COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 182
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 580
Дотук се движим добре.Колкото и да не ми се вярва,явно наистина нямаме много заразени.Ясно е,че не са 600,но не са и десетки хиляди.Ама едно не разбирам.Защо виждайки безхаберието на масата от български народ и осъзнавайки последиците,не предприемат по-строги ограничения?От доста време казвам,че не може да се разчита на самосъзнанието.
Защото според народа вирус няма! Защото започнаха да се пускат инициативи за бунт на 13-ти април! А къде бяха досега тези смелчаци и бунтари не ми е ясно......
Ами, чакаха този тъй дългоочакван пик.....нали от началото на март, все това ни повтарят от телевизора..."Чакайте пика след две седмици!".
Ами, хората чакаха две седмици, пик нЕма, чакаха още две седмици ,пик все така нЕма...Е, колко да чакат?!
Той живота си върви, докато хората седят в къщи и чакат пика.
Ами, явно им писна да чакат ....нищо!
Пика може да е всеки един ден и всяко едно число. От нас зависи. Ако продължаваме да "хойкаме" случаите продължават да растат - няма пик. Ако се кротнем и ограничим за 2-3-4 седмици - случаите (активни болни) почват да падат и пикът е достигнат и преминат.

# 5 581
  • София
Аз като напълно скарана с математиката, как един болен ще зарази 6-7 души, ако не ги срещне тия 6-7 души. Идеята е здрави и болни да не се срещат. Болният боледува, преболедува и вече никого не може да зарази. Но ако е заразил още 6-7 души, тогава тряба и те да оздравеят, и техните конгакти да оздравеят.......И така до безкрай. Да му се не види и математиката, има защо да не я обичам. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ммм, и математиката е скарана с теб Stuck Out Tongue
Toя един е достатъчно само да се качи в градския и да кихне два пъти. Може в магазин да влезе, да си плати осигуровките, да дойде у вас на вечеря, щото нали - празници идват, близък семеен приятел ви е, па и е в отлично здраве (демек към момента на вечеринката няма симптоми, но си пръска зараза).

# 5 582
Цитат
Нямам време да ви изчета, извинявам се ако сте го коментирали.
Хората , които дадат положителна проба за антитела, тоест били са болни и сега са здрави, ще бъдат ли добавени в статистиката съответно като бройка заболели от и в бройка оздравели от?
Ти знаеш ли че тоя въпрос май никой не го е задал. Какво става наистина с откритите с антитела в 2-те представителни извадки, това са общо 12, 13 души, въпреки че не съм чел Мутафчийски да каже ясно какво е положението с другата извадка освен че била с малко по малък имунитет от този на полицаите. Но те вливат ли се в стат.

# 5 583
Защо държите да се тества повече сега, в този момент?!

Като изключим всичките ползи за изясняване на епидемиологичната обстановка, ограничаване на контактните  и предприемане на евентуални поседващи мерки и т.н,  защото вярвам, че всеки има по-добър шанс при поставена диагноза. Независимо дали е болен от ковид, грип, скарлатина, ангина или друга инфекциозна болест, лечението е различно при различните заболявания.
Всеки има шанс, ако има лечение. На мен не ми е известно такова, освен симптоматично т.е. в зависимост от степентта, до която се развие заболяване в отделния индивид.
Може да не се приеме сериозно, но един човек, който се чувства добре и не знае дали е носител или не, в момента, в който разбере, че е с положителна проба, може да се влоши рязко.

# 5 584
Аз като напълно скарана с математиката, как един болен ще зарази 6-7 души, ако не ги срещне тия 6-7 души.
Скрит текст:
Идеята е здрави и болни да не се срещат. Болният боледува, преболедува и вече никого не може да зарази. Но ако е заразил още 6-7 души, тогава тряба и те да оздравеят, и техните конгакти да оздравеят.......И така до безкрай. Да му се не види и математиката, има защо да не я обичам. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ами, неведнъж срещам постове, в които пише, че на двама заразени да добавяме 11 неоткрити...т.е., един заразен "влече" след себе си поне 6-7 още....
А дали е така, не знам, нали това били математически модели....

