COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 846
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 805

Да. А каква е алтернативата на стадния имунитет?
Стоим затворени в къщите, докато вирусът не умре от скука и самота.

Ами направете си корона парти, но ако може в някой бункер без дръжка от вътрешната страна.

Луда работа. От една страна правителството забранява по мистериозна причина разходките в паркове, от друга страна народът е толкова отворен в науките вече, че е сигурен, че трябва набързо да се изпозаразят всички, да стане имунитетът и после да ходим на плаж. Но емигрантите да стоят далеч, защото ще изхарчат скъпите осигуровки, нищо че и без това никой няма да ги погледне, също като тези с осигуровки. Или беше защото са заразни, а иначе у нас корона няма.

# 2 806
Как се ограничава тази зараза, че нещо в Китай гледам, че втора вълна чакат, пък тук всички припадаха по пълни локдауни и зазидани порти? А карантината докога?

Чакат, но не в Ухан. В Ухан я ограничиха.
За коя карантина говориш? В България няма карантина.

# 2 807
Огнян Минчев написа няколко думи по повод на дарвинистите, с които напълно се солидаризирам. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220044483236127&id=1045420914

# 2 808

Да. А каква е алтернативата на стадния имунитет?
Стоим затворени в къщите, докато вирусът не умре от скука и самота.
За такъв имунитет се иска или ваксина, или 70-80% от населението да го преболедува. Ваксина няма, остава да се разболеем. Аке е един по един, бива горе-долу, ако сме всички накуп, става лошо. Много народ ще измре. За това се изолираме, за да забавим процеса с надежда скоро да има лекарство и/или ваксина.

Само че изолацията ни се 'предписва' като защита с/у заразяване. Цял живот ли няма да си покажеш носа навън?

# 2 809
  • Sofia
Скрит текст:
Е кой да им бере аспержите, да им подмива пенсионерите и да ползва толкова купена тоалетна хартия?!? Да няма германци да го работят? Друго си да взимаш 1000 евро и да викаш, че си германец. Или същата работа във Франция .
Както и да е, въпроса е, че и в България можеше , че и доста отгоре да си докара човек с малко умения, и ако не му пречат ръцете .
Скрит текст:

Вярно е за Германия и сезонните работници. Имаше статия в местната преса, че Бойко Борисов не пускал работниците, защото не било честно спрямо бг населението, тъй като се върнели и носели вирусът. Даже наричат България “свръхдраматична, както винаги”, защото имали само 500 заболели. Румъния щяла да пусне своите работници, нямало ограничения. Такава беше статията, нямам представа доколко е вярна.
Стана ми интересно и отворих произволна немска статия. Изключително недружелюбно и восокомерно написана, с отвратително отношение към страната ни. Стана ми много неприятно, без да съм някаква патриотка. Всъщност, потърсих авторката, живее в София и има приятели българи във фб. Надявам се в типичния случай немските журналисти да са по-добронамерени.

В София искате да кажете. Не се меся досега в коментарите (не визирам вас, а изобщо в темата), че хората се лигавели, защото нямало да имат пари за силиконови импланти и айфони, но не късайте съвсем връзка с реалността. На много места в тази държава заплатите са около минималната. Потърсете статистика по общини, ако не вярвате.  На който не му пречат ръцете обикновено се мести или в столицата, или в чужбина. Нали не искате да ви се изсипват всички "селяни" в София? Какво ви пречи да ходят да си берат аспержите?
На мен не ми пречи да си ги берат аспержите... Пречи ми, че някой се опитва благородно да ми обясни, че ако остана без работа и отида на борсата, мога да ходя да садя доматите на село и хем заплата ще ми дават, хем обезщетение ще взимам! Изключително благородно и Великодушно! Само, че нямам село! Какво да правя при това положение, да си купя къща или наем да плащам? Колко му е, те парите по дърветата ги бера, пък и къщите на село май са евтини!
Бледолилава, не е насочено към теб написаното. Simple Smile
Майтапът настрана, от дете си страдам, че нямам село!

# 2 810
  • Пловдив
Дарлинг, от работещите съм.
Имаше въпрос, отговорих.
А ти като не знаеш защо се препоръчва тази изолация, върни се малко по страниците.

Защо всички свързвате селскостопанската работа с копаене на домати. Брането не плодове не е чак толкова неприятна работа, а работна ръка няма. Ако си чевръст, можеш да изкараш не лоши пари.

# 2 811
Как се ограничава тази зараза, че нещо в Китай гледам, че втора вълна чакат, пък тук всички припадаха по пълни локдауни и зазидани порти? А карантината докога?
С физическа дистанция, а скоро и намиране на лекарство, после ваксина.

# 2 812
Заради математическите ли модели се очаква пик- а около Великден? Мисля, че след това ще има повече случаи. Ще се пътува вътре в държавата, ще си пристигат граждани от други държави, ще се правят сбирки с близки, а после обратно на работа, при приятели и съседи. Около 1 и 6 май ще е същото. Дали точно май няма да се окаже пик-а тук? Инкубационният период, в който се предава заразата, и без симптоми, може да е доста дълъг. Имаше информация за повече от 14 дни, затова и болните са под карантина 28 дни.

Ако имат акъл ще затегнат мерките точно преди Великден и ще ги държат до Гергьовден, за да не идват всякакви тумби отвън и да не щъкат тук кой накъдето му падне, и да може наистина след 13 май да започнат хората да се връщат едни по едни на работа. Ако са решили да докарат всички до глад и просешка тояга, да оставят всеки да щъка където си иска. Пък после ще ги питам как ще се оправят с гладните бунтове. Това ми е най-голямата тревога около тая истерия. Какво решение ще вземат за празниците. От това зависи колко време ще изкараме по къщите и колко хора още ще се окажат без работа.

# 2 813
Имам чувството, че няма никакви тестове.

Явно няма, защото цял свят купува тестове. Бях пуснала статия в предишната тема, че в Южна Корея пет фирми произвеждат тестове, но 120 държави искат да купуват от тях. Сеул решава коя държава от тях да е с приоритет.

статия отпреди 5 дни

Борисов иска 30 000 PCR теста месечно от Южна Корея

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-iska-30-000-pcr-te … na-koreia-2219495

# 2 814
абе чувате ли се 50% .....това не е чума!
Погледнете ни само смъртните случаи! Възрастни и тежко болни!
Дааа сега веднага ще кажете , че има 2-3ма уж не в тази категория.
Еми има има един малък процент от млади хора с рак на белия дроб, без някога да са докосвали цигара....Нашата статистика е толкова нищожна , а реакциите толкова драстични, че стана ясно защо сме били 500 години роби....

# 2 815
Москов е подсъдим, 2 обвинения,ощетил държавата с десетки милиони и познайте кой главен свидетел не се явява и става причина делата му да се отлагат..  важно ли е мнението му?
Не, че е по добре да се изкара масово и общото здраве е по важно от индивидуалното. Ще жертвите, дето ще дадем, ще са в името на това да минем нещата като народ. Няма как да минем без жертви, дали веднага с много бързи темпове и загинали, или дългосрочно с почти същия брой хора, но умрели от много други неща.

Ами той Москов му предложи публично да отиде в Св. Анна и да се зарази доброволно, ама той гледам нещо се ослушва. Или той предпочита да е от останалите 30%  Sweat Smile Смешник.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 23:20 от Анонимен

# 2 816
Как може за толкова време да не се разбере, че изолацията пази здравната система Laughing
Ясно е, че ще се стигне до стаден имунитет. Е някъде може и да са в изолация до въвеждането на ваксина.....
Страните в които броя на влизащите в болница падне под броя на изписаните отпускат мерките и стоят в очакване или пак да вдигат мерки, или още да отпускат.

# 2 817
  • София

Чакат, но не в Ухан. В Ухан я ограничиха.
За коя карантина говориш? В България няма карантина.

Все повече става ясно, че чакат в цял Китай, а не само в Ухан, и прекрасен пример са затворените набързо кино салони. Което означава само едно - Китай въобще не се е отървал, разминал, вирусът не е изчезнал, не се е уморил, не е спрял и прочее фантастики.
И няма смисъл да се хващаме за всяка думичка. Да, няма карантина, но карантинните мерки са препоръчителни. Питам, и не само аз, слава Богу - докога? Защото "докато трябва" не е адекватен отговор, а "виж Италия" дори не е отговор на този въпрос.
Да, извънредното положение забавя вируса и печели време - нищо повече, ама нищичко. За това време нашите управници, щаб и прочее си бъркат в носа, а някакви хора ми обясняват, че спасяват света, защото седят на дивана.
Ваксина - 3 години. Лек - неизвестно кога, може и никога. На този фон отново питам - докога с карантината? Ами ако не се открие действаща ваксина и лек никога?

# 2 818
Е, Б.Джонсън все пак тази флу пропаганда си му беше част от плана, да пазим икономиката, а не хората, той не беше сам в това, просто искаше да даде пример, колко е безобидно всичко.
 И Меркел мрънкаше за икономиката цяла седмица, после рязко преосмисли плана и смени тактиката, добре, че не закъсня тотално, като Италия и Испания.
Всяка, всяка Европейска държава можеше да е Италия, никой не вземаше короната на сериозно, просто с Италия първо се случи този кошмар и имаха възможността да видят всички останали какво може да ги достигне.
На Макрон да не би да му се занимаваше с карантина, или на който и да било.
Шведите си казват директно, че ще оставят този и този да умрат, но и там май започват промени.

# 2 819
Ън, и аз мисля като теб.
Голяма грешка ще е да се прекратят сега мерките, които и без това са не особено строги.

Кетч, аз мислех, че ти се гласиш да пътуваш, извинявай!

Общи условия

Активация на акаунт