COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 917
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 280
  • Мадрид / София
Дори и ултравиолетовите лъчи и други подобни не спират гадинката. За пример: пак топлите страни.

# 5 281
Говорих си снощи с мъжа ми и той каза нещо интересно:

Няма особен смисъл едни държави да провеждат строги мерки, а други не, докато хората пътуват между държавите и пренасят заразата със себе си. Дори и една държава да намали до минимум заразата, новодошли от чужбина ще я пуснат отново в обращение. Решението е да се забрани движението на хора между държавите, а движението на стоки да е регулирано така, че товарите да се дезинфекцират и да са в карантина след пристигането.

Замислих се, че е много прав.

# 5 282
И аз чакам и искам да разрешат паркове и пейки, но по двама и с дистанция. Слънцето и разходките укрепват имунитета.

# 5 283
  • Бургас
Азотният оксид може да е спасение за заразените с COVID-19
https://www.24chasa.bg/novini/article/8434373

Благодаря за статията, много интересна.
За пръв път чета, че затлъстяването е предпоставка за вируса, но може би има резон.

# 5 284
  • Мадрид / София

Няма особен смисъл едни държави да провеждат строги мерки, а други не, докато хората пътуват между държавите и пренасят заразата със себе си. Дори и една държава да намали до минимум заразата, новодошли от чужбина ще я пуснат отново в обращение. Решението е да се забрани движението на хора между държавите, а движението на стоки да е регулирано така, че товарите да се дезинфекцират и да са в карантина след пристигането.

Има въведена карантина за пътуващите. Измислили са го.

# 5 285
То и сега има разни препарати, които имат положително действие, макар и не точно да лекуват, но как и кога ще стигнат до обикновения българин, не се знае. Както се видя, макар че сме член на ЕС, сме последната дупка на кавала , докато някои държави си имат тестове и правят по хиляди на ден, за нас няма. Така ще е и с лекарствата , докато стигнат до нас , може и да не ни трябват вече. Дано, поне имаме достатъчно антибиотици родно производство, явно ги предписват и за короната.
Паричке не чу ли сутринта? Бабини рецепти за българина.

# 5 286
  • София
Апропо, моят фризьор ми се обади, че вече работел - ама инкогнито, от вкъщи си (не успя да ми отговори Защо, след като не е забранено в студиото), и каза, че през някои ще събира по 5-6 клиенти Един след друг и ще ни стриже. Ми не, мерси. В студиото, ако прави дезинфекция и носи маска той, както и клиентите, ще ми е по-спокойно.

Обяснявам, ако вчера минат петима през него и един от тях е с ковид, много вероятно е той да го гепи от него и да го предаде на всички клиенти в утрешния или в някой следващ ден.
Ясно ли се изразих?

# 5 287
Скрит текст:

Има въведена карантина за пътуващите. Измислили са го.

В Южна Корея има много регистрирани случаи на преболедували и оздравели, които отново са се заразили. Говори се за възможно реактивиране на вируса в тялото и сега се проучва дали при реактивирането болните са заразни. Та не знам карантината как ще повлияе на това.

# 5 288
  • на пъпа на Златията
Премиерът ще посети църква на Великден. Но призова други да не ходят. Какъв пример дава?
Депутати се тестват два пъти, убеждавайки ни в ненадеждността им. Същевременно цял град, под карантина още не е тестван. Тази фактология дава размисъл за нивото на " демокрация" и грижата за простосмъртните. Партийците винаги са с привилегии.

Когато не е в чоешките ти възможности , нещо , каквото и да е се молиш на Господ.
Ще се помоли  и за себе си и за народа си .  който го е избрал да го води ., ,заедно с поповете
Той прави каквото може  като Премиер . Осигурява пари . Тая криза завари държавата в добро състояние .

