не би да е едно и също да ти се изкиха някой в носа и устата и да вземеш храна , минала през термична  обработка, която вкъщи отново се кипва?
Местата за приготвяне на детска кухня дори ПРЕДИ Covid са имали супер висока степен на дезинфекция!
В тези кухни не се ли получава струпване на много хора на едно място?

# 2 451
  • Bulgaria
#БЦЖ ъпдейт:

Ново проучване сочи, че БЦЖ ваксините намаляват 10 пъти честотата на Covid-19

Проф. д-п Иво Петров за COVID-19: Стриктното спазване на имунизациите дава добър ефект
https://stolica.bg/zdrave/prof-d-p-ivo-petrov-za-COVID-19-strikt … -dava-dobar-efekt

https://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/prouchvane … otata-na-covid-19
Доц. д-р Петрова: Коронавирусът може изобщо да не се прояви, ако имаме БЦЖ ваксина
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Doc-d-r-Petrova-Koronav … Zh-vaksina-953318

Тук само ни обясняват, че ваксинация по време на епидемия не може да се прави, но защо масово ваксинират медицинския персонал в другите държави? Явно не е случайно.

# 2 452
Изключително полезна статия  от лекар без грам драматизъм:

https://www.lentata.com/page_17159.html

Повечето от нещата, за които пише, НЕ ВАЖАТ ЗА ЕВРОПА.

"...Моята работа е да реша кого да изпратя на механична вентилация и за колко време и докога. "

Да се говорят подобни неща е крайно цинично и срамно.
"За колко време и докога"- НЕ МОЖЕ ТОЙ ДА РЕШАВА.
Следователно, браво... чудесно са го "образовали" в англо-саксонското царство... .
Какво се учудваме тогава, докъде сме стигнали... .
Не ми се пише повече по повод подобни "изказвания".
Мога само да кажа, че ако напише подобно нещо в страна от ЕС, ще се лиши от лиценз за 6 месеца.
Тук такива неща просто "не минават".

# 2 453

Ами освен да ти предложа да фотосинтезираш, друго не се сещам. Жалко, че не може да излезеш навън и ще трябва да го правиш от терасата или прозореца.
Не си права. И аз не бих взимала към този момент от кухня. Готвя всеки ден, че и по 2 манджи, плюс че работя всеки ден. Не е непосилно. С 1 дете съм. За мен с 2 деца ежедневното готвенето си е наложително. Мое мнение, кой както иска да го приема.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 18:47 от Чакалката

# 2 454
Скрит текст:
Скрит текст:
Да ви питам... Пътят за детската кухня на детето минава през парка... Как трябва да постъпим? Да прехвръкнем ли или за по - голямо удобство да заобиколи по улицата, където ще се разминем с в пъти по - голям брой хора?

Ти пък и кухня ли ще взимаш.? Аз не бих дала на детето нищи, което не е проготвено от мен. Така и така съм си вкъщи, изобщо не си и помислям за кухня

Абсолютно! Чак пък да се чудя как да стигна до кухнята! Хората казаха да не се излиза без належаща нужда. Сигурно детската кухня е точно такава нужда, не знам.
Естествено, че ще вземам! Защо да не вземам? Кухнята си работи нормално, купони се продават, всички майки вземаме. Дайте да не ядем тогава, щото и върху сиренето в Кауфланд продавачката може да е кихнала, да го е пипнала, а и хляба дето го ядем не се знае при пакетирането...
И редовно гледам детето ми да изкарва поне час навън с мен. Не знам кой ще го пипне Корона вирус, но децата и без това са кекави и вечно навлечени с ескимоси и зимни шапки в пролетното време, чак се чудя на майките в ред ли са, та след извънредното положение очаквам бум на вирусни заболявания и болници.
Еми щом така или иначе стоите навън поне един час, няма да Ви е проблем да минете през обиколния маршрут до детската кухня. Казвате че не се притеснявате отразяване чрез детската кухня и храната от нея, а в същото време Ви притесняват хората по тротоарите. Странно...

