COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 686
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 6 090
  • Пловдив
Аз познавам болни, задочно, чрез лекарите, които се грижат за тях. Имат си и протокол за екзитус. Не всички ще оживеят.Не е съвсем безобидно. Точно заради това беше важно поне малко да се съпикясат хората. Ми една шепа народ сме. Дори не осъзнаваме какво предимство е това.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 12:34 от bubanka

# 6 091
  • София
Скрит текст:
Белгия и Франция, както са се засилили, ще минат Италия и Испания. Ама вече и не коментираме, претръпнахме. Не зная какви са им мерките, разумни ли, неразумни ли.

Не може да се сравняват нещата. В Испания и Италия причината се базира предимно на начин на живот и общуване.
В Белгия, а и в Холандия е съществуването на безброй видове домове, където има рискови групи. Живея в град с 20 000 човека, а имаме два (един за много болни хора, който е доста голям).

...
Не коментирам причини, а факти. Цифрите са страшни.
Иначе, мерси, много успокояващо, ние понеже болни хора си нямаме...

# 6 092
Аз имам близки, които имат в обкръжението си изкарали заболяването хора. Някои тествани, други не, но контактни. Всички са оздравели и са се лекували вкъщи, без един хоспитализиран. Е не става въпрос за България, но всичките ми познати тук спазват карантината и е нормално да са здрави. Докога, не е ясно, защото почнах да виждам и чувам бая оформили се седянки из квартала. Мъжът ми също почна да изкарва децата, без да ги събира с други хора, естествено. Сори, ама един месец в изолация почна сериозно да ни се отразява. Като прибавим и домашното обучение, просто ми идва байгън.

# 6 093
Мутафчийски ще иска по-строги мерки покрай празниците, включително задължителното носене на маски. Според него е обидно спрямо всички хора, в болшинството млади и с добри професии, образование и т.н., които са дисциплинирани, спазват правилата, а една малка част от хората, неспазващи правилата, обезценяват усилията на спазващите.

и че според неговите разбирания сме длъжни, заради тези, които си загубиха работата и всички, които изпълняваха до момента стриктно препоръките, да продължим с доброволната изолация. И всички, които са изстрадали до момента ИП заслужават да бъдат уважени усилията и лишенията им като не саботираме мерките.
Изказването му беше мн стойностно.

# 6 094
  • София
Ох...съседите обявяват стотици заразени на ден.
При нас е някак приемливо. Но расте броят на заразените. Днес имаше доста деца да  играят заедно, доста хора на седянка по градинките в София.

# 6 095
Резюмирайте Панорама, не мога да гледам.
Я и аз да го резюмирам, че едно гледаме, различно чуваме. Добре говори генералът наистина. Един такъв скромен, честен. Чакаме лекарство, ваксина или чудо като при Сарс. Имало информация от Китай и Южна Корея за повторно заболели, затова не било сигурно за колективния имунитет. От Робърт Кох едно казвали, ама можело да е друго. Веднага след него дадоха думата на Данчо Цонев, който каза, че не било време за свобода на словото. На словото, да. От рефлукса, който получих, забравих какво друго каза генералът.

# 6 096
# 6 097
Ок, да кажем издържаме няколко седмици, после няколко месеца. Преболедуват 1000-2000 човека - и после какво?

Една съфорумка пусна преди няколко страници интересна статия. Вероятно ще е сходно за всички.
https://bivol.bg/le-monde-confinement.html

Т.е. за да се разделим с тоя начин на живот, все пак трябва по график една съществена част да го преболедуваме. Колкото по-малко днес, толкова повече утре.

Не знам доколко това бива осъзнато от всички (вкл. управляващите ситуацията).

Съвсем на око ми изглежда, че в следващата поне година - година и половина, ще я караме по този начин. Само дето на средата на тоя период на много хора сигурно ще им писне много - по икономически и други причини.

# 6 098
Абе само аз ли обърнах внимание, че лекарите, които лекуват тежките случаи на Ковид във ВМА и Св.Ана споделят, че такова чудо не са виждали досега, изобщо не било типична пневмония, доста, доста по-сериозно е. Имайте го предвид като казвате всички да го изкараме. А в Света Ана на респиратор е 75 годишна жена, на която синът й е починал пак там  в същата реанимация преди два дни. Нещата хич не са розови да ви кажа.
Гледах ги. И в Америка това казват лекарите - напълно неконтролируемо било, опитват всичко, уж пациента е добре, а докато се обърнат и го губят.
Ето и тук писа момиче, за изписана от болница, след два часа починала.
И по няколко души от семейство си заминават, вече и у нас няколко такива случая има.

Стадният имунитет не е сигурен, днес и в Южна Корея (след Китай, Япония, Израел, САЩ, Италия) отчитат 91 случая (1,3%), излекувани и пак позитивни. Не са сигурни дали просто вирусът чака и атакува отново или наново са заразени. Наблюдавам с интерес какво ще се случи и с нашите първи оздравели.

При нас не намаляват бройките, вижда се какво става по света, в Европа с месеци стояха по 2-3 заразени само и изведнъж избухна, пускат клипчета в САЩ как копаят по два реда един върху друг ковчезите, но нас ни вълнува дали не е най-страшно чипирането, а тези хора там даже няма да им има името на надгробен камък...

# 6 099
  • София
Бледолилава, не че чуваме различно. В момента  и на самите учени нещата не са им много ясни, затова едни казват има имунитет, други няма имунитет, а кой лагер е бил прав ще разберем след една година примерно. В момента трупат знания, малко като с метафората за слона и слепите, които го описвали различно, защото го пипали по различни части на тялото. В момента е по-добре да се кара по-консервативно, а не с бодряшко отричане.

# 6 100
  • София
Резюмирайте Панорама, не мога да гледам.
Я и аз да го резюмирам, че едно гледаме, различно чуваме. Добре говори генералът наистина. Един такъв скромен, честен. Чакаме лекарство, ваксина или чудо като при Сарс. Имало информация от Китай и Южна Корея за повторно заболели, затова не било сигурно за колективния имунитет. От Робърт Кох едно казвали, ама можело да е друго. Веднага след него дадоха думата на Данчо Цонев, който каза, че не било време за свобода на словото. На словото, да. От рефлукса, който получих, забравих какво друго каза генералът.

Нали? Ма каква свобода на словото, каква демокрация?! Егати, ма то било много куул да си диктатор. Заповеди, полиция и раята трепери от ужас, че ще умре физически, а се оказва, че духовно вече отдавна е мъртва. Повдига ми се вече от тия слугински телевизии и журналистчета. Не гледам БНТ и Нова отдавна, не гледам и БТВ вече. А тия рейтинг агенции, даващи на Пеевски 28 % рейтинг, по-голямо гъзолизане нямаше как да постигнат.

# 6 101
По новините казаха, че Южна Корея нямат днес заразени. И са приборили вируса с тестове. Това чухте ли го?

# 6 102
Ето я статията за повторно заразените в Южна Корея.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/pacienti-v … lna-proba-6108109

Хич не е сигурен имунитетът.

# 6 103
  • Там,където се събуждам щастлива.
Скрит текст:
Белгия и Франция, както са се засилили, ще минат Италия и Испания. Ама вече и не коментираме, претръпнахме. Не зная какви са им мерките, разумни ли, неразумни ли.

Не може да се сравняват нещата. В Испания и Италия причината се базира предимно на начин на живот и общуване.
В Белгия, а и в Холандия е съществуването на безброй видове домове, където има рискови групи. Живея в град с 20 000 човека, а имаме два (един за много болни хора, който е доста голям).

...
Не коментирам причини, а факти. Цифрите са страшни.
Иначе, мерси, много успокояващо, ние понеже болни хора си нямаме...

Сто пъти се каза, че цифрите са относително нещо. Лично познавам починала жена тук, която се води Ковид, но никога не й беше направен тест. Същото се прави масово и в Италия.

А правиш ли разлика между една сграда с над 200 много болни хора и болни хора живеещи в квартал?

Аз бих вярвала само на медицински статии за изграждане на имунитет. От всички вируси си е изграждало имунитет човечеството и изведнъж станахме с организъм на марсианци и вече няма как да стане.

# 6 104
  • София
Мутафчийски ще иска по-строги мерки покрай празниците, включително задължителното носене на маски. Според него е обидно спрямо всички хора, в болшинството млади и с добри професии, образование и т.н., които са дисциплинирани, спазват правилата, а една малка част от хората, неспазващи правилата, обезценяват усилията на спазващите.

Мутафчийски щял да иска маски, дето си бърше очилата с нея. Ще иска да е задължителна за джобно парцалче сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт