COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 786
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 170
  • София
Забелязва се някакъв ентусиазъм дори в тая тема, който хич не ми се иска да охлаждам, но... защо според вас мерките ще намалеят у нас?
Да, правителството губи почва, ням и пари държавата.
От друг страна обаче - с тия цигани, голяма част от тях върнали се  от странство - защо мислите, че ще ни се размине?
Вижте Испания, Франция, Белгия, Холандия, Турция, Италия и целия (почти) останал свят. По каква логика да ни се размине? Ракия, чесън, друго?
И не е верно, че Италия и Испания разхлабват, ще разхлабват през юни, особено първите! Наблюдавайте внимателно. Австрия са изключително дисциплинирани хора, повярвайте ми, нямат нищо общо с нас, българите, ама нищо! Ама нищо бе, нищо! Е тонинка нямат дори.
Ама някой добре го каза - няма тестове, няма инфо, всички си върви, при спазване на хигиена, която никога не е излишна.

Правителството е пред дилема - или ще почнат да изкачат повече и повече - за да кажат, ето мерките се налагат, или ще разхлабват мерките, тъй като поради липса на тестове не могат да посочат достатъчно количество заразени и да оправдаят и мерките.

Въпреки че, ако се разпусне положението в периода 20 април - 6 май, бройте 3 седмици от 6 май, в които да се очаква пика.
Явно другата седмица е очакван пик, заради всички завърнали се Бг граждани (над 200 и колко хиляди).

# 4 171
  • Bulgaria
Всички мерки са само на хартия. Постоянно се тръби, че не трябва да се ходи болен на работа. Болните да си стоят вкъщи, а като се обадиш на личния за болничен - не може. Това масово явление ли е, защото освен нашия ЛЛ и от други познати чувам, че им се отказва болничен?

# 4 172
  • София
От Роберт Кох институт съобщиха днес, че коефициентът на репродукция R0 в Германия е 1,2-1,5. Целта е да падне под 1.

https://www.n-tv.de/infografik/Coronavirus-aktuelle-Zahlen-Daten … icle21604983.html

Е, добро утро Wink
Колко пъти вече го пиша това в споровете ми с Георги и други, според които нямаме никакъв шанс срещу вируса без ваксина. Не, този вирус може да бъде победен ако в целия свят този коефициент падне под 1, т.е. всяка една държава трябва да се бори именно за това.

# 4 173
Колкото "по-хлабаво" и безотговорно, толкова по-дълго ще продължи.

Има мерки, обаче започват да не се спазват, защото няма контрол.
Стаден имунитет ще има, когато направят ваксина.

# 4 174
Една братовчедка на ММ е с КВ в Холандия...Но си излиза.
Не е редно това. Или имаш предвид, че си има собствена градинка, в която излиза? Би трябвало да се отдели максималнно от околните, ако е с толкова заразен вирус.

Живея в Холандия и навсякъде се повтаря, ако имаш дори неразположение да си останеш вкъщи и да не излизаш дори и до магазин.
Излизането в двора тук никой не го третира за излизане.

Не бих желала да коментирам подобна постъпка, а само се надявам, че нещо не сте разбрали.

Към днешна дата в болница в Нидерландия заради Ковид- 19 има 7 735 човека, а починалите са 2 248.

# 4 175
Относно хората които работеха в чужбина и завърнали се оттам искам да споделя, че един комшия се върна от чужбина, стоя тука около месец и миналата седмица пак замина там да работи. Надниците дори за общатата работа в чужбина са се вдигнали поради липса на работници и сега са много търсени, така че тези които се върнаха в България ще видите как ще започнат постепенно пак да отиват да работят в чужбина.

# 4 176
  • София
Аз не зная как си представяте с тестове или без да скрият смъртност, подобна на тази в Италия и Испания.
Някак не се случва за момента при нас апокалиптичната картина, дано да продължи така, но е рано да се разпускаме...

# 4 177
  • София
Аз не зная как си представяте с тестове или без да скрият смъртност, подобна на тази в Италия и Испания.
Някак не се случва за момента при нас апокалиптичната картина, дано да продължи така, но е рано да се разпускаме...
Не, но и ние не сме с такова население, смятайте го пропорционално!
Испания - 46 милиона
Италия - 60 милиона
България - 7 милиона

# 4 178
  • Bulgaria

В един момент няма да може да се скрие. Но вълната като тръгне много трудно може да се спре, това е проблемът. Вижда се от всички държави, които се забавиха с мерките. Ние вървим точно натам с това празнуване на Великден и с половинчатите ни мерки, които така или иначе масово не се спазват.

# 4 179
  • София
Пропорционално де, Рони, вади калкулатора и смятай.

# 4 180
https://www.vesti.bg/bulgaria/zhena-pochina-vyv-varna-symnenie-z … a-prebita-6108012

Ето една истинска жертва на вируса!!! Ако на хората главите им бяха на раменете щяха да търсят причините за болките в гърдите и на друго място освен в Короната.

# 4 181
  • София
Още в първата тема се каза, че ще има пик в домашното насилие по време на карантината. Тогава най-върлите пророци от Седмия ден на дивана искрено се учудиха и подразниха - как така щяло да има пик в домашното насилие, то който си посяга, си посяга и преди. Месец по-късно никой вече не смее да говори по този циничен начин или поне не го прави толкова открито, защото се вижда, че положението в тази област е зле. И е зле и в Италия, Испания и Франция, да не каже някой, че само българите бият.

# 4 182
Не, но и ние не сме с такова население, смятайте го пропорционално!
Испания - 46 милиона
Италия - 60 милиона
България - 7 милиона

Отделно от това, вчера някой тук, беше публикувал изчисления направени от немци, които след като са взели в предвид, инкубационен период, брой починали за двете посочени страни, смятат, че в едната има 3 млн заразени, а в другата 5 млн. По техни сметки в Щатите, имало поне 10 млн. заразени. Дали е така, не знам.

# 4 183
  • Варна
Не само че не се спазват, а някои дори са горди с броя преминавания през КПП и други особено интелигентни постъпки.
Ще си носим сами последствията.

Ковчези няма... много... засега. Трябва ли да има, за да разберем за какво става дума?
Аз не знам дали "паникьорите" изпитват удоволствие да четат и коментират черни статистики, но оставам с впечатление, че другите са някак разочаровани, че нищо лошо не се случва.
Е, като понаправим софрите и изядем агнетата, задължително по родните места и с цялата родА, а после се върнем в големите градове, ще стане интересно.

Ама това си заслужаваме.
А икономиката няма да тръгне. Колкото и някои да реват за нея.

# 4 184
Аз пък не вярвам, че само в БГ сме толкова недисциплинирани, не спазваме мерки и т.н. Не мисля, че в другите държави, като изключим няколко области, в които наистина е много зле положението, поведението на хората е много по-различно. Може би са една идея по-съвестни, но чак пък да се каже, че навсякъде по света са примерни като в комунистически Китай, а само ние тук сме разхайтени и недисциплинирани, е преувеличено.

Общи условия

Активация на акаунт