COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 506 253
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 5 865
  • Другата България
Още един разказ на жена, която е с положителна проба.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216046561584018&se … ype=3&theater
Болните са заключени, полиция ги варди, те се молят по телефон да ги прегледат, отказва им се с крясъци, отказват им се повторни тестове отново с крясъци,
Къде пише, че болните са заключени, а полиция ги варди?
Сериозно питам? Не видях къде е.
Никъде. Пише това
Цитат
Разбрахме за нейния резултат, като от районното се обадиха да кажат да не излизаме, че сме под карантина и още същия ден за пръв и последен път ни провериха!
което няма общо с ключ и пазене, напротив, казва точно обратното - че никой не ги проверява.
Това имам предвид, като казвам, че всичко написано тук, което в повечето случаи е лична интерпретация на текст, приема се от други за истина и се разпространява вече като истина. Доукрасява се, и накрая всъщност ще се окаже, че на хората са поставени белезници, монтирани са охранителни камери на входната врата и естествено, са нарушени правата им.
Защо умишлено измествате въпроса към цената на нещата и финансовия аспект?Хората реват за безплатни неща често. Особено в БГ. Това не е най-важното реално, защото и пари да си готов да дадеш нищо не можеш да направиш. Нека държавата излезе с пакет от мерки при вече доказана диагноза, нека каже цена, нека всеки си реши иска ли да я плати. Аз бих я платила ако ми се предлага нещо адекватно.
Добре де, кажи коя друга страна излезе с такъв пакет от мерки при вече доказана диагноза? Макар и платен? Къде има такава практика на друго място? Навсякъде се прави това, което и у нас.
В САЩ ти пращат пакет с лекарства и инхалатор, както и апарат да си следиш дишането, всичко пращат по пощата на следващия ден след диагноза и от момента на тест положителен ЛЛ е на телефона 24/7 на твое разположение. И е отговорен лично ако се влошиш, вероятно съдебно отговорен ако не е реагирал навреме. Ако стойностите ти на апарата се влошат те взимат веднага в болница. Линк няма да търся, но моя приятелка колегите й са с положителен тест там и в местен вестник са писали за историята им.
И отделно това сравняване нищо не ни помага. Ние трябва да измислим начин за нас, който да работи. Сегашния не работи, много съжалявам.
Е, аз исках да го прочета, макар и не за САЩ, по-скоро за европейски държави питах. Не савнявам никой и нищо, но и това с "измислянето" няма да стане. Не знам как си представяш нещата, но това са протоколи на СЗО, не ги измисляме ние, не казвам, че са правилни във всичките си части, но трябва да се вземе предвид и системата ни на здравеопазване като цяло. Която издиша и "не работи" от години, но сега изведнъж хората се сетиха, че това не е ок. Ами не е, те и близките на починали от онкологични и други заболявания досега го знаят и тръбят, но сега тези проблеми "лъснаха" в пълния си блясък и всички "зареваха". Защото всеки може да попадне в списъка със заразени, независимо от възрастта.

# 5 866
От 1000та тествани полицаи - 0 са положителни.
Да ама не

Прочетете последното изречение на статията, която сама сте цитирала...
PCR са тестове, които установяват налични антитела от прекарания вирус, затова са 0 на брой. А иначе има 9 заразени.

Грешите

# 5 867
  • Мадрид / София
Направена е снимка на вируса и клетката. Виолетовото е клетката, а жълтите точки са вируса.

# 5 868
Не са 98% от случаите в София, откъде го измислихте това?! София има 388 от 618, което прави 63%. Да уточнявам ли, че в София живеят близо 2 млн човека от 7 млн в България(даже и 7 не са, защото много хора са извън България)?! Или тая сметка не я правите?

# 5 869
  • Варна
Скрит текст:
Да ама не

PCR са тестове, които установяват налични антитела от прекарания вирус, затова са 0 на брой. А иначе има 9 заразени.
Не е ли обратното?

# 5 870
Направена е снимка на вируса и клетката. Виолетовото е клетката, а жълтите точки са вируса.
Вируса не случайно е жълт. Все пак идва от Китай.

# 5 871
Може ли източник за сравнение, да видим дали е по-добра организацията?
Не мога да дам източник, от темата са ми такива впечатленията, защото често хората питат как пазаруват заразените в България. Ако информацията беше общодостъпна, може би хората нямаше да питат, не знам.

Швеция нито по площ, нито по начин на живот може да се сравни с Италия. Нека пишат мамите от Швеция, но това са ми впечатленията от познаните ми шведи и италианци. Първите живеят дистанцирано и физически, а и като обноски са резервирани. Шведските мерки в Италия нямаше да имат почва според мен.

ПП Любопитно: австрийска фирма за уреди по заснежаването на пистите произвежда вече уреди за дезинфекция, които вече са били в употреба в старчески домове. След деветдесет минути помещенията могат да бъдат ползвани.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 16:52 от Анонимен

# 5 872

Сериозно ли смятате, че това е снимка?

# 5 873
Ама тя и полицията никой не "варди".
Никой не стои пред вратата да пази друг.
Правят се периодични проверки дали се спазва карантината.
Е не е нужно да се правите, че не разбирате контекста. Трябва много повече от тези проверки да се прави. Елфичка е дала добри идеи, прочетете ги.
Преувеличаваш, не, ами послъга. Ние ли се правим или?

# 5 874
  • София
Скрит текст:
Да ама не

Не е ли обратното?

Обратно е, разбира се, не мога да повярвам, че след цял месец циклене на тема тестове, някой пак може да изпляска такова нещо. Оф.

# 5 875
  • Bulgaria
Добре, защо беше това следене на телефоните, ако не може да проследят дали има движение на хората под карантина. В другите държави и селфита ги карат да правят.

# 5 876
Д-р Симидчиев отново отговаря на нашите въпроси:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1201466&utm_source=bg-mamma.co … _medium=shortlink

# 5 877

еххх, не прилича на оня из улиците Simple Smile

# 5 878
  • Варна
Не зная ниски критерии, или липса на реална представа, толерира странни възхвали на родното ни "здравеопазване". Няма нормален медик, който да е доволен от статуквото- лобита, корупция и търговия с животи. Това е обобщено. Всички болниците са търговски дружества и трябва да генерират печалба. Подобен аналог няма никъде по света. Съчувствам на родните ни лекари- хуманисти. Те си работят с липса на консумативи по принцип. Ремонти на болници са лукс. Не отговарят на елементарни хеи изисквания. За съжаление, опозиционерите на статуквото се уволняват или са в частни болници.
На днешния брифинг, имаше ли статистика за починалите, през годините?

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 18:45 от Viviana91

# 5 879
  • Пловдив
https://news.bg/world/hilyadi-v-shvetsiya-s-mikrochipove-pod-kozhata.html

Швеция, чипове и защо сравненията са неуместни. Опитах се да си го представя в България това. Котката ми има чип.

Общи условия

Активация на акаунт