COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 596
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 510
  • София
,Думите на генерала бяха " 17 годишен от Карнобат" . Пък " Факти" могат да си пишат каквото си искат.
В Бургас няма нови случаи, затова се чудя. В Русе има ли? Да не би пак да се е изнервил Генерала и да се е объркал
Момчето е от Карнобат (област Бургас), самото то е вирусоносител и е общувало със съучениците си, поради което и те са поставени под карантина.
източник: официален сайт на община Бургас
още подробности според bTV

# 3 511
Аналгин хинин няма от години.

Не аналгин хинин, а аналгин хин, имаше го, от месец-два изчезна.
Обсъждахме го преди седмици.
https://sopharmacy.bg/sopharma-analgin-chin-250mg-10tabl.html

# 3 512
И последно се сещам пак покрай жената от фейсбук, за тези, които разчитат на частните здравни фондове (аз включително), че по време на домашния арест от 28 дена ако сте положителни нямате право и тях да ползвате. Имате право да звъните по телефон на държавата там... Това са ви правата. Да говорите по телефона с чиновници, същите чиновници, които са ви определили като напълно здрави преди тест (ако си направите такъв)! Велико е просто.

# 3 513
Маска и ръкавици желателно, и ако все пак намерите някой да го закара/докара до вас, е желателно и той да е с маска и ръкавици. Същият човек не е длъжен да е под карантина и той само защото е бил шофьор на прибиращ се от чужбина.
Мери, това последното - че шофьорът, който ще изовози прибиращите се от чужбина НЕ подлежи на карантина заедно с тях, сигурно ли е?
Къде мога да видя текста, който го казва?
Скоро ще ни предстои такава ситуация и искам да съм подготвена.
Също така шофиорът какъв документ да предстви на полицейските постове, като идва да ни прибира от друг областен град?
Търсих подобна информация относно прибиращите се, но не намирам ясно и точно.
Моля, ако някой е срещал текст да ми помогне.
Жаки, това е последната заповед на министъра от снощи, те са три, но тази е за карантината:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/06/rd-01-183.pdf и не само. Но от нея няма да разбереш нищо, Joy поне за това, което питаш. Сигурна е информацията, можеш да ми се довериш, не говоря нахалост. Към сегашния момент. Както ти казах, заповеди се издават постоянно, променят или отменят предишни, допълват ги и става едно голямо мазало.
Скоро една потребителка питаше за съпруга си, който се прибира от чужбина, дали и тя трябва да е под карантина-живеят заедно. Казах ѝ, че не, не трябва, но я насочих къде да пита, за да е сигурна. Питала е, същото са ѝ казали. Шофьорът трябва да има декларация, от сайта на МВР се тегли. Отново казвам, засега. При промени ще ти пиша, ама ще ме подсетиш. И Жаки, маски и ръкавици, ама ти това си го знаеш. И за вас, и за шофьора. Безпроблемно прибиране!

Извинявай, не се заяждам , но коя е основателната причина която да се представи пред КПП в този случай ?

И Ако човек трябва да Мине през Няколко града, за да прибере даден човек например минимум  5 КПП ( в различни градове )  , 5 бележки ли трябва да прредаде ?

# 3 514
Как да им вярвам,при положение,че още вчера позната на момчето писа че е починал в Света Анна.Аз вчера писах,но го редактирах Sad
http://kanal3.bg/news/bulgaria/zdraveopazvane/120277-36-godishen … -pochina-v-Sofiya
T.e.не е бил заразен или нещо друго имате предвид ?!

# 3 515
  • Варна
Аналгин хинин няма от години.

Не аналгин хинин, а аналгин хин, имаше го, от месец-два изчезна.
Обсъждахме го преди седмици.
https://sopharmacy.bg/sopharma-analgin-chin-250mg-10tabl.html
Да, но никой не е спрягал, че аналгин хин помага, хининът там е в пренебрежимо малко количество. Това лекарство, което уж помагало е аналгин хинин.

# 3 516
  • София
Аз нямам село. Двамата със съпруга ми сме родом от София.
Родителите ни също са тук .
И те нямат село.

# 3 517
Мери, много благодря, значи ние ще сме така екипирани, че не е за разпаряне:) Някой може да ме вземе за сестра😂
Очила, маски с филър, ръкавици, може и по един дъждобран за всеки случай😂🤪 Малката има шапка с цял визьор. И за шофьора нося, в никакъв случай не искам да рискувам да заразим някой ако сме лепнали нещо. Всичко ще ни е напазарувано и няма да имаме никакъв контакт с никого.
След това щв си пуснем антитела за да видим дали това което изкарахме е онова:)

Няма държава, която да осигурява специализиран транспорт за всеки прибиращ се, аз поне не съм чула. През ум не ми идва да очаквам каковто и да е. Дано сме здрави висчки!
И да се свършва вече 🌺

# 3 518
  • Другата България
Скрит текст:
Маска и ръкавици желателно, и ако все пак намерите някой да го закара/докара до вас, е желателно и той да е с маска и ръкавици. Същият човек не е длъжен да е под карантина и той само защото е бил шофьор на прибиращ се от чужбина.
Мери, това последното - че шофьорът, който ще изовози прибиращите се от чужбина НЕ подлежи на карантина заедно с тях, сигурно ли е?
Къде мога да видя текста, който го казва?
Скоро ще ни предстои такава ситуация и искам да съм подготвена.
Също така шофиорът какъв документ да предстви на полицейските постове, като идва да ни прибира от друг областен град?
Търсих подобна информация относно прибиращите се, но не намирам ясно и точно.
Моля, ако някой е срещал текст да ми помогне.
Жаки, това е последната заповед на министъра от снощи, те са три, но тази е за карантината:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/06/rd-01-183.pdf и не само. Но от нея няма да разбереш нищо, Joy поне за това, което питаш. Сигурна е информацията, можеш да ми се довериш, не говоря нахалост. Към сегашния момент. Както ти казах, заповеди се издават постоянно, променят или отменят предишни, допълват ги и става едно голямо мазало.
Скоро една потребителка питаше за съпруга си, който се прибира от чужбина, дали и тя трябва да е под карантина-живеят заедно. Казах ѝ, че не, не трябва, но я насочих къде да пита, за да е сигурна. Питала е, същото са ѝ казали. Шофьорът трябва да има декларация, от сайта на МВР се тегли. Отново казвам, засега. При промени ще ти пиша, ама ще ме подсетиш. И Жаки, маски и ръкавици, ама ти това си го знаеш. И за вас, и за шофьора. Безпроблемно прибиране!

Извинявай, не се заяждам , но коя е основателната причина която да се представи пред КПП в този случай ?

И Ако човек трябва да Мине през Няколко града, за да прибере даден човек например минимум  5 КПП ( в различни градове )  , 5 бележки ли трябва да прредаде ?
Изобщо не го приемам за заяждане.
Не 5 бележки, а 5 декларации. Колкото КПП-та, толкова декларации.
Основателната причина е тази, че отива да докара хора, идващи си от чужбина.
Почти толкова основателна, колкото да отидеш до вилата да си полееш домата или на преглед при лекар.
Тези хора как да се приберат? Ето съфорумка питаше по-напред за съпруга си, тя ако имаше начин също щеше да го прибере с кола. Не всеки има къде да остане в София 14 дни.

# 3 519

Момчето е от Карнобат (област Бургас), самото то е вирусоносител и е общувало със съучениците си, поради което и те са поставени под карантина.
източник: официален сайт на община Бургас
още подробности според bTV

24 са установените с ковид инфекция за Бургас. Последният случай, това е ученик - син и контактен на 22-рия пациент от Карнобат. Имал е 9 контактни, 7 от коио са негови съученици и връстници. На тях им е наложена 14-дневна карантина, а на него самия 28-дневна карантина.

Този младеж е трябвало да е под карантина или е изтекла вече? Син и контактен на 22-рия пациент?

# 3 520
И все пак аз не намирам информация за 7 заразени от 17 годишен. Несериозно става вече

# 3 521
Увеличили са се сигналите за домашно насилие. В повечето случаи оплакванията са дошли от децата в семейството. Цялата се разтреперих, като чух това Sad

# 3 522
  • София
Е как тази жена и трите и деца, до колкото разбрах се разболяват, а само тя и сина и са полужителени?
Две от децата явно са по-малки, може при тях бързо да се е изчистил вирусът. Те и по-малко дни са били с оплаквания. Големият работи, т.е. е "възрастен".

# 3 523
  • на пистата
Как да им вярвам,при положение,че още вчера позната на момчето писа че е починал в Света Анна.Аз вчера писах,но го редактирах Sad
http://kanal3.bg/news/bulgaria/zdraveopazvane/120277-36-godishen … -pochina-v-Sofiya
T.e.не е бил заразен или нещо друго имате предвид ?!
Жената писа че е нямал никакви заболявания,и още вчера е починал,не днес.

# 3 524
Не знам дали много хора ще празнуват. По- скоро изключения .Пък и вероятно КПП- та ще затегнат мерките. Ако въведат мярка докладвай съседа си срещу 50 лева може и да има успех. Днес видях две патрулки, които бяха сгащили десетина младежи в парка до нас. Искрено се надявам да глобят родителите им( колкото и злобно да звучи).

Общи условия

Активация на акаунт