COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 400
  • 32 209
  •   4
Отговори
# 2 655
  • Мадрид / София
Някой има ли информация за разпространението в страни с по-топъл климат?
Днес се сетих  и за Иран. Ще потърся информация.
В Иран е трагедия, но нямам конкретни цифри като данни.

# 2 656
Като гледам какво неистово желание има да се затворят тотално границите за всякакво преминаване си мисля, че  за много съфорумци Северна Корея би било прекрасно място за живеене.
Да положението е сериозно, но добре е някои от време на време да правят и нещо друго освен само да мислят и четат за вируса.
А, не държа да се затворят границите, дори ще напиша как няма да има проблем, ако има съответни действия как са стане. Но не съм съгласна да се побъркват с рестрикции седем милиона, за да се вее някой като свободен електрон по света, след което да се натресе да го лекуваме без осигуровки и да заразява медици. Докато ние се побъркваме без работа и без нормално медицинско обслужване.
Не, не сме Северна Корея, не сме и Китай. Но някой някога да е казал, че в Израел има диктатура? Те преди седмици разпоредиха - всеки, който влезне в страната, независимо от гражданство - Две седмици карантина на негови разноски. Просто, лесно изпълнимо и без пари от държавата.
Как можем да се опазим от нови внесени случаи, като при това ще оцелее малка част от туристическия бизнес.
Всички  влизащи у нас (с малки изключения, които ще изброя по-късно),  да се карантинират за две седмици не на някой частен адрес, а в хотели, предложили си услугите преди това (ще си спасят бизнеса и ще получават свежи пари). Кацат на летището, товарят ги в автобус, който се кара от човек с пълно снаряжение. Карат ги до хотел, посреща ги добре защитен персонал и се затварят по стаите им.
За тези с колите по сухоземните граници - събират колите на пункта и под полицейски конвой до съответния хотел. Влаковете - само товарни извън Бг.
Изхранването - оставяне на храна пред вратата на стаите без контакт. Задължително тестване преди края на карантината.
Парите - от джоба на този, който иска да влезне в тази ситуация. Онлайн предварително плащане не само на хотелските услуги, но и на транспорта с автобус и полицейския експорт, както тестовете и евентуално медицинско обслужване.
Какъв е проблема - не забраняваме на никого нищо, но просто трябва да си плати.
Изключенията - нашенци, които поради естеството на работата си пътуват непрекъснато - тираджии, пилоти и стюардеси, екипажи на кораби. Тях няма защо са ги наказват така - просто сега действащата домашна карантина. Те са много малък брой и дори може полицай пред къщите им да сложим.
Не виждам какъв е проблема това да стане.

# 2 657
# 2 658
  • София
Браво на Пловдив за денонощните кабинети за случаи, съмняващи се за корона!

# 2 659
Иран:
заболели - 60 500
оздравели - 24236
починали - 3 739

# 2 660
В частта за България аз не виждам лъжа, не съм разбрала да дават нещо за подпомагане на хората.

# 2 661
  • Ispania
В частта за България аз не виждам лъжа, не съм разбрала да дават нещо за подпомагане на хората.
Най-вероятно това е единствената истина .

# 2 662
  • Варна
Кой и защо смята, че някъде, без значение къде, трябва да се раздават пари на калпак?
Имма хора, които не са засегнати, поне не пряко, от кризата. Защо трябва да получават помощ?
Същото се отнася и за заемите. Няма причина да се дава гратисен период на всички. Тези, които имат доходи, би трябвало да си ги изплащат, както досега.

# 2 663
  • Germany
Аз понеже съм голям фен на г-н Тръмп и се опитвам да не изпускам брифинг. Предният път всичко беше грейт и амейзинг, снощи вече беше на хард. Много хард се работело, хард с този, хард с онзи. Въобще работи се. Милиони маски се набавяли. Вентилатори се купували. Вери хард дейност се отчита. Обаче беше казал, че до 30 април вирусът ще изчезне, нищо не спомена този път как върви графика, но аз чакам с нетърпение.  
Опитах се и г- н Борисов да гледам, защото и той изглежда забавен, обаче някак си неудобно ми става, чак срам ме хваща 🤔

# 2 664
САЩ ще даде парите на всички (те пари си имат, нали си печатат) - 1200 долара на калпак за големи и 500 долара на калпак за малки - имат и определени изисквания, в смисъл, богатите със заплати над 100 000 долара годишно, няма да получат пари. Поне така го гласуваха, но ще видим. Следя от близо, защото имам близки там.
Ами там е огромната разлика . Едно е да се дадат пари на социално слабите (след хиляда представени документа ), друго е да се твърди че на всички(даже подчертано ) ще се дадат такива суми.

Сега, аз не казвам, че е добре това, което САЩ правят, но те си имат специален закон и фонд, който си пазят за такива нужди/кризи - все пак, не бива да забравяме, че САЩ е световен лидер.
Парите не се дават на социално слаби, точно напротив - на социално слаби се обсъждаше да се дават по-малко пари (но в крайна сметка решиха на всички по равно). Парите се дават на всички служители и работници, независимо дали работят или са съкратени, които получават заплати до 100 000 долара годишно, за да могат да издържат кризата - как ще се определят те? На база данъчна декларация ще бъдат изпратени чековете, без да се подават никакви други документи от хората.

П.С. Имат и една друга програма, за самоосигуряващите се, но да не навлизам в подробности.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 20:43 от DeltaAzimut

# 2 665
  • София
Аз го имам, ето ти го

Е, щом врачките са го казали, значи просто седим и чакаме да се махне. В 21в. друго няма какво да предприемем.

# 2 666
Абе Бащицата нали каза, че ако три дни имаме ниски резултати, ще махне ИП? Сега, ако утре и вдругиден регистрираме пак по 8 човека, в четвъртък ще излезе ли да отмени корона вируса? Grinning

Аз стигнах днес до извода, че Бащицата просто гледа какво правят и другите. И сега като Европа почне да разхлабва мерките, и той ще каже - свободно, рота, оправИхме се Joy

# 2 667
  • София
В Екуадор е 30 градуса жега, а короната никак не изглежда залязваща там.
Жалко.
По-премерено, моля ви Simple Smile
Къде са най-много заразените в Еквадор? Да допуснем, че са в столицата Кито. Кито на колко надморска височина е? Близо 2600 м. Че това е по-високо от Боровец!
Температура в Кито -  максимална 15-20, сега и в следващите 10 дни, минимална - под 10.
https://www.sinoptik.bg/quito-ecuador-103652462/10-days

# 2 668
Някой има ли информация за разпространението в страни с по-топъл климат?
Днес се сетих  и за Иран. Ще потърся информация.

В Сицилия онзиден имаше два пъти и половина повече заразени от България. Там е топличко сега.

# 2 669

Обсъдихте ли проф. Костов от тази вечер по БНТ? Ами той направо си каза, че играта приключва, няма да вирее вирусът тук и не става въпрос за мерки. А, също в негов стил каза да не се завръщаме с бързи крачки от храмовете към пещерите. 😂

Кой беше тоя Костов. Тоя с поетичните излияния. Дето в 400 страници обясни на колегите си как да си свалят маските. Който заяви че МС си е свършил работата. Че в същото време те членовете на съвета не са се наспали и не са имали време за семействата си.
От същия съвет където бяха събрани един уволнен,е дин подсъдим, един жаден за слава, незаинтересован за хората.
Тоя ли Костов да обсъждам.
Дали си заслужава....😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт