COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 404
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 630
Ето заради такива като тези в София ще сме до 13.05 на този хал, а от утре и задължителното носене на маски.
Аз писах вчера, че според мен мерките като цяло се спазват от това което видях, а аз почти цял ден бях навън и бая обикалях.

Значи са ви виновни "тези в София", но вие цял ден сте обикаляла навън, при положение, че от близо месец се призовава за точно обратното?!

Когато прочета нещо подобно, винаги се сещам за чипа...

# 6 631
  • София
https://pik.bg/%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82-news920339.html
Народа е полудял.Днес в Пловдив беше същото.

Tакова нещо в Пловдив не видях - напротив по главната имаше малко хора, спазваха си разстоянито, по-голямата част бяха с маски.
По малките улици в центъра почти нямаше никой.

# 6 632
Според мен, именно туризмът причини тази пандемия. Гнездата бяха ски курортите в Алпите, където се изпозарази цяла Западна Европа, а и Италия и Испания са туристически дестинации. Най-пострадал в Щатите е Ню Йорк, който е и най-глобализиран, а не Южна Дакота. Пълен абсурд е да се хукне по туризъм, тъй като пътуването е най-рисковото поведение. Хората ще трябва да си седнат на задниците, колкото и да е неприятно, а туристическите дестинации ще трябва да си преструктурират икономиката. Абсолютно ще е абсурдно да са забранени разходките по парковете с дечица, но да са позволени туристите от богатия инфектиран свят.
Изобщо, никакви туристи не съм съгласна да идват тук, докато не се изчисти светът от короната. Именно богатите нации, които ходят по ски курортите и имат шила в дупетата, са болни и дават жертви. Както и самите туристически дестинации. Абсолютна забрана на туризма!

# 6 633
Според мен, именно туризмът причини тази пандемия. Гнездата бяха ски курортите в Алпите, където се изпозарази цяла Западна Европа, а и Италия и Испания са туристически дестинации. Най-пострадал в Щатите е Ню Йорк, който е и най-глобализиран, а не Южна Дакота. Пълен абсурд е да се хукне по туризъм, тъй като пътуването е най-рисковото поведение. Хората ще трябва да си седнат на задниците, колкото и да е неприятно, а туристическите дестинации ще трябва да си преструктурират икономиката. Абсолютно ще е абсурдно да са забранени разходките по парковете с дечица, но да са позволени туристите от богатия инфектиран свят.
Изобщо, никакви туристи не съм съгласна да идват тук, докато не се изчисти светът от короната. Именно богатите нации, които ходят по ски курортите и имат шила в дупетата, са болни и дават жертви. Както и самите туристически дестинации. Абсолютна забрана на туризма!
Леле! Да върнем и жителството и крепостничеството? Какво ще кажете? Освен апокалипсис има и Акъллипсис!

# 6 634
  • Пловдив
https://pik.bg/%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82-news920339.html
Народа е полудял.Днес в Пловдив беше същото.

Tакова нещо в Пловдив не видях - напротив по главната имаше малко хора, спазваха си разстоянито, по-голямата част бяха с маски.
По малките улици в центъра почти нямаше никой.
  Аз бях до Лекси -Марица имаше  много хора.Да не говорим вътре в магазина как никой не спазва дистанция.

# 6 635
niljaniljo, нека да има малко акъл и последователност. Туризъм на фона на заключени по домовете си хора, затворени училища и университети, детски градини, паркове и областни градове, е смехотворна идея. Времето лети, вече е средата на Април...кога го виждате този туристически сезон?
Моят бъдещ работодател в Германия е университет. От сега се правят сметки, че някакви ограничителни мерки за този уни ще има поне година. Е, нормално ли ще е да имаме ограничителни мерки за университетите една година, но нормален туристически сезон това лято (след два-три месеца)? Пълен абсурд.

# 6 636
Македонците още в нещо са първи. Просто нямам думи - коронавирусът може би е бил там още през януари... А, и още нещо - това са го открили в починал преди повече от два месеца човек...
Моля компетентните тук да кажат възможно ли е това?
https://www.24chasa.bg/amp/8441852

# 6 637
Мойте наблюдения в моят квартал е, че хората спазват мерките. Тук там има хора, но дори сега в топлото време ясно се вижда, че потока е намалял. Аз живея до Цариградско шосе, от блока ми се вижда булеварда. Еми няма такъв трафик, който е обичаен всекидневно. Дори сутрин не е така натоварено. София толкова пуста не съм я виждала, дори на празници. Не знам Вие, къде го виждате този много народ. Може би снимките на ПИК са стари и си търсят изява. Тази медия не е много добър източник на каквото и да било. Доколкото знам на тези пазари имало КПП-та.
Гледам, че смятате САЩ и Германия. Да САЩ има 328 млн население, но основният проблем е в Ню Йорк(19.45млн) 172,358 болни, тази цифра далеч минава немските цифри. Следва да Ви кажа, че и тук гъстотата на населението, също е изиграла лоша шега. Щата Ню Йорк е 141 300 км 2, най-засегнат е град Ню Йорк с площ 1214 км2. В самият град има близо 95000 заболели(до 10.04) и 5429 починали. Ню Йорк има население 8 398 748 д/км2, което прави 6918 д/км2.

https://www.livescience.com/amp/coronavirus-new-york.html

Германия най-засегнатият район е Бавария. Там според уикипедия има малко над 30 000 болни. Бавария е с площ 70550 км2 и с гъстота на населението 13076721 д/км2. Та Ню Йорк е много по населен от Бавария, за това е разликата в цифрите. Между другото местата с по слаба гъстота на населението, са много по-добре.

Продължавам да си мисля, че жегите и топлото време намалят разпространението. Не го спират напълно. Според мен заради УВ лъчите, вирусът не издържа с дни на някой повърхности и това заедно със социалната изолация, помага да не се разпространява с такова темпо. Преди време Ви казах и за изсъхването на лигавиците, което помага на вирусите. За това аз смятам, че топлите страни са по малко засегнати.

# 6 638
  • Там,където се събуждам щастлива.

Интересно как това  предложение ще се отрази на българската икономика, която основно се върти около туризъм и от българи, които идват да си харчат парите в България (или вкарват пари чрез купуване на имоти, плащат на майстори за ремонти)?

# 6 639
Шведският министър-председател казва: ''Не знам къде сгрешихме''. Броят умрели в Швеция расте, много повече възрастни хора са умрели, отколкото в съседните Норвегия и Дания, много старчески домове са заразени. Още 12 март са направили сериозни препоръки към общините според него, но явно изпълнението на препоръките не е било на ниво. Дал е интервю пред шведската национална телевизия. Не съм гледала цялото интервю, чух от тук от там малко.

# 6 640
  • София
TAED
развесели ме.
първо, не съм в женски род
второ, хубаво и полезно е да се обикаля, особено на слънце, аз не съм от тези дето не смеят да излязат.
трето, бях с маска и очила
четвърто, чак цял ден не е, ама нз. просто исках да видя какво е положението ама от първо лице. А отделно трябваше и да напазарувам.
И последно, аз също съм от София и ме е яд, че заради нас (но 'нас' е погрешно в случая, защото това са изключения) сега ще го отнесат всички и навсякъде.

# 6 641
Шведският министър-председател казва: ''Не знам къде сгрешихме''.

Тоя е куку Simple Smile)) къде ли сгрешиха ? Simple Smile))

# 6 642
TAED
развесели ме.
първо, не съм в женски род
второ, хубаво и полезно е да се обикаля, особено на слънце, аз не съм от тези дето не смеят да излязат.
трето, бях с маска и очила
четвърто, чак цял ден не е, ама нз. просто исках да видя какво е положението ама от първо лице. А отделно трябваше и да напазарувам.
И последно, аз също съм от София и ме е яд, че заради нас (но 'нас' е погрешно в случая, защото това са изключения) сега ще го отнесат всички и навсякъде.

Ще го отнесат именно заради такива като теб, които се шляят безцелно по улиците, ей така... Всеки ден ви се набива в главите ДА НЕ ПРАВИТЕ ТАКА, но някои глави са от дебел железобетон.

# 6 643
niljaniljo, нека да има малко акъл и последователност. Туризъм на фона на заключени по домовете си хора, затворени училища и университети, детски градини, паркове и областни градове, е смехотворна идея. Времето лети, вече е средата на Април...кога го виждате този туристически сезон?
Моят бъдещ работодател в Германия е университет. От сега се правят сметки, че някакви ограничителни мерки за този уни ще има поне година. Е, нормално ли ще е да имаме ограничителни мерки за университетите една година, но нормален туристически сезон това лято (след два-три месеца)? Пълен абсурд.
По света има регулиращи закони. За тук не съм сигурна, но би трябвало да са съгласувани, за да има покупка и резервация на контингент от големи Тур. оператори.
Швейцария, дори и в момента го предлага
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/shveycarski- … zvezdna-karantina
Гъвкави към пазара, а?

# 6 644
  • София
леле, с такова чудо не се спори.
Ок, заривам си главата в пясъкa, мир да има. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт