COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 320
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 740
  • Ispania
Това за парковете в Мадрид , много ми се иска да го видя доказано/показно.
Както вече десетки пъти беше писано тук, от различни членове в темата, в Испания затвориха парковете веднага . Повечето от тях с полицейски ленти .
Кой знае каква снимка е била пусната, от кой век, и най-вече , в коя медия .

# 4 741
Летището в Хонконг е първото, което тества всички пристигащи за коронавирус
https://www.facebook.com/56501027948/posts/10157826965262949/

# 4 742
  • Варна
1. Активна циркулация на вируса в София все още НЕ е налице.

Това е интересно, вирусът си е внесен преди седмици, повече от 2 ,може би 3, със сигурност...пък хич не циркулира, при все че имаше разходки из парковете доста време и много хора и сега излизат.
Има и един друг момент - лавината в началото бавно набира скорост - първо 1 заразен става 2-3ма, после 6-9 и т.н. обаче се разпространява експоненциално и като набере скорост става страшно и е много трудно за удържане.

Логичната следваща стъпка е, ако наистина няма такова голямо разпространение, в момента да се тества сериозно и да се  издирят всички положителни и болни, както и техните контактни, да се изолират и да се спре с разпространението на вируса, поне на територията на България.

# 4 743
Дано не прозвуча укорително. Но възрастни хора, по принцир не трябва да живеят сами и необгрижвани. Могат да бъдат обект на престъпление.
Празници имаме всеки месец. От личния интелект зависи, дали ще преажда с роднини.
Тя не е необгрижвана и сама, има кой да се грижи за нея, дъщеря ѝ живее с нея. Няма ни нас, няма ги правнуците ѝ, както и да е, друга ми беше мисълта.

Тайничка, чети бе, човек. Не от, а във самота.
Щом дъщеря ѝ е при нея няма да умре в самота. Но ако се разболее от коронавирус точно в самота ще умре и ще поседи след това във фризер.
И аз имам баба и дядо на 86 и 93. Не бързам да ги отписвам, надявам се да имат още много години. И те не са виждали отдавна внуци и правнуци. Обаждам се, говорим си по телефона и така. Майка ми е при тях, не са самотни. Знаят, че ги обичаме и като мине всичко пак ще ги посещаваме.

# 4 744
Резултатът от изследването на антителата при полицаите дойде като контрапункт на изследването на 100 човека от бърза помощ и изказаното намерение да се изследват 1000 човека там с бързи тестове. Намериха 8 човека от 100 дотук. Защо такова разминаване между двете групи? В единия случай- под 1%, в другия- 8?
Степен на контакт? Степен на защита?
Каза се, че в бърза помощ били пламнали не от болни, а от ходила в чужбина жена. Т.е колегиални контакти, каквито вероятно има във всеки колектив- аналогично, вероятно, на един колектив от полицаи.
И аз това се чудя. Полицаите били на първа линия. Сега ги сложиха наистина по КПП-тата, но са защитени, а до преди месец аз полицай на по-малко от 10 метра не съм виждала. И то обикновено си седят в патрулките и си съзерцават нещо. За сметка на това средно по с 2 касиерки на ден съм общувала. Ако е имало болни са минали и през доста лекари. Това "полицаите общуват със всякакви хора" ми е малко странно. Аз например с полицаи не общувам. Задължително ли е? Вие с колко полицаи сте имали близка среща?

Наистина трябва да се помисли. Кой отива при новоустановените болни. Кой патрулира по улиците.
Вие ако не сте излизали по улиците от месец аз излизам всеки ден. И нещата не са както преди, колкото и да говорим, че не се спазва соц изолация.

# 4 745
Ето как се прави по всички правила на медицинската наука. Установяват се болните, изолират се, а здравите си гледат работата. Един умен човек да има в България. Жалко че е кмет само на Дългопол, а не на цялата държава.

Щял да направи 1000 бързи теста. Нали изяснихме колко може да се разчита на тях и какво показват, или още не са разбрали всички?

# 4 746
  • София
Скрит текст:
Ето как се прави по всички правила на медицинската наука. Установяват се болните, изолират се, а здравите си гледат работата. Един умен човек да има в България. Жалко че е кмет само на Дългопол, а не на цялата държава.

Ген. Мутафчийски тази сутрин обясняваше, че би било екзотично, да открием и изолираме болните. Нищо, че и в Южна Корея го правят.

И тъй като ние сме далеч от екзотиката, ще действаме по сигурния европейски начин.
[/quote]
Според мен след срещата на ББ и Мангъров, днес от щаба де държаха малко като зарязани любовници.

# 4 747
tainichka, не четеш. Не всичката ТИ такава, а всичката е такава в тази тема. Не е към теб персонално. А към разваления телефон, който тръгва от един пост с преиначени предлози, добавени местоимения,  неправилни цитати и после става страшно.
Слуша се, чете се, интерпретира се избирателно.

# 4 748
Не са още, не са /разбрали/, докато напиша и хоп още 2 поста се вместили.

Много се пише и хората, които бързат да пишат, не четат вече писаното и става мазало. Чукча писател!

# 4 749
  • София
Че то за Мутафчийски всичко извън "Стойте си вкъщи до второто пришествие" е екзотика. Масово тестване не иска, ама не иска и затягане на мерките, Южна Корея не била пример, Германия и тя не му е пример... За Банско как се навиха да тестват, направо не знам. Нямам търпение да видя как ще мрънка след това и ще се чуди как да избягва неудобните въпроси. А като се сетя колко много го харесвах с първите му изяви...

# 4 750
  • Bulgaria
Тези бързи тестове ги правят само, за да ни се вдигне бройката на тестовете, че ще се окаже, че и Сомалия тества повече от нас. Иначе се надяват, че ще хванат с тях хора с антитела, но % им е минимален в днешната ситуация.

# 4 751
  • Street of Dreams
Много ми е чудно как има вечно недоволни и сочещи с пръст хора, които не виждат ползата от изолацията и нищожни те числа в България, на фона на ужаса, който преживяват други държави. И там, където умират хиляди, също има криза и огромна загуба на работни места.

Малко неудобство и ограничение - не лишение - не сте способни да преживеете. И това ще мине!

За "чипа"

# 4 752
Мен ме стресна това, което сподели Бояна. Как може млад, спортуващ, здрав като бик направо човек да се срине така?
Някакво обяснение?

Добавките, които взимат някои, да не кажа всички - в Италия имаше подобен случай - млад, здрав, ама натъпкан с  химия. България е една от малкото страни, където подобни продукти се продават безконтролно като зеленчуците в магазина. 

# 4 753
Мерките ще паднат тогава, когато дойдат едни обещани пари за лапане от Европа. Това трябва да е ясно на всички !!!

Тогава ще ни тестват масово. Само при нас тестването е "скъпо и неефективно," това го разбрахме вече, натяква ни се всеки ден. Всеки ден е различно: ту има тестове, ту няма тестове, ту скъпи били и не знам си какво. Ние сме "европейска държава за пример", а Германия, Австрия, Америка, Южна Корея, Япония са пещерняци. И това го научихме.

Няма безсмислено тестване. То помага да се очертае картинката сред населението, да се придобие знание за здравния и имунен статус в даден регион или социална група. Помага, за да се взимат адекватни мерки, да се направят прогнози за в бъдеще, да има стратегия с разчети на базата на събиращата се информация. Това че ние реагирахме бързо и навременно в началото и не откриваме толкова болни и преболедували сега, не означава, че не трябва да се тестват хората в този момент. Ние в момента знаем единствено, че 600 са болни, а според Генералът са 6 000, но е "екзотично" да се намерят.

Искате или не искате, на 14 май, или 14 юни, на много хора ще им се наложи да излязат на улицата, а вирусът ще е там.

# 4 754

Ген. Мутафчийски тази сутрин обясняваше, че би било екзотично, да открием и изолираме болните. Нищо, че и в Южна Корея го правят.

Не е екзотично, а просто не е надеждно. Аз ако се почувствам зле ще предупредя да не ме тестват, защото е напълно безмислено. Серонегативна съм и теста няма да отчете нещо. Това го научих преди много години, когато се тествах заради автоимунни. Тестовете ми бяха отрицателни, но болестите се доказаха с биопсии и съвременната техника. Както и с уврежданията, които нанесоха. После научих, че голяма част от доказано болни са серонегативни. Това значи, че и сред другото население нещата стоят по същия начин.
Трябва да се лекуват пораженията, тоест пневмониите, а не да се тества нещо си и да се вярва сляпо. Само изолацията може да даде сигурност, а положението на нещата се разбира по преболедувалите. Всеки трябва да има достъп до медицинска помощ и да бъде следен. Така ще се разбере как се движи епидемията.
Всичко друго е ненадеждно. Кой може да гарантира, че сред тези 1000 полицаи няма серонегативни, които не ги лови теста, но са заразени?
Отделно са положителните, които никога не развиват симптоми и не се разболяват. Такива има сред тествалите се близки на хора с автоимунни. И тук ще е същото. Само дето тези заразяват.

Общи условия

Активация на акаунт