COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 081
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 600
Адекватно е да се обявява брой заразени на милион...за САЩ непрекъснато обявяват 'рекорден брой', да, ама те са 328 милиона... Колкото 4 Германии....
Да, така е. Както гледам на Ломбардия различно от цяла Италия, така и за САЩ отварям и гледам конкретно за Ню Йорк. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/
Точно това щях да пиша, че онзи ден това коментираха по ТВ, че ако вземем само Ню Йорк, той би бил най-засегнатата страна в света. Честно казано не очаквах чак толкова зле да се развие там епидемията.
Данните за САЩ са не само поразителни! Те са скандални за високо развита страна.
С развита наука, икономика, напреднала медицина.
Ще видите какво ще става в следващите дни и 1-2 седмици- УК и САЩ ще минат всички тъжни "рекорди".
Време да осъзнаете, че няма "учители" и "ученици" в "демокрацията". И че те са толкова "голи" както никой друг.

Аз, и някои като мен, често пишат тук и социални анализи.
Някои от които анализи, тук се цензурират жестоко.
Но, аз смятам, че, точно сега е времето, всички Вие в Бг да си отворите най-накрая очите, да се ощипете и да се събудите.
Време за смяна на модела... време да обърнем гръб на англо-саксонците.
И да намерим себе си.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 16:17 от Birdie

# 6 601
  • Пловдив
https://pik.bg/%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82-news920339.html
Народа е полудял.Днес в Пловдив беше същото.

# 6 602
Като няма контрол, ще е навън народа. Не, че вярвам на снимките на ПИК, де. Защо се допуска подобна навалица, нали уж имало дежурни полицаи?

# 6 603
Точно това щях да пиша, че онзи ден това коментираха по ТВ, че ако вземем само Ню Йорк, той би бил най-засегнатата страна в света. Честно казано не очаквах чак толкова зле да се развие там епидемията.
Скрит текст:

Нели, аз изобщо не съм капацитет, а чисто и просто от позицията на "патИло" от Ломбардия + комбинацията, че по това време в края на март Тръмп още се опитваше да игнорира вируса... имах лошото предчувствие отдавна. За съжаление, това е вирус - няма очи и уши, не се интересува от политика. "Политиката" може да му повлияе по други съвсем примитивни начини (карантина, изолация, дезинфекция и разни от този сорт), а не чрез приказки.

# 6 604
В Пв, поне в централната част, няма нищо такова. Да, има хора, но са малко. Полицаите обикалят, пред нас глобиха 25-26 годишен младеж, седнал на пейка ДО детска площадка.

# 6 605
  • Пловдив
Тия полицаи къде да огреят най-напред?То като народа няма самоконтрол и съзнание.

# 6 606
Втори ден търся този линк и много благодаря, че го пускаш.

Онова видео с прилепи на клечки може да е било и фейк.
Внимавайте с филма- гледайте критично и мислете също критично.
Китайският народ няма нищо общо. Нито с нещо е виновен.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lin_Zhao

Прочетете:
https://www.amazon.com/Blood-Letters-Untold-Story-Martyr/dp/1541644239

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 17:11 от Birdie

# 6 607
Бърди, този доку ми е много пропагандна фантасмагория. Няма истинска научна обосновка или подкрепа за тази теория в научните среди. Заразата не е от прилепи, а от бозайник, който е бил междинно звено. Второ, в никоя официална преса не съм чела подобна версия, най-големите експерти по вируси се изказаха, че този вирус е естествен. Световната преса би гръмнала, ако наистина е вярно, че този вирус е планирано творение на ККП. Трето от Китай постоянно идват вируси и зарази. САРС  е от там, за чумата също се смята, че идва от Китай, въпреки, че не е вирусно заболяване.  За испанския грип също има основни хипотези, че е от Китай

https://www.nationalgeographic.com/news/2014/1/140123-spanish-fl … c-science-health/

Тази дръжава е източник на зарази за света!

# 6 608
Морския туризъм го виждам това лято най-вече ако човек има собствен апартамент на морето. Иначе не знам как ще стане по хотелите или квартирите. Хайде да речем до лятото ако все още се намират доста хора, които не са си изразходили отпуските, евентуално част от тях са преболедували и не им пука, или пък и без да са преболедували не ги е страх, то какво да кажем за хотелския персонал? Като гледам в бургаска област болни почти няма, така че масово хората ще са без имунитет когато/ако започнат да прииждат туристи. Как ще работи този персонал по хотелите, как бабата хазяйка ще настанява в дома си туристи, не мога да си представя. Някой има ли идеи?

# 6 609
Тия полицаи къде да огреят най-напред?То като народа няма самоконтрол и съзнание.

Ако искат, ще 'огреят', не е супер сложно да направят няколко предупредителни 'хайки' и тези дето не спазват, ще им дойде акълът.

# 6 610
"Маските от плат, използвани за защита от респираторни вируси (какъвто основно е и COVID-19), защитават по-малко от медицинските и дори може да увеличават риска от заразяване. Причината е, че в тях се натрупва влага, която помага на вируса да се задържи и развива."
https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/04/11/4053369_samodelnite_maski_ … chti_bezsmisleni/

# 6 611
Морски туризъм може да има според мен, нищо не пречи на тия с антителата да отидат на море. Останалите малко трудно ще се престрашат, но пак е по добре от нищо.

# 6 612
  • София
Ето заради такива като тези в София ще сме до 13.05 на този хал, а от утре и задължителното носене на маски.
Аз писах вчера, че според мен мерките като цяло се спазват от това което видях, а аз почти цял ден бях навън и бая обикалях.
Обаче всички тези хора които изпълняват задължението си към обществото (не към Бойко, а първо към себе си и после към хората до нас и около нас) сега ще са наравно с ербапите…
Иначе не мога да разбера какво е това недоволстване от маските. Може би по-скоро се недоволства от това, че някой ти заповядва да вършиш нещо и човек се чувства потиснат. Личния му избор и свободна воля са накърнени, а за това са умирали хора и войни са се водили. Тук опираме до психология вече. Да, разбирам всичко това, но можеше и да не се стига до тук ако хората мислиха повече. Доста време ни се даде. И на мен не ми харесва да ми казват какво да правя, но в случая колкото по-добре се справим сега през Април толкова по-добре за нас през Май, да не говорим за Юни. В момента се бием с невидим враг на който не му пука за ничии свободи и не му пука кой е богат и кой беден.
Спокойно маски лятото едва ли някой ще носи. Аз лично обаче (освен ако вируса не го задушим) ще продължа да си я нося, когато посещавам магазина или аптеката. Особено пък магазините с тия климатици през лятото. Това е само 30 мин/1 ч. Но въпрос на личен избор. Сега просто трябва да потърпим за последно. 15 дена ще е само. 2 седмици. Не е настъпил края на света.
Ще го преодолеем, спокс и вече му се вижда края там далеко в тунела... Simple Smile

# 6 613
  • Там,където се събуждам щастлива.

Да не говорим, че ако маската се пипа с ръце, самата маска става опасна, защото се замърсява с вируси и бактерии и ти е плътно до устата. Ако трябва правилно да се носи маска това е - маската над носа и не се пипа с ръце. Слагаш я и повече не я пипаш. Не я сваляш, не я пъхаш в джоба и после пак да я извадиш и да я сложиш.
Освен това - маските дават едно фалшиво чувство на сигурност. Човек си мисли - аз съм с маска, нищо не може да ме зарази вече и съм защитен, значи мога и да не спазвам дистанция 2 м. от останалите хора. А маската не защитава нищо. Освен ако не е аспираторна маска.

Tова е трагедията в белгийските страчески домове. Масово неспазване на безопасен начин на носене на маска и масова зараза. Самите те си го казват (справка в линка, който бях пуснала вчера).

Не знам дали поддръжниците на маски си дават сметка, че в следващата година и половина сте обречени да я носите. Защо? Горе е написано, че създава фалшиво чувство за безопасност и хората не спазват 1.5 разстояние. Много е нагледно в почти всички снимки от Азия. Да виждате разстояние между тях?

Борбата със спазването на дистанция се култивира по различен начин и това е единственото решение в момента. Напомняне чрез стикери, клипове, плакати и т.н. Като всяко действие трябва да се автоматизира в главата ни. Та не е, че в началото хората не искат да го спазват, но сигналите в мозъка не са още програмирани. След три седмици в Холандия се вижда как масово се спазва дистанция без глоби, спуснати заплахи и прочие.

Diavolo, , мерките не се спазват, защото  управляващите (или други съслойки) нямат авторитет сред обикновените хора. Винаги ще има търсещи прекрачването на граница, но те са малко в едно общество, което вярва на онези, които го управляват.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 16:49 от Kalinka

# 6 614
Морски туризъм може да има според мен, нищо не пречи на тия с антителата да отидат на море. Останалите малко трудно ще се престрашат, но пак е по добре от нищо.

А ако няма траен имунитет? Нали това се дискутира в момента...Според мен, туризмът ще е бита карта дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт