COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 689
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 585
Виждам, че в темата има големи оптимисти, ок, няма да ви преча:)

# 3 586
  • Bulgaria
Добре. Като разхлабят мерките,няма ли пак да почнат да се заразяват много хора в Италия Испания?

За да се заразяват, трябва да има от кого. А целта е вече всички заразени, които могат да заразяват други да преболедуват, или да умрат и да престанат да бъдат заразители за околните. Тогава няма да има нови заразени и самата зараза ще изчезне. Разбира се, те трябва да продължат да се пазят от другите държави, които са по-назад от тях и може да им внесат заразата отново. Изобщо целта на дистанцирането е да няма контакти, защото те са единственият начин за заразяване.

По-скоро трябва да се справят със заразената обстановка. Най-вече в болниците. Можем да се заразяваме и от предмети, не само чрез директен контакт. Трябва някаква масова дезинфекция навсякъде, както правят в Китай.

# 3 587
Добре. Като разхлабят мерките,няма ли пак да почнат да се заразяват много хора в Италия Испания?

Не, защото вирусът ще го има в много малки количества и постепенно ще изчезне. На теория.
Никой няма да пуска масово хората изведнъж, а самите хора ще са много по-предпазливи в началото и без да им дърдорят политици и генерали и това допълнително ще доубие вируса. А и това пускане на хората ще стане чак някъде края на Май, Юни по-масово.
Какви са тези малки количества? Половин човек? Защото само един е достатъчен да започне всичко отначало.

# 3 588
Хинин в това ново лекарство на практика няма? Така ли да разбираме?

Има неясно количество, вероятно пренебрежимо малко.
Съдържа активно вещество метамизол натрий
Помощно вещество с известно действие - хининов хидрохлорид
https://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/2019-05-20-114819.pdf

# 3 589
Скрит текст:
Това момче в Света Анна, още от миналата седмица казаха, че е интубиран и още от тогава, някъде четох, че имало някакъв инцидент, ама не помня, какво беше.

Фиброза следствие на катастрофа.
Трахеостомата е от катастрофа. Фиброза не мисля, че се получава така. От пневмония може.

Имам фиброза и се паникьосах от новината за 36-годишния.

Е, ако са му били изпочупени ребрата и наранен дробът...

# 3 590
  • София
Идеята на изолацията, поне както аз я разбирам, беше да се даде време на заразилите се да се проявят, за да могат да се поставят под карантина те и контактните им хора и така да се пресече разпространението на заразата. Успоредно с това трябвааше да се тестват всички подозрителни случаи и рискови групи - което не беше направено, колкото и да мънка Мутафчийски.
Страхувам се, че ако изпуснат народа от големите градове, където има най-много вирусоносители, да се юрне по села и паланки да празнува с родАта  - ще пламнат нови огнища по цяла България. Много се надявам да не допуснат това, защото ще обезсмисли  всичко, направено дотук.

# 3 591
MK_ , предполагам, че не е толкова вреден, като деца бая от него изгълтахме. Влияеше много добре върху настинките, това го помня категорично. Затова и не ме учуди чак толкова, като казаха, че хининово лекарство може и да има благоприятен ефект върху коронавируса.
Помня също така, че Мутафчийски се похвали, как стандартните алгоритми за лечение на тежка пневмония дали много добър резултат върху част от първите доказани случаи.

Парацетамола и хинина са изключително вредни за черния дроб. Аз съм с автоимунно на черния дроб и напълно са ми забранени такива лекарства. Все една стреляш с топ право в черния дроб с тях. Не бива да се дават просто така, особено на деца. Но хората нагъват за щяло и нещяло.

# 3 592
  • София
Ън, не отричам. Явно има причина да са го спрели, а и е видимо, че и в момента лекарите са с големи резерви.

# 3 593

По принцип вирусите си взаимодействат с клетките в организма на приемника и се изменят. Точно на изменчивостта на вирусите се разчита. Как ли? Чрез тяхното омаломощяване вследствие взаимодействието.
Така е било и така ще бъде - за това човечеството е оцеляло.

# 3 594
Идеята на изолацията, поне както аз я разбирам, беше да се даде време на заразилите се да се проявят, за да могат да се поставят под карантина те и контактните им хора и така да се пресече разпространението на заразата. Успоредно с това трябвааше да се тестват всички подозрителни случаи и рискови групи - което не беше направено, колкото и да мънка Мутафчийски.
Страхувам се, че ако изпуснат народа от големите градове, където има най-много вирусоносители, да се юрне по села и паланки да празнува с родАта  - ще пламнат нови огнища по цяла България. Много се надявам да не допуснат това, защото ще обезсмисли  всичко, направено дотук.

И аз на това се надявам, Нум. Както и да не допуснат масово прибиране от чужбина да си видят някои безхаберници родата. Дано затегнат мерките, че иначе ще изкараме и лятото в душните апартаменти. съвсем ще увяхнем...За беднотията после да не говорим.

# 3 595

По принцип вирусите си взаимодействат с клетките в организма на приемника и се изменят. Точно на изменчивостта на вирусите се разчита. Как ли? Чрез тяхното омаломощяване вследствие взаимодействието.
Аз съм молекулярен биолог, а ти говориш глупости.

# 3 596
  • София
Какви са тези малки количества? Половин човек? Защото само един е достатъчен да започне всичко отначало.

да падне под 1, при 0.6 се приема, че е 'убит'
но дори и 1 в началото е малка победа. трябва да приемем и в лошия вариант, че ще се наложи да живеем с вируса и просто да сме внимателни, но живота ще продължи от лятото, т.е. няма да ги има ограниченията.
и дано дотогава да е паднал под 1.

# 3 597
  • София
Ами то дори и в момента нямаме много ясна картина за България, защото явно не се тества достатъчно. Имам предвид и преди предполагаемо масово преселване по празниците.

# 3 598
MK_ , предполагам, че не е толкова вреден, като деца бая от него изгълтахме. Влияеше много добре върху настинките, това го помня категорично. Затова и не ме учуди чак толкова, като казаха, че хининово лекарство може и да има благоприятен ефект върху коронавируса.
Помня също така, че Мутафчийски се похвали, как стандартните алгоритми за лечение на тежка пневмония дали много добър резултат върху част от първите доказани случаи.

Парацетамола и хинина са изключително вредни за черния дроб. Аз съм с автоимунно на черния дроб и напълно са ми забранени такива лекарства. Все една стреляш с топ право в черния дроб с тях. Не бива да се дават просто така, особено на деца. Но хората нагъват за щяло и нещяло.

По принцип всяко лекарство преминава през черния дроб. Вярно е, че противомаларийните лекарства (хинин) са тежки за черния дроб, но все пак с тях, отколкото без тях, особено, когато се налага човек да си защити живота.

Кое от казаното от мен не е вярно? От пиедестала на молекулярен биолог предполагам, че вече си стигнала до заветната Нобелова награда, чрез осигуряването на лечение на вирусни инфекции? Сподели, моля?

# 3 599

Хеликаза , как смяташ, че можем да излезнем от това? С възможно най-малко жертви и най-щадящо за икономиката? Демек кой ни е най-оптималният ход?

Общи условия

Активация на акаунт