COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 496
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 4 020
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
За повторно тестване пък съвсем е странно . Явно сте някой от елита, тъй като медиците и хората на пьрва линия все още чакат за тестове.
За Путин  не знам какво прави...., но четейки Фейсбук в последния месец, само морето му остава да раздели вече🤣🤣.
Тествах се в Испания преди месец и половина когато вируса тепърва настъпваше в Европа. Тестовете бяха платени от работодателя ми.
Платено и в Бг може. Няма обаче смисъл от тестване, ако нямаме симптоми.
В Испания НЕ съществува опция за платено тестване за Ковид19.
Пробите бяха взети преди извънредните мерки.

# 4 021
Въх, ама верно ли ББ е уволнил оня наглец Мавродиев? В тези чудовищни времена да въртиш финансови машинации с държавни пари.
Браво, някой внимава в час и не се разсейва със сутрешното шоу по канала.
Докато останалите ученици обсъждат има ли пари за тестове или няма, има ли пари за безработните или не, 75 млн от банката с целевите пари за ковид кризата отиват в колекторска фирма. Явно те са на най-най-първа линия в боя.
Това беше от онези мероприятия "Ако мине". Ама не минА.
Сега въпросът не е само дали ще уволнят или не Мавродиев, а тези пари да се върнат, ако вече са взети, или да не се дават, ако не са.

Моля те, дай повече информация по този въпрос, че и аз го пропуснах...Какво е правил-струвал този Мавродиев?

# 4 022
Аз не виждам какво толкова възмутително каза Бойко Борисов.
За повечето неща беше прав, опитват се да вземат правилните решения - видно е и в други страни, че никой не знае кое е правилно и кое грешно.
Шефката ни в Щатите каза, че там нищо не се прави и ако може да избира, би избрала да е в България в този момент, защото тук поне се вземат някакви мерки и то доста навреме.
Не разбирам също така какво толкова се заяждат за двата теста, които му се правят на Б.Б. - той е постоянно в контакт с много хора, едва ли държавата е опряла до тестовете, които той е изхарчил.
Медиците на първа линия са оборудвани с предпазни екипи и ако спазват всички изисквания за безопасност, не мисля, че ще се заразят толкова лесно.
Като казват журналистите, че имат информация за еди какво си, трябва да кажат точно от кого и как.
Това в стил " един човек ми каза " , не е достоверно и на Щаба не му е работа да опровергава слухове.
Оплюването на хората от Щаба не ни прави чест - тези хора са на линия денонощно и трябва да им се отдаде необходимото уважение, най- малкото.
Като не може да вземе правилни решения, поне да не повтаря колко сме велики. А и правилни решения се вземат от хора, които са компетентни. ББ е този, който трябва да привлече такива хора и да се вслуша в мненията им, а не едно си баба знае, едно си бае.

Мерките, които се вземат бяха добри, после започнаха да стават хаотични. Днес е забранено това, утре е разрешено. Този начин прави хората несигурни и просто спират да чуват.

Видяхме колко са медиците, видяхме как са екипирани, видяхме кои се заразиха.

Когато Щаба се държи като некомпетентен ментор и прави хората на луди калинки, няма причина да му се отдава чест. Те самите не могат да запазят авторитета си, аз ли да им го пазя! Ако тази сутрешния брифинг бъде излъчен навън, определено ще се срамувам.
И да трудят се като Сизиф.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 11:18 от Mama_Nana

# 4 023
Мерките не трябва да се разхлабват, а покрай празниците дори трябва де се стегнат, че ще развалим хубавата работа.
Не ми се мисли сега какво ще стане с тези пазари, не мисля, че ще се спазва дистанция.
Надявам се тестовете в Банско да покажат антитела и като цяло новините да са добри. Засега няма данни за много болни, идва ред на антителата.
Аз мисля, че нищо няма да намерят в Банско, защото туристите са всъщност доста отделени от местното население - то има цял нов град с хотели, където и изхранване се предлага, после пък са пистите и ако не са се разхождали много много и консумирали в механите храна, откъде местните ще се заразяват. Видяхте, че нашенци от Банско са ски инструктори, готвачи и т.н., които са имали непосредствен контакт. Банскалии в градчето може да са абсолютно чисти, но това нищо не доказва .

