COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 081
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 200
  • София
Забелязва се някакъв ентусиазъм дори в тая тема, който хич не ми се иска да охлаждам, но... защо според вас мерките ще намалеят у нас?

Те няма какво толкова да намаляват - може би с изключение на  училищата, защото поне за седмокласниците трябва да се търси някакво решение, и на плановите операции. По-важно е да намаляват в ЕС, така че да се задвижва икономиката им, за да се задвижи и нашата. И евентуално малко у нас да поотпуснат парковете и заведенията, в които е възможно да се спазва дистанция.
Съгласен!
Единствено за заведенията не мога да си го представя - ОК, ще са на открито (лято), ще има разстояния между масите, но ще се доверите на сервитьора да ви носи кафе, на готвача да ви прави обяда, сигурно ще има изискване да са с маски, но ... ако тва чудо се предава толкова, толкова, толкова лесно - как тогава ще стане?
Не се заяждам, питам чисто практически, тъй като и мен ми се пие една бира навън, ама... бих ли рискувал?  Или като ми донесат бирата, да избърша чашата със спирт.... А съдържанието й, а картофките, върху които някой може да е кихнал....Много малко се говори и знае за тая част именно.

# 4 201
Аз пък не вярвам, че само в БГ сме толкова недисциплинирани, не спазваме мерки и т.н. Не мисля, че в другите държави, като изключим няколко области, в които наистина е много зле положението, поведението на хората е много по-различно. Може би са една идея по-съвестни, но чак пък да се каже, че навсякъде по света са примерни като в комунистически Китай, а само ние тук сме разхайтени и недисциплинирани, е преувеличено.
Не, не са по-съвестни и дисциплиниран самите хора.

Санкциите се прилагат съвестно и дисциплинирано. Ако българинът знае, че няма мърдане от глобата/затвора, ако сгафи, и той ще стане такъв. Ама ние сме разграден двор.

# 4 202
Случва ли се нещо извънредно с банките или опашките, които видях са моментна случайност?
Просто това е заради мерките срещу коронавируса. Пускат по един или двама вътре, а тези навън стоят на разстояние и затова изглежда, че има опашка. Както е при супермаркетите. Няма как, тези мерки за сигурност са необходими.

# 4 203
  • Другата България
От частна лаборатория казаха, че правят около 200 PCR теста дневно и под 3-5 позитивно дневно нямат. НоваТВ
В частните лаборатории изследват на база гърлен секрет.
Снощи тук потребителка, биолог, публикува мнение, че ако вирусът вече не е в гърлото, а е в дроба, този тест няма да го отчете, ще е негативен. А човекът ще е заразен. И това ще се докаже с храчка, изследване на храчка. Това го писах и във втората тема, но не се прие за достоверно. Затова аз лично не мисля, че всички отрицателни PCR тестове са наистина отрицателни. И имам случай на близък, млад мъж, спортист, не пие и не пуши, храни се само здравословно, който е положителен след втори тест, направен в болница. Първия, направен от него платено в "Рамус" беше отрицателен. Човекът се влоши, с двустранна пневмония, влезе в болница и там го тестваха повторно. И се оказа, че е положителен. Разбира се, това може да е индивидуален случай, но аз имам едно наум.

# 4 204
  • Варна
Цитат
Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера може да промени отношението към епидемията
......
"Той пък ми обясни, че ние сме обвързани с останалите страни от Европейския съюз и на практика с целия свят. Ние не можем да действаме самостоятелно." https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/08/4051934_doc_atanas_mang … /?ref=home_layer2

Добре е да се прочете цялото интервю. Има доста други неща, които са важни. Заглавието е леко подвеждащо, а това с обвързването също има подробности:
Цитат
Той пък ми обясни, че ние сме обвързани с останалите страни от Европейския съюз и на практика с целия свят. Ние не можем да действаме самостоятелно. Моят съвет към него беше да действа както цар Борис по време на Втората световна война, когато България влиза във всякакви съюзи и прави каквото трябва, но не изпраща войски на Източния фронт.

Най-важното, което леко не се връзва с неговите идеи, като че ли...
Цитат
Предвиждате ли, че скоро може да се отслаби ограничителният режим?

- Скоро не. Това, което в момента е решено, трябва да се изпълни. Защото така или иначе сме се хванали да "ядем жабите", нека да ги изядем докрай, за да има смисъл. Въпросът, на който трябва се отговори в момента, е какво трябва да се прави по-нататък, за да се излезе максимално добре от положение и да не се окаже, че сме яли жабите напразно.

# 4 205
Ми да, ББ да не ги е решил тези неща сам. Някой дава фонд за нещоситам, ние даваме друго обратно. Хем искахте ЕС, хем сега, не щете.
Спортистите не пият, не пушат и т.н., но се тровят с други неща и не са еталон за здраве.

# 4 206
Мери, именно. 5 от 200 на частно не е нисък резултат.

# 4 207
  • София
От частна лаборатория казаха, че правят около 200 PCR теста дневно и под 3-5 позитивни дневно нямат. НоваТВ
Това ако е вярно ... нямам думи.  Досега отчитаха около 300 теста дневно (днес бяха 500), от тях 200 на една частна лаборатория!

# 4 208
  • Варна
Мерки в България нямаше. Нито карантина. Имаше лошо време, дъжд, сняг и беше неприятно да се шляеш навън. Пекна слънце и всичко приключи. Господ ни помогна, но дано само да не стане като в онзи виц: тази година за Великден аз/ Господ се има предвид/няма да слизам, вие ще се качвате. Умната със свещите.
Сериозно?! Бе що пък е пуст центъра на Русе събота и неделя, при това при хубаво време?

Съвсем сериозно, за жалост. Никой не казва, че движението е както преди, но определено има голямо раздвижване, откак слънчето се показа и температурите се вдигнаха. И пешеходците, и автомобилите, се увеличиха двойно и тройно.
А почивните дни горите в крайградските зони са били пълни с народ.

Браво на русенци!

# 4 209
От част
на лаборатория казаха, че правят около 200 PCR теста дневно и под 3-5 позитивни дневно нямат. НоваТВ
Това ако е вярно ... нямам думи.  Досега отчитаха около 300 теста дневно (днес бяха 500), от тях 200 на една частна лаборатория!
300 теста в националната референтна лаборатория

# 4 210
Цитат
Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера може да промени отношението към епидемията
......
"Той пък ми обясни, че ние сме обвързани с останалите страни от Европейския съюз и на практика с целия свят. Ние не можем да действаме самостоятелно." https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/08/4051934_doc_atanas_mang … /?ref=home_layer2

Добре е да се прочете цялото интервю. Има доста други неща, които са важни. Заглавието е леко подвеждащо, а това с обвързването също има подробности:
Цитат
Той пък ми обясни, че ние сме обвързани с останалите страни от Европейския съюз и на практика с целия свят. Ние не можем да действаме самостоятелно. Моят съвет към него беше да действа както цар Борис по време на Втората световна война, когато България влиза във всякакви съюзи и прави каквото трябва, но не изпраща войски на Източния фронт.

Цитат

- Скоро не. Това, което в момента е решено, трябва да се изпълни. Защото така или иначе сме се хванали да "ядем жабите", нека да ги изядем докрай, за да има смисъл. Въпросът, на който трябва се отговори в момента, е какво трябва да се прави по-нататък, за да се излезе максимално добре от положение и да не се окаже, че сме яли жабите напразно.
Да така е. Цялото интервю дава мн отговори. Мангъров е прав. Винаги съм го твърдяла.Виж за главния жабар съм на др. мнение

# 4 211
  • Варна
niljaniljo, въпрос на тълкуване. Всеки е прав за себе си, а той от професионална гледна точка няма как да греши за основните неща. Но има(ше) идеи, които няма как да се приемат от хората и няма нищо по-нормално от това. Както виждаме, и той смята, че като сме почнали, трябва да довършим, а не да съсипем всичко направено, ядейки жабите. Пардон, агнетата.

# 4 212
  • MI
Вал, и в Италия имаше такъв период, първо за малко намаляха, после пак се увеличиха. Скоро ще се стабилизира и при вас, сигурна съм. Просто трябва за съжаление доста време докато започнат да се виждат резултати. И като започнат да се виждат пак не е свършило, защото миг невнимание и пак отначало. Затова поетапно ще се отваря и нормалността ще е друга от преди. После пък ще трябва да се пазим от тези, които сега са назад и уж са по--добре. За съжаление докато няма лек и ваксина ще е така.

Роналд, май се очаква разхлабване. Но не както си го представят много хора.

# 4 213
Скрит текст:
Цитат
......

Цитат

Цитат

Да така е. Цялото интервю дава мн отговори. Мангъров е прав. Винаги съм го твърдяла.
Аз също считам, че е прав, колкото и да не ни се иска. И какво да каже човека, то го пише пише между редовете, за този който може да го прочете. Simple Smile

# 4 214
  • София
Значи, МРЪНгъров ей така като каже и няма как да не се съглася с него:

Продължавам да повтарям, че основните въпроси, на които трябва да се отговори в момента, е: какво е имунното състояние на страната (колко души са "изкарали" вируса - бел. ред.) и кой е най-добрият начин да се излезе от тази ситуация.

Време е вече да се мисли и за тези неща. Ние нашата част си я изпълняваме, стоим си по домовете и си плащаме цената по всякакъв начин. Да започнат вече и те да изпълняват тяхната.

Общи условия

Активация на акаунт