Ами там точно си е доста влажно.. нека по-добре видим Алжир, Либия, Египет.. те как са. Не съм гледал.
https://www.ventusky.com/?p=4.5;10.6;3&l=humidity&t=20200407/2100
Един бърз поглед в Уикипедия показва крайбрежните зони на Камерун като едно от най-влажните места на планетата. Вероятно и Нигер..
Ето данните за тях

Население приблизително:
Аризона - 7 000 000,
Южна Каролина - 5 000 000,
Алабама - 5 000 000,
Мисисипи - 3 000 000,
Невада - 3 000 000 - най-сухото и горещо място!
Толкова за сухо или влажно...
Може би климатиците са част от проблема, доколкото знам, в Щатите навсякъде в помещенията държат доста хладно. Така е и в доста други горещи места по света. Може пък така да подпомагат размножаването на вируса...
Аз мислех, че се цитират тези щати, заради високите температури в момента и как вирусът вирее и през лятото. Ако е 20-тина градуса, то и там е пролет, като тук, така че няма как да има разлика по отношение на вирулентността му.
Много е страшно да се избират компексари на държавни позиции, но такива са ни възможностите за одобрение, а и търпимост. Съскането на Дончев да не е по-добро? Мутафчийски? Така че всичко е точно явно.. за болшинството. Хубавото е, че този вирус в България се изкарва леко, а който се е влошил тежко, дали е оцелял, има ли поне един такъв случай?? Всъщност 1 има, нали имаме 1 екстубиран, този човек трябва всеки ден да пали свещи.