COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 686
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 6 060
  • на пъпа на Златията
И аз при загубените, спазващи карантината. След химио и лъчетерапия съм и ако ме докопа тази гад, няма да има голяма полза от това, че съм се споразумяла с рака да ме остави на мира. Така че всеки си има причина. Иначе страшно много ми се излиза. Имам и две кучета, но мъжете в къщи ги извеждат.
Не знам до колко ще помогнат мерките, циганите на тумби се движат навън и мерки не признават никакви. Пенсионерите и те се държат като невменяеми. А и изобщо дали можем да се опазим, не знам. И май никой не знае.
Те излизащите са за стаден имунитет , да се живее като стадо .
Ми хубаво нека да осигурят  "стадния имунитет"
Още повечче че вълува още и грип Б . Успех им желая  и да пишат после .

Така ли прочетох някъде  , че 20 процента от доказаните са деца??
За това ли ще разрешат на майките да имунизират децата си ?

# 6 061
  • София
Белгия и Франция, както са се засилили, ще минат Италия и Испания. Ама вече и не коментираме, претръпнахме. Не зная какви са им мерките, разумни ли, неразумни ли.

# 6 062
Не е само до това да се види мор...прекалено опростявате нещата. В такова положение не може да се изкара дълго време, хората нито психически, нито финансово могат да издържат да стоят затворени с месеци по домовете си. Затова, следваше да се изчака, както направиха Австрийците,  да се види първо, че нещата не са на майтап и да се мотивират гражданите да съдействат. После, като се види, че мерките действат правителството получава допълнителен кредит на доверие за по-нататъшни действия. В България сега нито могат да отпуснат, нито да затегнат. Просто не виждам полезен ход.

Полезния ход го изпуснаха още в началото на ИП, когато трябваше да започнат да тестват и да карантинират. 
Защо не се подготвяха за епидемия за мен още е необяснимо, някой "експерт" ли ги е подвел, или нещо около усвояването на едни пари се е прецакало във времето...
Затварянето на парковете също беше за мен странен ход,  но най-глупавото е, че се издават заповеди, които, явно и издалите ги преценяват, че са крайни, или вече са загубили давност, и вместо точно и ясно да ги отменят или поне официално да отпуснат положението, това става тихомълком, негласно и действа много демотивиращо и недисциплиниращо занапред.

# 6 063
Абе само аз ли обърнах внимание, че лекарите, които лекуват тежките случаи на Ковид във ВМА и Св.Ана споделят, че такова чудо не са виждали досега, изобщо не било типична пневмония, доста, доста по-сериозно е. Имайте го предвид като казвате всички да го изкараме. А в Света Ана на респиратор е 75 годишна жена, на която синът й е починал пак там  в същата реанимация преди два дни. Нещата хич не са розови да ви кажа.
до лекарска компетентност ли е или /и до апаратура, но смъртността, за сега, се концентрира в определени болници

# 6 064
Естествено, че ще излизаш, кой стои цял ден в къщи? Днес кардиологът Иво Петров каза, че трябва да се излиза. Хората, които стоят на слънце, вирусите не ги нападат. Нали затова няма виганрол в аптеките, слънцето е естественуя витамин Д. Важното е дистанцията, при разходката навън.
Всичко си платих електронно, до банки, easypay и хипермаркети не припарвам, обаче.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 21:15 от kristinia

# 6 065
Ако на някого му липсва генерала, в момента е гост в Панорама по ВНТ1. Simple Smile

# 6 066
Абре хора да се заврете вкъщи без да си показвате носа навън за 2+месеца си е ваше решение. Но да злобеете , че навън има хора, излезли да се разходят и да видят слънце - е просто жалко.
Аз излизам всеки божи ден, здрава съм.
И само да питам, тези ,които не излизате, кой ви изхвърля боклука - съседите ли?

Значи никой не злобее.
Просто държавата е казала  нещо  и трябва да се изпълнява. За кой ли път казвам . Държавата не си затвори икономиката , затвори си гражданите да ги спаси . За това и имаме тези резултати до сега .
До сега се спазваха препоръките на държавата . И това при 200 000 завърнали се.
И няма да стане за 1 месец . Канадския кандидат премиер  им е казал че този начин на живот ще имат до откриване на ваксина или лекарство . 
Просто сме обезпокоени за нарушаване на правилата от няколко дни .
Да не мислите че на мен ми е приятно да стоя затворена . Но то трябва и отговорност за другите .

Който иска  да излиза и просто да се шляе по улиците без причина . Негов избор . Но застрашава живота на другите и  както си мисли че  като излиза ще стане по бързо отърваването , жестоко се лъже .
Защото по тоя начин вируса ще "намира храна" да се размножава .
Излезте , не носете маски ,  и после ще чакаме да разкажете .
Между другото в първата тема имаше една форумка която беше се заразила и   се молеше тук да се спазват предприетите правила . Какво стана с нея ?

Обясни ми , как заплашвам нечий живот? Излизам с ММ ръка под ръка, сами се разхождаме. Не се завираме в никого, ужаваме правото на другите да се дистанцират.  Здравето ни е по-добро от всякога. Само че паркираните коли са ......е правят малко трудно маневрирането по тротоарите. /Днес даже един ми бипкаше, че съм му пречела да си изкара колата от тротоара с бавното си ходене.../
Тенис корт имаме в квартала, напълно празен, 2 часа играхме. На кого пречихме и чий живот застрашихме? 
След това нахранихме кварталните животинки.  Прибрахме се по същия маршрут.
От прозорците ни гледат самокарантирали се хора, щракат и злобеят.
Е чие здраве накрая ще е по-стабилно? Моето или на този, който 3 месеца не се е мръднал от дивана?
Наистина ли смяташ , че разходки като моите са по-опасни от 50 човека в супера или банката?

# 6 067
Генерал Мутафчийски е в Панорама, интересни неща говори.
п.с.Извинявам се,ако е писано,но съм назад с четенето в темата.

# 6 068
Sunshine_Reggea, добра идея за нов антиутопичен роман Simple Smile Глуховски пасти да яде.
Никой не може да надмине Хърбърт Уелс. Напоследък си мисля често за неговия "Война на световете" и по-точно за радиопиесата на романа, излъчена в щатите през 1938 г. Маса народ възприема чутото за истина и се барикадират по домовете си, приготвят храна, дрехи и оръжие. Някои даже звънят в полицията за да предупредят, че вече виждат облаци от дим, други виждат дори и марсианци, а някои по-досетливи съобщават, че не са марсианци, а германци, защото по това време вървят тревожни новини и от нацистка Германия. Значи, поне няколко пъти се улавям, че мисля за тази история в последните дни. Няма нужда да обяснявам защо Simple Smile Сещам се и за "Машината на времето" понякога. За цената, която трябва да плащат елоите, за да продължат да си живеят безгрижно и безметежно. Да, Глуховски пасти да яде, но защо пък точно пасти? Неговата формула гъби+прасета е далеч по-рационално решение Simple Smile Нищо чудно да спаси животи някой ден.

# 6 069
Естествено, че ще излизаш, кой стои цял ден в къщи? Днес кардиологът Иво Петров каза, че трябва да се излиза. Хората, които стоят на слънце, вирусите не ги нападат. Нали затова няма виганрол в аптеките, слънцето е естественуя витамин Д. Важното е дистанцията, при разходката навън.
Но трябва слънцето да грее върху кожата. Тъй че, всички по бански утре пред блока 🤩 да събираме витамин

# 6 070
  • София
Непрекъснато ни повтарят, че следващите 10 дни са много важни, вече станаха няколко по 10 дни, а математикът,  който е отговорен за математическия модел, със загадъчна усмивка ни обясни, че след 3 седмици ще каже добра новина. И въобще не изглеждаше притеснен или напрегнат.

Ще каже той. Чака по света да излязат с моделите, за да препише. Да не е дядо Коледа, че ще казва след 3 седмици. Съвсем за идиоти ни имат.

Настоявала тя за безплатни тестове ... еми кое й пречи да си направи платени?

Ей това е проблемът. И защо да плащаш здравни осигуровки и потребителски такси, след като всичко си правиш платено?

# 6 071
Ау, готви ни се стегнация. Генерала смятал да предложи по-строги мерки.

# 6 072
  • София
Може ли да ми кажете в сегашните рестриктивни условия за пътуване, каква причина да посоча в декларацията при положение, че просто искаме да се махнем от София и да отидем за неопределено време на село, където имаме самотна къща. Целта е да се изолираме семейно на село, а не в панелката в София. Ще ни пуснат ли да излезем от София?
поне спомени къде е селото ?  ако е на 5 км от Сф не ти трябва декларация.
Селото е на 60 км от София и ще ни искат декларация. Въпросът е какво да посочим в нея като причина, след като всички вкъщи сме безработни и просто искаме да отидем на село, а не да прекараме и следващите месеци затворени в панелния апартамент. Ще ни пуснат ли да излезем от София?

# 6 073
  • София
Момичета, от кой сайт следите заразанете и смътрността за деня? Искам да си ги запазя и следя. Благодаря

# 6 074
  • Варна
Селото е на 60 км от София и ще ни искат декларация. Въпросът е какво да посочим в нея като причина, след като всички вкъщи сме безработни и просто искаме да отидем на село, а не да прекараме и следващите месеци затворени в панелния апартамент. Ще ни пуснат ли да излезем от София?
Пишете, че ще си копаете градинката. Ще ви пуснат.

Общи условия

Активация на акаунт