COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 846
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 3 765
Аааа, досетих се, но викам това с детето от къде дойде. Дано да се оправи малкото човече. А иначе очаквам да ме приканват да скачам главичка на сухо, че доста не ме харесват тука, понеже не споделям оптимизма от мерките на дженерала , както и това, че нещата са адекватни и карантината пази. Ама то не е целта да се харесаме, а да сблъскаме гледни точки, та може и някоя истина да родим.
Аз някъде да съм казал, че деца не могат да боледуват?!? По скоро няма значение възрастта според мен, това си е респираторно с предпочитания към долните дихателни пътища... Какво значение има дали е дете или възрастен?
Георги Дяков,и да скача от счупения мост вътре глава (онзи до църквата)
Малко дете в тежко състояние 😔
https://www.bulnews.bg/article/372724
Коментара ми към вас беше заради Паралия Катерини.
Сложих линка за детета в този коментар,защото са забранени две мнения едно под друго

# 3 766
Вируса вирее на жега, но не вирее на суша и ултравиолетови лъчи.. ако имам някакви надежди за лятото, то е именно заради тези 2 позиции ..

# 3 767
Нещо за 4 год. дете от Велико Търново, което преместиха в Пирогов съобщиха ли, преди два дни май се чакаше теста?

# 3 768
Никакво инфо няма от Франция за тези космически цифри. Предният път казаха, че добавят някакви случаи от старчески домове, а сега не знам какво станало. Явно там са много зле за съжаление, ама то се очакваше.

Н 15.03. там имаше избори. И ето - три седмици по-късно виждаме резултата от това. Над 11 000 новозаразени и над 1400 починали за ден - рекорд, който нито Италия, нито Испания имаха до сега. Затова пак казвам - по Великден не трябва да има скупчване на много хора на едно място - посещения на църкви, събирания с роднини и т.н. Защото ето до това водят тези неща. Защото, ако не го спазим това ни чака и нас в началото на май. Пък който иска нека си затваря очите и да си мисли, че ние сме специални и ще ни се размине.

# 3 769
Високите температури лятото не са ли предпоставка по лесно да се изкарва вируса, макар и да не спира заразяването?

# 3 770
  • Тук и сега
Днес живота си течеше по старому, всички магазини работеха, хора движещи се без дистанция, опашки от пенсионери...
Някой с маски, други без...
Или вируса го няма вече или служителите на реда получиха заповед за разхлабване на дисциплината....

# 3 771
Не само UV светлината ще подпомогне овладяването на инфекцията, а и това, че механизмите му на предаване не са толкова ефективни, защото хората прекарват по-малко време на закрито, отварят се прозорци и прочие хубави страни на топлите сезони.

# 3 772
Честно казано това със заплатите няма никаква гаранция, че ще го направят.
Може и да лъжат. Сигурно е така.

Заплата сигурно няма да вземат, но пък някое дмс или под някаква друга форма вероятно. Не по врат, а по шия.

Колко му е да кажат на журналистите, че се отказват от заплатите, а всъщност да са ги излъгали.

# 3 773
Това ще го напишете ли като официално твърдение към Нигер, Буркина Фасо и Камерун? Щото там нещата са много зле в момента и без да тестват особено много...
Вируса вирее на жега, но не вирее на суша и ултравиолетови лъчи.. ако имам някакви надежди за лятото, то е именно заради тези 2 позиции ..

# 3 774
Нещо за 4 год. дете от Велико Търново, което преместиха в Пирогов съобщиха ли, преди два дни май се чакаше теста?

И аз питах за него, не знам дали някой отговори.

Sunshine_Reggea, а ти защо не разбереш, че освен здрави и млади, някои имаме и възрастни и болни хора?
Или тях да ги погребем живи?

# 3 775
Тези, които са против мерките, вкл. и Радев, наясно ли са, че риск от глад има и без ИП, даже по-голям?
Какви мерки, какъв Радев?
Лично аз бях съгласна 1 месец пълна изолация и строги мерки.
Сегашното какво е? Така може наистина да си изкараме до юни, ама не гази година.

Много хора мисля, че бяха съгласни на  същото, бизнеси затвориха, купища хора в неплатени отпуски с нула месечен доход, други на борсата, в името на здравето.
От държавата - строги мерки, проследяване на контактите, масово тестване, карантини, изолиране и лечение, някакво социално подпомагане. Нищо от зависещото от държавата не се случи, първоначалният ентусиазъм увехна. Не виждам начин да спрат вече хората.
Имаха уникалния шанс да приложат наистина непопулярни мерки в условията на извънредно положение, дори да си  вдигнат малко рейтинга, но уви.

# 3 776
Май само в тази тема не сме разбрали, че е отменено ИП. Laughing Казах ви и за ресторанта срещу нас - на какво основание е отворен, иди разбери.

# 3 777
Аз по-скоро залагам, че французите са докопали отнякъде тестове и са си наваксали от предни дни.
Или като при германците, до сряда наваксват закъснението от обявяването на случаите от уикенда.

# 3 778
Знам го това видинско село. Там хората живеят на ръба на житейския минимум, а роднините им работят в чужбина, предимно в Испания. Мога да предположа как се е заразило детето. Дано се оправи!

# 3 779
Абе нека направят 3000 теста за един ден и като ни уведоми генерала не 20 или 30 а 300 нови заразени пак ще се спре щъкането без цел.
Няма голямо движение по главната в Русе, през седмица по има хора, но събота и неделя е пусто

Общи условия

Активация на акаунт