COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 285
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 475
Въпросът не е, че се взема храна от детската кухня. Потребителката мърмореше, че трябва да върви по-дълго /заради затворен парк/, за да стигне дотам. Ами като иска да взема храна, съответно ще трябва да повърви...
НЕ!! Не мърморя заради затворен парк и не е и затворен дори! Питам защо мога да мина без проблем по улиците около парка, а не мога да направя същото през парка? Където е 100 пъти пи безопасно поради липса на улично движение за детето ми? Нали безопасността следите, нали това е важно? Пак питам? По улицата не ходи Корона вируса, а в парка ДА?
Не, в парка се струпват хора, на улицата или тротоара, не. Това е смисълът на забраната. Ако парковете са отворени, по цял ден ще гъмжат от групички пенсионери, тийнеджъри и майки с малки деца.

# 2 476
Затова ли СЗО е в подкрепа на ваксинирането и провеждането на приеми в няколко държави в момент на пандамеия?

СЗО ако е за увеличаване на приемите без проведени проучвания, смятай за какви лобита става въпрос! Нека първо се докажат фактите, пък после да даваме акъли.

# 2 477
То ако гледаме борсите и купувачите на акции, май цялата пандемия ще се окаже едно лоби. И вече с наместени пластове, рязко държавите ще почнат да се оправят.
Затова ли СЗО е в подкрепа на ваксинирането и провеждането на приеми в няколко държави в момент на пандамеия?

СЗО ако е за увеличаване на приемите без проведени проучвания, смятай за какви лобита става въпрос! Нека първо се докажат фактите, пък после да даваме акъли.

# 2 478
--> Доц. д-р Петрова: Коронавирусът може изобщо да не се прояви, ако имаме БЦЖ ваксина
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Doc-d-r-Petrova-Koronav … Zh-vaksina-953318 <--

Добре де някой да ми обясни.
Яно наистина помага, факт. Но защо тогава имаме 21 починали? Те нали също имат БЦЖ. В смисъл вярвам наистина, че помага, ама въпреки това имаме доста починали и доста в критично състояние. Хърватия например с много повече случаи имат по-малко починали от нас. Защо? За Словакия да не говоря. Там е нещо уникално просто. 1 смъртен случай и само 3ма интубирани при еднакъв брой заразни с нас?!
Защото може да не се прояви не е равно на не се проявява. Защото всеки организъм е индивидуален и може да се хванат тенденции, но не и закон в развитието на заболяването. Защото може би трябва да се запитаме защо само 21 смъртни случаи има, а не защо са цели 21 Simple Smile
Защото има и други фактори, които влияят, защото имаме и съпътстващи заболявания.

# 2 479
  • Шумен
Birdie, освен цитираното от теб, в което не съм сигурна, но да приемем,  всичко останало си важи  по принцип по отношение на този вирус.Без значение в Европа ли си .Ноо  не ти казва как ще развиеш задължително пневмония, как след 2-3 седмица всички ще сме Ада и т.н и т.н всичко дето се лее по 25 часа в денонощието. Какво удоволствие ви доставя да ви зомбират не знам...

# 2 480

Аз не казвам, че трябва да прекратим да се занимаваме със селско стопанство и в никакъв случай не казвам, че трябва да ядем химия, въпреки, че това ни чака, с този прираст на световното население. Това, което казвам е, че индустрията е тази, която носи богатство на дадена нация.
Пример - Китай. За около 15-20 години се превърнаха от държава в третия свят, в световна сила благодарение на това, че развиха индустрията си, крадейки производството на залюханите разглезени поданици на богати държави.
аз предпочитам да хапна преди да правя индустрия.

Този разговор води горе-долу до никъде и все пак как ще хапнеш, ако нямаш мъни, кинти, денги?
Той и Андрешко е бил зает в селското стопанство, ама...

А иначе, не във връзка с разговорът ни, а по принцип хората около мен не се притесняват толкова много от вируса, колкото от икономическите последствия на  кризата. Защо е така? Защото това е най-нормалният защитен рефлекс, който ни е запазил като цивилизация, а именно: "на мен няма да се случи нищо лошо". Един вирус няма да ни убие, обаче пак криза....ужас.
Сега някои искат да притъпят този естествен рефлекс, заплашвайки, че едва ли не всички ще умрем и който рефлекс обаче, ако се притъпи, ще има сериозни последствия за обществото - убиеш ли надеждата у хората, убиваш тях самите.

# 2 481
Въпросът не е, че се взема храна от детската кухня. Потребителката мърмореше, че трябва да върви по-дълго /заради затворен парк/, за да стигне дотам. Ами като иска да взема храна, съответно ще трябва да повърви...
НЕ!! Не мърморя заради затворен парк и не е и затворен дори! Питам защо мога да мина без проблем по улиците около парка, а не мога да направя същото през парка? Където е 100 пъти пи безопасно поради липса на улично движение за детето ми? Нали безопасността следите, нали това е важно? Пак питам? По улицата не ходи Корона вируса, а в парка ДА?

Защото сме България! Защото тази идиотия я няма никъде по света. Защото ги е страх да не се струпват, а полицията я мързи да си върши работата. Друго обяснение няма.

# 2 482
Защо Ви пречи толкова тази ваксина и теорията за нея?! Та постоянно се надига един спор по темата.
Изобщо не пречи БЦЖ ваксината. На никого- всички деца в Бг трябва да се ваксинират с БЦЖ ваксината. По това, няма никакъв спор.

НО С ЕДНА ДОЗА. Не с повече. НИКОЙ И НИКЪДЕ НЕ ПРАВИ повече от една доза БЦЖ ваксина.
Манту-то не може да се ползва като критерий за резултатността на една предшестваща доза. То не е за това.
НЯМА как да се прецени (измери, обективно проучи) дали направената БЦЖ е резултатна-липсата на заболяване при вече ваксинираният е критерий.

https://www.cdc.gov/tb/publications/pdf/1376.pdf
https://www.thoracic.org/statements/resources/tb-opi/diagnosis-o … -and-children.PDF

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 17:04 от Birdie

# 2 483
Защо Ви пречи толкова тази ваксина и теорията за нея?! Та постоянно се надига един спор по темата.

Мен ужасно ме дразни точно за това - защото е само теория, а се тръби навсякъде по медиите, сякаш е доказана истина. Защото една българска фирма я произвежда и явно иска да направи едни хубави пари в калабалъка. Защото пак става дума само за пари, без да има необходимите изследвания, доказващи полза.

# 2 484
Еми няма как да се сложи полицейски ескорт до всеки, решил да мине през парка, факт. Мисля, че в тези дни полицията има по-належащи задачи. https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/myzh-i-zhe … -stranata-6107906

# 2 485
И аз не искам да споря, но за бебе се готви супер лесно. Та тя храната не трябва да е вкусна. Всичкото е на пара и пасирано/намачкано после. Не се сещам как готвенето отнема време.  За разлика от готвенето за големи хора/деца, всеки със своите капризи и желания.
За бебе, може и да е лесно, но за дете на над 1 г, и над 2 не е лесно да се приготвят 3 различни неща всеки ден.
Тези продукти трябва да се купят, да се обработят. Ако  сте сама с детето (както съм аз), как да стане лесно?
Ако моето искаше кухня и аз щях да взимам, но на скоро я отказа. Луда ставам в тази пандемия какво да и предложа, хем да е разнообразно, хем да е прясно, хем да е вкусно и да го яде.
Не мога да осъждам, че някой взима кухня, даже завиждам.

# 2 486
Преди малко, мой приятел, публикува във Фейсбук, че трима от колегите на майка му/медицински работник в София/, след тестове днес, се оказали с антитела, двама от тях февруари са имали грипоподобни симптоми, третият март. Най-близките им контакти, не са имали симптоматика.

Тези тестове дали са надеждни, тъй като стана ясно, че не дават достатъчно достоверен резултат за текуща инфекция. Дали са достоверни на 100% за наличието на антитела? Ако това е така - чудесно.

Идея нямам, споделих какво е написал. Според мен/заради всичко прочетено и чуто/, са ненадеждни в частта им за установяване на инфекция в момента.

В коя болница работят?

# 2 487
  • Варна
precious, не, всеки има глава на раменете и като е казано, че не може на групички-не може и толкова. Нямам никакво намерение да се събирам на групички и да клича с разни майки в парка. Искам да мога да изкарам на разстояние час с детето и моля не твърдете, че парка е празен, щото всички спазват, а аз не и ако всички като мен излязат ще настане гъчканица. Винаги през годините съм си намирала кътче под дърветата с детето, ако има желание, начин има.

# 2 488
Изобщо не пречи БЦЖ ваксината. На никого- всички деца в Бг трябва да се ваксинират с БЦЖ ваксината. По това, няма никакъв спор.

НО С ЕДНА ДОЗА. Не с повече. НИКОЙ И НИКЪДЕ НЕ ПРАВИ повече от една доза БЦЖ ваксина.
Манту-то не може да се ползва като критерий за резултатността на една предшестваща доза. То не е за това.
НЯМА как да се прецени (измери, обективно проучи) дали направената БЦЖ е резултатна-липсата на заболяване при вече ваксинираният е критерий.

Точно за това е пробата на Манту, като изключим и другите случаи, за които тази проба се използва, се ползва и за туберкулиново тестване след проведена имунотерапия с БЦЖ ваксина;
https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8% … D0%BD%D1%82%D1%83

# 2 489
Пуснаха ли вече новото приложение?

Общи условия

Активация на акаунт