COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 008
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 610

Според мен има план. И той е другите държави да се очистят, за да не внасяме повече заразата ,щото Бойко рече ясно: отвън я донасят. Като няма кой да внася, и ние няма да имаме тук. А през това време вече заразените тук ще оздравеят, или ще умрат. Нови заразени почти няма да има. Излизаме и ние и продължаваме. Пък и ще се стопли и това също може мъничко да помогне. До юни вероятно ще се оправим. Ако другите отвън се оправят. Тях чакат нашите хитреци.
Ама кои други държави да се очистят? Трябва да изчакаме целият свят да се изчисти, ние да сме затворени, и тогава и ние може да очакваме. Но и сега сме с отворени граници, така че вносът на заразени продължава.

Защо пък целия свят?
Откъде го внесохме сега основно? Донесоха го българите, живеещи или учещи в Англия, Германия, Италия, Испания....основно българите, съсредоточени в няколко европейски страни в голяма диаспора

и УК. Те ако се изчистят, ние откъде ще го внесем? От Брега на слоновата кост като дойдат туристи ли?

# 2 611
Мен много ме съмнява това намаляване на заразени по света, в Италия коооолко време чакахме пик, плато и т.н... в другите държави за 2 седмици все едно всичко мина, сега е спад. може и да си внушавам разбира се и дано е така.

# 2 612
Затова ли СЗО е в подкрепа на ваксинирането и провеждането на приеми в няколко държави в момент на пандамеия?

СЗО ако е за увеличаване на приемите без проведени проучвания, смятай за какви лобита става въпрос! Нека първо се докажат фактите, пък после да даваме акъли.
Чела съм, че България е една от четирите страни произвеждащи тази ваксина. Фирмата в България е държавна.
Дали имаме такова лоби в СЗО?

# 2 613
Аз пък въобще не смятам, че ще се стига до крайността всеки да е наплашен и да се пази и ограничава от общуване. Сами видяхме колко много хора все още твърдят, че коронавирус няма, ходят без маски, точно в извънредното положение решиха, че много им се спортува и разхожда, кашлят и кихат наляво-надясно и си хвърлят бацилите. Винаги е имало безсъвестни хора.

Разбира се, въобще не визирам хората, които мислят за икономическия аспект на ситуацията - и те са с правото си. Нито пък визирам хората, които работят или са решили да разходят детето си навън, или тези, които разхождат кучета. Чак толкова не издребнявам. Визирам по-скоро онези хора, които се тръшкаха, че се затварят дискотеките и фризьорските салони. Същите тези ще са първите излезли след падането на извънредното положение. И държа да кажа, че с тези индивиди се сблъсквам по-скоро в действителността, а не в този форум.

По-наплашени и резервирани ще са единствено по-прозорливите и съобразителни със ситуацията.

# 2 614
Според мен медицинският съвет се саморазпусна, за да осуетят напъните на Краля Слънце, да бъде вписан като част от колектива изготвил ръководството за Ковид 19. Това му беше единствения шанс да се запише в историята на България с нещо позитивно Simple Smile

# 2 615
Антъни Фаучи, ръководител на отдела по инфекциозни заболявания в Националния здравен институт, заяви, че коронавирусът може да се предава през въздуха с нормално дишане и говор. Нов начин за разпространение на инфекцията се съобщава в прес-съобщение на MedicalXpress.
https://medicalxpress.com/news/2020-04-coronavirus-scientists.html

(е, то изобщо не е "нов", обаче, англо-саксонците и оранжевият досега се правеха на "компетентни", и не слушаха какво говорят от Южна Корея, Япония и Тайван)

Досега американските здравни агенции заявяваха, че основният път на предаване са капчици от дихателни секрети с диаметър около един милиметър, които болните хора отделят, когато кихат или кашлят. Максималното разстояние на разпространение на такива капки достига само един метър.

Ако обаче вирусът се съдържа във въздуха, който човек издишва, тогава разпространението му става по-трудно да се спре. Това от своя страна е аргумент в полза на носенето на маски от здрави хора.

Пак се потвърждават корейците, тоест:

# 2 616
  • Пловдив
Това, което ми направи впечатление в речта на кралицата е как величае нацията, напомня колко са велики и прочие такива. А ние сме държава с 1300 годишна история и много по-древен произход. Имаме писменост. Златен век. Ренесансът е започнал тук. Как пък никой не повдигна националното самочувствие. Само за кучета, паркове и кафенета се сещаме.

# 2 617
Вчера гледах интервю на водещ корейски епидемиолог (качи го тук една потребителка, сори, няма да го търся в 2000 поста) - според него вирусът ще мине от Северното полукълбо към Южното - т.е. там където е зима, студено. После пак ще се върне в Северното - наесен с песен!! Много ме разочарова, да не кажа по-силна дума Sad
Съжалявам, но това е почти сигурното развитие на нещата...всички сериозни епидемиолози ( световни) смятат така.

# 2 618
Гледам, че са се трили мнения в темата поголовно и то мнения, които не са в съгласие с настоящата световна политика за насаждане на стрес и ограничаване на правата на гражданите чрез карантиниране и глоби - не си намирам едно мнение, което пуснах още в тема 1, за това ще го напиша пак:
Китайците едва напоследък се позамогнаха и си създадоха някаква здравна система. И изведнъж установиха, че старите хора всъщност умират и от грип! Леле мале, какво откритие! Вдигнаха света на ура, показно строиха огромни болници за 10 дена, в които завряха всички в затворени пространства заедно - и здрави и болни под карантина, изпозаразиха ги едно хубаво, лекуваха ги чрез закачане на вентилатори, кой излекували, кой - не и после се биха в гърдите как се справили с епидемията. Това е то.
А и сега показаха, че пак си отварят гнусните пазари...!
Смятам, че трябва да се въведе медицинска виза за граждани от Китай и други подобни държави, в които хигиенните условия не отговарят на тези в страните в Европейския съюз...

П.С. За Италия също писах назад, ако някой реши да ме пита, ще си постна старото мнение.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 19:52 от DeltaAzimut

# 2 619
Сериозно ли вярвате на предсказания?

На мен лично много ми хареса. Кара ме да се надявам Simple Smile
Сериозен спад в Италия.

FlameV, благодаря, правилно съм запомнила значи.

# 2 620
Скрит текст:
Това, което ми направи впечатление в речта на кралицата е как величае нацията, напомня колко са велики и прочие такива. А ние сме държава с 1300 годишна история и много по-древен произход. Имаме писменост. Златен век. Ренесансът е започнал тук. Как пък никой не повдигна националното самочувствие.
Само за кучета, паркове и кафенета се сещаме.
Докато ревем за молове и кафенца, така ще е!

# 2 621
Италия днес има по-човешки спад на новите случаи 3,599, починалите също 636
 Испания също е по-добре - нови  3,386, починали 528
Дано, дано!

Испания, обаче по-бързо преодолява положението в сравнение с Италия, по-малко смъртни случаи, макар и повече заразени, както и повече излекувани, също така по-бързо се стига до намаляване на новите заразени.
Какво има в тази Ломбардия - най-зле до сега в света? Сякаш са ги заляли с вируса.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 19:54 от unabella

# 2 622
  • В.Търново
Аз го имам, ето ти го
Скрит текст:

Ето, пише че след 10 години ще атакува отново и след това ще изчезне, както се е появило.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 21:37 от bubanka

# 2 623
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
И аз не виждам шанс за нормалност скоро. Дори и да ни пуснат да си щъкаме пак на воля вече сме супер наплашени и никой няма да стъпи примерно на театър, кино или концерти в скоро време, заведенията също няма да са за предпочитане, на работа ще се ходи с маски, шлемове и т.н. и постоянно ще треперим какво пипаме, с кого коворим...

О, надявам се да не сме психясали чак толкова Joy
Одеве бях в Лидл - да, имаше режим да пропускане, обаче половината хора бяха без маски, бутаха се по касите, никаква дистанция, пред кварталното магазинче пак се е събрала дружинката за поркане, на пейките между блоковете имаше групички, някои поркаха. Имам чувството, че на хората им писна вече.
не че им е писнало - просто няма смисъл. който го е страх от мечки да не ходи в гората и да си стои у дома.
и за короната това е валидно.
при положение, че вирусът вирее с часове  какъв е смисъла да има  дистанции и прочее ?  някой внесъл вируса
в 8.00 ч може да го предаде на клиента влязъл в магазина в 14-15 ч.

# 2 624

Общи условия

Активация на акаунт