COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 040
В случая индивидуализма не може да е от значение. Аз също много яростно си браня по принцип личните свободи, но сега не е времето за тях. Ако на един му се прави нещо той ще влияе на другите хора. Всеки трябва това да мисли. Отивайки някъде, примерно на църква по празник, където се очаква да има много хора рискуваш да се заразиш и съответно с това застрашаваш и доста други хора. Затова и маските бяха важни, за да се пазим едни други... Но така и много хора не го разбраха и обявиха, че маска ще сложат само ако са вече болни.

# 5 041
Цитат
Тези бързи тестове нали не са надеждни? Защо се успокояват, че има само няколко заразени полицаи? До скоро казваха, че хваща вируса чак на 10-11 ден, даже май имаше случаи и въобще нищо да не хваща. Те с тези тестове и медиците от СП тестват, толкова са ни реални резултатите.
Именно, заради тази слабост на тестовете, абслоютно не е изключено да има повече заразени полицаи от близо 1% от извадката, която е достатъчно представителна, с подобно извадки се прогнозират изборите. По тази причина е възможно в извадката да има много повече прекарали вируса отколкото в момента болни. Именно защото тестовете не са надеждни за активно болни защото се активират от 7-10 дена след заразяване когато се появят краткосрочните антитела смело можем да предположим че вируса може да е стигнал и до повече от 1% от тестуваните полицаи което прави истинската смъртност от Ковид още по ниска и съвсем отиваща при грипа.

# 5 042
Да припомня притчата за лодките и спирам за църквата.
https://www.obekti.bg/chovek/pritcha-za-slyapata-vyara

Накратко, моли се, но и прави всичко по силите си.

Преди време ми разказаха за родители, които дори линейка не извикали за детето си, защото вярвали, че ще бъде спасено. Не помня за катастрофа ли беше или болест.

# 5 043
  • София
В случая индивидуализма не може да е от значение. Аз също много яростно си браня по принцип личните свободи, но сега не е времето за тях. Ако на един му се прави нещо той ще влияе на другите хора. Всеки трябва това да мисли. Отивайки някъде, примерно на църква по празник, където се очаква да има много хора рискуваш да се заразиш и съответно с това застрашаваш и доста други хора. Затова и маските бяха важни, за да се пазим едни други... Но така и много хора не го разбраха и обявиха, че маска ще сложат само ако са вече болни.
Отивайки на църква са застрашени само тези, които са решили да отидат и са си поели риска.

# 5 044
Тесла, доколкото разбрах тези полицаи също така са само от София. Как направи всички тези сметки?

# 5 045
Отивайки на църква са застрашени само тези, които са решили да отидат и са си поели риска.
Това изобщо не е вярно, нали се сещаш? Застрашени сме всички ние, които утре ще се наредим на една опашка в магазина или аптеката с тези хора

# 5 046
Ох, тази мисирка от БНР ми дойде малко повече днес. Ама как така затворихме моловете, защо да не затворим и черквите. Също като другата ми любима мисирка Ива Николова, която трябва да пазарува в коридора от 8,30 до 10,30, ама тя първа там да задава въпроси от типа "една жена каза в едно село"....

# 5 047
  • Bulgaria
zverino, не е точно така. Тези хора ако се заразят след това може да го пренесат на колегите си, съседите си и ако не спазват ограниченията за социална и физическа изолация и дистанция на още много хора.

# 5 048
  • София
Това изобщо не е вярно, нали се сещаш? Застрашени сме всички ние, които утре ще се наредим на една опашка в магазина или аптеката с тези хора
Спазвайте дистанция.

# 5 049
Тези, които са решили да отидат, дали няма да пръснат заразата и другаде се чудя. Дали само там ходят или и по пазарите, на Витоша при възможност и т.н.

# 5 050
Изобщо не е вярно. В момента сме скачени съдове, не знам дали ви е ясно. Те поемат риска за себе си, при което застрашават близките си и оттам и множество други несвързани пряко с тях хора. Ако те са заразни вече - ще заразят някой непознат в църквата. Ако не са - ще се заразят и ще разболеят няколко човека на свой ред.

# 5 051
Радев отоваря на въпроси на зрители по Бтв. Хареса ми че повтори една моя теза тук във форума която изказах отностно спора им с Борисов. Simple Smile Как някои хора прочетоха неговата реч като дявола евангелието и лансираха тезата че Радев иска да убива като махне ИП, а Борисов спори с него за да предотврати това и да спаси хората.

# 5 052
  • София
Ах, Фандъчка заповядала еднопосочно движение по софийските пазари 😂😂😂 По-добре да каже защо оряза още повече транспорта от днес, та да става още по--голяма гмеж. https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/fandukova-zapovyada … o-pazarite-sofiya

# 5 053
  • София
zverino, не е точно така. Тези хора ако се заразят след това може да го пренесат на колегите си, съседите си и ако не спазват ограниченията за социална и физическа изолация и дистанция на още много хора.
Вие спазвайте дистанция. А иначе ако това, ако онова, много неща могат да станат на теория, ама могат и да не станат.

# 5 054
  • Варна

От 40-те души, които се заразиха на църковната служба, 12 са починали, но Корнелия Рас успя да устои на вируса.

https://www.ystadsallehanda.se/nyheter/107-aring-overlevde-coronaviruset/
Болднатото като статистика звучи тревожно. Предполагам са били все възрастни хора, но все пак..

Какъв е протокола, ако сме болни и искаме да ни прегледа лекар сега?
Аз от днес съм зле. С ужасно червено гърло и много лека температура. Личната назначи лечение, действам, но си ми е зле и покрай тази паника искам някой да ме преслуша. 112 отзовават ли се? Частните клиники?
112 няма и не бива да се отзовава при лека температура и червено гърло. Може да опитате на частно, аз лично бих изчакала. Дори да се влоши, едва ли ще го хванат сега със слушалка. Изчакайте поне 3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт