COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 585
60-часова пълна карантина в Сърбия и Северна Македония.

https://www.manager.bg/covid-19/60-chasova-plna-karantina-v-srbi … OF6XJg1YfXLvZWRpM

А в Дубай и кучета е забранено да се разхождат. И така е вече втора седмица.

# 6 586
Това за вит С е много вярно. Баба ми все така се лекуваше от грип - спираше всякаква храна и няколко дни само лимони и портокали ядеше. Викаше че това я лекува най-бързо. Природно мъдра си беше жената:

https://analizi.bg/проф-лъчезар-аврамов-covid-19-лечение-същес/? … uaJ1Oz9k2domR81eE

Мнението ми за маските е, че трябва да се ползват само когато няма как да си на достатъчно разстояние от други хора. Навън на разходка е без маска е по-добре. Както знаете шия маски и имам много. Подарих и на роднини. Но днес за пръв път ползвах  - да си изчистя оранжерията, че много прахоляк и кашлях. Помогна доста.
Тук всичко е спокойно, хората се разхождат по улиците като пазят отстояние и с изключение на 1-2 пенсионера никой не се движи с маска. И полицаи няма да ни дишат във врата. Всичко си изглежда нормално, все едно няма вирус

# 6 587
Впрочем, за шофьорите винаги съм се чудела защо са без маски, при това повечето не са в кабинки, а са с пластмасови прегради, които по никакъв начин не спират циркулирането на въздуха от пътническия салон, т.е. шофьорите както дишат същия въздух със стотици минали пътници, така и те самите са евентуални рискови носители. Не ги ли е страх, нямат маски ли, какво? Пред инфаркт съм само като ги видя и направя бегли сметки на час колко пътници минават, колко въздух вдишват и издишват дружно.
Въпреки, че при нас в Монреал отдавна въведоха мерки за ограничаване достъпа до шофьорите на автобусите пак мерките са били недостатъчни според последните изследвания на шофьори показали към 30 заразени. А статистиката показва само до 15 човека в автобус през 95% от времето. Преди се ползваше и предната врата, продаваха билети и проверяваха карти. Беше нужно не да ги ограждат в изолирана кабина, а да ползват непрекъснато качествени маски, очила и ръкавици заради общата климатична инсталация на автобусите.
Скрит текст:

# 6 588
Аз пък се чудя защо няма идеи да се съди Китай! Объркаха света с гнусните си хранителни навици...трябва да бъдат задължени да платят някакви обещетения!
В открития пазар на Уахан, НЕ са СЕ продавали прилепи.
Второ, в Уахан се намира една от най-големите лаборатории за биохимични / вирусологични изследвания в Китай. Военен обект, апропо. С военен, закрит, достъп. Строен, внимание, от французи!
Вирусът в прилепът, се нуждае от междинен преносител за да зарази хора (панголин?)
Някои научни данни и/или публикации в СМИ, говорят за техническа модификация на известен вирус Чрез вмъкване в него на геном от ДРУГ вирус.

Китайският народ- няма нищо общо.
В цяла Азия се ядат "разни неща". От векове. В Япония се яде, например, смъртоносната риба "фугу". Не бих го рискувал-колкото и тънко да са я нарязали:

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 17:09 от Birdie

# 6 589
Както и да е,Кришка.Важното е да е добре.Защото такива лекари са ценни.В днешно време медицината освен наука,стана малко и търговия.Ние,хората,се превърнахме в клиенти.
Много пъти сме говорили с баща ми по въпроса за ваксините и изобщо, нещата, които помагат реално на човечеството. Той казва, че пътя на едно ново лекарство е толкова дълъг и скъп, че никой не се наема да го извърви. Говорим за иновации... Което е ужасно тъжно...
Шапка свалям на баща ти - в трудни моменти така реагират мъжете!
По въпроса за ново лекарство - понеже съм чел това-онова: между 120 и 250 милиона $, време за разработка и изследване - между 5 и 20 години, най-дълго време за притежание на патент - 20 години (по спомен), които текат не откак минат тестовете, а откак го заявиш като патент, т.е. може в един момент да се окаже, че имаш 4-5 години да си избиеш инвестицията. После то става генерик... Е, не е чудно, че такива луди има все по-малко.

