COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 664
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 270
Никой не е забранил излизането, наистина не разбирам защо стоите затворени, като явно не желаете и никой няма да ви спре да излизате.
Единствено карантиниратите имат забрана за излизане.
Аз пък ужасно много бих искала всички вкъщи да можем да не излизаме поне месец, но бих изключила и интернета и телевизията. Бих си измислила 100 неща да правя без да изтрещявам от страх и бих си починала за месеци напред и събирала сили за "прехода" след ковид19. Щото ще има настъпване на газта за някои след това и още повече мрънкане и оплакване за други.
Днес съм без думи от прочетени реплики в разни други теми тук. Хората реват, че заради ИП рожден ден няма да празнуват....Какво знаете вий, някакъв си вирус, безработица, глад...."Яжте пасти като няма хляб!"

# 3 271
Хеликаза, защо изключваш тестовете от частните лаборатории? Иначе 1 милион теста са поръчани в общата европейска поръчка, част от тях са pcr, кога ще дойдат обаче, не е ясно. Дефицит на тестове има в световен мащаб. Мутафчийски каза, че вече било много трудно на частни лица да намират тестове, всичко ставало само с правителствени разговори.

# 3 272
Да разрешат училището. Не знам за другите, но аз съм с три деца ученици. След тази социална изолация имам нужда да остана малко сама в къщи.:trollface
Да! Heart Училището трябва да бъде едно от първите възстановени неща. С две или повече деца дистанционното обучение вкъщи е ад за всички. Да не говорим за липсата на слънце и на игри с приятели.
Отделно, защо никой не го е грижа за изтрещелите майки, които де факто в момента вършат огромна част от работата на учителките? А и никой не ни пита имаме  ли по два-три лаптопа в повече за да вървят за всяко дете Teams, Zoom или Google Classroom по едно и също време. Защото и родителите работим от вкъщи.
И преди да ми кажете, че искам да си зарежа децата и че не ми пука за здравето им, не, не е така. Едното няма общо с другото. И преди, и сега съм изисквала от тях и съм била в час с материала и знанията им. А здравето е функция на много неща: спорт, хранене, дух. Вярвам, че децата ще се справят и с този вирус, недай боже.
В общи линии ако ми пуснат училищата и парковете, друго не ме вълнува. Без ресторанти и молове мога, без кино и театър ще издържа все някак, идва лято все пак.

# 3 273
Затова ми допадна на Кралицата речта..обясни си жената - да, мерките са неприятни, но да ,трябва да изтърпят малко за всеобщото добро и скоро ще могат да се прегърнат отново. Toчно, ясно и позитивно.
Само да напомня, че в Англия (и в Германия, и в Австрия) никой не е забранявал на хората да спортуват на открито, в паркове и градини. А нашите предпочитат да запечатат  и да глобяват, докато дремят в буса. Нали, тегаво е да се занимават с разпръскване на групи.

1. Тук няма забрана за спортуване на открито. Самосиндикално тичане наляво надясно или каране на колело си го правят хората
2. Това не е точно вярно, което си написала.
Прилагам веднага линкове:
https://metropole.at/coronavirus-which-stores-are-open-which-are … losed-in-austria/
"Parks: Some closed: Innsbruck, for example, has shuttered all public parks. Further closures – including playgrounds – are likely to follow."
https://www.tyrol.com/information-coronavirus  - " Parks, playgrounds and sports grounds have been closed."
https://metro.co.uk/2020/04/05/uk-parks-closed-coronavirus-lockdown-12510977/ -  Brockwell Park in south London closed its gates on Sunday after thousands gathered in green spaces, despite advice to stay at home.

# 3 274
Скрит текст:
Продължавам да не разбирам за кои мерки питат кога ще бъдат разхлабени? Сравняват с Австрия, ама то там всичко беше затворено, тук всичко си работи..да разхлабим кое?
Да разрешат училището. Не знам за другите, но аз съм с три деца ученици. След тази социална изолация имам нужда да остана малко сама в къщи.Trollface

А не ви ли е по-важно здравето на децата ви, от вашето усамотяване?
Ами именно, важно ми е здравето на децата ми и не искам да седят и да се изнежват вкъщи, а после да паднат от една хрема, като в детската градина.

Слава Богу, че малцина  мислят като вас. Повечето мислим за децата си и искаме да ги опазим живи и здрави.

# 3 275
Wink Имам друга теория за църквите, не забраняват, обаче като ще настане едно масово глобяване на хората.

# 3 276
  • Варна
Откъде е тази информация за реално направени 11 000 теста?

Изброените в предишен пост са точно 15 899, колкото са заявени в брояча.
Откъде знаем, че бройките за другите държави са само PCR тестове и само правени от държавни болници?

Със сигурност в тези 15 899 има повторения и най-вероятно те не са само стотина, както спомена Мутафчийски, но едва ли почти 5 000 са повторения.

# 3 277
  • Бг-мама
Обсъждахте ли какво се случва в Белгия , та толкова стремглаво са тръгнали нагоре . Може и да сте го обсъждали ,но съм  пропуснала , не успявам да изчета всичко което пишете.

# 3 278
  • на пъпа на Златията
Продължавам да не разбирам за кои мерки питат кога ще бъдат разхлабени? Сравняват с Австрия, ама то там всичко беше затворено, тук всичко си работи..да разхлабим кое?
Да разрешат училището. Не знам за другите, но аз съм с три деца ученици. След тази социална изолация имам нужда да остана малко сама в къщи.Trollface

Все пак поздравление за 3-те деца!
То и в един двор в началото на 20-ти век е имало по 5 деца , ама в двор . Ама да ги събереш на 100 кв.метра си е направо лудница .

