COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 410
  • Русе
Въпрос с понижена трудност, с колко се е увличила средната смрътност в Италия, Испания и Франция. Между другото в Китай се е увеличила с около 14 000.Ама нека всеки си смята сам

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 21:47 от A m b e r

# 4 411
Добре де, аз едно нещо не мога да разбера. Така както сме я подкарали с по 20-30 човека на ден установени заразени, ами то така може да я караме и до края на годината. Всеки ден 10-15-20 човека новозаразени и докога така... така може да се точи и една година това положение. Е, една година ли ще сме в изолация? Колко трябва да са заразените на ден за да паднат мерките. Ако ги чакаме да станат 0 нула, то явно това скоро няма да стане и даже не знам дали изобщо е възможно да има 0 човека заразени. Вируса е сред нас и както всички останали вируси явно ще си циркулира по хората периодично. Защо никой не казва какво чакаме в момента. Колко заразени на ден е показателя, че мерките могат да паднат?

# 4 412
Е по-добре да не ни затварят за празниците все пак.

# 4 413
Нищо чудно след още ден-два сам да поведе хорото на площада по случай победата над лошия вирус. Мутафчийски явно е в немилост (как смее да има по-висок рейтинг от Самия!), стадото беше пуснато да изработва само имунитета си.

Когато рибарят хване рибата първо отпуска конеца, малко я разиграва и тогава я лови със серкмето.
Мен на това ми прилича.
Трябва да има основание да затвори градовете за празниците и затова сега малко е отпуснал, за да има основание да обвини хората за безотговорно поведение.
Не че ще е лъжа де.

# 4 414
  • София
Значи, ако България е била давана досега за пример - с крутите и навремени мерки, то считайте как след някоя и друга седмица ще бъдем сочени отново с пръст, но този път в стил "НЕ правете като България"....
Бойко си гледа рейтинга. И знае, че ако е затрил икономиката за няколкостотин заразени, няма да му се размине, затова и ни готвят числата за след Великден, а хората, като гледам, ще спомогнат....

# 4 415
  • София
Не знам, май в момента при нас се задейства небезизвестния принцип на шопа "Такова животно нЕма!". Не го виждаме, не се случва тук при нас, не съм болен аз, жената, свако, бате Кольо и съседите Петрови - значи епидемия няма, лъжат ни.
Дано наистина да ни се размине.

# 4 416
  • в страната на чудесата
И аз го гледах филма сутринта, страшно е. Ако се почнат Щатите и Китай....
И аз нося тройна плътна маска от плат с  допълнителен филтър от 4 пласта нетъкан текстил, сакън да не се гътна.... Пенсионерите нека щъкат, те са безсмъртни...
Исковете от УК са от някаква крайнодясна организация, но пише, че Индия също имат иск към Китай.
Абе дава нова дъвка Simple Smile

# 4 417
Моля да не цензурирате. И да не триете.

А аз моля да спрете с това "цензуриране". В темата в множество постове не се спазват правилата на форума. Тези постове се изтриват. Преди по-малко от 30 минути точно на Вас написах съобщение за това какви постове се премахват.

# 4 418
  • София
Кура булгара, много хора попитаха същото, отговор няма. Отговорът е "Положението е динамично, не знаем". В други държави, включително и в прословутата Италия, явно не е чак толкова динамично със стотиците починали, че си правят сметките. Явно им е по-малко динамично, те и в Испания, Австрия, Германия не ги гони такава динамика, каквато в България ни е подгонила.
Сутринта бяха обявени 16 нови заразени. Шестнадесет. Подобна цифра би докарала до смях през сълзи здравните специалисти в някои други държави. Ами няма как на такива числа да се иска затваряне и по-строги мерки, просто няма абсолютно никакво логично основание.
А Мутафчийски е човек на Бойко - загледайте се внимателно как си се подсмихват по брифингите и как си подмятат майтапи. "Мутафчийски, един кабинет да ти направим тука?" - Мутафчийски се хили до уши, вика, че нЕмало нужда. Бойко вика, че сам си платил теста, генералът пак се кикоти, въобще, кипи веселба голяма.

# 4 419
  • Пловдив
Днес се наложи да ходя до аптека, най-близката голяма е на Главната (в Пловдив). Ами като знам в такъв слънчев ден колко е пълно, днес направо си беше празно. Обнадеждих се. Разминах се с десетина човека максимум. Дано не е било само заради следобедния час.

# 4 420
Кура булгара, много хора попитаха същото, отговор няма. Отговорът е "Положението е динамично, не знаем". В други държави, включително и в прословутата Италия, явно не е чак толкова динамично със стотиците починали, че си правят сметките. Явно им е по-малко динамично, те и в Испания, Австрия, Германия не ги гони такава динамика, каквато в България ни е подгонила.
Сутринта бяха обявени 16 нови заразени. Шестнадесет. Подобна цифра би докарала до смях през сълзи здравните специалисти в някои други държави. Ами няма как на такива числа да се иска затваряне и по-строги мерки, просто няма абсолютно никакво логично основание.
А Мутафчийски е човек на Бойко - загледайте се внимателно как си се подсмихват по брифингите и как си подмятат майтапи. "Мутафчийски, един кабинет да ти направим тука?" - Мутафчийски се хили до уши, вика, че нЕмало нужда. Бойко вика, че сам си платил теста, генералът пак се кикоти, въобще, кипи веселба голяма.
Никаква веселба не виждам. Мутафчийски е военен, при това лекар. И шеф също. Много стойностен човек. Прие роля, която наистина му отива, за него е кауза. Но ББ не понесе славата му. А това наистина е едн честен и достоен човек. Не припиисвайте някакъв държавен цирк, моля. Поне аз не виждам такъв.

# 4 421
Лилава и МК, откъде толко сила да се пили едно и също?
Wink
Не схващам. Малко след мен виждам, че е писала МК, че е за увеличаване на мерките. Аз не съм. Просто мисля, че повечето които са навън, след 1 седмица ще са втрещени от ужас и ще се молят да ни приберат обратно по домовете. Ако някой пък наистина си е направил съзнателен избор, че спира да се крие и поема риска да се зарази, ще бъде обвинен в био тероризъм. Е затова си стоя у дома, не ми се участва в този пасквил. Чакам по-ясни правила. Доста ни се разминават с МК позициите конкретно по този въпрос.

# 4 422
  • София
Така ще се зарадвам, ако утре кажат забранява се излизането без наложителна причина - храна, аптека, работа, но няма да го направят. Сега тук ще ме нападнат, че съм "паникьор", но как да ви обясни някой, че за да не се стигне до ужаси като в Италия, Испания, САЩ, Великобритания трябва да има строги мерки преди това да се е случило, тъй като те не дават мигновен резултат. И ако изчакаме да стане още по-тревожно положението, каквото и да направим вече ще бъде късно, защото загубите ще бъдат много повече, дори и в икономически аспект, защото няма да може лесно да се излезе от тази ситуация дълго време.

И до кога така, МК? До кога искаш да забранят излизането без наложителна причина, че да си радостна? Още година?

На мен ми е странно как не е пламнало всичко след онова масово целуване на икони и лапане на една и съща лъжичка. Беше в началото на ИП, т.е. вече трябваше да има рязко попкачване ...

# 4 423
Бледолилава, ти нали беше за групов имунитет?
Нещо се обърках с теб?

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 22:01 от DeVa®

# 4 424
  • София
Не знам, май в момента при нас се задейства небезизвестния принцип на шопа "Такова животно нЕма!". Не го виждаме, не се случва тук при нас, не съм болен аз, жената, свако, бате Кольо и съседите Петрови - значи епидемия няма, лъжат ни.
Дано наистина да ни се размине.

Не мисля, че е така. А твърде рано въведеното ИП. Нищо, че се самопохвалихме колко сме далновидни. За една шепа установени заразени и масов блок. Месец по-късно ИП, броят заразени и направени тестове същият. И какво се очаква да се случи? Някакъв план, стратегия, нещо? Масово тестуване? Ми нормално, на хората им омръзна. Насреща нищо. Един надут и един сърдит, всеки ден брифинг. И все по-трудно ще става да се удържат хората. Ма те тези неща се обмислят предварително, ако има  с какво.

Общи условия

Активация на акаунт