# 5 585
Хората , които дадат положителна проба за антитела, тоест били са болни и сега са здрави, ще бъдат ли добавени в статистиката съответно като бройка заболели от и в бройка оздравели от?
Wagabunga, ако има положителен тест от частна лаборатория, те са длъжни да докладват на РЗИ, които карантинират човека, пращат полиция да му обясни правила и задължения, та би следвало от PCR тестовете резултатите да ги зачитат
Ето тук се оформи чудно, като пита не към щаба..

# 5 586
Предположенията, че болестта ще отмине и замине, ако се ограничим да излизаме и караме е с по 20 нови на ден до август например, са си само предположения....

За момента удържаме 'яростта' на 'тая гад', но не се знае какво следва....ама изобщо.

# 5 587
Скрит текст:
Цитат
Резултатите от първото проучване на тестване PCR на текуща инфекция в регион Стокхолм.

От общо 1100 лица, поканени на възраст между 2 и 86 години, 738 избраха да участват в проучването. На съгласилите се за участие в проучването бяха изпратени тестови комплекти и участниците сами на себе си взеха проби от фаринкса и носната кухина,  участниците също изпратиха и проби от слюнка. След това пробите бяха анализирани в лабораторията на Агенцията за обществено здраве, за да се провери дали пробите съдържат SARS-CoV-2 - вирусът, който причинява covid-19.

От 738 участници, 18 са положителни за вируса (текуща инфекция), а 689 - отрицателни. Пробите от 31 души не могат да бъдат анализирани, тъй като не съдържат достатъчно материал за изследване. Въз основа на резултатите се изчислява, че 2,5 процента от населението в района на Стокхолм е пренасяло SARS-CoV-2 в горните дихателни пътища между 27 март и 3 април.

Участниците, които са тествани положително за вируса, са открити във всички възрастови групи.
Връщам се отново на шведското изследване, защото то е много важно и потвърждава данните и от нашето изследване по отношение на смъртността. Забележете че е направено с ПСР които пак повтарям откриват само активно болни не откриват имунитет като тестовете за антитела и с това изследване шведите не могат да знаят какъв е имунитета на населението но знаят колко са активно болни, 2,5%, но тъй като не знаят имунитета със сигурност повече хора са се срещали с вируса от 2,5% от населението които са открили само с ПСР, още доста ще открият ако изследват същата извадка и с тестове за антитела които откриват както текущи болни но заразили се минимум 10 дена назад, заради което са кофти за изследване на активно болни които не може по рано да засекат защото не са произвели още антитела които да засече теста. Но да кажем че там са се срещали с вируса поне още 2,5% процента от населението
защото при нас изследването показа това: с вируса среща са имали повече хора сред полицаите отколкото в момента са болни,
Скрит текст:
но да кажем че нашите данни не са точни защото антителата хващат само заразени от 10 дена нататък, т.е. при полицаите може да има още заразени, които тестовете за антитела да не ги хващат, и тогава смъртността е още по ниска, затова е най добре такива изследвания да се правят и с 2-та вида тестове, а не или с едните или с другите защото те заедно ще дадат най добрата картина. Въпреки че ние и Швеция с различни видове тестове виждаме сходна картина на ниска смъртност.

Цитат
И аз леко се разколебах с Тесла, досега му имах пълно доверие.
Осмислям последните неща, които написа.
Simple Smile Ама защо губиш доверие в мен, не че ми е важно някой да ми вярва, аз пиша само каквото мисля независимо дали е положително или отрицателно, както в 1-вите дни на епидемията твърдях че смъртността е 60% но тогава не знаех много неща които днес знам и ги нямаше тия данни които днес ги има. Тогава гледах съотношението починали/излекувани в официалната стат. и то беше толкова тогава.