Защо? Да не би да е едно и също да ти се изкиха някой в носа и устата и да вземеш храна , минала през термична  обработка, която вкъщи отново се кипва?
Местата за приготвяне на детска кухня дори ПРЕДИ Covid са имали супер висока степен на дезинфекция!
В тези кухни не се ли получава струпване на много хора на едно място?

Май не знаеш как е органзирана работата на подобно място. Струпват се, ами как. Поне едно 1000 човека и хвърлят слюнки и сополи вътре за сгъстяване.

Направо не знам как ядете тия дни вие, как пазарувате.

Чакалката, на колко години е детето ти и работата ти изисква ли да си в срещи постоянно?

# 2 455
  • София
--> Доц. д-р Петрова: Коронавирусът може изобщо да не се прояви, ако имаме БЦЖ ваксина
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Doc-d-r-Petrova-Koronav … Zh-vaksina-953318 <--

Добре де някой да ми обясни.
Яно наистина помага, факт. Но защо тогава имаме 21 починали? Те нали също имат БЦЖ. В смисъл вярвам наистина, че помага, ама въпреки това имаме доста починали и доста в критично състояние. Хърватия например с много повече случаи имат по-малко починали от нас. Защо? За Словакия да не говоря. Там е нещо уникално просто. 1 смъртен случай и само 3ма интубирани при еднакъв брой заразни с нас?!

# 2 456
Нищо, домашните кучета опикаха на воля градинките, а аз ще се чудя къде да си дяна детето и ще го дърпам за ръчичката по тротоара, защото не не всеки има кой да му пазарува, да му плаща сметки, да му гледа 2 годишното дете, за да излезе"само по необходимост" 1 път седмично маскиран.
Така е, разхождащите се в парка домашни любимци много силно затрудняват пазаруващите и плащащите сметките си хора с деца.

# 2 457
  • София

Мога само да кажа, че ако напише подобно нещо в страна от ЕС, ще се лиши от лиценз за 6 месеца.
Тук такива неща просто "не минават".
В Швеция си минават. Имат си етичен код по случая вече от три дни, официално. Кого ще и кого не ще лекуват.

# 2 458
Добре, аз съвсем добронамерено се чудя - майката на Дева от 13.03. не е излизала тая жена никъде... Вие осъзнавате ли какво ще се случи с тия хора след 2-3-4 месеца висене у дома? Остави обездвижването, което е по-опасно от всеки вирус на тая възраст. Ами изнежването от стоене вкъщи, от постоянно миене и дезинфекциране? Вирусът...вирусИТЕ ще изчезнат с магическа пръка от лицето на земята, щом генералчето вдигне мерките ли? Не знам, според мен избождате очи, вместо да изпишете вежди с това затваряне по къщите. Пак да напомня, че в нито една от споменатите държави излизането в парка на въздух и разходка не е било забранено в нито един момент - Австрия, Германия, Англия, Холандия... Хората са наясно, че това е напълно в разрез с интереса на човешкото здраве - и психическо, и физическо..

Хайде оставете жената сама да прецени кое е по-добре за нея. От къде знаете, че няма голяма къща с двор и се е обездвижила? Като ви е толкова важен въздуха и разходките - излезте навън и недейте само да обвинявате хората, които искат да се опазят.
Моята майка не е излизала от края 1.03. Нищо ѝ няма. Има си градинка, тази година се подготвя да отглежда повече неща. Говорим си по телефона. Когато има нужда я снабдяваме с храна и лекарства.

# 2 459
  • Bulgaria
Преди малко, мой приятел, публикува във Фейсбук, че трима от колегите на майка му/медицински работник в София/, след тестове днес, се оказали с антитела, двама от тях февруари са имали грипоподобни симптоми, третият март. Най-близките им контакти, не са имали симптоматика.

Тези тестове дали са надеждни, тъй като стана ясно, че не дават достатъчно достоверен резултат за текуща инфекция. Дали са достоверни на 100% за наличието на антитела? Ако това е така - чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт