COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 087
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 3 810
В тия вашите любими Била, Лидл и Кауфланд вместо “отваряме каса 12” да вземат да викат на любителите на евтините боклуци “стойте на два метра, два метра, два метра и не се моткайте из магазина като мухи без глави”.
Ама надали😀

# 3 811
Добре де ама тия дни четох тук, че благодарение на мерките държим ниски нива и сичкоеток.
Сега мерките не се спазват. Последно? Взети са мерки, не са взети спазваме ги, не ги спазваме, има епидемиия, няма?

Според мен по-голямата част от хората ги спазват, на добра воля и повече акъл. Моите всички познати и приятели много стриктно си ги спазват поне (възрастова група 26-36). Нямам шляещи се хора безцелно. Дори тези с по 2 деца си седят мирно у тях. В квартала също не виждам особено много хора, а все пак си извеждам доггото и имам поглед над близките градинки, които преди бяха пълни, сега - тц.
Сигурна съм, че има много, на които не им дреме. Все пак и тук ги виждаме "it's just a flu" проповедниците, но без контрол - така ще е. Има една специфична част от българите, дето от друго, освен да им бръкнат в джобовете, не разбират. Ама все пак вземете предвид, че ние нямаме забрана за излизане. Имаме указания за социална дистанция, ама то не можеш да сложиш на всеки супермаркет полицай и на всеки човек същи 1 да му ходи по дупето. Трябва и малко лична отговорност.
И заплахата за бъркане в джоба не ги стряска. Онзи ден се прибирах с колата, минавайки покрай морската градина - минимум 15 човека видях (шофирайки), а дори не беше топло времето.

# 3 812
  • Немция
В Германия позволяват да се прилага лекарството срещу ебола Remdesivir, което още не е докрай  клинично изпитано. Ще се изпробва при особено тежки  болни пациенти от covid-19.

https://www.merkur.de/welt/coronavirus-deutschland-tote-zahlen-a … -zr-13642489.html

# 3 813
Цял Китай извън Ухан и Хубей, Корея, Сингапур.
Има нещо гнило.
Нереално е толкова заразна гад, която  най-малко месец вършее на воля преди мерките, да следва толко стриктно границите на Ухан и за това време така и да не отиде до Шанхай или Пекин, например.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 23:55 от _Ивет_

# 3 814
Добре де ама тия дни четох тук, че благодарение на мерките държим ниски нива и сичкоеток.
Сега мерките не се спазват. Последно? Взети са мерки, не са взети спазваме ги, не ги спазваме, има епидемиия, няма?

Сегашното неспазване ще се види след 2 седмици.. сега по ясно ли е?

# 3 815
  • При семейството си
И аз вече не знам има ли мерки и какви са. Народът пак хукна, доколкото може, защото все пак почти всички магазини и всички заведения са затворени.

Днес една колежка, която е много мила и през половин час идва да си говорим, най-случайно спомена, че снощи ходила да носи храна на братовчед си, който е заразен с корона. Гърлото ми пресъхна, гласът ми изчезна и едва успях да питам откога е болен. От петък бил болен, казали му да си стои в тях, лекари и социални го посещавали всеки ден, но роднините се разбрали да се редуват да му носят домашна храна. Аз се опитвам да убия с поглед и количка всеки, който не знае какво точно е два метра, като си мисля, че това ще ме спаси, а в същото време колежката половин час ми разказва какъв пай със зелен лук му приготвила на братовчеда. Много хубаво, ама...?!

Ехх, хубаво, де. Да го оставят да фотосинтезира ли или умира ли, какво?
Защото тя, докато му е приготвяла пая, някак си, как се е заразила, че и после теб?
Други пък имам чувството, че всеки ден минават на проверка за спазване на мерките в Била, Кауфланд, Лидл, парковете. Аз защо не знам какво е положението в тях?

# 3 816
Чухте ли в оригинал фразата на Радев? "Кръгом и бегом обратно!"
И все за глад говори, аман!
Толкова конфликтен и все на контра да е.....

Това беше много грозно наистина! В първия момент не повярвах на ушите си Frowning
Аз пък се чудя как ще пътуват хората по Великден като има КППта? Няма да може да се излиза по работа, все пак празници са... Не знам, май само аз не излизам от Пловдив, то преди няколко дена, тук една съфорумка почти ме навика, че съм била от мрънкащите, щом не мога да мина КППто без причина - всички го правели.

# 3 817
Брат ми има задух от 23.03. Направен му е тест, отрицателен. Обаче нещата не отиват на добре, днес му направиха втори рентген и ПКК и се оказа, че се влошава, въпреки че от две седмици е на антибиотик. Сега му предписаха втори антибиотик и четвъртък е на пулмолог. Аз имах проблеми преди 2 седмици и писах тук, болеше ме много гърба. Прегледаха ме, преслушаха ме, нищо не чуха. ПКК нищо не показа. Ама се замислих за тези тестове, колко са надеждни всъщност? Възможно ли е да сме си имали коронавирус, обаче той сега да има усложнения от него и вече да не го отделя? Много ми е странна тази ситуация нашата. Другите са здрави. Никой няма температура и не е имал. Нито кашлица.

Необходимо е да се направи посявка на брат ти и спрямо нея да се прецени какъв антибиотик да се ползва. Ако се влошава, трябва да постъпи в болница - не е задължително да има Ковид 19, освен този вирус, съществуват и други причини за една пневмония.

# 3 818
В Германия позволяват да се прилага лекарството срещу ебола Remdesivir, което още не е докрай  клинично изпитано. Ще се изпробва при особено тежки  болни пациенти от covid-19.

https://www.merkur.de/welt/coronavirus-deutschland-tote-zahlen-a … -zr-13642489.html
Това е най-ефективното лекарство до момента. Тук и да имаме от него, вероятно се пази за по-специалните пациенти.

# 3 819
@ Дяков

Плазмата и антителата са единственото сигурно средство за тежко болните, интубираните, на границата.
Раздвижи гънките "онкофармацевте" (има ли такива)?

Ами плазмата освен, че може да ти прехвърли много бонус заболявания, има и доста голям риск да ти "желира" кръвта в системата. И ако кажеш, че не знаеш механизма на това явление, късай дипломата. Че е крайно решение при изчерпани всякакви други , съм съгласен.

# 3 820
Коментирахте ли вече това:

Япония дава безплатно на България и още 19 други страни противогрипно лекарство срещу COVID-19

Става въпрос за Авиган (Фавипиравир). Давало много добри резултати при по-леките случаи. Дето тук джипитата ги лекуват по телефона.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/iaponiia-d … mpaign=abtest2020

# 3 821
Коментирахте ли вече това:

Япония дава безплатно на България и още 19 други страни противогрипно лекарство срещу COVID-19

Става въпрос за Авиган (Фавипиравир). Давало много добри резултати при по-леките случаи. Дето тук джипитата ги лекуват по телефона.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/iaponiia-d … mpaign=abtest2020
Япония... на изгряващата надежда.
Достойни за уважение.
Не ги интересуват "акционерите"... апропо, утре очаквайте плюене на Япония в Бг печат  (поводи ще намерят- ако няма, ще ги изсмучат) от платени англо-саксонски български драскачи (т.нар. "икономически издания". Които със затаен дъх следят всяко посещение на клозета от американските "брокери" на Уолстрийт).

# 3 822
Полицаите, които също са на първа линия в борба с коронавируса, отправиха трогателно послание. Облечени в униформи, органите на реда от София, направиха колаж с техни снимки. Всеки един от тях държи лист с дума. Посланието, което се образува е „Бъдете отговорни. Останете вкъщи и всичко ще бъде наред. Благодарим Ви!".

# 3 823
Днес четох много интересен коментар за случаите в Чикаго, че повече от половината заразени и 70% от починалите са чернокожи, въпреки че съставляват само 30% от населението на Чикаго. Казват, че най-вече градовете с голямо чернокожо население са се превърнали в огнища - Детройт, Милуоки, Ню Орлиънс и Ню Йорк

# 3 824
  • Варна
Скрит текст:
Това ще го напишете ли като официално твърдение към Нигер, Буркина Фасо и Камерун? Щото там нещата са много зле в момента и без да тестват особено много...
Вируса вирее на жега, но не вирее на суша и ултравиолетови лъчи.. ако имам някакви надежди за лятото, то е именно заради тези 2 позиции ..

Ами там точно си е доста влажно.. нека по-добре видим Алжир, Либия, Египет.. те как са. Не съм гледал.
https://www.ventusky.com/?p=4.5;10.6;3&l=humidity&t=20200407/2100

Един бърз поглед в Уикипедия показва крайбрежните зони на Камерун като едно от най-влажните места на планетата. Вероятно и Нигер..
Сега разгледах данните за някои щати в USA, където и сега е достатъчно топло, някои сухи пустини (Аризона, Невада), други с голяма влажност - Мисисипи, Алабама, Южна Каролина.
Ето данните за тях

Население приблизително:
Аризона - 7 000 000,
Южна Каролина - 5 000 000,
Алабама - 5 000 000,
Мисисипи - 3 000 000,
Невада - 3 000 000 - най-сухото и горещо място!
Толкова за сухо или влажно...
Не че не искам топлото да изтрепе короната, но повечето хора на тези места ходят боси по джапанки зимата, а климатиците са само за охлаждане!

Може би климатиците са част от проблема, доколкото знам, в Щатите навсякъде в помещенията държат доста хладно. Така е и в доста други горещи места по света. Може пък така да подпомагат размножаването на вируса...

Общи условия

Активация на акаунт