# 6 590
Адекватно е да се обявява брой заразени на милион...за САЩ непрекъснато обявяват 'рекорден брой', да, ама те са 328 милиона... Колкото 4 Германии....
Да, така е. Както гледам на Ломбардия различно от цяла Италия, така и за САЩ отварям и гледам конкретно за Ню Йорк. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

# 6 591
Адекватно е да се обявява брой заразени на милион...за САЩ непрекъснато обявяват 'рекорден брой', да, ама те са 328 милиона... Колкото 4 Германии....
Умножете немските данни х4 тогава. И какво пак ще излезе?

# 6 592
Бърди, Кой каза, че на пазара в Ухан нямало прилепи? На видеото има прилепи. Освен да е фалшиво видеото...

Кое е ужасно, Кришка, като сега дори и войните са слаба ракия?

Ако мога да перифразирам: животът е толкова хубав, колкото е хубаво най-лошото в него.

Ние тук, дори и на края на Европа, сме си направо в един малък оазис.

# 6 593
  • София
И Кунчев и Ангелкова говореха тия дни, че може да има летен туристически сезон юли и август...дали не го направиха, за да успокоят хората, не знам.
За Юли и Август засега няма бум на отменени резервации. Но повечето хотели са в готовност да изместят резервациите за сезон 2021 или да връщат суми.
За Май всичко е канселирано, за Юни има някакви "остатъци".
Това всичко са стари резервации. Нови няма нито една. Има запитвания от сорта на "Мислите ли да отваряте?". Отговор все още нямаме. По принцип "Мислим", но основното не зависи от нас.
Това за морски хотел.

Днес две неща ме подразниха в медийното пространство.

Първото е сравнението на САЩ с Италия. Честно? САЩ са съюз от 51 "държави", т.нар Щати. Всеки щат си е буквално отделна държава. Ако ще сравняваме с "нас", то тогава е редно да сравним с цяла Европа или поне с цял Европейски съюз. Ако толкова държим да сравняваме с Италия - нека сравняваме на база щата Ню Йорк vs Италия.

Второто - изказванията от сорта на "Безработните да ходят да работят в селското стопанство!". Егати и безочието! Безработния счетоводител Иван да се втурне към Добричко и да става комбайнер или да дои и изражда крави!?!? А заплатата му вероятно ще покрива квартира, заем и т.н... То така става.
А земеделеца само на счетоводителя Иван чака, вЕрвайте си...

Отделно от нашите трепети - какво се цели с 60 часови карантини при съседите ни? 14, 30 дни разбирам, но за 2-3 дни ми се губи смисъла...
Ние си говорим доста дълго време с вас, вирусът нищо ще изчезне от самосебе си пре май, нито през септември, нито догодина април. В този смисъл, едва ли ще е възможно хотели, барове, ски писти да останат затворени 2 години да речем. Не, ще трябва да се научим да живеем с вируса. Как? Предстои да видим.
Например супер бързи, евтини и достъпни (мигновени) тестове биха внесли някаква яснота, но дали ще могат да направят такива....

# 6 594
  • MI
Да, така е. Както гледам на Ломбардия различно от цяла Италия, така и за САЩ отварям и гледам конкретно за Ню Йорк. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/
Точно това щях да пиша, че онзи ден това коментираха по ТВ, че ако вземем само Ню Йорк, той би бил най-засегнатата страна в света. Честно казано не очаквах чак толкова зле да се развие там епидемията.

# 6 595
В нашия град, за моя огромна изненада, улиците бяха празни. Не можех да повярвам, на този пек да видя десетина местни за 14 км. Ще ми се издигнат в очите покрай ковид.
Ако и кппта порежат пътуванията за Великден, ще бъде чудесно, даже още от понеделник трябват да започнат да вършат това за което ги създадоха.

# 6 596
  • Пловдив
Странно, но днес, за разлика от вчера, и около нас няма много хора. Явно работещите си отидоха по родните места. Навалицата днес ще е по магазините за хранителни стоки.

# 6 597
Бърди, Кой каза, че на пазара в Ухан нямало прилепи? На видеото има прилепи. Освен да е фалшиво видеото...

# 6 598
Една добра новина - военният, който беше интубиран, вече е изписан.
https://nova.bg/amp/news/view/2020/04/11/284732/изписаха-тежко-б … болница-в-пловдив

# 6 599
Втори ден търся този линк и много благодаря, че го пускаш.

Онова видео с прилепи на клечки може да е било и фейк.

Общи условия

Активация на акаунт