COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 809
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 005
Въх, ама верно ли ББ е уволнил оня наглец Мавродиев? В тези чудовищни времена да въртиш финансови машинации с държавни пари.
Браво, някой внимава в час и не се разсейва със сутрешното шоу по канала.
Докато останалите ученици обсъждат има ли пари за тестове или няма, има ли пари за безработните или не, 75 млн от банката с целевите пари за ковид кризата отиват в колекторска фирма. Явно те са на най-най-първа линия в боя.
Това беше от онези мероприятия "Ако мине". Ама не минА.
Сега въпросът не е само дали ще уволнят или не Мавродиев, а тези пари да се върнат, ако вече са взети, или да не се дават, ако не са.

# 4 006
Дам, никой не похвали решението да бъдат ометени тези циници от ББР, всеки се смее на шоуто.

# 4 007
Думите на ББ са "със сигурност взимам по-тежки решения от хората на първа линия", като с това обосновава защо той е тестван, а лекари от първа линия - не. Прочетох тук, че е прав. Ако, не дай боже, вие или ваш близък има нужда от медицинска помощ, а лекар няма, защото лекарите не са защитени или пък ако се заразите от лекар, пак се сетете за мнението ви, че ББ е прав. И да го няма ББ, веднага 10 други ще се намерят да седнат на стола му и да взимат решения и ще ги взимат по-добре от него. Ако недостига дори и 1 лекар в нужния момент, вие или смейството ви сте труп! Елементарно е!

Постоянно се изкривява, че ББ е заслужил 2 теста (а не са само 2!). Значи за медиците и хората проблем е, че физически липсва бройка тестове, а за него оправдава, че не е похарчил много държавна пара за 2 теста, пък и дарения е правил. Ама е похарчил бройки, пък нали е без симптоми и затова не трябваше да тестваме хората... Не осмисляте ли разминаванията и лъжите??

# 4 008
Скрит текст:
Французите тихомълком отчетоха 1400 смъртни случая днес.

И 11к нови заразени?! Какво се случва там??
Писах по-рано – не спазват мерките изобщо. От три дни показват хора се разхождат, децата им си играят заедно, все едно нищо няма. Казаха им днес, че това, което правят е колективно самоубийство и запазват правото на 1 час в радиус от 1 км от дома да се разхождат, но преди 10 сутринта и след 7 вечерта. Те имат доста фриволно отношение към тези неща по принцип, ние им изглеждаме ненормални в загрижеността си за деца, болести и прочее.

Наистина липсва много информация от там. Защо французите така омаловажават проблема? Да не би и те да следват шведската линия?

В Норвегия вече 89 умрели, но само 297 настанени в болница. Броят настанени в болница намалява, което е добре. Радвам се за тях. Да видим дали като поотпуснат мерките след Великден ще има влошаване.

# 4 009
Аз не виждам какво толкова възмутително каза Бойко Борисов.
За повечето неща беше прав, опитват се да вземат правилните решения - видно е и в други страни, че никой не знае кое е правилно и кое грешно.
Скрит текст:
Шефката ни в Щатите каза, че там нищо не се прави и ако може да избира, би избрала да е в България в този момент, защото тук поне се вземат някакви мерки и то доста навреме.
Не разбирам също така какво толкова се заяждат за двата теста, които му се правят на Б.Б. - той е постоянно в контакт с много хора, едва ли държавата е опряла до тестовете, които той е изхарчил.
Медиците на първа линия са оборудвани с предпазни екипи и ако спазват всички изисквания за безопасност, не мисля, че ще се заразят толкова лесно.
Като казват журналистите, че имат информация за еди какво си, трябва да кажат точно от кого и как.
Това в стил " един човек ми каза " , не е достоверно и на Щаба не му е работа да опровергава слухове.
Оплюването на хората от Щаба не ни прави чест - тези хора са на линия денонощно и трябва да им се отдаде необходимото уважение, най- малкото.

Заставам зад цялото това мнение (сложих част от него в скрит текст, за да не става чаршаф)!
И едно лично допълнение към горното - смятам, че правилното решение е да спрем да мислим китайците за гениални, защото не са! В момента е пълно с китайци, които финансират свои събратя да учат в западни университети и да крадат знания - те нямат елит - имат комунизъм, нямат технологии - крадат ги, нямат и пари (изключая бизнесакулите им, чиито пари също са доста сивички), защото им плащат жълти стотинки за труда.

Трябва да разберем, че е необходимо да разчитаме на собствената си наука и постижения, почерпени от историята и доказали се през годините и довели страните в Европа до най-високото цивилизационно развитие, познато в света.

# 4 010

Няма как да се уважават хора, които не са искрени с българския народ, държат се надменно и го лъжат в очите. Не става дума за двата или колкото е там направени теста на Б.Б., а за ненаправените тестове на медиците от първа линия, включително Спешна помощ. Става дума за смешния брой тестове, които се правят на денонощия в страната (това поне го има с световните статистики), които не отчитат реалното положение със заразени или вече прекарали болестта. За липсата на ясна стратегия за действие. И много други неща. На вас, разбира се, никой не ви пречи да бъдете политкоректна, но поне не критикувайте хората, които имат гледна точка.

Аз никого не критикувам, просто казвам, че мен не ме възмути нищо от казаното на брифинга, а по-скоро ме възмущава неблагодарното отношение на част от населението към Щаба, като нито един от тези, които хулят, не са в състояние да стъпят на малкия пръст на проф. Мутафчийски и не са на нивото да го наричат лъжец и измамник.
Да, аз не харесвам тона , с който говори и спрях да го гледам, за да се съхраня психически, но не мога да отреча, че това е човек, който има доказани качества и е доказан професионалист.
Към момента те са избрали стратегия да тестват хората, които са доказано болни и да проследяват техните контакти, дали е лошо или добро, това е с което разполагат.

