COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 555
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 230
Е, после няма ББ да е виновен, охлабил ли е, охлабил е мерките.

Те да започнат да си вършат работата не зависи от тях, а от производителите на необходимите стоки. За въпросните тестове говоря, а и не само.

А заведенията за обществено хранене наистина не са препоръчителни за редовни посещения.

Кой, българинът ли бил дисциплиниран? Ще падна от смях.

# 4 231
Последна информация от Щаба :

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят.
233 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 27 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.
По отношение на общата картина – към 7 април: 332 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 261 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48 години.
Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са както следва: Благоевград – 18; Бургас – 25; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 11; Кърджали – 10; Кюстендил – 10; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 11; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 32; Русе – 3; Силистра – 2; Сливен – 9; Смолян – 16; София – 351; Стара Загора – 14; Хасково – 6; Шумен – 4.
Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 32 души.
Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 24.
Днес в МБАЛ Шумен е починал 65-годишен мъж, който при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19. Пациентът е настанен на 26 март във вътрешното отделение на шуменската болница, където е диагностициран с пневмония. Веднага е направен PCR тест, който е доказал коронавирусна инфекция. Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен карцином на бял дроб. През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е издъхнал, съобщиха от областната болница в Шумен.
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семейството на починалия мъж.

# 4 232
Е, после няма ББ да е виновен, охлабил ли е, охлабил е мерките.

Народът си иска кафенцето и разходките. Кой е Бойко да им ги спира?

# 4 233
Хора, за църквите е ясно, че ще се разчита на свещениците да проявят разум. Как ви се струва да ги затворят? Нали ще настане вой до бога. Веднага ще започнат приказките за репресия на най-новото - религията. Веднага ще се направи връзка със комунизма. Нищо, че българите ходят на църква два пъти е годината, а през останалото време молитвата е смешна. И сега, заради вируса ще му вземат по-важното ходене.
Ми то на Коледа не е същото,бре. Няма обикаляне, няма божествен огън, да си палнеш свещичката, няма нищо. А сега е важно! Ама, ха. Христос се е възкресил! Или пък беше, че Господ го е възкресил? Абе, нема значение, некой е възкръснал.

# 4 234
  • София
Отсега започнаха, представете си какво ще е по празниците...
Коронакючек в Петрич
Ромската махала в Петрич почерня от полиция днес следобед, светкавична реакция на ченгетата от местното полицейско управление и общинска охрана секнаха едва започнала веселба в махалата, където празнували рожден ден. Мъже и жени излезли на улицата, хванали се на хоро, на фона на силна музика, но буквално за броени минути били неприятно изненадани от няколко екипа полицаи и общински охранители. Веселбата се разтурила, над 10 от хорото са с актове за нарушение на мерките в извънредното положение, съставени по изменията на закона за здравето, а трима от най- темпераментните танцьори били заведени в полицията, където са задържани зад решетките и докладвани на прокуратурата.
Скрит текст:

# 4 235
Хора, за църквите е ясно, че ще се разчита на свещениците да проявят разум. Как ви се струва да ги затворят? Нали ще настане вой до бога. Веднага ще започнат приказките за репресия на най-новото - религията. Веднага ще се направи връзка със комунизма. Нищо, че българите ходят на църква два пъти е годината, а през останалото време молитвата е смешна. И сега, заради вируса ще му вземат по-важното ходене.
Ми то на Коледа не е същото,бре. Няма обикаляне, няма божествен огън, да си палнеш свещичката, няма нищо. А сега е важно! Ама, ха. Христос се е възкресил! Или пък беше, че Господ го е възкресил? Абе, нема значение, некой е възкръснал.
Точно. Първият тест им е на Цветница. Ще съберем достатъчно информация за църквата и съзнанието на гражданите.

# 4 236
То не може цял живот без кафе и разходки.
Цял живот не може, но за два месеца на никой нищо няма да му стане. Сигурна съм, че ако ББ беше последвал колегата си БоДжо и мерките бяха закъснели, сега друга песен щеше да се пее.

# 4 237
Не се заяждам, питам чисто практически, тъй като и мен ми се пие една бира навън, ама... бих ли рискувал?  Или като ми донесат бирата, да избърша чашата със спирт.... А съдържанието й, а картофките, върху които някой може да е кихнал....Много малко се говори и знае за тая част именно.

За това и аз съм съгласна, но може би поне там, където може да се спазва дистанция /малко хора в заведение, маси на разстояние,  маски за персонала и знам ли още какво/ е възможно да се даде шанс на тези, които биха рискували.

# 4 238
  • София
Прави ми впечатление, че все повече обекти отварят. В квартала са почнали да работят дюнерджийниците, фризьори, козметици и дори кафета, но просто не предлагат да си го консумираш намясто, а да си го вземеш за вкъщи.

# 4 239
А мислите ли че тези противорадиационни костюми са по лоши от сегашните  материи?
Напротив.По добри са. Не зная дали днес произвежда такива материи.
Ако имаш предвид тези
Скрит текст:
не, не стават. Ще те предпазят, но и ще се свариш в тях. Новите материи дишат, а това е просто гумирана тъкан в която ще си вир вода от пот.

# 4 240
Само искам да отбележа, че с това шаване напред-назед напоследък и след очакваните купони по Великден, ако нямаме бум на заболели - преодолели сме Ковид-19, може да се поздравим.

# 4 241
Цял живот не може, но за два месеца на никой нищо няма да му стане. Сигурна съм, че ако ББ беше последвал колегата си БоДжо и мерките бяха закъснели, сега друга песен щеше да се пее.
Ще се запее, ще се запее. Само чакай да пуснат Витоша и парковете и след седмица, две, ще се смени рефренът.

# 4 242
  • Варна
Само искам да отбележа, че с това шаване напред-назед напоследък и след очакваните купони по Великден, ако нямаме бум на заболели - преодолели сме Ковид-19, може да се поздравим.
А дано!

Но по-вероятно е...
Скрит текст:
Ще се запее, ще се запее. Само чакай да пуснат Витоша и парковете и след седмица, две, ще се смени рефренът.

# 4 243
  • София
Някои хора се чудя как живеят извън условията на коронавирус, честно.
Не знам дали сте забелязали, но живеем в доста нехигиеничен свят. Градски транспорт, метро, асансьори и без короната са едни мръсни и бъкани със зарази места. За тъчскрийновете, дето и с или без COVID-19 са ви непрекъснато в ръцете, да не говорим. Ресторанти, бирарии, барове - никога не можеш да си сигурен дали някой не ти киха, кашля, плюе, секне в картофите, бирата, кебапчетата, ракията, салатата, супата и прочее.
Човек нито може, нито е препоръчително да живее в напълно стерилна среда, дори и в условията на коронавирус. А и колкото и стерилно да се пробва да живее, може да се окаже като мен - аз имам алергия към... адски много неща.
Онзи ден си поръчах храна, защото ми се ядеше точно определено нещо. Пристигна доставчик, опакован като да трепе кучета из Чернобил. Храната беше в полиетиленов плик от тези, които ползват Спиди и Еконт. Еми, нямам какво повече да искам. Дали някой е плюл - не мисля, че някой има интерес да плюе баш в моята храна ей така, че да ми е гадно.
А когато се заговори какви сме разхайтени, все се сещам за Париж и Мадрид. И на двете места в деня, в който обявиха извънредни мерки, парковете бяха наводнени от хора. Много ясно помня репортажа от Париж - хората се хилеха, целуваха се и се подиграваха по микрофоните на репортерите. Стига с това самобичуване как все ние сме най-някакви-си. Аз българин да се подиграва не видях никъде. Виждам скептици, конспиратори, по-лежерно мислещи, но никъде не видях кикот и цинични подмятания като в Париж.

# 4 244
  • Пловдив
А мислите ли че тези противорадиационни костюми са по лоши от сегашните  материи?
Напротив.По добри са. Не зная дали днес произвежда такива материи.
Ако имаш предвид тези
Скрит текст:
не, не стават. Ще те предпазят, но и ще се свариш в тях. Новите материи дишат, а това е просто гумирана тъкан в която ще си вир вода от пот.

Нищо подобно. Имам приятели, лекари, не се диша и в новите костюми. Много, много е натоварващо да работиш с тях. Няма да слагам снимки. Лично са ми пратени. Задуших се само като ги видях.

Общи условия

Активация на акаунт