# 5 289
  • София
Абсолютно е прав мъжът ти, Фенрис. Какво е това сноване насам-натам? Дай сега да оправим сезонните работници, после туризЪма и за какво са всички мерки? Ще се върнем в изходна позиция целокупно цялата Европа!

# 5 290
  • София
Последно бил три типа вируса, нас ни атакувал тип С.
Разкриха три типа от коронавируса, нас ни атакува C
Тип А е оригиналният вирус SARS-CoV-2, който е пренесен на хората от прилепи през един от видовете мравояди. Той обаче се среща в Америка и Австралия.
През две мутации се появява тип B, който е открит в Ухан, откъдето тръгна заразата. Той мутира доста бавно в Китай, но много бързо извън него.
В Европа върлува тип C. Той е една мутация след предходния. И влиза на континента през Сингапур.

Кой все пак изяде прилепа? Или мравояда?

# 5 291
А, извинявам се. Има ли как темата да се върне към първоначалната й информативност? Да обсъждаме градивни неща, решения, предложения, мнения, дамите от чужбина да продължат да споделят полезна информация? Някакси да понамалим личното нападане и скандалите, защото реално няма абсолютно никаква полза от тях и не е особено приятно, особено взимайки предвид, че не това е целта на темата? В момента, покрай многото безсмислени нападки, мисля, че се изпускат и важни и интересни линкове, които разни хора споделят..

# 5 292
Не успях да ви изчета днес, обсъдихте ли съседна Турция, днес е с +4,056 позитивни?
Ердоган продължава да ги призовава хем да са социално изолирани, хем да не спират да работят.

# 5 293
  • София
Това с ултравиолетовите лъчи и радиацията не е моя измислица, на Johns Hopkins e. Един поглед към Африка показва, че май не се бърка този институт. Освен това няма жив организъм, който не се влияе от радиация, просто няма такъв. Може да се повлиява по-бавно, може да умира по-бавно, може и въобще да не умре, само да се омаломощи, но няма момент, при който има силна радиация и живият организъм си пее казачок и нищо му няма.

# 5 294
Аз не знам какво харесвате на шведите, ама си мълча, но..
Та те дори от празниците си се отрекоха на места коледни украси и т.н.от..толерантност уж.
А още преди 10 години в южна Швеция беше пълно с мургави -не точно цигани, ама ..
Дори и месо се отказва на децата да се дава определено, други неща също, ... нещо , което тук не бихме позволили дивите балканци и смотаните българи.
За мерките ...ако Дания избере едно, Швеция ще е наопаки и обратното.
Който живее там да каже, аз това знам от хора 20 г там живели, но беше отдавна.
Иначе населеността там не е голяма, красиво е, празна и широка земя много. Социална политика супер. Но сега...оставят хората отгледали ги. То и там те не живеят заедно, както тук, но имаха супер грижи медицински знам. Сега ... Къде са ви гордите шведи? Та аз бях тогава настроена си виках сега едни викинги, едни високи , едри , руси мъже ще си плакна очите...ама  мъка, мъка.
Виж жените бяха, като статуетки, при това чернокоси повечето с бели лица, супер и средно високи. Това видях тогава , ама доста добре ги оглеждах близо 3 месеца, та...
Шведите си имат някакви техни схващания и държат да са различни и за нац. си валута и политика и всичко. Но.. това дето си мълчат от няколко години и завоя в толерантност поне аз не го разбирам. Та никаква гордост не виждам у тях, да ме извиняват хората там живеещи, те по-добре знаят, но...объркани нещо ми се виждат, а може и друго да целят и затова така да са подходили. Нищо не е така, както изглежда в този момент си мисля.

За Гърция, които са толкова набожни и всички сме видяли и знаем, слушах по тв репортаж как е в Атина. Не излизат никъде или с смс, не роптаят, църквите само онлайн, изобщо...ред и разбиране. Сега се сетих, че в Гърция свещичките са безплатни в храмовете. Мда.

Общи условия

Активация на акаунт