COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 877
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 515
Пак да кажа, че реално и възможно е да не се намери лекарство, точно толкова, колкото и да се намери.
Даже вече има индикации, че второто е по-възможно.

# 4 516
В последните 48 часа ми прави впечатление че доста хора си щъкат навън,не спазват никакво извънредно положение ,събират си се на гости,децата си играят дружно на групички,общо взето мерките не се спазват както в началото.
Доста случки с хора, който са си правили уж тестове в часни лаборатории с антитела .Тези данни за антителата съобщават ли ги някъде?Щаба трябва да дава и тези хора те са много важни.
По принцип съм от хората който спазват мерките .Свикнала съм да съм стриктна,не излизам държа си децата вкъщи и на терасата и се чудя докога ще продължи това нещо.
Чувствам се объркана и несигурна.
Cold Sweat

# 4 517
Значи смяташ, че е лечимо и имат лекарства, но ги ползват за специалните вождове, спортисти, актьори и т.н всички които ги излекуваха. Но е скъпо лечение и затова ще лишат смъртните от него?

# 4 518
  • Мадрид / София
Нямах предвид как си представяте битово нещата, а къде мислите, че ще се дене вирусът и как ще се избавим от него.
Много вируси предавани по капков път са изчезвали с пролетта. Слънчева радиация. И този може да го хване нищото също.  Говорим за държави с умерен климат като България, да напомня някои географски специфики, да не се обяснявам отново.
Никой не знае как ще се държи вируса за напред. А умерените температури най-ги харесва. Изследва се непрестанно, но си остава загадка в много отношения.

# 4 519

Чувствам се объркана и несигурна.
Cold Sweat

Успокойте се и не се притеснявайте. Всичко ще бъде наред.

# 4 520
Защо никой журналист не задава въпрос за бързите тестове , показващи наличието на антитела, кога ще са налични във всеки град в България? Вече се правят такива в частни лаборатории в София и Варна, но си мисля, че много хора биха си направили платено (мисля, че са по 40 лв), за да разберат дали са изкарали вируса. Много хора боледуваха тази зима с нетипични симптоми и искат да се изследват. Но няма как всеки да отиде до София или Варна... Това ще даде по-голяма яснота за моментната картина в България.
Напоследък все повече срещам постове във ФБ с качени резултати и наличие на антитела на хора, самоизследвали се  в такава частна лаборатория.

# 4 521
  • Пловдив
И в други градове се правят тестове за антитела, не само в София и Варна.

# 4 522
Значи смяташ, че е лечимо и имат лекарства, но ги ползват за специалните вождове, спортисти, актьори и т.н всички които ги излекуваха. Но е скъпо лечение и затова ще лишат смъртните от него?

Нека и Бърди да каже, но аз понеже видях и лекарствата и цените им... да май има лечение, бяха коктейл от няколко, в никакъв случай само прост хинин или конско лекарство, изключително скъпи. Толкова че никой няма да ги приложи масово на обикновения британец.

# 4 523
Не. на този момент, няма лекарства, които доказано, научно, с протоколи, да работят. Време за проучвания няма. Но има лекарствени коктейли, които спасиха десетки хиляди. Има лечение-няма научни протоколи.

Освен това, и за много тежките случаи- има серуми на преболедували. С антитела. Само с тях е възможно да се постигне напредък, при вече напреднали състояния и пациенти, намиращи се в Интензивно, в тежко състояние, с обширни белодробни проблеми.

Освен това- с Ремдезивир- курс? ... 6-7.000$. За един пациент.

За радост, има японският "Авиган" до който ще имат достъп милиони нуждаещи се, на съвсем достъпни цени.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 02:18 от Не се сърди, човече

# 4 524
Хората с антитела не ги лови извънредното положение или?

# 4 525
Нямах предвид как си представяте битово нещата, а къде мислите, че ще се дене вирусът и как ще се избавим от него.
Много вируси предавани по капков път са изчезвали с пролетта. Слънчева радиация. И този може да го хване нищото също.  Говорим за държави с умерен климат като България, да напомня някои географски специфики, да не се обяснявам отново.
Никой не знае как ще се държи вируса за напред. А умерените температури най-ги харесва. Изследва се непрестанно, но си остава загадка в много отношения.
Извинявайте, ама аз не говорих за температури, а за слънчева радиация. Различни са. Много. Направете разлика все пак. УВ-муве, за такива неща говоря.

# 4 526
Хората с антитела не ги лови извънредното положение или?

Не ги лови само това, срещу което имат антитела, всичко друго ги лови.

# 4 527
НО- има серуми на преболедували. С антитела. САМО с тях е възможно да се постигне напредък, при вече напреднали състояния и пациенти, намиращи се в Интензивно, в тежко състояние, с обширни белодробни проблеми.

Бърди, а това тук може ли да се приложи, да си направим серум за най-тежките случаи?
Ето хора пишат, че имаме все повече с антитела.

# 4 528

Нека и Бърди да каже, но аз понеже видях и лекарствата и цените им... да май има лечение, бяха коктейл от няколко, в никакъв случай само прост хинин или конско лекарство, изключително скъпи. Толкова че никой няма да ги приложи масово на обикновения британец.
Единственият начин, на този етап, днес, да помогнат на тежки,терминални болни в Интензивно- са серуми от преболедували. Съчетано с коктейли лекарства, може би, на основата на "Ремдезивир".
Простите истини- да се кажат.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 02:15 от Не се сърди, човече

# 4 529

Извинявайте, ама аз не говорих за температури, а за слънчева радиация. Различни са. Много. Направете разлика все пак. УВ-муве, за такива неща говоря.

Явно говорите само за "муве" защото нямате представа какво е УВ.

Общи условия

Активация на акаунт