COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 786
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 610
Чудя се защо хората не могат да разбират едно просто нещо: вируса се внася само от чужбина. Завърнали се всякакви или дошли тук по някаква причина чужденци, но те вече са малко. Основно завръщащи се.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 10:42 от Ън

# 5 611
От известно време смъртността е намаляла като цяло. Замислям се, че това съвпада със спирането на  планувани операции и всякакви дейности на лекарите, съответно няма лекарски грешки, грешни диагнози и неподходящи медикаменти, т.е без да ходим на лекар сме по здрави
Е, то това си се знае открай време...не е новина някаква.
Репликата "Пациента оздравя Въпреки грижите на лекаря!" не е случайна....

И малко...съмнения, въпроси, чуденки...?
624 потвърдени.Предположение, че всеки един е заразил поне още 6-7, значи реално може да има около 4300...Предполага се, че също заразяват нови хора....Е, не мога да не питам, къде са тези заразени/болни?Всички ли са лекосимптомни/безсимптомни?И ако вземем предвид теорията за експоненциалната крива, също и как в Италия например, въпреки карантината заразените се увеличаваха всеки ден, къде са нашите стотици хиляди заразени?
Ако инфото, че вируса е агресивен и бърз, досега за месец, болниците би трябвало да са залети с болни.А то
няма.
Нещо хич не се връзват нещата.....
Защото с тестове, или без тестове, ако има хиляди заразени/болни, те едва ли няма да излязат на светло....

В мрежата (особено във фейсбук, но и в някои сайтове) има много инфо за хора, които боледуват в домашни условия. Оплакват се от доста тежки симптоми и карат вируса сравнително тежко, но не се хоспитализират, тъй акто се смята, че не са за болнично лечение. Повечето от тях са с положителен тест, правен в частни лаборатории. Така че има информация.

# 5 612
Прави ли ви впечатление, че Германия има близо два пъти повече излекувани от Италия? И това въпреки, че  влязоха много по-късно в експоненциалната фаза.

# 5 613
Айде почна се. Скоро и в България.

# 5 614
  • Другата България
А те са наели мед сестри от кол и въже, които буквално сега се учат на пациентите пък кои оцелее.

Медицинските сестри не включват никого на респиратор. Това го правят лекарите, както и решението кога и кой да се интубира е на лекарите, не на сестрите.

не говоря за интубирането конкретно, а за обслужването на респираторите. Прави се от специално обучени сестри както и всичко останало. Вкарването на тръбата е само началото и става за секунди. После обаче всичко се поема от сестрите, които като ги гледам, често нямат много мозък
За съжаление липсата на много мозък е присъща не само на сестрите, ако ме разбираш, в което се съмнявам.
Ти кога интубира пациент, за да знаеш, че "вкарването на тръбата става за секунди"? Изключвам гледането на "Д-р Хаус", "Анатомията на Грей" и "Спешно отделение". Наясно ли си изобщо как става проследяването и "обслужването" на реанимирани пациенти? От кого и как, и какви са изискванията и контрола върху реанимационните сестри? Риторични са ми въпросите.

Хубавото време е налице, оживлението по улиците също. В паркове и градинки, пред блокове и на площадки, по поляни и язовири. През уикенда никой няма и да се сеща за мерки.

# 5 615
Испания също има много повече излекувани от Италия.

# 5 616

Не съм съгласна с това. Реанимационните сестри са добре обучени също както са и операционните.
В интензивните отделения работят чудесни специалисти.

реанимационните - да. Но в момента много обикновени се налага да вършат тяхната работа и топръв да се учат на пациентите

# 5 617
От 17 тествани журналисти тази сутрин, 1 с антитела.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/testvaha-zhurnalisti-za-ko … tove-v-ms-2221149

Италианците може, като нас, да не са тествали още тези, които са на домашно лечение или поне не всички.

# 5 618
Чудя се защо хората не могат да разбират едно просто нещо: вируса се внася само от чужбина. Завърнали се всякакви или дошли тук по някаква причина чужденци, но те вече са малко. Основно завръщащи се.

Това беше в началото. После се затвориха границите и сега вече вирусът си става "родно" производство.
Един от случаите, в които ниското качество на "продукцията" би ме радвало много. Simple Smile

# 5 619
В този новия сайт пише, че имаме общ брой карантинирани: 69,782. Това сега какво са? Завърнали се от чужбина ли, контактни лица ли?

Според мен и от двете групи.

Журналистите - може ли да питате дали Израел, Швейцария и Германия са си споделили протоколите за лечение?

На Германия препоръките за лечение са на сайта на Робърт Кох. Доколкото ми е известно не се прави нищо повече от това, което е препоръчано там, освен в рамките на проучвания.

# 5 620

Това беше в началото. После се затвориха границите и сега вече вирусът си става "родно" производство.
Един от случаите, в които ниското качество на "продукцията" би ме радвало много. Simple Smile

Българи постоянно се връщат от чужбина, така че това просто не е вярно.

# 5 621

Не съм съгласна с това. Реанимационните сестри са добре обучени също както са и операционните.

реанимационните - да. Но в момента много обикновени се налага да вършат тяхната работа и топръв да се учат на пациентите

Не и в България и надявам се така да остане.

# 5 622

Българи постоянно се връщат от чужбина, така че това просто не е вярно.

Доколкото знам, тези хора вече се поставят под карантина, нарушаването на която би им струвало 5000 лв.

# 5 623
Да са живи и здрави мед сестрите!незаменим дефицит..

Не и в България и надявам се така да остане.

# 5 624
Верно ли генерала каза за последния смъртен случай от александровска, ако  се бе случил преди точно година, причини за смъртта на човечеца щеше да се дължи на 1.2.3.4.5.(причини), и щеше да си се подреди в статистиката... но към днешна дата всичко е отива под коронявирус знаменател?? Е нищо чудно че сезонната заболеваемост е по ниска от миналата година. ..
Да. Това го каза още в началото на първите брифинги. След като има констатиран коронавирус, редно е да се впише в графата починал от тази болест.
Лично аз подкрепям това и е редно така. Има много болни с придружаващи болести, но те все пак живеят/примерно ХТ всеки месец и все пак ходи на работа/ и никой не знае всеки един колко години е можел да бъде сред своите близки.
Гаден вирус....

Общи условия

Активация на акаунт