COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 596
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 795
  • Sofia
Добре де ама тия дни четох тук, че благодарение на мерките държим ниски нива и сичкоеток.
Сега мерките не се спазват. Последно? Взети са мерки, не са взети спазваме ги, не ги спазваме, има епидемиия, няма?
Е кой и как да ти каже, като всичко е предпоследно. Simple Smile

# 3 796
Това с плазмата е когато всичко друго е изчерпано. Много голям риск има, но ако няма друга надежда, се прави.
В Университетската болница в Мюнхен приканват хората, които са оздравели от Ковид19 да дарят кръв. Те трябва да са над 18 г. и под 60 г.
„Вярваме, казва Мартин Хилдебранд,„ че можем да използваме плазма, за да дадем на пациентите, които са сериозно болни, допълнително имунологично оръжие “.  Лекарството трябва да се използва при пациенти, чието състояние се влошава въпреки вентилацията и за които конвенционалните антивирусни лекарства не работят или не работят достатъчно.  "Наистина има едно отчаяние", казва Хилдебранд.  "Нямаме нищо друго."

Принципът е този на ваксинацията.  И тук при така наречената пасивна имунизация се инжектират антитела, докато при активна имунизация се дават малки дози от самия патоген, за да се насърчи имунната система на човека да се защити.  Поради новостта на Коронавируса и неговото агресивно разпространение, няма време да се опита и да се провери ефективността на плазмения метод при продължителни проучвания.

# 3 797
  • MI
Ще започне и в Испания да намалява, спокойно. Не ви ли писна по един и същ начин всеки път?! Преди беше за Италия, оле, не действат мерките, те не спазват, вирусът е мутирал, заразяват се по съседски, вирусът влиза през прозореца и т.н. Толкова ли е трудно да се осмисли, че ефектът се вижда след повече време?! За смъртните случаи пък съвсем.

# 3 798
Добре де ама тия дни четох тук, че благодарение на мерките държим ниски нива и сичкоеток.
Сега мерките не се спазват. Последно? Взети са мерки, не са взети спазваме ги, не ги спазваме, има епидемиия, няма?
Като няма тестване можем само да гадаем. Така като гледам на хората им писна и почнаха да излизат. А отпуснат ли мерките в Европа в края на април, никой не може да ни спре да чакаме 13.05 😂

# 3 799
  • Варна
В парка днес имаше доста хора, седящи и  на пейките, въпреки вятъра, и в Била беше лудница. Никакъв контрол на влизане, вътре един до друг, с кашлящи на воля без маски.
 Звъннах в РЗИ да питам дали мерките са отменени/ смекчени. “ Нямало такова нещо”, за кой магазин става въпрос, адрес не искаха.  Много хора им докладвали за такива нарушения.
Наистина,  и аз вече се чудя има ли някакви мерки ( не само на хартия)? Реално всеки си прави каквото му е удобно и изгодно. Сериозен контрол явно няма.

Така и 3 месеца може да сме “ изолирани” щом мерките не важат за всички.
От една страна е хубаво това неспазване на мерките. Тоест въпреки неспазването няма бум на заразени и починали.
И надежда, че даже и да ги отменят официално тези мерки, може и да не се случи най лошото.

# 3 800
Някой пробвал ли е да звъни в МВР за неспазване на карантината? Има ли полза? Не съм много желаеща да докладвам хора, но пък моето дете седи вкъщи и изтерясва, а разни студенти под мене вечер се събират на купон по 10- на и вече ми писва.

# 3 801
  • MI
Това с плазмата се прилага и от китайците, и в Павия в Италия. Но наистина е за критични случаи, не едва ли не за превенция.

# 3 802
Като няма тестване можем само да гадаем. Така като гледам на хората им писна и почнаха да излизат. А отпуснат ли мерките в Европа в края на април, никой не може да ни спре да чакаме 13.05 😂

Ами ще изпраскат едни новини с 40-50 умрели и 270 нови за ден, и ще се кротнат. А в махалите на новите българи със сигурност ще настане ад скоро. Не мисля, и че ще ги тестват. А вземат ли много да отиват към болница, защото никой не се съмнява, че ще отидат, а няма да звънят по телефони, ще има и бити лекари.

# 3 803
И аз вече не знам има ли мерки и какви са. Народът пак хукна, доколкото може, защото все пак почти всички магазини и всички заведения са затворени.

Днес една колежка, която е много мила и през половин час идва да си говорим, най-случайно спомена, че снощи ходила да носи храна на братовчед си, който е заразен с корона. Гърлото ми пресъхна, гласът ми изчезна и едва успях да питам откога е болен. От петък бил болен, казали му да си стои в тях, лекари и социални го посещавали всеки ден, но роднините се разбрали да се редуват да му носят домашна храна. Аз се опитвам да убия с поглед и количка всеки, който не знае какво точно е два метра, като си мисля, че това ще ме спаси, а в същото време колежката половин час ми разказва какъв пай със зелен лук му приготвила на братовчеда. Много хубаво, ама...?!

