COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 276
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 570
Аз пък се чудя защо няма идеи да се съди Китай! Объркаха света с гнусните си хранителни навици...трябва да бъдат задължени да платят някакви обещетения!

# 6 571
60-часова пълна карантина в Сърбия и Северна Македония.

https://www.manager.bg/covid-19/60-chasova-plna-karantina-v-srbi … OF6XJg1YfXLvZWRpM
а не бе. Но ме контрираха, че там не "горят".Представяш ли си на нашия демократичен борбен народ, който до ИП постоянно беше на протести. ....във фейсбук,  да му се наложи карантина  Simple Smile

# 6 572
60-часова пълна карантина в Сърбия и Северна Македония.

https://www.manager.bg/covid-19/60-chasova-plna-karantina-v-srbi … OF6XJg1YfXLvZWRpM
Решиха си проблема с църквата. За Великден също.
Какво казва Инджов:
"Даването на право на хората да избират дали да отидат в храмовете за Великден е тревожно. Законът трябва да важи за всички и след като имаме закон, който забранява събиране на много хора на едно място, това трябва да е валидно и за православните християни".
И още Никой не отнема правото на гражданите да отправят своите молитви и да посрещнат големия християнски празник", уточни политологът.

"Той посочи, че част от експертите казват, че няма как да бъдат затворени храмовете, защото това противоречи на правото на изповядване на религия. "https://bnr.bg/post/101256085/ivo-indjov-trevojno-e-davaneto-na- … tidat-v-hramovete
Винету, що ни мяташ на черешата? И вълкът сит и агнето цяло.
https://www.lex.bg/mobile/ldoc/2135462355

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 15:42 от niljaniljo

# 6 573
...
Заповедта е в сила от 12.04.2020 г. до 26.04.2020 г., включително."

Само за две седмици ли е? Защо? Astonished

Според мен заповедта е в пряка връзка с решението да не се затварят църквите и очакваната обичайна посещаемост на великденските служби. Но все пак няма да е красиво да се отмени веднага след Великден.

# 6 574
Ето заповедта :
" От утре, 12 април, носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, е задължително

Всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.). Обществени са и местата, и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги.

Такова нареждане дава здравният министър със своя Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г.

Най-после!

# 6 575
Адекватно е да се обявява брой заразени на милион...за САЩ непрекъснато обявяват 'рекорден брой', да, ама те са 328 милиона... Колкото 4 Германии....

# 6 576
@Ice Queen
 По същата логика, и Германия е съставена от федерални области. Италия-също.
Япония има колко провинции?

Сравнява се население на държавата- резултат.
И от това сравнение става ясно, че в "Датското царство" царят е гол. Нито "най-най", нито друго-гол!
Не, сравнява се, че САЩ били изпреварили Италия по заразени и са на бройки да изпреварят по смъртни случаи.
Масово не се говори за %, а за числа. Не е коректно.

САЩ: 328,2 милиона (2019 г.)
Италия: 60,36 милиона (2019 г.)
Германия: 83,02 милиона (2019 г.)

То и България е съвкупност от области...

Хахаха, ами нелепи са!
ИП до 13 Май, маски до 26 Април... След 26ти няма ли да циркулира вирус? Или ше го преборим до тогава? Joy

# 6 577
...

Само за две седмици ли е? Защо? Astonished

Според мен заповедта е в пряка връзка с решението да не се затварят църквите и очакваната обичайна посещаемост на великденските служби. Но все пак няма да е красиво да се отмени веднага след Великден.

А, ясно, сега разбрах. Да, така е по-приемливо. Само не разбрах на кой умник му хрумна и на открити обществени места да се носят маски. Бебета и те ли с маски? Това си е направо  опасно. Ананиев се излага. Отново.

# 6 578
В Сърбия вируса се разпространява от февруари сигурно. Двама болни от София са след банкет за 8 март в Сърбия.

# 6 579
А, ясно, сега разбрах. Да, така е по-приемливо. Само не разбрах на кой умник му хрумна и на открити обществени места да се носят маски. Бебета и те ли с маски? Това си е направо  опасно. Ананиев се излага. Отново.

Казаха, че службите ще са на открито /така или иначе част от службата е на открито/. Като има блъсканица, поне да са с маски. Според мен това е логиката.
Забраната за излизане от - до в Сърбия всъщност е далеч по-разумна.

