COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 276
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 920
  • София
Сутрин се пие топла вода с лимон или гаргара със сода . Обаче мен ме мързи, а е полезно и без да имаш симптоми сега особено. Това със содата аз го правих обаче в началото, като ме болеше гърлото и кашлях повече, а и заради стомаха облекчава съм чувала.
Сега се сещам, може и да досаждам, дали хората с повръщане и ...разстройство може да е слезнал вируса в стомаха и затова да имат тези симптоми. Ми извинявам се, ама... те в началото казваха суха кашлица, втрисане, лека температура и мускулни болки. Никъде не казваха за повръщане и ... , ами като слезе в стомаха вируса е логично това да са показателите или... ??? Щото на мен това беше, а като не се казваше за това си мислех нервен стомах, притеснение...

Нерде гърло-Бял дроб, нерде стомах. Корона вирус в стомах...
Много хипохондрици са се събрали тук.

Напротив, има вече много съобщения, че има чревни прояви при доста хора, повечето са от леко каращите го.
Всичко се разбира в движение, все още нямаме пълни данни за всички прояви на вируса.

# 4 921
Цитат
Народ, дето няма никакъв проблем, че тотото работи, но има проблем, че църквите са отворени, не отива на добре. С или без корона...

Много точно казано.

На мен ми хареса как говори Борисов днес. По всички теми. И за вярата и за тестовете, индиректно удари Радев за масовото тестване със липсата на физическа възможност да се извърши към този момент поради физическото отсъствие на тестове. Все още ги няма поръчените над 1 000 000 теста от европейската комисия. Тестовете са дефицит по света. По най сложният въпрос за вярата не се карайте, няма да се разберете, но аз адмирирам неговата позиция, за мен също е недопустимо със заповед да се затварят църкви и полицаи да гонят духовни лица и вярващи от храмовете, изобщо Бог не подлежи на заповеди, и я споделям неговата позиция. Всеки има правото да се обръща към Бог както прецени, както никой не задължава никого да ходи на църква така и трябва да се уважи правото на вярващите да посещават храма който и към днешна дата е отворен и България не се е озовола в катастрофа, няма да се озове и след Великден. А защо няма да се озове го показаха тестването на 1 000 полицаи, всъщност това исках да коментирам.

Резултатите са повече от добри. Аз бях прогнозирал че ще намерят няколко болни и максимум 1 с антитела. То се случи обратното, намериха малко активно болни, само 2 и много прекарали вируса. Много са 7 човека, аз не очаквах, бях казал че ще се изненадам да намерят и 5 човека с антитела на въпрос на една потребителка какво ще стане ако намерят много с антитела примерно 50. Това показва че Мангъров ще се окаже прав и смъртността е много ниска от Ковид в сравенение с официалната стат., той беше казал 0,4%, ами толкова е. При положение че 0,7% от извадката вече са преминали заболяването без да разберат а трупове липват, а само 0,2% са активно болни. Това значи че вируса е достигнал до много повече хора отколкото смятат от щаба които казват че откриват 2 от всеки 11. До колко хора е стигнал вируса.

При положение че 0,7% са преборили Ковид със средна възраст 39 г. която е висока средна възраст за такава извадка може би е съобразена със застаряващото население в България, това означава че вируса действително отдавна е в България, преминал е вече напрактика през десетки хиляди българи и смъртността му наистина е ниска, да, по висока от обикновенният грип но само няколко пъти, не десетки пъти. Като особено важно е да се отбележи съотношението между активно болни и антитела. Активно болните са над 2 пъти по малко от тези които вече са прекарали заболяването. Това означава че нашето епидемиологично дърво е много по старо отколкото показва официалната стат. а трупове не могат да се крият. Резултатите са изключително добри от това тестване и показват че Ковид не е толкова смъртоносен колкото изглежда. Единственото лошо на тези резултати е че все още сме далеч от стадният имунитет.

# 4 922
До всички които се подиграват на вярата на хората и Църквата. Ето поредното доказателство, че вярата и куража която тя дава, могат да лекуват. А вие продължавайте да се подигравате на Българската православна църква и свещениците, които ни помагат за тази вяра в изцелението.

# 4 923
  • София
Извинете, ако е коментирано, но днес за втори път чувам Кантарджиев да казва, че трябва да направим нещо, ако сутрин се събудим с гърлобол, но така и не разбрах какво е това нещо. Разбрах, че бабите са ни учили на него, ама моите не са ме. Можете ли да ми кажете за нещото?

Опитах се да потърся с търсачката информация, но ми излизат някакви странни символи.
Различни видове гаргари. Напиши гаргара за гърло и ще излязат много. Като се започне със сол или хлябна сода или нишадър или оцет, разтворени във вода, но не студена, не горещ, стайна температура. Кой от всички методи ще се избере е субективно и малко на предпочитания.
Горещото е противопоказно за ангина, така че трябва да се внимава с температурите.

# 4 924
Скрит текст:
Сутрин се пие топла вода с лимон или гаргара със сода . Обаче мен ме мързи, а е полезно и без да имаш симптоми сега особено. Това със содата аз го правих обаче в началото, като ме болеше гърлото и кашлях повече, а и заради стомаха облекчава съм чувала.
Сега се сещам, може и да досаждам, дали хората с повръщане и ...разстройство може да е слезнал вируса в стомаха и затова да имат тези симптоми. Ми извинявам се, ама... те в началото казваха суха кашлица, втрисане, лека температура и мускулни болки. Никъде не казваха за повръщане и ... , ами като слезе в стомаха вируса е логично това да са показателите или... ??? Щото на мен това беше, а като не се казваше за това си мислех нервен стомах, притеснение...

