COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 877
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 500
Абсолютно съм съгласна с мнението, че твърде ранното ИП доведе до лоши резултати. Изгърмяни бяха патроните преждевременно, хората им писна и решиха, че 600 болни не са повод да си стоят в къщи. Сега ще тръгнат по Великден и ще се сдобием с много нови заразени. То не случайно другите държави обявиха карантина в доста по-напреднал стадий. Не е от глупост.

# 4 501
Лекарство и ваксина може и да няма никога. Не знам как по цял ден броите трупове, а пък тази далеч по-черна мисъл грам не ви минава.
Та за пореден път питам - ваксина не се открива, лекарство няма, не се откриват. Какво правим?

Лекарство може да няма, но може и да има. С какво ще ми гарантирате, че вашето "може" е по-вероятно от моето?

Всъщност вие сте по-черногледа от мнозина, но не го съзнавате.

# 4 502
Ън, ето инфо за състоянието на Б. Джонсън:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8428982

PURE, следя постовете ти с инфо за Швеция от първата тема още, благодаря за споделеното!

Жаки, лек път и безпроблемно прибиране, чакаме да пишеш!

Днес видях много хора без маски..

# 4 503
  • на пъпа на Златията
Обявяването на ИП в България беше като първите пушки на априлското въстание.

Ненавременно и недообмислено. Обявяването на локдаун е, крайна ужасно скъпа аварийна спирачка, която дърпаш само когато нямаш друг избор. Минаха 3 седмици, държавата очевидно няма план за нататък, няма тестове, няма нищо....На хората взе да им писва и ще се разшетат рано или късно...трябва сега едни милиарди да се извадят....

Въпросът за милион е дали Борисов ще има кредит на доверие да повтори упражнението когато истински се наложи...?
Китай е най голямата икономика в света . Днес едва са обявили че нямат нов заразен а е започнало в средата на ноември минлата година.

Как да си го представяме края на ИП -то ли?

Ми например от другия понеделник го обявяват .
Еи?
Работниците ще се върнат на работа ли?
Има ли материали, имали кой да купи  продукцията им ? -Няма. Е ще ги наемат ли на работаЮ-няма .
Ами какво ще работи някой тогава?
За какво и е  на България тогава да маха ИП.

А да народеца има спестявания , ще ги изтегли , ще си купи бензинец и е хване по селата . По Витоша.  Няма къде друфаде да иде . щ,щото  навсякъде хората си стоят по къщята .
А да мъжът на Корни ще си получи заплатицата .  в Лукоил. Корни ще вдигне бунт да свали Баце . Е и?
А , да Корни ще вземе властта , ще сключва договори да изнася маски , ще получава комисионни .
А да и няма да има никакъв вирусс. Това е измислица . На 9-ти май ще има манифестация .
Е няма а се изплатят пенсиите . Ама то не е за първи път де.

Ей така си го представям . То не беше много отдавна , само до преди 10 години .

# 4 504
Абсолютно съм съгласна с мнението, че твърде ранното ИП доведе до лоши резултати. Изгърмяни бяха патроните преждевременно, хората им писна и решиха, че 600 болни не са повод да си стоят в къщи. Сега ще тръгнат по Великден и ще се сдобием с много нови заразени. То не случайно другите държави обявиха карантина в доста по-напреднал стадий. Не е от глупост.
само че още не могат да спрат лавината след този "по-напреднал стадий"

# 4 505
Някои лаборатории правят домашни посещения, Бодимед ще прави и бързи тестове, от другата седмица май започват. Засега правят само PCR. Бързите няма да са баш след два часа, защото ги пращат в Германия, но пък вероятно ще са надеждни.

# 4 506
само че още не могат да спрат лавината след този "по-напреднал стадий"
То е много трудно да се уцели точния момент. Но при нас ще стане тъкмо обратното. Ще ни разпуснат и ще се сурнем по склона надолу и ще увеличим бройките. И после второ ИП ли ще правим се чудя?

# 4 507
Нямах предвид как си представяте битово нещата, а къде мислите, че ще се дене вирусът и как ще се избавим от него.

# 4 508
Нямах предвид как си представяте битово нещата, а къде мислите, че ще се дене вирусът и как ще се избавим от него.

Е, няма да изчезне. Това май никой не го обещава. Затова се надяваме на ваксина, нали така ? Simple Smile

# 4 509

Където са се дянали и десетки други пандемични вируси, преди за тях да има ваксина.

# 4 510

Е, няма да изчезне. Това май никой не го обещава. Затова се надяваме на ваксина, нали така ? Simple Smile
Надяваме се, но няма как да си стоим на дивана още една година....и то ако бъдем късметлии да изнамерят ефективна ваксина. За някои вирусни заболявания още не сме я дочакали....

# 4 511
Много вируси предавани по капков път са изчезвали с пролетта. Слънчева радиация. И този може да го хване нищото също.  Говорим за държави с умерен климат като България, да напомня някои географски специфики, да не се обяснявам отново.

# 4 512

Ами то гаранции няма за нищо. Може да спре да циркулира, според някой мнения, които четох и това се е случвало - просто да изчезне. Може да изградим постепенно имунитет. Може имунитета да не се окаже траен, или ако се окаже, гадината да мутира и на есен пак. Може след година да забравим за него и после някъде по света отново някой да изяде прилеп. То варианти да искаш.

# 4 513
Лекарство и ваксина може и да няма никога. Не знам как по цял ден броите трупове, а пък тази далеч по-черна мисъл грам не ви минава.
Та за пореден път питам - ваксина не се открива, лекарство няма, не се откриват. Какво правим?

Лекарство може да няма, но може и да има. С какво ще ми гарантирате, че вашето "може" е по-вероятно от моето?

Всъщност вие сте по-черногледа от мнозина, но не го съзнавате.
Че защо да е черногледа, аз пък намирам постовете й за малкото, които носят ведрина Simple Smile Напълно реално и възможно е да не се намери скоро лекарство или ваксина. И ние не можем да бъдем пленници на научните изследвания, защото казаха поне сто пъти от всички страни, че минимум 18 месеца трябват за ваксина. Значи търсим план Б. Какъв е план Б?
Аз наистина помня драмата със СПИН. Страшна, непозната, смъртоносна болест. Там нямаше такива аванси от вируса - ама само някои ще се разболеят, ама стойте вкъщи и пийте парацетамол. Пипнеш ли го, си мъртъв. И не знаеш откъде може да ти дойде - да смееш ли да отидеш в болница, да ти вземат кръв, да отидеш на зъболекар, пък комарите го предавали, пък от тоалетна чиния можеш да го прихванеш, недай боже да решиш да се татуираш, направо си смъртник... От онези времена на мен и до днес ми е останал навика като ми взимат кръв, да следя зорко колко точно е стерилно всичко. Колко години отне да се разработят поддържащи лекарства, колко филми се написаха, колко известни личности умряха. И въпреки паниката и шока, и ужаса, животът продължи. Животът е просто по - силен от страха, от смъртта.

# 4 514
https://nova.bg/news/view/2020/04/08/284412/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D … 0%B7%D0%BE%D1%80/

Това четохте ли го? Ето. Ще има и паркове, и морета, и отхлабване на мерки. Да се успокоят нервните

Общи условия

Активация на акаунт