(Аз всъщност не можех да повярвам че Мангъров е прав и истинската смъртност е 0,4% което той каза доста отдавна преди изобщо тези изследвания и понеже аз твърдо вярвах че е по висока и затова твърдях че няма да открият повече от 1 с антитела в извадката с полицаите, вярвах че вируса не е стигнал до много хора и има по висока смъртност отколкото твърди Мангъров, а нашето и шведското изследване показват че истинската смъртност е дори по ниска межу 0,1 - 0,3% а вирусът стига до много, много повече хора отколкото са в стат.)
Как?
В България в момента има 23500 полицая. Нека да приемем, че това проучване е валидно за цялата държава (то не е, но нека за момент го приемем) тогава 0,9% от 23500 е 212. Болни в момента са 546.
А сега нека да се върнем обратно и да си припомним, че това проучване е само за София.
За бързите тестове вече няколко пъти се писа, а дори и СЗО са публикували, че те се позитивират и когато в организма има антитела от коронавирус, а не конкретно от Ковид19. Което за съжаление означава, че от това тестуване никакви изводи не можем да направим... Според мен онези полицаи с IgG и без IgM са прекарали друг коронавирус някога във времето. Или поне половината от тях. Ковид19 е от скоро в България, и е логично макар и слабa, да се появи и черта при IgM, ако антителата са от Ковид19.

# 5 588
Wagabunga, ако има положителен тест от частна лаборатория, те са длъжни да докладват на РЗИ, които карантинират човека, пращат полиция да му обясни правила и задължения, та би следвало от PCR тестовете резултатите да ги зачитат
Ето тук се оформи чудно, като пита не към щаба..
Мисля, че според СЗО само доказаните с PCR тест се броят официално. Например, ако някой е диагностициран само със скенер и симптоматично , няма да влезе в бройката. Най-вероятно и тези с тестове за антитела няма да влязат ако не се потвърди с PCR. (Лично мнение)

# 5 589
Ще си позволя да изкажа лично мнение за респираторите. Струва ми се, че те точно са причината да умират някои от пациентите и ще се обоснова защо. Повечето пациенти на респиратор са упоени и неадекватни. Лежейки по гръб и без възможност да се изкашлят или каквото и да било води до събиране на много повече течност в дроба, която го блокира още повече. Тия пациенти периодично ги обръщат по корем за да се освободи дроба от течността. Но ако не уцелиш момента да го обърнеш и си е заминал. Според мен тия респиратори колкото човешки животи са спасили толкова са и отнели.
Оправдавам кислородните маски, но тия респиратори са нож с 2 остриета и много ме е страх от тях. Да не говорим, че явно се иска специален тренинг и обучение за да работиш с тях. А те са наели мед сестри от кол и въже, които буквално сега се учат на пациентите пък кой оцелее.

# 5 590
Arizona, това написах и аз. PCR положителните тестовете СЕ докладват на РЗИ и следва да влизат в статистиката. Все пак и тук дами пишат, че има познати, които на частно са направили тест, положителен, и са били посетени и от полицаи

# 5 591
Факт, не сме наистина силно ограничени, но не сме и малко. И с така съществуващите ограничение, не мисля, че може да се държи продължително време,камо ли да чакаме имунитет.  За мен полицаите не са представителна извадка. Колективен имунитет и карантина не са ли два различни подхода, ясно ние сме по втория...

# 5 592
Скрит текст:
Цитат
Скрит текст:
Резултатите от първото проучване на тестване PCR на текуща инфекция в регион Стокхолм.

От общо 1100 лица, поканени на възраст между 2 и 86 години, 738 избраха да участват в проучването. На съгласилите се за участие в проучването бяха изпратени тестови комплекти и участниците сами на себе си взеха проби от фаринкса и носната кухина,  участниците също изпратиха и проби от слюнка. След това пробите бяха анализирани в лабораторията на Агенцията за обществено здраве, за да се провери дали пробите съдържат SARS-CoV-2 - вирусът, който причинява covid-19.

От 738 участници, 18 са положителни за вируса (текуща инфекция), а 689 - отрицателни. Пробите от 31 души не могат да бъдат анализирани, тъй като не съдържат достатъчно материал за изследване. Въз основа на резултатите се изчислява, че 2,5 процента от населението в района на Стокхолм е пренасяло SARS-CoV-2 в горните дихателни пътища между 27 март и 3 април.

Участниците, които са тествани положително за вируса, са открити във всички възрастови групи.
Връщам се отново на шведското изследване, защото то е много важно и потвърждава данните и от нашето изследване по отношение на смъртността. Забележете че е направено с ПСР които пак повтарям откриват само активно болни не откриват имунитет като тестовете за антитела и с това изследване шведите не могат да знаят какъв е имунитета на населението но знаят колко са активно болни, 2,5%, но тъй като не знаят имунитета със сигурност повече хора са се срещали с вируса от 2,5% от населението които са открили само с ПСР, още доста ще открият ако изследват същата извадка и с тестове за антитела които откриват както текущи болни но заразили се минимум 10 дена назад, заради което са кофти за изследване на активно болни които не може по рано да засекат защото не са произвели още антитела които да засече теста. Но да кажем че там са се срещали с вируса поне още 2,5% процента от населението
защото при нас изследването показа това: с вируса среща са имали повече хора сред полицаите отколкото в момента са болни,
Скрит текст:
но да кажем че нашите данни не са точни защото антителата хващат само заразени от 10 дена нататък, т.е. при полицаите може да има още заразени, които тестовете за антитела да не ги хващат, и тогава смъртността е още по ниска, затова е най добре такива изследвания да се правят и с 2-та вида тестове, а не или с едните или с другите защото те заедно ще дадат най добрата картина. Въпреки че ние и Швеция с различни видове тестове виждаме сходна картина на ниска смъртност.

Цитат
И аз леко се разколебах с Тесла, досега му имах пълно доверие.
Осмислям последните неща, които написа.
Simple Smile Ама защо губиш доверие в мен, не че ми е важно някой да ми вярва, аз пиша само каквото мисля независимо дали е положително или отрицателно, както в 1-вите дни на епидемията твърдях че смъртността е 60% но тогава не знаех много неща които днес знам и ги нямаше тия данни които днес ги има. Тогава гледах съотношението починали/излекувани в официалната стат. и то беше толкова тогава.

(Аз всъщност не можех да повярвам че Мангъров е прав и истинската смъртност е 0,4% което той каза доста отдавна преди изобщо тези изследвания и понеже аз твърдо вярвах че е по висока и затова твърдях че няма да открият повече от 1 с антитела в извадката с полицаите, вярвах че вируса не е стигнал до много хора и има по висока смъртност отколкото твърди Мангъров, а нашето и шведското изследване показват че истинската смъртност е дори по ниска межу 0,1 - 0,3% а вирусът стига до много, много повече хора отколкото са в стат.)
Как?
В България в момента има 23500 полицая. Нека да приемем, че това проучване е валидно за цялата държава (то не е, но нека за момент го приемем) тогава 0,9% от 23500 е 212. Болни в момента са 546.
А сега нека да се върнем обратно и да си припомним, че това проучване е само за София.[/spoiler]
За бързите тестове вече няколко пъти се писа, а дори и СЗО са публикували, че те се позитивират и когато в организма има антитела от коронавирус, а не конкретно от Ковид19. Което за съжаление означава, че от това тестуване никакви изводи не можем да направим... Според мен онези полицаи с IgG и без IgM са прекарали друг коронавирус някога във времето. Или поне половината от тях. Ковид19 е от скоро в България, и е логично макар и слабa, да се появи и черта при IgM, ако антителата са от Ковид19.

За това аз вече писах и не е зле журналистите да кажат на Щаба да тества със същите, на същата фирма антиген тестове хората, които знаем, че са излекувани - те са около 60 души. Така ще видим реалните резултати от тези тестове и ще могат да се сравнят с другите 1000 експериментални, които направиха на полицаите примерно, а и бъдещите за Банско.

# 5 593
Скрит текст:
Съмнявам се.

Апропо, ако действително не спрем да миткаме, хелле па са по празниците, не се сърдете после като ИП бъде удължено до 10 юни.
Че то в този си вид, ИП може да бъде удължено не до 10 юни, а до 2030 година.....   
Който може и има работа, си ходи на работа.
Който иска, работи от вкъщи.
Който иска, излиза.
Който не иска, не излиза.
Безработните-получават обезщетения.После ще ходят да садят домати, нали там ги пратиха...
Децата могат да учат он-лайн, оказва се, справят се успешно.
Та, къде е проблемът?
Всички доволни, здравната система-спасена.

# 5 594
А те са наели мед сестри от кол и въже, които буквално сега се учат на пациентите пък кои оцелее.

Медицинските сестри не включват никого на респиратор. Това го правят лекарите, както и решението кога и кой да се интубира е на лекарите, не на сестрите.

Общи условия

Активация на акаунт