# 4 011
Дам, никой не похвали решението да бъдат ометени тези циници от ББР, всеки се смее на шоуто.
Какво са направили тези от ББР? Това наистина съм го пропуснала.

# 4 012
  • Ispania
За повторно тестване пък съвсем е странно . Явно сте някой от елита, тъй като медиците и хората на пьрва линия все още чакат за тестове.
За Путин  не знам какво прави...., но четейки Фейсбук в последния месец, само морето му остава да раздели вече🤣🤣.
Тествах се в Испания преди месец и половина когато вируса тепърва настъпваше в Европа. Тестовете бяха платени от работодателя ми.
Платено и в Бг може. Няма обаче смисъл от тестване, ако нямаме симптоми.
В Испания НЕ съществува опция за платено тестване за Ковид19.

# 4 013
Отпуснали са огромен заем на колекторска ! фирма. Несъгласуван с принципала, който е МФ.
Момичетата ще дадат линк, предполагам.

# 4 014
# 4 015
Стана ли ясно, това голямо число вчера във Франция на какво се дължи? Може би е било с натрупване от предни дни, защото сега гледам, че за 07.04. имат +3777 нови потвърдени случаи. Или може би се дължи на случаите в заведенията за социални и медико-социални грижи, които сега са подали данни.

# 4 016
  • на пъпа на Златията
Аз не виждам какво толкова възмутително каза Бойко Борисов.
За повечето неща беше прав, опитват се да вземат правилните решения - видно е и в други страни, че никой не знае кое е правилно и кое грешно.
Шефката ни в Щатите каза, че там нищо не се прави и ако може да избира, би избрала да е в България в този момент, защото тук поне се вземат някакви мерки и то доста навреме.
Не разбирам също така какво толкова се заяждат за двата теста, които му се правят на Б.Б. - той е постоянно в контакт с много хора, едва ли държавата е опряла до тестовете, които той е изхарчил.
Медиците на първа линия са оборудвани с предпазни екипи и ако спазват всички изисквания за безопасност, не мисля, че ще се заразят толкова лесно.
Като казват журналистите, че имат информация за еди какво си, трябва да кажат точно от кого и как.
Това в стил " един човек ми каза " , не е достоверно и на Щаба не му е работа да опровергава слухове.
Оплюването на хората от Щаба не ни прави чест - тези хора са на линия денонощно и трябва да им се отдаде необходимото уважение, най- малкото.

Няма как да се уважават хора, които не са искрени с българския народ, държат се надменно и го лъжат в очите. Не става дума за двата или колкото е там направени теста на Б.Б., а за ненаправените тестове на медиците от първа линия, включително Спешна помощ. Става дума за смешния брой тестове, които се правят на денонощия в страната (това поне го има с световните статистики), които не отчитат реалното положение със заразени или вече прекарали болестта. За липсата на ясна стратегия за действие. И много други неща. На вас, разбира се, никой не ви пречи да бъдете политкоректна, но поне не критикувайте хората, които имат гледна точка.

Да ви имам гледната точка . А вие сигурна ли сте че  мед.сестра се е заразила на работа .
Каза ви се  приема за короновируса е разделн .
Къде се е заразила тая сестрта . В Частния кабинет ли след работно време??
Е кой им е виновен???
Нали това им е професията?
Не знаят ли как да се пазят та през час трябва да ги тестваме . Колко ли хора са минали през частните кабинети и се крият, срещу джоб пара???

Някои изобщо не чуват  какво им говорят управляващите . Хващат се за сламките които ще ги удавят .

# 4 017
А не е ли важно и обратното - Те да не са опасни за Него, а?! Връзката е огледална - колкото Те са опасни за него, толкова и Той за тях.
Звучи ли ти логически или политическите ти пристрастия надделяват?!
И не наричай хората тролове, само защото не споделяш мнението им.

# 4 018
  • в страната на чудесата
Купили са лоши кредити според първата статия в капитал. Но понеже тук цари безмерна тъпота народът се юрна да говори глупости. Аман. И популистът отговаря на народните очаквания за линч. Eat the rich. Една и съща история откакто свят светува.

# 4 019
Имам една молба. Който има възможност, нека изгледа брифинга. Не разчитайте на това кой какво видял, какво чул, какво е предубедено видял и чул. Всички имаме глава на раменете си. Не става с преразказване на динамика, обстановка, подхвърлени реплики в пространството. Направете си изводите сами. Всеки гледа от неговата позиция.
Едните питат за затягане на мерки, другите искат тяхното разхлабване, паркове. Искаме тестове но не отчитаме, че в цял свят ги няма. За Банско Кантарджиев казва, че сега е момента/три седмици след зараза/за проверка на изграден имунитет... това искахме, но сега пак нещо не ни харесва.  Мерки ако разхлабят се каза, че в  другите държави не работят. Журналистите сами създават интриги при задаване на въпроси. Някой бил казал на брифинга за починалия вчера млад мъж, че имал и другиздравословни проблеми.  Ами може да е вярно след като е претърпял катастрофа преди години, ...
Разбрахте ли нещо от това което написах? Със сигурност не.
Просто го изгледайте и бъдете честни със себе си кой прав и кой крив. И най вече какво искаме за себе си и за семейството. Политиката е мръсна игра. В този момент не ни е необходимо да се разединяваме.
Моля, не ме съдете за написаното. Това мисля, това пиша.

Общи условия

Активация на акаунт