COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 526
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 590
Бояна, благодаря, че ме изпревари. От телефона не ми се пише.

Готови сме да отричаме до последно всяка информация.
Тествайте!
Ааа, ама не тествате как си требе!
Дайте още!
Докато стане каквото ние мислим.
...

Днес се казват много важни неща на брифинга. Ще го чуя отново после. Дано повече хора слушат с главите си.

Ами не е точно приумица това, че трябва да се направи епидемиологична картина на състоянието на населението. Защото, има и едно друго нещо, което трябва да имате предвид - икономическите последици, а те никак няма да са малко и пренебрежими.

За това трябва да бъдат хвърлени усилия, за да се постигне точност в картината, за да се знае как да се процедира в бъдеще време - дали да се продължи карантината още или може да се върнем към нормален начин на живот. И не е някаква приумица настояването за тестуване колкото може повече. До тук изводът е, че младите хора карат заболяването по-леко - има няколко полицаи (средна възраст на тестуваните е 36 години мисля), за които тестът е показал, че са го минали вече.

# 4 591
Тази извадка е представителна за полицаите, които са около 40 000 в страната. Даже е още повече от представителна, защото ако искаме да правим проучване на мнение, например, за цялата страна извадките са от 1000 и малко отгоре души.
Споменаха ли  разпределението по градове на изследваните полицай?
Какво разпределение?!Само от София са тестваните.Наистина брифинга днес е полезен и като цяло и Мутафчийски,и Кантарджиев отговарят много спокойно и обстойно.

# 4 592
  • Варна
Предполагам, че са от София, защото информацията беше, че ги изследват в МВР болница. Още по-лошо - в София има най-много заболели и най-отдавна вирусът е там, теоретично. Именно затова трябваше да има повече преболедували, ако надеждите на част от хората бяха оправдани.

# 4 593
  • София
Тази извадка е представителна за полицаите, които са около 40 000 в страната. Даже е още повече от представителна, защото ако искаме да правим проучване на мнение, например, за цялата страна извадките са от 1000 и малко отгоре души.
Споменаха ли  разпределението по градове на изследваните полицай?
Не намирам параметрите на извадката, но дори да са само от София, например, изследването пак е ок, дори повече от ок. Неговата цел е да следи напредването на разпространението на инфекцията и изграждането на антитела. София е най-голямото огнище и тук резултатите ще са най-високи.

На всички ни се иска да сме го изкарали през януари, това да е минало, да не е вярно и прочее. На мен също, та не съм тук като някакъв ултрас на тема, беше ми мечта да съм затворена у дома. Не ми е мечта, не ми е приятно, не ми харесва и също търся някаква надежда това да продължи по-кратко.

# 4 594
  • на пистата
Интересно ще е,ако тестват контактните на тези 7полицая които имат антитела.Дали и те ще имат антитела,тези полицаи сигурно имат семейства.

# 4 595
  • Русе
Най показателен скрийниг би бил  тест върху толкова магазинери от цялата страна. Те са подложени на непрекъснат контакт в продължение на часове с масовата част на населението

# 4 596
  • Bulgaria
Е, добре. Кажете ми каква е логиката? Според тях имаме около 6000 болни и затова едва ли не можем да си позволим разхлабване по Великден, което те отричат, но реално се случва и ще се случи. Какво ще постигнем с това? За имунитет не можем да говорим, имало повторно заразяване, лекуването е бавно.

# 4 597
  • Варна
Делта, просто е рано за това тестуване. Не казвам, че е излишно. Просто не е сега времето.

Стига с тая икономика.
Кажи/ете най-после как си представяте цъфтежа и посред пандемия и световна икономика на пауза.

# 4 598
  • София
Е, добре. Кажете ми каква е логиката? Според тях имаме около 6000 болни и затова едва ли не можем да си позволим разхлабване по Великден, което те отричат, но реално се случва и ще се случи. Какво ще постигнем с това? За имунитет не можем да говорим, имало повторно заразяване, лекуването е бавно.
Постигаме това да няма масов мор, задръстване на болниците, мор от други неща, заради липса на свободни лекари и места в болниците, и прочее. Това се повтаря непрекъснато. Имунитет ще имат в Ломбардия, а и в Швеция вероятно. Новините не са добри, но такива има. Пак казвам, на мен не ми харесва да живея в ИП. Изобщо.

# 4 599
  • София
+18 нови от вчера 17 ч. вечерта, за 24 часа - +31 (считано от вчера 08 ч. сутринта)
1 016 души са изследвани на първа линия (полицаи и пр) - изследването е приключило. 1 007 са отрицателни, двама са с прясна инфекция (IgM тела) и 7 души са положителни за IgG - изработени антитела вече (0,7%).
Нито един няма положителен на IgG и IgM.
Изводи (от щаба):
    1. Активна циркулация на вируса в София все още НЕ е налице.
    2. Не можем да разчитаме на колективен имунитет в момента.
    3. Рано е за намаляване на мерките.
Защо ми се чу, че тези с  IgG - изработени антитела, е възможно да са от други вируси, които циркулират. Един вид /така поне разбрах/ тези антитела може да ги имаме, но да не са от КВ, а от друг вирус.
Не! По-скоро казаха, че има други двама с някакви (не запомних) ккви точно антитела, които може да не са от короната, а от други вируси, тепърва пак ще ги изследват.
Данните за тези 0,7%, поне доколкото аз разбрах, са категорични - преболедували короната (вероятно на крак).

# 4 600
Делта, просто е рано за това тестуване. Не казвам, че е излишно. Просто не е сега времето.

Стига с тая икономика.
Кажи/ете най-после как си представяте цъфтежа и посред пандемия и световна икономика на пауза.

Ами тези мерки не трябва да са само на локално ниво - смятам, че държавите се учат една от друга.
Настояването за тестуване е точно, за да се направи някаква визия, а не както обвиняват хората, че едва ли не искат да харчат държавни пари, за да си докажат каквото искат да чуят.
Е да, обаче като се прави тестуване, се рисува епидемиологичната картина в момента и става ясно какво да се прави нататък, а не само да седим и да чакаме Годо.

# 4 601
Много ни се разсърдиха от щаба. Сега ни набиха канчетата с полицаите.Стратегията на щаба е перфектна, как някой смее да де съмнява в тяхната компетентност. Брифингът на 13.05 ще е интересен.

# 4 602
Не знам защо говорят за тези полицаи. Те не са представителна извадка. Всеки, разбиращ малко от социология, го знае

Аз не знам какво сте се хванали за тая социология. Извадки има и в други науки.
Ние не питаме полицаите какво им е мнението за КВ. Прави се изследване с друга цел.

# 4 603
  • София
Сега, ако приемем, че нямаме никакъв почти имунитет- какво следва след разхлабване на мерките, след 13 май, особено ако няма кой знае какъв пик и овладяване,  ясно е, че няма как до септември да сме в тва положение?

# 4 604
Едно малко по-ведро видео от болница в Неапол
https://www.facebook.com/404592749632119/posts/2909431612481541/

Общи условия

Активация на акаунт