Търпение  пожелавам . И по малко взислателност  за ред в дома . Усмивки желая!!.

# 3 279
На вниманието на Хеликаза, която ме обяви за звездоброец и нарушител на биологичните закони, защото изразих мнението си, че социалната изолация спомага да се преболедува вируса по-леко, тъй като ще ограничим предаването на вируса един на друг.

академик д-р Богдан Петрунов е един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България:
Цитат
Наистина, маските сто на сто не могат да бъдат преграда за проникването на вируса. Разбира се, в никакъв случай.
Но те намаляват значително вирусното съдържание, което приема човешкият организъм. Ако без маска дишаме свободно въздуха вън на улицата и приемаме 10 единици от вируса, когато сме с маска, ще приемем 5 или 2 единици от него. Т.е. ще има много по-малко вирусно натоварване на нашите организми и оттам - много по-малък шанс да прекараме заболяването тежко. Ще го направим по-леко.

Академикът, днес при Неделя Щонова, каза същото като Мангъров, че вирусът ще зарази 60-80 % от населението, но идеята на мерките е не да се спре заразата, защото това е невъзможно, а да се намали тежестта на преболедуването.

https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/duhat-na-zdrave … na-pandemija.html

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 15:11 от Ghost

# 3 280
  • София
Скрит текст:

Ами именно, важно ми е здравето на децата ми и не искам да седят и да се изнежват вкъщи, а после да паднат от една хрема, като в детската градина.

Слава Богу, че малцина  мислят като вас. Повечето мислим за децата си и искаме да ги опазим живи и здрави.
Въх, бре...по-полека с обвиненията. И да, считам, че за децата ми е по-добре всяка събота и неделя да продължим да обикаляме горите около София, отколкото да са заключени в апартамента седмици наред. Ходенето по тротоара на булеварда не е разходка в природата.

# 3 281
НАД  3000 са тестовете за антитела, които са неприложими за диагностика и 3100 са само тестовете от Рамус. Изваждаме и тези от Токуда и Софиямед, и от другите частни и колко излиза, че са направени от държавата?

Как така не знаят кога ще дойдат тестовете? Ние с вас може и да не знаем, но те ТРЯБВА да знаят! И знаят, вероятно, но не смеят да кажат....

# 3 282
Ами и аз се ядосах на депутатите. 2 дена обсъждат решение, което ясно трябваше да се вземе за 5 мин.  В момент когато няма време за губене, те ни занимават  два дена с техните заплати.  Дарението е доброволчески акт. Ти като си в парламент трябва да си за пример в обществото. Такъв пазърлък  за една заплата не бях виждала

# 3 283
Скрит текст:
Аз го приемам като “кога ще спрете да ни се карате по телевизора”

Ама аз наистина вече съм объркана. В страна, в която единствените затворени места са тези, в които може да има скупчване на хора, в която буквално всичко си работи, освен ресторанти, клубове, кина и театри (като ресторантите- просто не приемат на място хора, но работят онлайн поръчките),
се питаме на всеки брийфинг КОГА ще се разхлабят мерките? Отново - кои мерки?
Скрит текст:
Кога ще можем да ходим на барче ли питат..кога ще може да си направим среща в Борисова на бирички ли? Много сериозно на мен си ми бяга логиката и това е

Карат се..защото решиха да приемат половинчати мерки и оттам нататък просто да разчитат на личната отговорност на хората. Така не става. Затова ми допадна на Кралицата речта..обясни си жената - да, мерките са неприятни, но да ,трябва да изтърпят малко за всеобщото добро и скоро ще могат да се прегърнат отново. Toчно, ясно и позитивно.
-да можеш да си купиш кафе и да седнеш на пейка в парка, без да се оглеждаш като гърмян заек дали отнякъде няма да изскочи полицай с глоба в ръка...
-да можеш да си купиш "гащи", без да чакаш половин час пред магазина, за да излезе единствения клиент
-да можеш да поканиш роднините на гости за Великден, без да трепериш дали някой "послушен съсед" няма да привика полицията
-да можеш да се помолиш в църква, без да си на 100 метра от нея
-да можеш да отидеш на вилата, без да пишеш декларации с причини
-да можеш да отидеш на лекар-специалист "днес", а не догодина
-като срещнеш приятелка на улицата, да не се надвиквате от 2 метра, щото над главата ви "виси" 5000 лв глоба
.......................
На мен ми пречи и изкуствено създадената безработица, това ще удари по всички без изключение, върху работещите също и то по опасен начин. Понеже доста хуманисти нещо не го вдяват тоя проблем.

Не разбрах умишлено или поради друга ограниченост се вменява, че в България алтернативите са масова смърт или масова безработица. Но много народ кълве на това извращение.

Да потвърдя - ресторантът срещу нас е отворен, изкараха външните маси и табелата с меню. Голям ресторант в добър квартал. Явно имат разрешение.

# 3 284
Добре, защо държави, в които пандемията взе много повече жертви не смеят да обявят ИП за повече от края на април, а нашите още от сега бързат да го удължат до 13.05?
Уж нямаме много случаи, няма много починали. Уж функционират взетите мерки, пък що така предварително бързат да си вържат гащите? Всъщност някой знае ли колко броя заразени ще се считат за пик?
Не виждам също с какво помага обявяването на всеки нов случай и писането на пълзящи надписи за всеки нов починал. След като даже не са наясно от какво точно от какво е починал човекът. Ако смятат така да ни известяват за всеки нов смъртен случай по този натраплив и брутален начин, докато дойде пикът, народът вече ще е тотално изкрейзал и за зелена рецепта докъм Великден.

Общи условия

Активация на акаунт