# 6 580
  • Варна
Ето заповедта :
" От утре, 12 април, носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, е задължително

Всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.). Обществени са и местата, и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги.

Такова нареждане дава здравният министър със своя Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г.

За нарушителите ще има ли глоби и в какъв размер?

# 6 581
Дано да прецизират Заповедта за маските, да не стане пак разнобой. ББ няколко пъти спомена "пред лицето", но това трябва  да обхваща задължително  носа и устата. Да не е на лицето , като както гледаме. Да се добави "чисти маски", щото не зная една мръсна маска дали не е по - голям бацилник. И  с тези шалове ме разтревожи. Ми то , един шал - слагаш, дишаш, после се развее и егати за околните защитата.
Hands Plus1
Какво повече да прецизират! Просто и ясно, носенето на маски е задължително. В няколко магазина и аптеки, има надпис, да се влиза само с маска - чудесно.

Скрит текст:
Много тъжно ми става, че някои хора свързват туризма само с лежането на плажа и тена на задника...
Нужно е съвсем малко напрягане на мисълта за да се сетиш, че туризмът е едно от топ "предприятията" в България.
Зад коктейлчето с чадърче стоят хиляди работни места и милиони оборот, данъци...
Знам, че масово се мрази "онзи гадния милионер-хотелиер изедник със скъпата кола", но грам мисъл отвъд това не се вкарва... Sad
К'во толкова, че няма да си печем задника на плажа, нали...

П.с. Сега проверих, през последните години туризмът е генерирал около 13-15% от БВП.
Пък вие си мислете за задници....
Само да попитам, ако няма такива които да мислят за тена на задника си как точно ще се развива туризма?
Прочете ли какво съм написала???
Не е САМО тена на задника. И не е само "кво толкова, ще сме без тен". Simple Smile
Прочетох всичко написано по въпроса. Разбирам, тревогите и трудностите. Все пак това е бранш, който си е рисков и сериозните предприемачи го знаят.  Според мен след като мине тази пандемия, на пазара ще останат тези, които наистина разбират от туризъм и са добри в областта. Извинявам се, но много станаха маймунките на този клон - туризъм.

# 6 582
Добре, вече има заповед за маските, но има едно голямо НО!
Преди малко си прибрах от пазаруване. По централните малки софийски улици установих, че има нова мода (до вчера включително беше много по-рядко) - имаме си нов моден аксесоар, мога да го кръстя подбрадник. Маската смъкната до врата. А една млада жена си беше сложила направо "герданче" - ластикът или нещо подобно беше на врата, а маската красеше деколтето.
Интересно, дали ще глобяват такива?
И нещо, което ме разсмя, но показва колко сме истерясали.
Вървя към махленското магазинче, екипирана с маска почти до очите (самоделна) и ръкавици. Срещу мене (на разстояние още) млад мъж без маска. Закашлям се веднъж в маската, като си сложих и ръката с ръкавица отпред. Мъжът истерично избяга на платното на улицата, с риск да го удари някоя кола отзад. Казах на висок глас, че не съм заразна, а е от бронхита ми. Той беше на такова разстояние, че не ме чу.
Отново ще напиша защо не съм заразна - грип януари, усложнение бронхит в началото на февруари, тест за антитела преди две седмици - отрицателен. Но все още от време на време подкашлям.

# 6 583
Поляците го правят по достоен начин
"Вендинг машини за маски, ръкавици и дезинфектанти инсталират в полски градове"
https://www.manager.bg/covid-19/vending-mashini-za-maski-rkavici … -v-polski-gradove

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 16:38 от bubanka

# 6 584
  • MI
В Италия и Испания под сурдинка се говори за това, че заразата е разпространена в старческите домове. Обаче, не е гот да се изнася такава информация, нали? Въпреки, че знанието води до успех, а незнанието - до нищета.

Няма под сурдинка в Испания! Това, че не достига до бг медии, не означава, че тук това е тайна! Най- големите огнища са точно старческите домове, с най- много смъртни случаи. Измират буквално като пилци старците там и това не е никаква тайна. Мога да пусна десетки линкове с информация.
Точно, голяма конспирация, нищо че и разследване започна за някои домове. Със сигурност не е тръгнало от там обаче, просто не са взети нужните мерки за да се изолират. Ако някой очаква да му преразказваме новините, няма да стане. Трябва някой по цял ден това да прави, предвид че само за това се говори.

Общи условия

Активация на акаунт