# 4 024
  • София
Скрит текст:
Французите тихомълком отчетоха 1400 смъртни случая днес.

И 11к нови заразени?! Какво се случва там??
Писах по-рано – не спазват мерките изобщо. От три дни показват хора се разхождат, децата им си играят заедно, все едно нищо няма. Казаха им днес, че това, което правят е колективно самоубийство и запазват правото на 1 час в радиус от 1 км от дома да се разхождат, но преди 10 сутринта и след 7 вечерта. Те имат доста фриволно отношение към тези неща по принцип, ние им изглеждаме ненормални в загрижеността си за деца, болести и прочее.

Наистина липсва много информация от там. Защо французите така омаловажават проблема? Да не би и те да следват шведската линия?

Изобщо не следват шведската линия, има си карантина официално, правила, но злоупотребяват. Писах по-рано, малки са им жилищата и в последните дни репортажите показаха тълпи по улиците, тичат, разхождат се, вероятно в разрешения радиус от километър от дома, но все пак. Самите французи нямат нашата здравна история, не са страдали нито те, нито дядовците и бабите им от съществени заразни заболявания. Бебетата от 3 месечни са на ясла и като цяло ако някой кихне или вдигне температура не си го слагат изобщо на сърце. Манталитет. И сега явно им трябва доста повече, за да се стреснат и да се съобразяват. Явно влаковете извозващи хора на респиратор от района около Париж не ги трогват, или си мислят, че са само възрастни и всички други са по улиците.

# 4 025
Скрит текст:
Мерките не трябва да се разхлабват, а покрай празниците дори трябва де се стегнат, че ще развалим хубавата работа.
Не ми се мисли сега какво ще стане с тези пазари, не мисля, че ще се спазва дистанция.
Надявам се тестовете в Банско да покажат антитела и като цяло новините да са добри. Засега няма данни за много болни, идва ред на антителата.
Аз мисля, че нищо няма да намерят в Банско, защото туристите са всъщност доста отделени от местното население - то има цял нов град с хотели, където и изхранване се предлага, после пък са пистите и ако не са се разхождали много много и консумирали в механите храна, откъде местните ще се заразяват. Видяхте, че нашенци от Банско са ски инструктори, готвачи и т.н., които са имали непосредствен контакт. Банскалии в градчето може да са абсолютно чисти, но това нищо не доказва .

Напротив - туристите си се разхождаха навсякъде, по магазини, по механи, лично прекарах Нова година в Банско и видях как са нещата. Има и доста, които ходят на частни квартири. Обслужващият персонал в хотелите също са банскалии, като оставим настрана и фактът, че има много малки частни хотелчета, които са си също бански.  Има и такива, които притежават апартаменти в Банско.

Въобще, много неща ще покаже това тестване в Банско и се надявам да няма много разочаровани от паникьорите, щото не е гот да навикват хората, че ще умрат, пък после да се окаже, че май нещо не са били прави. Дано поне да кажат едно "извинявайте", а дано, ама надали.

# 4 026
Въобще, много неща ще покаже това тестване в Банско и се надявам да няма много разочаровани от паникьорите, щото не е гот да навикват хората, че ще умрат, пък после да се окаже, че май нещо не са бил прави. Дано поне да кажат едно "извинявай", а дано, ама надали.
Ще покаже това, което трябва да се види от хората.

# 4 027
Ето свидетелски разказ на реаниматор от Германия как се грижат за персонала си там. В коментарите. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213859355392622&am … ef=content_filter

# 4 028
  • София
Дам, никой не похвали решението да бъдат ометени тези циници от ББР, всеки се смее на шоуто.
Какво са направили тези от ББР? Това наистина съм го пропуснала.
Купили са лоши кредити според първата статия в капитал. Но понеже тук цари безмерна тъпота народът се юрна да говори глупости. Аман. И популистът отговаря на народните очаквания за линч. Eat the rich. Една и съща история откакто свят светува.
Сериозно, държавната банка, захранвана с държавни пари, отпуска 75 милиона по време на ИП и нарастваща безработица, на колекторска фирма с приходи 2000 лв. и нула печалба за м.г. , за да изкупи лошите кредити на две проблемни банки. Фирмата можеш да я провериш как се казва, с кой "бизнесмен" се свързва,   и банките с лоши портфейли можеш да ги видиш. И това ти се вижда нормално и е просто шумотевица?

# 4 029
Относно тестването на специалистите на т.н. "първа линия" - хайде стига спекулации и клатене на правителството. Първо, трябва да се уточни кои точно са те, защото ако говорим ей така "на ангро", то и личните лекари и сестри също са на първа линия, зъболекари и пр. Второ - милиони пъти се обясни, че трябва да се предпазват, със сигурност са им провели и обучения за обличане и събличане на скафандри, маски и пр. и това, че се развяват с разкопчани престилки извън болниците, за да си купуват кафе и да пушат, не им прави чест (писах назад репортажа, който гледах по ТВ с една служителка от 5 градска болница), която докато болницата беше под карантина, излезе да си купува кафенце точно в този вид.

# 4 030
Олелеле, сега гледам брийфинга, ми то някакъв тотален фарс стана тази сутрин Grinning . Коя е Севда? Защо искаше ББ да я гони, пък тя си тръгвала и сама хахахх

# 4 031
Добре, че ББ излезе и пред всички обясни, че щаба само дава предложения, но решенията се взимат от министрите, защото отговорността е тяхна. Дано всички, които постоянно обвиняват генерала за всичко, са разбрали най-накрая

# 4 032
Имам една молба. Който има възможност, нека изгледа брифинга. Не разчитайте на това кой какво видял, какво чул, какво е предубедено видял и чул. Всички имаме глава на раменете си. Не става с преразказване на динамика, обстановка, подхвърлени реплики в пространството. Направете си изводите сами. Всеки гледа от неговата позиция.
Едните питат за затягане на мерки, другите искат тяхното разхлабване, паркове. Искаме тестове но не отчитаме, че в цял свят ги няма. За Банско Кантарджиев казва, че сега е момента/три седмици след зараза/за проверка на изграден имунитет... това искахме, но сега пак нещо не ни харесва.  Мерки ако разхлабят се каза, че в  другите държави не работят. Журналистите сами създават интриги при задаване на въпроси. Някой бил казал на брифинга за починалия вчера млад мъж, че имал и другиздравословни проблеми.  Ами може да е вярно след като е претърпял катастрофа преди години, ...
Разбрахте ли нещо от това което написах? Със сигурност не.
Просто го изгледайте и бъдете честни със себе си кой прав и кой крив. И най вече какво искаме за себе си и за семейството. Политиката е мръсна игра. В този момент не ни е необходимо да се разединяваме.
Моля, не ме съдете за написаното. Това мисля, това пиша.

Стига с тази мантра - няма тестове в световен мащаб. Има и доказаният висок брой заболели в много държави го показват. Няма как да установяват че има болни, ако не правят на ден хиляди тестове.

# 4 033
Олелеле, сега гледам брийфинга, ми то някакъв тотален фарс стана тази сутрин Grinning . Коя е Севда? Защо искаше ББ да я гони, пък тя си тръгвала и сама хахахх
https://m.fakti.bg/bulgaria/463278-premierat-kam-reporter-ot-7-8 … e-pratili-za-tova
Пиарка

# 4 034
  • Bulgaria
Добре, че ББ излезе и пред всички обясни, че щаба само дава предложения, но решенията се взимат от министрите, защото отговорността е тяхна. Дано всички, които постоянно обвиняват генерала за всичко, са разбрали най-накрая

Това не му пречи да се държи арогантно и да лъже. Един достоен човек - генерал и лекар не би се принизил да бъде някаква пионка, която съобщава това, което ѝ се нареди. Досега не е отговорил на нито един неудобен въпрос. Поне аз така ги виждам нещата.

Общи условия

Активация на акаунт