COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 994
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 265
Скрит текст:
Вивиана още преди няколко вечери я помолих да не политикантства.
Ма не, то си е явно комунистическо чадо.
За съжаление, темата е много сериозна и изход няма засега, та нейните спекулации направо ме вбесяват.
Вивиана, кажи нещо по темата, моля.

Президетнът наистина се оказа л...но. дори не го гледах, достатъчно ми беше от темата и това, което чувах, минавайки покрай тв на мм. Има ли някой , който още разбира какво прокламира той. Тесла ???

Защо само на Вивиана? Кажи на всички! Боковистите защо пропускаш в тая сериозна тема?
Боко е властта. Добра или лоша .
Да се саботират мерките на правителството, които дотук дават резултат, като се вадят Вивианини спекулации , е грозно.
Тайничке, ти от какво не си доволна от мерките на правителството. Ай да си дойдем на темата, без боковистки и антибоковистки подмятанки.
А, и ако си с Президента, дай да те чуя какво му харесваш сега. Позиция, план и т.н.
Ама де да те знам защо обърна на боковисти и антибоковисти темата.

# 5 266
Най-оптимистичните прогнози за ваксина са за след една година. Аз се надявам повече на това, че ще се намери спешно успешно действащо лекарство за заболелите от тази инфекция - съществуващо такова, комбинация от съществуващи или изцяло ново, което бързо да се утвърди и произвежда. Възможно е лекарствата да са различни за отделните етапи от развитие на болестта. Ако това стане, то вече по съвсем друг начин ще изглежда всичко и ще изчезне паниката от сблъсък с непознат и смъртоносен враг, с който не знаем как да се борим освен с парацетамолче докато посинеем, после респиратор и ковчег. Това е най-стряскащото в момента, но се надявам скоро да има пробив точно в тази посока.

+1 . Аз също се надявам на лекарство.

# 5 267
И аз на лекарство. Но не на Хлорохин.

# 5 268
  • София
+ още нещо оптимистично - очевидно и в болница не е задължително да се стига до респиратор. Очевидно най-обикновеният алгоритъм за лечение на бронхопневмония също е ефикасен в немалко случаи, дори и без да бъде комбиниран с експерименталните методи.

# 5 269
Някой от щаба обясняваше, че се надяват слънчевата радиация през топлите летни месеци да забави разпространението на вируса.
А ББ каза, че всяка година ходи на църква по Великден, но тази година няма да го направи, за да даде личен пример.

# 5 270
Възхищавам се и на смелите Холандци, които също не спират работа.

Мисля, че откъм наложени рестрикции и смелите българи не спират да работят досущ като смелите холандци с тази разлика, че в България няма забрана за работа на фризьорските салони.

# 5 271
Мерките не ми пречат. Те и без това са пожелание. Не се спазват дори от парламента.

Върви да издирваш и да гълчиш политиканстващите.

# 5 272
Франция днес:
нови случаи : 4,799
нови починали: 1,341

Италия:
нови случаи : 4,204
нови починали: 610

Испания:
нови случаи : 4,226
нови починали: 446

Защо толкова починали във Франция всеки ден? Почти не се говори какво става там? Нямаме ли някой, който да разкаже? Те, милите, през ден някакви рекордни числа Sad

# 5 273
Той няма план Президентът.
Важното е да е на контра с ББ и Щаба.

Както и тук в темата.
Тези, които са против мерките са или безработни, или пенсионери, или домакини.
Все тая, дали има мерки или не, те не полагат обществено полезен труд.
Но са много "загрижени", че другите не работели?!

# 5 274
  • Варна
То и сега има разни препарати, които имат положително действие, макар и не точно да лекуват, но как и кога ще стигнат до обикновения българин, не се знае. Както се видя, макар че сме член на ЕС, сме последната дупка на кавала , докато някои държави си имат тестове и правят по хиляди на ден, за нас няма. Така ще е и с лекарствата , докато стигнат до нас , може и да не ни трябват вече. Дано, поне имаме достатъчно антибиотици родно производство, явно ги предписват и за короната.

# 5 275
  • Варна
Мерките не ми пречат. Те и без това са пожелание. Не се спазват дори от парламента.
Ако можех да работя,... и да си взимам и наема, и на мен нямаше да ми пречат мерките. Но нито едно от двете не е възможно.

# 5 276
Боко е властта. Добра или лоша .
Да се саботират мерките на правителството, които дотук дават резултат, като се вадят Вивианини спекулации , е грозно.
Тайничке, ти от какво не си доволна от мерките на правителството. Ай да си дойдем на темата, без боковистки и антибоковистки подмятанки.

Оф, знам, че ще ме изтрият мигновено, ама винаги ми е било любопитно: на какъв принцип ви плащат( на пост, на ден, на брой думи) да ходите след всеки нещастник по форуми и фейсбук, който не ръкопляска на властта ? Навсякъде сте и се разпознавате по спуснатите опорки.
За твое сведение нямам нищо общо с политиката. В случая става дума за здравето и оцеляването на нацията. Какви опорки, моля.
Адвокат съм. Сседя си дОма и чакам съдът да отвори. Нито Боко, нито Радев ме вълнуват за бизнеса ми. Това не ми пречи да уважавам добрите мерки.
И още нещо- според Горанов аз съм маргинал. Цял живот съм се грижила сама за себе си.  Та не ми приписвай някакви опорки.
Никога моят бизнас не е зависял от което и да е  правителство. И така ще бъде. Но в случая, животът ми и на моите близки зависи от тях, та това не е без значение.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 21:51 от tays

# 5 277
Нашата работа намаля на повече от 80% и наем не взимам.

Като сме тръгнали да се уведомяваме...

То всъщност, ако някой има намаление само 20% спрямо предишната година, не е ли късметлия?

# 5 278
Азотният оксид може да е спасение за заразените с COVID-19
https://www.24chasa.bg/novini/article/8434373

Още една точка за чесъна..

Цитат
Garlic can boost nitric oxide levels by activating nitric oxide synthase, the enzyme that aids in the conversion of nitric oxide from the amino acid L-arginine ( 10 ). One animal study showed that aged garlic extract temporarily increased blood nitric oxide levels by up to 40% within an hour of consumption...

# 5 279
Мария, аз отдавна съм спряла да те чета и да ти отговарям. Не виждам абсолютно никакъв смисъл, само спам и излишно затромозяване. Ако не бяха някакви чаршафи, които се цитират с мое участие вътре, дори нямаше да забележа, че си отговорила на мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт