COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 840
Това ще го напишете ли като официално твърдение към Нигер, Буркина Фасо и Камерун? Щото там нещата са много зле в момента и без да тестват особено много...
Вируса вирее на жега, но не вирее на суша и ултравиолетови лъчи.. ако имам някакви надежди за лятото, то е именно заради тези 2 позиции ..

Ами там точно си е доста влажно.. нека по-добре видим Алжир, Либия, Египет.. те как са. Не съм гледал.
https://www.ventusky.com/?p=4.5;10.6;3&l=humidity&t=20200407/2100

Един бърз поглед в Уикипедия показва крайбрежните зони на Камерун като едно от най-влажните места на планетата. Вероятно и Нигер..
Алжир и Египет са ни задминали по заразени. По над 1000 човека.
Стига с тези Ув лъчи - вирусът е издръжлив на тях, това че вирее и в топли страни го доказва. Природните няма да го унищожат, освен ако не става дума за специални Ув лампи, които освен всичко останало са и вредни.

# 3 841
  • Под сянката на разлистените кактуси
Скрит текст:
Това ще го напишете ли като официално твърдение към Нигер, Буркина Фасо и Камерун? Щото там нещата са много зле в момента и без да тестват особено много...
Вируса вирее на жега, но не вирее на суша и ултравиолетови лъчи.. ако имам някакви надежди за лятото, то е именно заради тези 2 позиции ..

Ами там точно си е доста влажно.. нека по-добре видим Алжир, Либия, Египет.. те как са. Не съм гледал.

Един бърз поглед в Уикипедия показва крайбрежните зони на Камерун като едно от най-влажните места на планетата. Вероятно и Нигер..
Сега разгледах данните за някои щати в USA, където и сега е достатъчно топло, някои сухи пустини (Аризона, Невада), други с голяма влажност - Мисисипи, Алабама, Южна Каролина.
Ето данните за тях

Население приблизително:
Аризона - 7 000 000,
Южна Каролина - 5 000 000,
Алабама - 5 000 000,
Мисисипи - 3 000 000,
Невада - 3 000 000 - най-сухото и горещо място!
Толкова за сухо или влажно...
Не че не искам топлото да изтрепе короната, но повечето хора на тези места ходят боси по джапанки зимата, а климатиците са само за охлаждане!

Може би климатиците са част от проблема, доколкото знам, в Щатите навсякъде в помещенията държат доста хладно. Така е и в доста други горещи места по света. Може пък така да подпомагат размножаването на вируса...

Понеже живея в Аризона, отговарям - все още не сме пуснали климатиците, денем температурата е около 23 градуса, нощем пада до 12-13. На отворени прозорци сме, не е от климатика

# 3 842
  • София
Май само в тази тема не сме разбрали, че е отменено ИП. Laughing Казах ви и за ресторанта срещу нас - на какво основание е отворен, иди разбери.
А интересното е - посетители имаше ли, така спокойни, да си поръчват хапване, пийване или?

Скрит текст:
Скрит текст:

Сега разгледах данните за някои щати в USA, където и сега е достатъчно топло, някои сухи пустини (Аризона, Невада), други с голяма влажност - Мисисипи, Алабама, Южна Каролина.
Ето данните за тях

Население приблизително:
Аризона - 7 000 000,
Южна Каролина - 5 000 000,
Алабама - 5 000 000,
Мисисипи - 3 000 000,
Невада - 3 000 000 - най-сухото и горещо място!
Толкова за сухо или влажно...
Не че не искам топлото да изтрепе короната, но повечето хора на тези места ходят боси по джапанки зимата, а климатиците са само за охлаждане!

Може би климатиците са част от проблема, доколкото знам, в Щатите навсякъде в помещенията държат доста хладно. Така е и в доста други горещи места по света. Може пък така да подпомагат размножаването на вируса...
Едва ли - в момента в Лас Вегас, Невада, е ок. 20-21 градуса, така ще е и следващите 10 дни...

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 06:41 от Ronald

# 3 843
В парка днес имаше доста хора, седящи и  на пейките, въпреки вятъра, и в Била беше лудница. Никакъв контрол на влизане, вътре един до друг, с кашлящи на воля без маски.
 Звъннах в РЗИ да питам дали мерките са отменени/ смекчени. “ Нямало такова нещо”, за кой магазин става въпрос, адрес не искаха.  Много хора им докладвали за такива нарушения.
Наистина,  и аз вече се чудя има ли някакви мерки ( не само на хартия)? Реално всеки си прави каквото му е удобно и изгодно. Сериозен контрол явно няма.

Така и 3 месеца може да сме “ изолирани” щом мерките не важат за всички.
От една страна е хубаво това неспазване на мерките. Тоест въпреки неспазването няма бум на заразени и починали.
И надежда, че даже и да ги отменят официално тези мерки, може и да не се случи най лошото.

Не знам кое му е хубавото. Това е от вчера.  Сега почва и пазаруването за Великден, след това пътуването, после завръщането.
Мисля, че е рано да говорим за бум, дано и не се налага, но според мен резултатите от неспазването на мерките ще се видят в края на април и началото на май. А 1ви и 6 -ти май се падат идеално за една 10 -дневна почивка (с малко дни отпуск).
Тогава в много държави мерките ще са смекчени, а на българина ще му се пътува.

# 3 844
И в ОК май данните за смъртните случаи били само от болниците, без домовете за възрастни. Щатите са доближили 2000 вчера, мярна ми се нещо, че цветнокожите по принцип страдали повече от диабет, затлъстяване, сърдечно-съдови (май и с бедността се свързва), и за това случаите на заболели са диспропорционално повече при черните, и още по-диспропорционални при смъртните случаи.

# 3 845
  • София
Брифинг на СЗО
„Сега ние трябва да отидем в семействата и да потърсим онези хора, които може да са болни и ДА ГИ ПРЕМЕСТИМ...“ извън семействата им. Това го твърди официално лице от СЗО.

https://www.youtube.com/watch?v=wosxB62M_BE&feature=youtu.be … yPqofLiScXWrlICes

# 3 846
  • София
Брифинг на СЗО
„Сега ние трябва да отидем в семействата и да потърсим онези хора, които може да са болни и ДА ГИ ПРЕМЕСТИМ...“ извън семействата им. Това го твърди официално лице от СЗО.

https://www.youtube.com/watch?v=wosxB62M_BE&feature=youtu.be … yPqofLiScXWrlICes

СЗО не го твърди това от сега, а от поне 2 седмици. Излязоха със становище, че усиленото тестване не е достатъчно, а трябва изолация на всеки позитивен - както в Ухан - в отделни сгради.

# 3 847
  • София
Значи можело и така:
Службите за Цветница и Великден - без вярващи в храма в Гърция
В съседна Гърция църковните служби по Цветница и Великден ще бъдат при закрити врата.  Литургиите и богослуженията ще стават само в присъствието на божиите служители, които не трябва да бъдат повече от четирима в храма.
 Службите ще бъдат предавани по интернет, по радиото и в телевизионните програми.

# 3 848
А 1ви и 6 -ти май се падат идеално за една 10 -дневна почивка (с малко дни отпуск).
Тогава в много държави мерките ще са смекчени, а на българина ще му се пътува

Абсолютно съм сигурна, че при смекчени мерки, ще се юрне народа. Само не ми е ясно, как всички умират от глад в агония в момента, а ще имат пари да обикалят страната? Не говоря за правилността на мерките и дали се спазват, а за противоречията, които сами създаваме с поведението си.

# 3 849
  • Bulgaria
СЗО не са открили топлата вода. Това е повече от очевидно, особено валидно за нас, където в 1 къща живеят по няколко поколения и вероятно в почти всяко семейство има хора от рискови групи.

# 3 850
Днес по БНТ 1:

BNT 1
21.00"Под карантина: Един месец в Ухан" - документален филм /Китай, 2020г./, режисьор Ге Йънфей
Много отдавна го показаха в темата. И аз съм копирала линк. Филма е хубав.

# 3 851
Не знам как е било в др.краища на България, но в Пловдив през последната седмица бе студено и валеше. Нямаше хора по улиците. Сега със слънцето и топлото не могат да се спрат хората.  Пред блока ми се събра цяла компания - възрастни и млади, стояха повече от цял час. И не беше ОС на вход. Възрастните от блока, заедно с някои млади, не спират да тиражират, че това е едва ли не фейк новина за да дойде нов световен ред. В моят и съседният вход съобщенията от кметството за препоръките за ИП и подпомагане на възрастните съседи бяха махнати, почти веднага след слагането им. Две баби гледат внуците си, защото родителите са под карантина, ама наляво и надясно се жалват че тези деца - младежи -трябват да излизат. И младежите си излизат без да се прибират. (дори когато валеше- вдигат много шум, който не се чува само ако имаш тапи в ушите, а аз съм на нисък етаж)... А родителите им били в карантина..... Толкова ли не могат да се спрат?! И само да вметна, бабите са жени, които могат да крещят на всички, само на внуците си, явно мълчат...

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 08:11 от Vicky_P

# 3 852

Защото тя, докато му е приготвяла пая, някак си, как се е заразила, че и после теб?

Докато му го дава, мислех че е ясно. Не каза, че му го е оставила пред вратата. Карантината не включва носена на храна от роднини.

# 3 853
  • София
+4 за тая нощ (считано от вчера 17 ч. до днес сутринта).
458 теста са направени вчера.
Отново Бойко с генерала, брифинг пореден

# 3 854
Боцко ли става началник щаб? Joy

Общи условия

Активация на акаунт