COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 900
  • на пъпа на Златията
Не мога да разбера. На нашия мед. персонал се дават противорадиационни костюми от миналия век,  но произвеждаме супер качествени защитни облекла, от които ще пратим на братята македонци.
ББ започва все повече да ми прилича на ТЖ, а НОЩ на Политбюро.

А мислите ли че тези противорадиационни костюми са по лоши от сегашните  материи?
Напротив.По добри са. Не зная дали днес произвежда такива материи.
Аз имам един такъв от братовчед ми . Чисто нов. Беше фелдшер и беше в списък  за гражданска защита и му  бяха дали два. Един ми подари . Другия видях че внук му го изхвърли в кофата за боклук след като той почина и чистеха къщата . А и тия маски  ми се виждат доста неудобни . Може да се измислят нещо по добро . Тия ластици са толкова некачествени че като ги опънеш  5,6 пъти и се разхлабват . Китайска работа . Имам стари ластици поне на 20 години и не са мръднали .

# 3 901
А тъпите, тъпите патици задават още по-малоумни въпроси.
Абсолютно. Има информация за лекарство, което не мога да произнеса, но вие трябва да се сетите, което лекува, използвате ли го.

А мислите ли че тези противорадиационни костюми са по лоши от сегашните  материи?
Напротив.По добри са. Не зная дали днес произвежда такива материи.
Не съм сигурна, за конкретните, но материалите стареят. Няма да се учудя, ако някои от тези костюми са пред разпад. Самите костюми не са проектирани за дейност, която предполага по голяма мобилност т.е. в случая повече пречат, отколкото да помагат.

# 3 902
Толкова се ядосах. Напрово ще изпуша. Това е гнусна гавра. Тук не става въпрос за кражби и мръсни сделки, които и аз не знам защо си затваряме очите. Тук става въпрос за здравето на милиони. Отдавна не бях чувала такива простотии - ние взехме първи мерки в Европа, ние нямаме пари за тестове (двата вида бързи тестове струват 10 и 14 ЛЕВА!!!!!), Корея не била се справила с бързи тестове - абе, ти изобщо къде си.
Ще пия нещо за успокоение.
Бог да ни пази, за да не станем като в някои други държави, където хората умираха по улиците.
А за това, че не може да се скрие заболеваемостта. Може, може - като в смъртния акт пишат нещо друго.
А тъпите патици са избрани, само единици други са влезли покрай тях.

# 3 903
То, че не е смешно, не е, даже е опасно, дано не стане и трагично.
Просто като ги слушам и искам народа да се надигане и да ги погне, та бой, бой, бой, докато посинеят.
Не мога да повярвам, че изгледах днешния брифинг, слушах и не вярвах на ушите си. Нито на очите си. Възмутена съм до краен предел.
Пп Инак, аз мерките си ги спазвам, стоя си у дома, шетам, готвя, ходя на няколко дни само до близкото магазинче. И отвреме навреме удрям по една ракия за дезинфекция. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 3 904
Тук става въпрос за здравето на милиони. Отдавна не бях чувала такива простотии - ние взехме първи мерки в Европа, ние нямаме пари за тестове (двата вида бързи тестове струват 10 и 14 ЛЕВА!!!!!), Корея не била се справила с бързи тестове - абе, ти изобщо къде си.
Ще пия нещо за успокоение.

Да тук става въпрос за здравето.
Имате ли ли идея какво показват бързите тестове по 10 лева.
Дали чухте че германските са по 150 евро.
Нещо да ви хрумне за цена и качество.

# 3 905
Бащицата кашля CryCryCry
Него няма как да не го тестват, дори и да не му се  иска
от цигарите било
Аз пък не мога да се събудя на време от как смениха часовника. Всяка година е така. Разбирам, че не сте очаровани от брифинга. Нещо важно изведохте ли си като инфо?

# 3 906
Не знам,но мен ме развеселява."Ти ли знаеш или аз знам?"😂
Щеше да е весело, ако не ставаше дума за сериозни неща. Такава жалка картинка, буди повече недоверие, отколкото надежда, че нещо наистина се прави за хората.
Но аз отдавна нямам доверие на българските политици.Нито по принцип,нито в сегашното тежко положение.Нито пък мисля,че се прави нещо за обикновените хора.Да,има вирус.Но според мен на високо ниво всеки си използва ситуацията за лични облаги.Какво имаме на лице от толкова милиони дарения,които се съобщават всеки ден?Какво се случи,че днес ББ казва"Пари има",а утре Мутафчийски казва"Трудно е с ограничен ресурс"?!Има много схеми,които не са в нашата компетентност.Аз за това и не го слушам.Чувам.Гледам как си води монолозите,изтъква се като най,най и се изразява буквално като "на маса".
Да повторя ресурс не са само парите!
Тъпо е, че не се тестват с PCR хора със симптоми. Масово тестване с PCR не виждам смисъл да се прави
При условие, че ПСР тестове няма, вероятно наистина не се тестват всички хора със симптоми. Но пък се третират като заразени. Поставят се под карантина, наблюдават се от ЛЛ и се лекуват симптоматично. Да, не влизат в статистиката, но по-важно е да не сеят зараза. За статистика има време.

# 3 907
Колко теста ще направят в Банско, казаха ли?

# 3 908
В тия вашите любими Била, Лидл и Кауфланд вместо “отваряме каса 12” да вземат да викат на любителите на евтините боклуци “стойте на два метра, два метра, два метра и не се моткайте из магазина като мухи без глави”.
Ама надали😀
Ами те точно това казваха в Кауфланд миналата седмица по уредбата: "Уважаеми клиенти, моля пазарувайте максимално бързо" и "Спазвайте дистанция 2 метра".
Тази не знам, пропускам магазина.

Германия от вчера също въвеждат задължителна двуседмична карантина за приходящи в страната (с изключение на работниците от Източна Европа за събиране на реколтата). Не знаех, че чак сега:
https://btvnovinite.bg/svetut/v-germanija-zapochna-testvaneto-na … koronavirusa.html

# 3 909
"Нещо важно изведохте ли си като инфо?"

Ами изведохме си - да!
Пари има, но не за вас!
Мерки има, но не за нас!
За вас саморъчни маски, торбички вместо ръкавици, за докторите противогази и шушляци от миналия век.
Тестове - за нас, че сме важни!
За вас - Стойте си вкъщи и Господ да ви пази!!!
Аз казах! Хау! Каза вожда на народа!

# 3 910
Може ли резюме на пародията за тези, които нямахме възможност да гледаме?
А, тя Хексе направила. Благодаря Simple Smile

# 3 911
Не знам,но мен ме развеселява."Ти ли знаеш или аз знам?"😂
Щеше да е весело, ако не ставаше дума за сериозни неща. Такава жалка картинка, буди повече недоверие, отколкото надежда, че нещо наистина се прави за хората.
Но аз отдавна нямам доверие на българските политици.Нито по принцип,нито в сегашното тежко положение.Нито пък мисля,че се прави нещо за обикновените хора.Да,има вирус.Но според мен на високо ниво всеки си използва ситуацията за лични облаги.Какво имаме на лице от толкова милиони дарения,които се съобщават всеки ден?Какво се случи,че днес ББ казва"Пари има",а утре Мутафчийски казва"Трудно е с ограничен ресурс"?!Има много схеми,които не са в нашата компетентност.Аз за това и не го слушам.Чувам.Гледам как си води монолозите,изтъква се като най,най и се изразява буквално като "на маса".
Да повторя ресурс не са само парите!
Тъпо е, че не се тестват с PCR хора със симптоми. Масово тестване с PCR не виждам смисъл да се прави
Има пари=има тестове.Няма откъде да купят сигурно.Вчера в темата се коментираше,че частните лаборатории имат тестове,а държавните нямат.Интересно.Пак подчертавам,не вярвам на управляващите ни.Но в никакъв случай не подценявам това,което се случва.Ако се справим,това ще е благодарение на самосъзнанието и отговорността на половината от населението ни.Ако ли не,виновни ще са другата половина-безсмъртните,тези "над мерките и препоръките".Но между другото има близо 500 направени теста за денонощието ,което е повече от вчерашните 300.Дано да стигнем поне до 1000 теста на ден скоро.

# 3 912
При условие, че ПСР тестове няма, вероятно наистина не се тестват всички хора със симптоми. Но пък се третират като заразени. Поставят се под карантина, но се наблюдават от ЛЛ и се лекуват симптоматично. Да, не влизат в статистиката, но по-важно е да не сеят зараза. За статистика има време.
По телефона. И когато има наистина заразен, нуждаещ се от адекватна грижа, ако не може да се самоспаси, стига до болница болужив.
И тестове да има, организацията е такава, че докато можеш да мърдаш, си добре.

# 3 913
  • Пловдив
На мен не ми е ясно следното - примерно си правя тест на частно и излиза положителен. Лабораториите са длъжни да уведомят и да ме сложат под карантина. Хубаво. Обаче някой лекар/личният лекар/друг лекар уведомява ли се затова? От кого? Как става проследяването на състоянието оттук нататък?

# 3 914
  • Варна
Самоизтъкване на болно, селско его. Ние сме най- великата нация, с най- висша икономика. Орем, тъчем, шием и заводи имаме. Чуждите премиери, ( авери на Б.от с.Б) му се кланят, в знак на благодарност за дарени защитни екипи. Южна Корея и Германия грешат, че тестват масово. Нашият план е по- надежден. Цял свят ще се поучи от нас. Тестовете не помагали, според премиера. Те са дефицитни и ненужни. Файда няма. Ще дойдат някога...
Това е кратко резюме, не виц.
Няма да се разболявате и умирате, докато не ви разреши правителството. Резонният въпрос, как оформят достоверна статистика, без тестове, не получи отговор.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 18:18 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт