COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 702
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 625
Някой хора тук е време да си отворите очите. Швеция не е Китай, коментари от сорта, че лъжат и крият трупове са направо смешни. PURE живее там и многократно каза как децата си ходили на училище и хората си излизат на вън без проблем. Някой наистина ли смята, че ако там има апокалиптичен живот, хората ще пеят и ще танцуват навън? Очевидно е, че няма. И аз чаках нещо да се случи, ама нищо не се случва.
Относно сметките Ви за смъртността. В Стокхолм има 2млн жители, 2.5% са 50 000 човека, та 486 човека са под 1%. И това при положение, че само 2.5% са се разболели. Някой тук запознат ли е, кога е направено проучването?

# 5 626
Верно ли генерала каза за последния смъртен случай от александровска, ако  се бе случил преди точно година, причини за смъртта на човечеца щеше да се дължи на 1.2.3.4.5.(причини), и щеше да си се подреди в статистиката... но към днешна дата всичко е отива под коронявирус знаменател?? Е нищо чудно че сезонната заболеваемост е по ниска от миналата година. ..
Да. Това го каза още в началото на първите брифинги. След като има констатиран коронавирус, редно е да се впише в графата починал от тази болест.
Лично аз подкрепям това и е редно така. Има много болни с придружаващи болести, но те все пак живеят/примерно ХТ всеки месец и все пак ходи на работа/ и никой не знае всеки един колко години е можел да бъде сред своите близки.
Гаден вирус....

Да, разбира се че е редно ... отбелязвам че статистиката не се променя, а прелива във вече новата графа коронавирус и това подкрепя твърдение на Мангъров в дните преди обявяване на ИП.

# 5 627
  • София
Истината е, че ако Швеция се размине сравнително леко, ще се породят много въпроси тип "Беше ли нужно всичко това?", особено в Източна Европа. А на тези неудобни въпроси нито Мутафчийски, нито щабът, нито Борисов ще могат да отговорят, да не говорим, че има опасност да ги линчуват някъде около опашката на Коня...

# 5 628
  • Ispania
Истината е, че ако Швеция се размине сравнително леко, ще се породят много въпроси тип "Беше ли нужно всичко това?", особено в Източна Европа. А на тези неудобни въпроси нито Мутафчийски, нито щабът, нито Борисов ще могат да отговорят, да не говорим, че има опасност да ги линчуват някъде около опашката на Коня...
Няма как да се породят подобни въпроси , имайки на 2500 км Италия и Испания. Да питаш защо са те спасили от очевадното е не логично.
Винаги ще има хора които виждат под вола теле, но все пак говорим за факти и логични действия.

# 5 629
  • София
За мен светът не е само Италия и Испания. Светът е и Финландия, Холандия, Дания, Швеция... Япония, Южна Корея...
Кой ме е спасил, я пак?

# 5 630
Ето пример за преминат пик - в Австрия графиката на активни случаи гледайте (Active Cases).
По-надолу графиката на нови инфектирани спрямо оздравели (Newly Infected vs. Newly Recovered) също показва, че оздравелите последните дни превишават новите регистрирани случаи.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/austria/

# 5 631
Прави ли ви впечатление, че Германия има близо два пъти повече излекувани от Италия? И това въпреки, че  влязоха много по-късно в експоненциалната фаза.
От прочетеното, в Германия са организирали специализирани мобилни екипи, които посещават болния в дома. Предполагам, че след констатиране на зараза с КВ назначават лечение и не се стига то усложнения. Другото, което не знам колко е вярно, но в Германия следят хората с хронични заболявания /но не като при нас/ и във всеки един момент знаят какво е състоянието, а не тръгват от нула.

И какво по различно направи Швеция! Прилага същите мерки по късно.
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D0%B4/a-53046732

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 11:25 от Mama_Nana

# 5 632
  • София
Поправете ме, ако бъркам - Швеция не въведоха ли все пак по-рестриктивни мерки?

# 5 633
]Всеки има шанс, ако има лечение. На мен не ми е известно такова, освен симптоматично т.е. в зависимост от степентта, до която се развие заболяване в отделния индивид.
Може да не се приеме сериозно, но един човек, който се чувства добре и не знае дали е носител или не, в момента, в който разбере, че е с положителна проба, може да се влоши рязко.

А може и да се подобрят рязко немалко хора, когато разберат, че не е ковид и се търси другаде причината за симптомите, съответно получат диагноза и подходящото лечение, различно от симптоматичното за ковид.

# 5 634
Само да отбележа.. респираторните апарати не са като крушка вкл./изкл. Трябва да настроиш дебит, да настроиш налягане, да настроиш брой вдишвания в минута.. и всичко това съобразено със състоянието на пациента - моментна нужда от кислород, обем на дробовете, състояние на дробовете и т.н. Достатъчно е да поставиш необучен персонал да работи са апаратите и изведнъж ще се окажат "вредни"..

# 5 635
  • София
Поправете ме, ако бъркам - Швеция не въведоха ли все пак по-рестриктивни мерки?

Тъкмо чета в "Си Ен Ен", че все пак отказват някакви строги мерки и живеят доста свободно.
Линк на английски - https://edition.cnn.com/2020/04/10/europe/sweden-lockdown-turmp-intl/index.html

# 5 636
Швеция се движи доста по-зле от останалите скандинавски държави, факт. Нарочно сравнявам с останалите в Скандинавия, защото такова сравнение според мен е по-коректно. Не избирам други държави от други региони за сравнение, защото не е особено коректно. Иначе мога да избера и България например (обявили сме първи смъртен случай по едно и също време) и тогава Швеция ще изглежда още по-зле.

# 5 637
Аз имам едно предположение, че шведите са се концентрирали още в началото в старческите домове и вероятно са успяли по някакъв начин там да не плъзне сериозна зараза. Чета всичките неща, които PURE е писала, но не помня да го е споменавала.
Нормално е Стокхолм да е най-засегнат. Просто там е по населено.

# 5 638
Прави ли ви впечатление, че Германия има близо два пъти повече излекувани от Италия? И това въпреки, че  влязоха много по-късно в експоненциалната фаза.
От прочетеното, в Германия са организирали специализирани мобилни екипи, които посещават болния в дома. Предполагам, че след констатиране на зараза с КВ назначават лечение и не се стига то усложнения. Другото, което не знам колко е вярно, но в Германия следят хората с хронични заболявания /но не като при нас/ и във всеки един момент знаят какво е състоянието, а не тръгват от нула.

Назначават, да, парацетамол. Joy И пулсоксиметър.

# 5 639
Ето пример за преминат пик - в Австрия графиката на активни случаи гледайте (Active Cases).
Точно така, преминат е. Затова и не вярвам Австрия да си задава въпроса дали тези три седмици са били от значение или не. Може да се каже, че се справиха най-адекватно с първата вълна и с цената на - в сравнение с други страни -  малко жертви.

Общи условия

Активация на акаунт