COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 930
  • Варна
Скрит текст:
Скрит текст:
Това ще го напишете ли като официално твърдение към Нигер, Буркина Фасо и Камерун? Щото там нещата са много зле в момента и без да тестват особено много...
Вируса вирее на жега, но не вирее на суша и ултравиолетови лъчи.. ако имам някакви надежди за лятото, то е именно заради тези 2 позиции ..

Ами там точно си е доста влажно.. нека по-добре видим Алжир, Либия, Египет.. те как са. Не съм гледал.
https://www.ventusky.com/?p=4.5;10.6;3&l=humidity&t=20200407/2100

Един бърз поглед в Уикипедия показва крайбрежните зони на Камерун като едно от най-влажните места на планетата. Вероятно и Нигер..
Сега разгледах данните за някои щати в USA, където и сега е достатъчно топло, някои сухи пустини (Аризона, Невада), други с голяма влажност - Мисисипи, Алабама, Южна Каролина.
Ето данните за тях

Население приблизително:
Аризона - 7 000 000,
Южна Каролина - 5 000 000,
Алабама - 5 000 000,
Мисисипи - 3 000 000,
Невада - 3 000 000 - най-сухото и горещо място!
Толкова за сухо или влажно...
Не че не искам топлото да изтрепе короната, но повечето хора на тези места ходят боси по джапанки зимата, а климатиците са само за охлаждане!

Може би климатиците са част от проблема, доколкото знам, в Щатите навсякъде в помещенията държат доста хладно. Така е и в доста други горещи места по света. Може пък така да подпомагат размножаването на вируса...
Едва ли - в момента в Лас Вегас, Невада, е ок. 20-21 градуса, така ще е и следващите 10 дни...

Понеже живея в Аризона, отговарям - все още не сме пуснали климатиците, денем температурата е около 23 градуса, нощем пада до 12-13. На отворени прозорци сме, не е от климатика

Аз мислех, че се цитират тези щати, заради високите температури в момента и как вирусът вирее и през лятото. Ако е 20-тина градуса, то и там е пролет, като тук, така че няма как да има разлика по отношение на вирулентността му.

# 3 931
Нито ми е харесван, нито ми е забавен ББ, а тази забава коства много и на много нива. И да, каза, че е по-важен от лекарите на първа линия, защото взима важни решения. Rolling Eyes Много е страшно да се избират компексари на  държавни позиции, но такива са ни възможностите за одобрение, а и търпимост. Съскането на Дончев да не е по-добро? Мутафчийски? Така че всичко е точно явно.. за болшинството. Хубавото е, че този вирус в България се изкарва леко, а който се е влошил тежко, дали е оцелял, има ли поне един такъв случай?? Всъщност 1 има, нали имаме 1 екстубиран, този човек трябва всеки ден да пали свещи.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 09:34 от soul81

# 3 932
Думите му бяха, че се среща с много хора и то най вече такива, които са на първа линия в борбата с вируса и затова било важно да бъде тестван, да бъде здрав, да не заразял някой. Но по същество излезе, че е по важен от всички, защото, ако него го няма, "приятелите" му нямало да ни отпускат пари.
Ами, като искаш да си здрав, следвай собствения си съвет - Стой си у вас! Или в кабинета си! Къде си тръгнал, къде отиваш. Каква работа има премиер на брифинг. Освен това нека не забравяме и обратната връзка, тебе те тестват, за да не си заразен и да не заразяваш, а тия на първа линия - не, те може да се заразяват и да заразяват, така ли?! Нещо не разбрах аз таз велика логика.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 09:41 от Джаста Праста

# 3 933
Нещо важно изведохте ли си като инфо?
За тестовете – ще се тества Банско, за да се види колко са с антитела с бързите тестове.
За Бавните тестове – няма достатъчно откъде да се купят, купуват се на парче по 1000/2000, имало платени на Белгия 5000, но белгийците забранили да излизат от страната. Не знаят кога ще пристигнат милиона тестове, но щом се случи почват да тестват масово. Сега също казаха, че тестването ще се разшири.
За облеклата – ще даваме някое друго на Македония да помогнем, доколкото разбрах с другите страни се опитваме да правим нещо като бартери, защитни костюми за лекарства. Държат си на това, че болниците вече са снабдени и няма медици с костюми за хим. защита.
За КПП – няма да се затяга режима, разчита се на съвестта на хората.
За Великден – утре ще има разговори с БПЦ и ще се реши какво да се прави.
За разхлабване на мерките – в момента са едни от най-либералните в Европа.
За Българската банка за развитие – ще махат управлението след издънката.
Икономическите мерки не се коментираха.

# 3 934
Добро утро, аз пак съм проспала купона. Ама като ви чета, нищо ново под слънцето.

Моля, потребителката със статия на Свободна Европа, да я постне отново. Предоставени са ни над 3 млрд.на Б. Българското правителство се включва в общата поръчка за тестове, след края на срока.
Не знам дали за това става въпрос, поста ми е от 17.03
"Макар и със закъснение: България ще се включи в общата поръчка на ЕС за маски, очила и аспиратори"
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30492907.html

# 3 935
Правилно ли разбрах, че ББ очаква както бързо са се изтествали предпазните облекла и маски така бързо надве-натри да мине и процедурата  за лекарство???
Аз такова лекарство не искам, да го дава на дъщеря си и внуците си!
Това ми е сред основните страхове - да не направят задължителна някаква нова ваксина или друг експеримент от такова естество. Но не вярвам хората масово да са чак такива овце, че да приемат такова нещо, дори и много уплашените.

# 3 936
Благодаря за резюметата.
Явно не са се извинили за лъжата за "7 заразени тийнейджъра" .
По-малко положителни и повече PCR е добра новина. С предпазните средства вървим назад, а не напред? !?
Бихте ли ми подсказали за кое лекарство против краста се говори от вчера. Интересуват ме противопоказанията му.

# 3 937
  • на пъпа на Златията
Тук става въпрос за здравето на милиони. Отдавна не бях чувала такива простотии - ние взехме първи мерки в Европа, ние нямаме пари за тестове (двата вида бързи тестове струват 10 и 14 ЛЕВА!!!!!), Корея не била се справила с бързи тестове - абе, ти изобщо къде си.
А тъпите, тъпите патици задават още по-малоумни въпроси.
Ще пия нещо за успокоение.

Да тук става въпрос за здравето.
Имате ли ли идея какво показват бързите тестове по 10 лева.
Дали чухте че германските са по 150 евро.
Нещо да ви хрумне за цена и качество.

Аз бих добавила  знаете ли че технологиите се делят на западни и жълти. Жълтите технологии са някакви еднодневки.
А вие чухте ли че  Баце е договорил американски тестове срещу  защитни облекла  мисля . Защото Баце каза че паре нема никой и който има какво да размени  ще има качествени стоки??
Чухте ли че икономиката минава на самозадоволяване  с хранителни продукти ? Ще си ядем българските домати . От това по хубаво има ли? Щото до сега имаше много биологични продукти които нашите фермери изнасяха а внасяха и предлагаха  боклук тук ?
Ако изнасяме такава стока ще бъде за качествени неща а не за китайски боклуци .
Разбирате ли че България има шанс да развие икономиката си и да получава прилични пари  а не стотинки като китайците ?

Къде е вчерашното изказване на Президента ни , да го чуя какви умнотии пак е изпляскал .

# 3 938
  • София
Моля, потребителката със статия на Свободна Европа, да я постне отново. Предоставени са ни над 3 млрд.€.
Българското правителство се включва в общата поръчка за тестове, след края на срока.
Така твърдят от Свободна Европа - така ли е или не никой не знае.
"ЕС не ни помага". Не, не е вярно. Ето фактите и числата
Всеки се хвали, както може.

# 3 939
Каква е тази Севда?

Красимира, пак пишеш глупости.
Починалият на 36 г. е бил с фиброза след претърпяна катастофа, преди години.
Откъде измисли черепно-мозъчна травма?

# 3 940
Каква е тази Севда?

От пресконференцията...

# 3 941
И в ОК май данните за смъртните случаи били само от болниците, без домовете за възрастни. Щатите са доближили 2000 вчера, мярна ми се нещо, че цветнокожите по принцип страдали повече от диабет, затлъстяване, сърдечно-съдови (май и с бедността се свързва), и за това случаите на заболели са диспропорционално повече при черните, и още по-диспропорционални при смъртните случаи.

Да не говорим за липсата на хигиена в бедните квартали.

Сега отивам да слушам Щаба. Вярно ли, че най-накрая са обърнали внимание на идеята ми за тестване на Банско?

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 09:51 от DeltaAzimut

# 3 942
Ох, като чета резюметата на следилите и разбралите, които пък тръгнаха да информират други неразбрали... Къде бяхме по PISA

# 3 943
Каква е тази Севда?

Не пише глупости, така казаха на днешния брифинг. Само защото не харесвате някой, не значи, че той пише глупости и си измисля.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 11:02 от Джаста Праста

# 3 944
На мен не ми е ясно следното - примерно си правя тест на частно и излиза положителен. Лабораториите са длъжни да уведомят и да ме сложат под карантина. Хубаво. Обаче някой лекар/личният лекар/друг лекар уведомява ли се затова? От кого? Как става проследяването на състоянието оттук нататък?

При положителен тест, лабораториите уведомяват РЗИ и се почва.

Отново се чудя, че Щатите и западните държави имат бум от болни и починали, а ние, Гърция, други около нас, Африка, Индия, Бразилия и подобни сме в крайно различно положение по официални данни. Не ми се ще причината да е тривиална (стабилна държава, стабилно тестване и контрол и обратно), а някаква друга да е причината. Щото нали казваме, че Африка отчита много малко случаи, понеже нямало добра организация, не за друго.

Общи условия

Активация на акаунт