# 3 804

Според мен по-голямата част от хората ги спазват, на добра воля и повече акъл. Моите всички познати и приятели много стриктно си ги спазват поне (възрастова група 26-36). Нямам шляещи се хора безцелно. Дори тези с по 2 деца си седят мирно у тях. В квартала също не виждам особено много хора, а все пак си извеждам доггото и имам поглед над близките градинки, които преди бяха пълни, сега - тц.
Сигурна съм, че има много, на които не им дреме. Все пак и тук ги виждаме "it's just a flu" проповедниците, но без контрол - така ще е. Има една специфична част от българите, дето от друго, освен да им бръкнат в джобовете, не разбират. Ама все пак вземете предвид, че ние нямаме забрана за излизане. Имаме указания за социална дистанция, ама то не можеш да сложиш на всеки супермаркет полицай и на всеки човек същи 1 да му ходи по дупето. Трябва и малко лична отговорност.

# 3 805
@ Дяков

Плазмата и антителата са единственото сигурно средство за тежко болните, интубираните, на границата.
Раздвижи гънките "онкофармацевте" (има ли такива)?

# 3 806
Това ще го напишете ли като официално твърдение към Нигер, Буркина Фасо и Камерун? Щото там нещата са много зле в момента и без да тестват особено много...
Вируса вирее на жега, но не вирее на суша и ултравиолетови лъчи.. ако имам някакви надежди за лятото, то е именно заради тези 2 позиции ..

Ами там точно си е доста влажно.. нека по-добре видим Алжир, Либия, Египет.. те как са. Не съм гледал.
https://www.ventusky.com/?p=4.5;10.6;3&l=humidity&t=20200407/2100

Един бърз поглед в Уикипедия показва крайбрежните зони на Камерун като едно от най-влажните места на планетата. Вероятно и Нигер..
Сега разгледах данните за някои щати в USA, където и сега е достатъчно топло, някои сухи пустини (Аризона, Невада), други с голяма влажност - Мисисипи, Алабама, Южна Каролина.
Ето данните за тях

Население приблизително:
Аризона - 7 000 000,
Южна Каролина - 5 000 000,
Алабама - 5 000 000,
Мисисипи - 3 000 000,
Невада - 3 000 000 - най-сухото и горещо място!
Толкова за сухо или влажно...
Не че не искам топлото да изтрепе короната, но повечето хора на тези места ходят боси по джапанки зимата, а климатиците са само за охлаждане!

# 3 807
В Университетската болница в Мюнхен приканват хората, които са оздравели от Ковид19 да дарят кръв. Те трябва да са над 18 г. и под 60 г.
„Вярваме, казва Мартин Хилдебранд,„ че можем да използваме плазма, за да дадем на пациентите, които са сериозно болни, допълнително имунологично оръжие “.  Лекарството трябва да се използва при пациенти, чието състояние се влошава въпреки вентилацията и за които конвенционалните антивирусни лекарства не работят или не работят достатъчно.  "Наистина има едно отчаяние", казва Хилдебранд.  "Нямаме нищо друго."

Принципът е този на ваксинацията.  И тук при така наречената пасивна имунизация се инжектират антитела, докато при активна имунизация се дават малки дози от самия патоген, за да се насърчи имунната система на човека да се защити.  Поради новостта на Коронавируса и неговото агресивно разпространение, няма време да се опита и да се провери ефективността на плазмения метод при продължителни проучвания.
Антителата помагат за спасяване на критично болните.
Това е идеята. И е правилна, и умна, и навременна.
Германия... просто.

С какво мислите лекуват англо-саксонските вождове? ... с антитела. Серуми. Ако ги нямаше, досега да са го интубирали. С незнаен изход. Но за приложението на антитела ( и серуми) си мълчат. Не е нужна информация за "масите"- може и те да "поискат" от вкусната хапка.

А, виж, В Германия правят нещо ЗА ВСИЧКИ. Не само за "избраните".
Просто и ясно.

"В селото пълно със слепци, и този с едно око има зрение на сокол". Народна поговорка.
Ще ви цитирам и двамата за да допълня. И у нас призовават за кръводаряване. Не че е във връзка с ковид, но си имаме и тук кампания.

# 3 808
  • Тук и сега
Моля някой който има информация или клипчета за взетите мерки в Индия ако може да качи тук.
Там действат директно с пръчки....

# 3 809
@ Дяков

Плазмата и антителата са единственото сигурно средство за тежко болните, интубираните, на границата.
Раздвижи гънките "онкофармацевте" (има ли такива)?
грижих се седмица за двама онкоболни и се случи да наблюдавам вливане на плазма. Единият човек понасяше много зле тези процедури.

Общи условия

Активация на акаунт