COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 686
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 6 120
Това е въпрос за 1 млн. $ Отовор може да ти даде някой с ясна идея за бъдещето. Уви такива липсват по нашите географски ширини.
Да, ако под географски ширини имаш предвид цялата планета.

Никой не знае какво и кога ще стане. Всеки ден откриват нови противни страни на вируса. Вече и за догодина не е сигурна олимпиадата. Значи японците виждат нещо, което ние още не.

# 6 121
Замислете се бе хора... Никой няма да остави света без лекарства. Важното е да се намери лечение, да се намери лекарство.... Да се справи системата ни.... Вярвам че с всеки изминал ден сме по-близо  до намирането на лечение.

# 6 122
  • Варна
Започва клинично изпитване на лекарство върху 200 тежко болни

Скрит текст:
Биотехнологичното предприятие "Апейрон байолоджикс" вероятно е разработило лекарствено вещество за лечение на COVID-19, стана известно. Започва клинична студия с 200 тежкоболни пациенти от Австрия, Германия и Дания.

Всъщност разработката на новото вещество АПНО1 е била предназначена за лечение на остропротичащи увреждания на белия дроб, респективно при акутен отказ на белия дроб. Тъй като тези заболявания се наблюдават и при болни от COVID-19 и могат да завършат със смърт на пациента, веществото се изпробва и на хора, заразени с коронавирус SARS-CoV-2 и впоследствие са получили тежки усложнения, заявява компанията в съобщение за медиите.

Проектът е предвиждал веществото да се приложи на 24 пациента от Китай още през февруари. Но поради забавяне от страна на китайските власти, клиничната студия не беше стартирана досега, заявява в интервю генетикът Йозеф Пенингер, основател на биотехнологичната фирма "Апейрон".

В Германия, Дания и Австрия клиничната студия стартира без бюрократични спънки. На първите тежкоболни пациенти ще бъдат включвани 30-минутни системи два пъти дневно в продължение на една седмица. От Австрия в теста участват клиники от Виена, Залцбург и Инсбрук.

Веществото АПНО1 ще трябва "да заблуди" коронавируса. То наподобява човешкия ензим, който вирусът използва, за да проникне в клетката. "Ние отваряме врата, която изглежда точно както изглежда вратата, ползвана от вируса, за да проникне в къщата ни. Така вирусът ще е изправен пред хиляда врати, но само една е вярната", обяснява Пенингер. Чрез тази заблуждаваща маневра вирусът ще се свърже с веществото АПНО1, вместо с повърхността на клетка. Така няма да може да я зарази, а ще се изхвърля от организма заедно с медикамента.

Същевременно субстанцията ще предпазва от възпаления в белия дроб и от възможен отказ на органа да действа. "Разбира се сега трябва да направим много прецизни наблюдения в клиничните студии, които да покажат дали препаратът действа така и на пациенти, заразени с вируса", пояснява Пенингер.

Студията ще отдели особено внимание на това дали прилаганите венозно системи ще подобрят състоянието на пациентите, респ. ще предотварят влошаване на състоянието им и отказ на вътрешните органи да действат, продължава генетикът. "Освен това ще наблюдаваме органичните процеси, поведението на вируса и развитието на възпалителните параметри".

Контролът на всеки пациент ще продължи 29 дни след края на прилагане на препарата. По мнението на Пенингер анализът на резултатите ще е готов до началото на лятото. Ако всичко върви по план и АПНО1 действа както се предполага, следващата стъпка ще бъде лекарството да бъде разрешено за приложение в световен мащаб. Пенингер, който е започнал да изучава АПНО1 преди 15 години, е уверен в успеха. "Едновременно с изследванията започнахме и производството на препарата". Той подчертава обаче, че не съществуват чудодейни лекарства. Изследванията се финансират с обществени средств, предаде БТА.

https://faktor.bg/bg/articles/viena-izpitva-lekarstvo-varhu-200- … bolni-ot-covid-19

# 6 123

Това е въпрос за 1 млн. $ Отовор може да ти даде някой с ясна идея за бъдещето. Уви такива липсват по нашите географски ширини.
Предлагам най добре да се настроим психически за септември. Изглежда ми реално обосновано и ще си спестим много разочарования.

Не само по нашите ширини. Сериозно сега, прочетете тази статия: https://bivol.bg/le-monde-confinement.html
Превод от френски и е обяснено мноооого добре, включае са развити различните сценарии за излизане от ситуацията. За мен, досега, може би е най-добре и подробно обяснената статия.

# 6 124
Егати епидемията. Тук пише сума народ и никой не е болен. И никой от пишещите не познава болен. За тази пандемия само слушаме, но никой не я виждал Simple Smile))))
Познавам. Млад, без съпътстващи заболявания. Вече с 2 отрицателни теста е. Много тежко го е изкарал обаче, такъв зор в живота си казва, че не е виждал.

# 6 125
И е здрав нали?Къде е драмата? Млад, стар всеки си го минава според организма. Но се минава.

# 6 126
Абе само аз ли обърнах внимание, че лекарите, които лекуват тежките случаи на Ковид във ВМА и Св.Ана споделят, че такова чудо не са виждали досега, изобщо не било типична пневмония, доста, доста по-сериозно е. Имайте го предвид като казвате всички да го изкараме. А в Света Ана на респиратор е 75 годишна жена, на която синът й е починал пак там  в същата реанимация преди два дни. Нещата хич не са розови да ви кажа.

Да, атипична пневмония е, не е типична пневмония. Има и доста други причинители на атипичните пневмонии, не е само короната. 15% от амбулантно придобитите пневмонии са атипични. И да, сериозна е ситуацията, просто мерките трябва да са адекватни все пак.
Амбулантно придобита пневмония какво точно означава.

Пневмония, която не е придобита в болница, най-общо казано. Не знам точния термин на български, някой друг да каже. Grinning

# 6 127
  • Street of Dreams
С най-голямо уважение и съчувствие към близките на починалия днес, искам да поздравя България с един смъртен случай днес.

Разбирате какво искам да кажа.
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Силно се надявам хората да не се разхайтят и да покажат силна психика и устойчивост. Надявам се и Бойко да е обработил брадатите така, че хем да си мислят, че става на тяхното, хем да става на неговото. Той е добър в това.

Дано не стане грозно на Великден, фанатични бабички да бъдат дърпани от полицаи, дано празникът е смислен и смирен.

# 6 128
И аз си казвам, че няма да гледам темата, пък току взема и надникна. После три дни съжалявам и тежко преживявам черния апокалиптизъм и комунизъм, който се лее.
Изход от кризата, викате... Ами има изход, той се нарича масово тестване, лечение и хоспитализиране навреме, бързи тестове, мониторинг. Докато дойде ваксина или добър противовирусен препарат.
Ама тея неща са им много скъпи и демократични, много обгрижващи на наште управници. Я, колко по-хубаво, сладко и лесно е да развъртиш сопата, да изкараш една униформа да начуква канчета и да им кажеш на овцете, че има страшен вирус, марш вкъщи.
Свобода на слово, на движение, на кореспонденция, ама какви са тея лигавщини бе?Rolling Eyes Свиваш им сармите от страх, глоби, млоби, ако трябва и купонна система ще ни въведат, стоките от магазините ще изтеглят и ще видим ние къде зимуват раците. Тва е. И мнозинството хълца от радост, докладва в полиция и РЗИ и се чувства щастливо и доволно.
Докъде я докарахме, не е истина.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 22:23 от Анонимен

# 6 129
И никой от пишещите не познава болен.
Аз познавам една изкарала я февруари (сега си е пуснала тест, както писах по-напред, защото беше много болна след ските) и двама, които скоро бяха тествани (един във Виена, един в Тирол). Аз самата след ските в Тирол не съм си пускала тест и не знам дали съм я изкарала, но имам хроничен бронхит и мисля, че беше това, защото се оправих, както винаги с таблетки Монтелукаст и спрей за астматици на Фостер. Ако в някакъв момент тестовете за антитела станат частни и по желание, ще пиша. Не мисля, че е срамно или че сме прокажени, ако сме се заразили. Искрено обаче се надявам да не сме, защото не вярвам в теорията за имунитета.

А сега започват и полените.. Кашлица, хрема, дрскане по гърлото тепърва ще се засилят.

Няаколко пъти вече се отговаряше на това, но този път и аз ще се включа..
Драма 1 - предаваш го бързо за няколко, които имат по-големи проблеми, а те на още няколко. Болниците са с ограничен капацитет. Драма 2 - не знаеш дали няма да остави следи, защото е нещо ново. Драма 3 - можеш да го изкараш втори път и по-зле. Виж какво е с грипа след триста години борба, а сега си представи това след триста години. Пак казвам, аз лично знам, че ще го изкараме, но искам да е с лекарство и като има капацитет, да ми обърнат внимание.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 22:41 от Анонимен

# 6 130
  • Ispania
Егати епидемията. Тук пише сума народ и никой не е болен. И никой от пишещите не познава болен. За тази пандемия само слушаме, но никой не я виждал Simple Smile))))
Тези научни твърдения , по-точно от къде ги извадихте ?
Защото в тази тема (и ако не греша във втората също )се писа че има хора познаващи заболяли.
Аз още в първата писах че не само че познавам болни, ами една много добра позната е на дихателен апарат(по-между другото , забравила съм да кажа 😍, от три дни вече не е с апарат и сега мислят да я местят от интензивното на етаж).
Отделно пуснах видео на лекар който сваля дихателен апарат на бебенце влезнало в интензивно заради вируса(имало е и друг вирус). Същия лекар спаси дъщеря ми когато се роди 😍 .
Не зная как сърце ви дава да измисляте така, но явно се чувствате по- реализирани.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 22:28 от Val

# 6 131
  • София
А аз си мисля, че няма толкова да хукнат към църквите, колкото към софрата с родата и ще имаме римейк на сценария от първите заразени с кларинетиста барабар. Какво каза Мутафчийски скоро - семейно се разпространява. Малко ли е примерът от онзи юбилей, та да си го повтаряме по Великден!

# 6 132
Реално какво се оказва, криза, безработица, проблеми с изолацията и въобще всички негативни са налице и в Италия, Испания, Франция, Англия и САЩ... Само, че освен тези негативни си имат и ужасно много загубени човешки животи.
Много се радвам, че имаме възможност да мрънкаме и да се оплакваме за тези негативи, а не за другото...

# 6 133

Предлагам най добре да се настроим психически за септември. Изглежда ми реално обосновано и ще си спестим много разочарования.
Имаш предвид догодина септември, нали Wink ?
Добра идея.Имах в предвид текущата година, но като размисля няма да е никак зле с  оглед на сигурността ни, да прехвърлим датата за 2021 година. Не можем да си позволим да сме безотговорни когато става дума за човешки живот  !

# 6 134
Реално какво се оказва, криза, безработица, проблеми с изолацията и въобще всички негативни са налице и в Италия, Испания, Франция, Англия и САЩ... Само, че освен тези негативни си имат и ужасно много загубени човешки животи.
Много се радвам, че имаме възможност да мрънкаме и да се оплакваме за тези негативи, а не за другото...

А колко време ще издържим с тая радост? Една година ще издържим ли по тоя начин? Две?

Общи условия

Активация на акаунт