COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 433
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 300

А, забравих и че вземат антибиотици за щяло и нещяло. Това щото нали за коронавируса точно те помагат. Joy

Не на коронавируса, а на вторичната бактериална инфекция. Ако ще ти е по-лесно да го разбереш, коронавирусът отваря вратата за резистентните бактерии, които причиняват смъртта впоследствие. И да, Италия, Испания, та и България, имат много по-голяма употреба на антибиотици за щяло и нещяло от други държави. И съответно много по-високо разпространение на резистентни бактерии, които антибиотик не ги лови. Това се знае отдавна, не е новост.
Забравих да допълня фермерите в Италия, които тъпчат най-вече свинете с антибиотици и после хората го ядат това месо.
Ето първият линк от Гугъл, има и други. https://www.ansa.it/english/news/science_tecnology/2019/11/19/it … f11932c9d27c.html

# 6 301
Фермерите (по-точно ветеринарите) в цял свят тъпчат свинете с антибиотици Simple Smile

# 6 302
И в  Белгия цифрите не са това, което си мислим.
Вчерашната цифра е + 171, които са починали между 18 и 31.03. 42% от починалите са от домове, но с предполагаема  Корона, която не е била доказано лабораторно.
Според статията Белгия е единствената страна, която смята в цифрите си починалите извън болницата за починали от Корона вирус.

https://www.demorgen.be/nieuws/vrees-wordt-waarheid … s~b6891eea/ 
И в UK е така.
И накрая ще се окаже, че не били компютри, а компоти... Изобщо, размятат се едни цифри, все едно си продават домати... "А, ама тук има два домата повече... аз не ги искам!".  "О. к., махаме ги, като не ги щете!"..... Изобщо, да. Стъкмистика Тотална.

# 6 303
https://youtu.be/vHMyazPY24A
Това видео ми попадна днес и наистина мисля, че ще бъде премахнато от всякъде скоро. Иначе има доста верни разсъждения доктора, позапалил се е доста и е дълго - 25 минути. Но пък общоизвестни истини - да поддържаме здравето си, да проверяваме истинността на новините, които гледаме и четем...
Следя темата от януари, както се казва от пърите случаи регистрирани. Тогава в Щатите и имаше един или два случая, сега , днес са половин милион. Хванати. И сигурно към 2 милиона направени тестове. Сами можем да сметнем каква е заболяемостта.
И аз като този доктор вярвам, че го има. Но някак си започнах много да се съмнявам в новините, които излизат и бройките.
Извинявам се, ако видеото е постнато, или припокривам чужди коментари, но темата е много дълга и от много време не съм чела всички коментари. Бъдете здрави!

# 6 304
  • София
И накрая ще се окаже, че не били компютри, а компоти... Изобщо, размятат се едни цифри, все едно си продават домати... "А, ама тук има два домата повече... аз не ги искам!".  "О. к., махаме ги, като не ги щете!"..... Изобщо, да. Стъкмистика Тотална.
Повечето страни смятат само починалите в болница за починали от коронавирус, както и тестват само в болница. Германия пък тестват извън болница здрави хора, в болница не и пишат за починали от коронавирус май само такива, на които не им е имало нищо друго.
Статистиката по възраст в Ню Йорк погледнете и ще видите, че най-много са болните над 70 годишна възраст, защото най-вече те са били склонни да отидат в болница и да се тестват, когато са се разболели.
В много страни няма такъв тип здравни центрове като нашите ДКЦ, има болница или нищо.

Та без масово изследване и проследяване на пътя на заразата от един заразен, плюс тестване на случаен принцип, ние нямаме никаква статистика. Същото е и за смъртността, защото е много вероятно много хора да са починали и изъв болниците. В Италия се готвят да ексхумират и тестват телата на починали извън болницата по тази причина.

# 6 305
# 6 306
  • София
Тази статия, ако написаното в нея е вярно, показва как на практика става масовото заразяване - чрез преки контакти в места със събиране на много хора.
Скрит текст:
Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с коронавирус сред тях. Две вечеринки с танци, посетени от стотици италианци, любители на балните стъпки, довели до разнасяне на заразата и до смъртта на над 300 души. ...В ролята на огнище на заразата влязла дискотеката “Сале” до Алесандрия, която е много посещавана не само от младежи, а и от хора над 60 г., тъй като организира вечери с танци и за тях. След като се разбра, че човек, заразен с коронавирус, е бил в дискотеката, кметството подкани всички, които са я посещавали след 17 февруари, да си направят тест за коронавирус.
По подобен начин в огнища на коронавирус се превърнаха и турнири по петанка (игра с метални топки на правоъгълна площадка), които са много посещавани от възрастните хора в Северна Италия. Сред почитателите са предимно хора от третата възраст. Събирането накуп на турнири в различни градове се оказа фатално за стотици хора, предавали си вируса един на друг. Само в Ломбардия, Пиемонт и Венето са починали поне 250 състезатели по петанка.
Според мен именно така се разпространява най-вече заразата и всички тези истерии с ятата от вируси, летящи навсякъде във въздуха или покриващи всичко наоколо, та я си пипнал някъде - веднагически си се заразил, са си нещо малко пресилени. Своевременното рязко намаляване на преките контакти между хората и най-вече - масовите събирания, са причината заразените у нас да са сравнително малко, да могат да бъдат издирвани заедно с контактите им и съответно изолирани в домовете си. Ако се изтърве този момент - следва блокиране на цели градове, в които хората се оставят да си градят стадния имунитет. Сега сме все още на първия етап и чакаме пика, след който заболеваемостта ще намалее, защото просто няма да има вече толкова много свободно разхождащи се вирусоносители. Заразените ще преболедуват, а новопоявили се такива, вече все по-малко, ще могат да бъдат бързо изолирани. Колективен имунитет също няма да има. Масовите събирания, обаче, ще бъдат още дълго ограничени, както и свободното движение на хора през границите. Стоките ще си пътуват, хората - не, и така  - до изнамиране на лечение и ваксина.
Поне аз така си представям нещата. Може да не съм права, разбира се.

# 6 307
Аха, в Италия щото си нямат никаква работа, та сега си търсят такава... починали ще изравят. Изобщо, принципа "Що да ми е лесно, като може да е сложно!", май е основен принцип в тая "пандемия"...

# 6 308
Между другото, не трябвя да се дава толкова надеждност на 2/7 резултатите при полицаите от бързите тестове, още повеч пък така фриволно да се екстраполира към останалия свят. Бяха дадени вече причини за това: няма случаен принцип, рискова група, интервалите на доверителност, по-голяма неточност на бързите тестове (поне засега).
И аз това щях да коментирам, но Тесла по принцип си прави доста фриволни екстраполации.

# 6 309
Прави впечатление, че в Кърджали бройките се покачват. Днес още двама. Да не са изтървали там положението. И Гърция е близко и пътуване до Турция.....

# 6 310
  • София
Днес съобщиха за 25 нови, а казаха ли колко теста са направени?

# 6 311
  • София
Ето една, за мен, интересна статия, във връзка със споменатия феномен:
https://www.trio.bg/kak-pokolenieto-na-neznacheshtite-sazdade-korona-virusa/

Тази статия не може ли да се закове като текст на 1 страница, за да се прочете от някои потребители, които в момента спят?  (риторичен въпрос).

Браво на този журналист!
Наистина много точна статия, но който се е поддал на паниката, трудно ще прогледне. До последно ще вади снимки и графики, за да оправдае страха си, но не забравяйте, че страха е лош съветник! Вируси винаги е имало и ще има.Това беше един много добър тест за влиянието на медиите.

# 6 312
Интересно дали в покосените държави се говори за преосмисляне на тези старчески домове.
Аз от сънародничките ни в Испания и Италия разбрах, че не се злоупотребява с антибиотици при тях. Намирам такива изказвания за по-скоро политически - ние не сме като тях, справяме се по-добре.

# 6 313
  • София
Днес съобщиха за 25 нови, а казаха ли колко теста са направени?
25 нови от вчерашния брифинг в 08 ч сутринта или считано от вчера в 17 ч., когато без брифинг продължават да изнасят данни в 17 ч., всеки ден?

Edit: разбрах, 13 нови от вчера 17 ч., общо от вчера 08 ч. сутринта до днес - 25 нови.

# 6 314
  • Пловдив
Съсипали Банско... да, прекратиха зимния сезон, че цяла Европа пламна от скиори от зимните курорти.....
Добре де, аз пак не разбрах, тези болни скиори подпалили Европа, обаче не и Банско. То оцеля... Как става тая магия?

Стоят си в хотела, ядат си ол инклузива и не се шляят в Банско. Като установиха заразени, натовариха ги на самолета за родните места. Изолация в класически вид. Дори и да е имало местни заразени, те 1. Не са били много и 2. не са могли да го разпространят масово заради забраната да се шляят. И сега ако се окаже, че в Банско това е проработило, ще ви го приложат и на вас. Аз не вярвам заразяване да става по пистите.

Общи условия

Активация на акаунт