COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 162
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 915
На мен не ми е ясно следното - примерно си правя тест на частно и излиза положителен. Лабораториите са длъжни да уведомят и да ме сложат под карантина. Хубаво. Обаче някой лекар/личният лекар/друг лекар уведомява ли се затова? От кого? Как става проследяването на състоянието оттук нататък?

Положителните ги докладват на РЗИ, според Мутафчиев

# 3 916
Aз съм впечатлена, че допуснаха журналист на телевизия 7/8, който най-накрая зададе нещо по-добро като въпрос. Без значение какво мисля за Слави Трифонов, мисля да им пиша с въпроси, пък дано бъдат зададени и да се настоява за отговори. Ти питаш мутрата за тестове, тя ти говори за костюми и как сме по-добре от Германия... Rolling Eyes Господи, защо си го причиняваме с такива хора! Вярно ли имаме нужда от веселба на такава цена, много забавен бил и си го харесваме...

# 3 917
  • София
Или може би цял свят използва бързи тестове, а само ние обясняваме как не може. Но, чакай, чакай... сега може в Банско...
ДА, точно защото става въпрос за здравето на милиони не можа да има такиви ......... които да говорят глупости. Тестовете струват точно толкова 10-20 лева. Китайски, корейски. И ако някой е забравил от Китай са тръгнали нещата.
У нас не се изследват ни хората на първа линия, ни контактните. Мога да ви дам поне 5 такива примери.

А за тези, които обясняват, че лекарите могат да се пазят с костюми срещу радиация от миналия век......

Радиацията не е вирус! Може би затова имат различен тип облекла
Костюмите са от миналия век. Платовете стареят.

Тук става въпрос за здравето на милиони. Отдавна не бях чувала такива простотии - ние взехме първи мерки в Европа, ние нямаме пари за тестове (двата вида бързи тестове струват 10 и 14 ЛЕВА!!!!!), Корея не била се справила с бързи тестове - абе, ти изобщо къде си.
А тъпите, тъпите патици задават още по-малоумни въпроси.
Ще пия нещо за успокоение.

Да тук става въпрос за здравето.
Имате ли ли идея какво показват бързите тестове по 10 лева.
Дали чухте че германските са по 150 евро.
Нещо да ви хрумне за цена и качество.

# 3 918
Бащицата кашля CryCryCry
Него няма как да не го тестват, дори и да не му се  иска
от цигарите било
Аз пък не мога да се събудя на време от как смениха часовника. Всяка година е така. Разбирам, че не сте очаровани от брифинга. Нещо важно изведохте ли си като инфо?

Да, че ББ е по-важен от лекарите!

# 3 919
  • София
На мен не ми е ясно следното - примерно си правя тест на частно и излиза положителен. Лабораториите са длъжни да уведомят и да ме сложат под карантина. Хубаво. Обаче някой лекар/личният лекар/друг лекар уведомява ли се затова? От кого? Как става проследяването на състоянието оттук нататък?
Какво се случва, ако тестът ми в частна лаборатория бъде положителен?
Във вторник директорът на частна лаборатория в София, която към момента предлага тестване за COVID-19, доц. д-р Росен Михайлов обяви пред БНР, че през изминалата седмица са извършени 298 тестове, от които 7 са се оказали положителни.
След това, следвайки процедурата, от лабораторията са изпратили положителните проби до Националния център по заразни и паразитни болести, откъдето са потвъдили резултатите за наличие на коронавирус. Това означава, че резултатът от всеки положителен тест, извършен в частната лаборатория, трябва да бъде потвърден от държавна лаборатория.
Хората, чиито тестове са положителни, биват поставяни под домашна карантина или ако състоянието и е по-сериозно - хоспитализирани.

от ТУК

# 3 920
Да, качва се бройката PCR направени тестове.
Брифинга трябва да се изгледа не може да се преразкаже, ама ако ще се нервите по - добре си го спестите.
Повече направени тестове и по - малко новозарадени, това е добре. Мерките ни бяха адекватни и на временни, което си е да го признаем. Обаче сега по-скоро разчитат на самодисциплина май.
Тези противорасиционни костюми били за хигиенистите, не за лекарите!

# 3 921
  • Варна
Моля, потребителката със статия на Свободна Европа, да я постне отново. Предоставени са ни над 3 млрд.€.
Българското правителство се включва в общата поръчка за тестове, след края на срока.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 09:25 от Viviana91

# 3 922
Aз съм впечатлена, че допуснаха журналист на телевизия 7/8, който най-накрая зададе нещо по-добро като въпрос. Без значение какво мисля за Слави Трифонов, мисля да им пиша с въпроси, пък дано бъдат зададени и да се настоява за отговори. Ти питаш мутрата за тестове, тя ти говори за костюми и как сме по-добре от Германия... Rolling Eyes Господи, защо си го причиняваме с такива хора! Вярно ли имаме нужда от веселба на такава цена, много забавен бил и си го харесваме...
Ааа харесване и забавен са две различни неща.Така..Гледам Мутафчийски с интерес,за да разбера какво се случва.Чакам да чуя въпросите на репортерите с надежда да питат нещо съществено.Но ББ като го видя,все едно гледам Комиците.

# 3 923
Добро утро. Късно снощи една потребителка беше постнала инфо от статия  на каква точно терапия е Б. Джонсън в момента. Не намирам поста, може ли линк към  информацията отново?

# 3 924
  • Бургас
То е ясно, че няма  тестване на народа - няма проблем. Бойко кой си мисли, че заблуждава не мога да разбера. Той управлявя по примера на Тодор Живков. Толкова ме яд на безумните им действия, но и ние имаме огрооомно търпение - Докога!!!!

# 3 925
Бащицата кашля CryCryCry
Него няма как да не го тестват, дори и да не му се  иска
от цигарите било
Аз пък не мога да се събудя на време от как смениха часовника. Всяка година е така. Разбирам, че не сте очаровани от брифинга. Нещо важно изведохте ли си като инфо?

Да, че ББ е по-важен от лекарите!
Въобще не го защитавам, но думите му не бяха такива, а според мене беше и прав.Думите му бяха , че на него му се налага да взема по-тежки решения от медиците  и в крайна сметка, той решава за почти 8 млн души.
Това с дисциплината на българина малко не го вярвам, просто беше съвпадение с лошото време навън... Един ден да има с приятно време и се вижда каква дисциплина ни е обзела.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 09:24 от BacuTy

# 3 926
  • Bulgaria
Ами така ще е. Хората се кланят на краля - слънце. Радев бил виновен за всичко. Радев искал да умори народа. Докато човек не вижда по-далече от носа си, нищо добро не ни чака. Парите и политическите интереси на везната с живота на обикновения българин. Но ББ не е Темида.

# 3 927
Правилно ли разбрах, че ББ очаква както бързо са се изтествали предпазните облекла и маски така бързо надве-натри да мине и процедурата  за лекарство???
Аз такова лекарство не искам, да го дава на дъщеря си и внуците си!

# 3 928
  • Варна
Земеделската министърка ми стана симпатична. Молела се на веригите, да пласират бг стоки. Тя посочи пример в Сливен. Отказват на местен оранжериен п-л, а внасят от Полша нискокачестеви п- ти. Тя отбеляза и високата надценка. Отказват и лъжат. Не е ли удачно да бойкотираме тези вериги? Преди тяхното съществуване също сте имали пазар.

# 3 929
Или може би цял свят използва бързи тестове, а само ние обясняваме как не може. Но, чакай, чакай... сега може в Банско...
ДА, точно защото става въпрос за здравето на милиони не можа да има такиви ......... които да говорят глупости. Тестовете струват точно толкова 10-20 лева. Китайски, корейски. И ако някой е забравил от Китай са тръгнали нещата.
У нас не се изследват ни хората на първа линия, ни контактните. Мога да ви дам поне 5 такива примери.

А за тези, които обясняват, че лекарите могат да се пазят с костюми срещу радиация от миналия век......

Радиацията не е вирус! Може би затова имат различен тип облекла
Костюмите са от миналия век. Платовете стареят.

Скрит текст:

Тук става въпрос за здравето на милиони. Отдавна не бях чувала такива простотии - ние взехме първи мерки в Европа, ние нямаме пари за тестове (двата вида бързи тестове струват 10 и 14 ЛЕВА!!!!!), Корея не била се справила с бързи тестове - абе, ти изобщо къде си.
А тъпите, тъпите патици задават още по-малоумни въпроси.
Ще пия нещо за успокоение.

Да тук става въпрос за здравето.
Имате ли ли идея какво показват бързите тестове по 10 лева.
Дали чухте че германските са по 150 евро.
Нещо да ви хрумне за цена и качество.

Не знам дали знаете че тестовете които ще правят в Банско са тези които показват антитела.
Ще им покажат дали са го преболедували хората.
Ако някой в момент е заразен няма да го хванат с тоя тест, щото той дава резултат след 20-тия ден.
Не знам лично на вас това каква полза ви носи , но на мен никаква.
Относно костюмите които показаха сутринта по Нова и питаха за тях на брифинга, дали чухте отговора.
Човек не трябва да приема и едната теза за чиста монета. Трябва да чуе и двете страни и въз основа и на допълнителни знания да си направи изводите за истината.
Иначе се превръща на шаран и всеки си го подмята както иска.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 09:31 от April morning

Общи условия

Активация на акаунт