COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 275
  • Bulgaria
Merri_An, това всички го знаем. Но при положение, че имаме нагледен пример от държави с далеч по-добро здравеопазване, би трябвало да се опитаме още в началото да ограничим вируса максимално. Не е нормално да си мислим, че на нас може да ни се размине, защото имаме БЦЖ или защото сме много силни и здрави и нищо не ни мори. И това на фона на болници като видинската, наистина е жалко, че ще пострадат невинни хора... Бих предложила на Бойко Борисов да изпрати 1 депутат да се лекува именно във Видин, все пак всички сме равноправни, нали... на теория.

# 4 276
Латвия са наистина 1 към 1 с нас. Няколко пъти съм бил в Рига, все едно съм си в БГ. Мисля че те са най добрия пример за сравнение с нас. Ще видим как ще стане там.
Не само Латвия, а и Словакия вървят с нас. Първи случаи на 6.-7. март, понастоящем съответно латвия с 577, а ние и Словакия - с по 581. Само че двете държави имат по два смъртни случая...

# 4 277
Не само Латвия, а и Словакия вървят с нас. Първи случаи на 6.-7. март, понастоящем съответно латвия с 577, а ние и Словакия - с по 581. Само че двете държави имат по два смъртни случая...

Аз не гледам 2та смъртни случая, ами, че и Словакия също вдига ИП на 15.03., при 1ви случай на 06.03. Близки бройки заразени са отчетени и в 3те държави. И с Латвия, и със Словакия вървим в 1 времеви диапазон и при общо взето еднакви мерки, което ме навежда на мисълта, че реално затварянето на ресторанти и тн превантивно, е дало ефект.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 19:02 от FlameV

# 4 278
И на мен днес ми се наложи да ходя в 2 по-големи магазина, че доста неща ми бяха свършили. Еми, след 11 ч беше и най-многобройната група бяха от "най- рисковите" , че и се наложи и забележка да правя на касата на една баба да не се бута и да пази дистанция.  Навсякъде са , майките с деца също. Днес и в офис на куриерска фирма ходих , ами една изобщо не си наблюдаваще детето, при което то обърса и опипа навсякъде, накрая ми падна върху краката и се наложи пак да правя забележки. Според мен, вече никакво ИП не се спазва .

Децата да ги препарираме ли?
Въх, не питай Grinning  Че сега ще ти обяснят каква безотговорна майка си, която не може да обясни на детето си що е то коронавирус.
А трябва ли да ги водим навсякъде особено в това положение ?!

# 4 279
  • Другата България
Merri_An, това всички го знаем. Но при положение, че имаме нагледен пример от държави с далеч по-добро здравеопазване, би трябвало да се опитаме още в началото да ограничим вируса максимално. Не е нормално да си мислим, че на нас може да ни се размине, защото имаме БЦЖ или защото сме много силни и здрави и нищо не ни мори. И това на фона на болници като видинската, наистина е жалко, че ще пострадат невинни хора... Бих предложила на Бойко Борисов да изпрати 1 депутат да се лекува именно във Видин, все пак всички сме равноправни, нали... на теория.
Ами опитваме се. Както те, така и ние. Със същите мерки. При това със здравеопазване, което е на светлинни години от тяхното. Знам твоята теория, че всички трябва да са в болница, но това не е било никъде по света, няма и да стане. И по-добре, защото за Италия излизат данни, че много хора са се заразили именно там, и в спешните отделения на същите тези болници.

# 4 280
  • София
Латвия и Словакия са с по-малко население от нас, но и повече тестове са направили.

# 4 281
В София почти всеки е с маска вече, много хора са и с ръкавици...не мога да кажа че не сме дисциплинирани.
Да, така е. Даже и с шлем видях.
Хмм, явно в тая София, където съм аз е друго.

# 4 282
  • Варна

Аз не гледам 2та смъртни случая, ами, че и Словакия също вдига ИП на 15.03. Близки бройки заразени са отчетени и в 3те държави, което ме навежда на мисълта, че реално затварянето на ресторанти и тн превантивно, е дало ефект.
Разбрах и не оспорвам. Аз съм привърженик на мерките и смятам, че са доста либерални, което може да ни коства много предвид предстоящото затопляне и празници. И трите държави явно действат по един и същ начин по отношение на ИП. Не са чакали да станат много случаите и тогава да се чудят какво да затягат.
Но някак бие на очи десетократно повечето смъртни случаи при нас.
Което значи, че или "откриваме" по-малък процент болни, или сме по-зле здравословно като нация, или здравеопазването ни е на много по-ниско ниво. И трите варианта не звучат добре.
Официално Словакия е тествала 1 път и половина повече от нас на милион, а Латвия - 5 пъти и половина.

# 4 283
Латвия и Словакия са с по-малко население от нас, но и повече тестове са направили.

Словакия са с население 5.5млн, направили са 19к тестове. За Латвия вече писах.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 19:30 от FlameV

# 4 284
  • Bulgaria
Скрит текст:
Ами опитваме се. Както те, така и ние. Със същите мерки. При това със здравеопазване, което е на светлинни години от тяхното. Знам твоята теория, че всички трябва да са в болница, но това не е било никъде по света, няма и да стане. И по-добре, защото за Италия излизат данни, че много хора са се заразили именно там, и в спешните отделения на същите тези болници.

Съгласна съм, но в един момент болниците се превръщат наистина в развъдник на вируса и така страдат всички, които имат нужда и от друго лечение и спешна помощ. И така ще пострадат много повече хора в дългосрочен план, отколкото ако в началото бяха наложили наистина строга карантина. Аз си оставам на мнение, че правим огромна грешка с тези половинчати мерки, но дано не съм права.

# 4 285
Значи щом още в тази тема, в която толкова разисквахме кой тест какво точно показва, има неразбрали, представям си какво е по лабораториите. Ама наистина си го представям. Генчо е чул от генерала, че бързите тестове са несигурни, и е събрал 120 лв и си прави ПСР, щото, нали, той е по-хубав. Добре, ама той Генчо е кихал и кашлял на 15-ти март и няма вече вирус. И няма и да разбере, че е имал. Стефка няма пари като Генчо да си плати от "хубавите" тестове, а нея в момента нещо я боли гърло, та си пуска тест, ама от по-евтините. И няма Стефка антитела, и тя отрицателна. И Генчо, и Стефка остават излъгани от тия пусти "ненадеждни" тестове.
Горещо ви препоръчвам още веднъж, изгледайте това клипче и ще ви стане кристално ясно кой тест какъв е и кога какво показва:
https://www.youtube.com/watch?v=9rTldwo2PZw&t=389s

Не разбирам защо не пуснат в парковете майките с децата в колички. Децата си стоят в тях, никъде не щъкат, нищо не пипат и не си слагат в устата, не контактуват едно с друго. Мисля, че всички тук имаме или сме имали малки деца и знаем как им действа радходката на въздух. Както направиха коридор на пенсионерите да пазаруват, парковете можеха да останат отворени поне за бебета в колички. Предполагам, че защото в първия момент за кучета ги оставиха достъпни. Но сега така или иначе са недостъпни за всички. Да ги отворят поне за най-малките бебенца, а тези с биричките много ясно, че могат да почакат.

# 4 286
  • Варна
И на мен днес ми се наложи да ходя в 2 по-големи магазина, че доста неща ми бяха свършили. Еми, след 11 ч беше и най-многобройната група бяха от "най- рисковите" , че и се наложи и забележка да правя на касата на една баба да не се бута и да пази дистанция.  Навсякъде са , майките с деца също. Днес и в офис на куриерска фирма ходих , ами една изобщо не си наблюдаваще детето, при което то обърса и опипа навсякъде, накрая ми падна върху краката и се наложи пак да правя забележки. Според мен, вече никакво ИП не се спазва .

Децата да ги препарираме ли?

Когато се завират в други хора, по време на ИП , пък можете да си го държите за ръчичка . Откъде знаете дали аз не съм безсимптомен приносител на нещо ?

# 4 287
Гледам в  worldometer- a дават нов смъртен случай при нас. Надявам се с цялото си наглост да не са добавили пребитата жена със съчупените ребра в тази класация. Аз достигнах до тъжния извод, че не пазим здравната система, а се пазим ОТ нея...

# 4 288
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:

Съгласна съм, но в един момент болниците се превръщат наистина в развъдник на вируса и така страдат всички, които имат нужда и от друго лечение и спешна помощ. И така ще пострадат много повече хора в дългосрочен план, отколкото ако в началото бяха наложили наистина строга карантина. Аз си оставам на мнение, че правим огромна грешка с тези половинчати мерки, но дано не съм права.
Страдат всички, които имат нужда от СП, как? И как ще пострадат хора в дългосрочен план? Наистина не разбирам какво имаш предвид.

# 4 289
Скрит текст:

Абсолютно сте прави- така стана в Италия...освен че починаха толкова лекари.

Общи условия

Активация на акаунт