Нерде гърло-Бял дроб, нерде стомах. Корона вирус в стомах...
Много хипохондрици са се събрали тук.

Сега ли да ти кажа как 2ма от болните при майка, с пълен набор от положителни тестове, са само! с диария. Никви други симптоми?

# 4 925
  • Пловдив
БПЦ трябваше да прояви съпричастност, а не да говори глупости как пукнато великденско яйце не мирише, защото не се разваля. Тези приказки за будалосване на миряните преди няколко века може и да са били актуални. Хората са били бедни и неграмотни, а духовенството е имало достъп до книги и информация. Днес си мислех, че е абсурдно някой да се върже, ама като гледам излъгала съм се. Още не мога да си отговоря какво общо има вярата с църквата.

# 4 926
  • София
Близки сме генетично с италианците? В тази тема вече се прекрои вирусологията и епидемиологията, не посягайте и на историята. Нерде италийци и етруски, нерде траки и прабългари. Едно излизане на улицата би трябвало да ви убеди, че с италианците нямаме почти нищо общо. Въобще, каква е тая страст към Италия, която избуя, не знам.

# 4 927

При положение че 0,7% са преборили Ковид със средна възраст 39 г. която е висока средна възраст за такава извадка може би е съобразена със застаряващото население в България, това означава че вируса действително отдавна е в България, преминал е вече напрактика през десетки хиляди българи и смъртността му наистина е ниска, да, по висока от обикновенният грип но само няколко пъти, не десетки пъти.
Не беше ли ти човека изчисляващ смъртност по твой си критерии и го докара до 10-30% в началото на 1вата тема още? На телефон съм и ще ми е трудно да се разровя, в старите коментари и съжалявам ако те обвинявам погрешно. Ама ако не математическата интерпретация на данни не ти се отдава.

# 4 928
Според мен точно малката бройка е притеснителна-вируса изобщо не минал през населението и за съжаление сме още в началото.Не че съм очаквала друго-той като гледам и Мангъров ще почака..Ами значи каквото и да е ще е тепърва..Ще видим и Банско...

# 4 929
  • Пловдив
Много мислих дали да пиша пак, но в крайна сметка искам да споделя мнението си.
Аз съм доволна, че се взе решение, което е компромисно и за Църквата и за държавата. Не искам да съдя никого, нито журналистката, нито пишещите тук. Всеки отговаря за себе си.
Предполагам повечето не разбират какво значи Божия Благодат, как хората имаме крещяша нужда от нея и как се получава тя.
И както каза митрополит Гавриил - ако си православен си абсолютно наясно защо служба трябва да има и какво дарява тя на хората, които са там. Ако не си наясно, категорично не си православен. Каквото и да си въобразява човек. Той се извини за тона, журналистката - не.
Също така обстановката в България не налага затваряне на църкви. Абсолютно съм съгласна с министъра /не му знам името/, който каза, че
не църквите са страшни по време на празниците, а събирането на семействата и ритуалите на голямото ядене!

# 4 930
Като преминем епидемията ще вадим стари наши постове с " Аз казах ли ви " Simple Smile

# 4 931
ONE665, извинявай , ама  дали съм или не хипохондрик ми е все тая, особено написано  от човек тук дето няма възпитание.
Пък и ми не дреме каква си, но ще ти отговоря защо така пиша.
Има и се признава вече, че повръщане и разстройство също са симптоми на ковид. Не от мен казано, а от лекари и пациенти, дори и Мутафчийски го каза. Също и обоняние и вкус се губи при някои. Това също е симптом, който не се съобщаваше.
За това пиене сутрин при дразнене в гърлото го каза тази сутрин Кантарджиев
Каза точно  и ясно , затова и тук питаха какво да се пие точно. Каза, че така слиза вируса надолу в стомаха и не се захваща в дробовете. Ако той е хопохондрик  съм поласкана да ме сравняваш, все пак още нямам професорска титла))) Благодаря ти)))

# 4 932
За сега индийците се държат без много заразени, нашите цигани и тези в Румъния, Чехия, Словакия и Унгария също. Така, че може и да имат здрав ген срещу коронавируса.

# 4 933
Абсолютно съм съгласна с мнението, че твърде ранното ИП доведе до лоши резултати. Изгърмяни бяха патроните преждевременно, хората им писна и решиха, че 600 болни не са повод да си стоят в къщи. Сега ще тръгнат по Великден и ще се сдобием с много нови заразени. То не случайно другите държави обявиха карантина в доста по-напреднал стадий. Не е от глупост.

Обявиха карантината в много по-напреднал стадий, затова са с много по-лоши резултати от нашите...
По Великден никой няма да тръгне, кпп-тата не са отменени и щабът трябва да се постарае с разяснения защо точно сега не трябва да се пътува. Ако удържим с мерките до Гергьовден, след това спокойно може да ги отменим.
Не съм съгласна. Поне няколко човека казаха, че минават през КПП и без декларация дори, полицаите им махали да минават, за да не се бавят, други казали че минават по причина че си прекопават доматите и подобни глупости. Нищо няма да спрат КППтата. Бай Ганя ще празнува Великден както си му е реда, ще се въртят агнета, родата ще се събере, после ще се завърнат в София и ще стане интересно.

# 4 934
Според мен точно малката бройка е притеснителна-вируса изобщо не минал през населението и за съжаление сме още в началото.Не че съм очаквала друго-той като гледам и Мангъров ще почака..Ами значи каквото и да е ще е тепърва..Ще видим и Банско...
Аз многократно го казах в темата - с тези темпове с които вървим, пика ще е не по-рано от септември месец. С по 20-30 човека дневно, няма как да е по-рано. До септември месец ще трябва да си стоим затворени по къщите.

Общи условия

Активация на акаунт