COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 726
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 720
Бийко днес каза - "изчакайте 2,3 седмици, малко търпение, да свърши това'......Някой ще ми обясни ли какво ще се случи след 13 май?
Само едно е сигурно - Бойко ще е още по-дебел и още по- отегчен.

# 6 721
На мен ми се струват много случаите в София. Близо 400 ли са? Всеки ден нарастват с около 20 нови там. Габрово си остана с онези 2 случая, Варна няма нови от една седмица, Пловдив също.
София и сутрин и вечер съобщават за нови, не спазват мерките ли, или карантината?

# 6 722
  • в страната на чудесата
...
Само едно е сигурно - Бойко ще е още по-дебел и още по- отегчен.
И доста хора от диваните също Simple Smile

# 6 723
  • софия
И аз съм "за" да затворят София. Както затвориха Банско-няма влизане,няма излизане. Ама изглежда не смеят.

# 6 724
Мери Ан, не си ме разбрала, длъжни са мерките да са адекватни, не са ми длъжни на мен, ако искат о-вото да ги спазва наистина за да имат ефект, а не да отбива номера, парковете да останат затворени дори и при задължителни маски на открито е абсолютно неадекватно.

# 6 725
  • Bulgaria
И аз съм "за" да затворят София. Както затвориха Банско-няма влизане,няма излизане. Ама изглежда не смеят.

Това ще е най-доброто, което могат да направят за Великден. И като цяло това преселение между градовете е много опасно и не знам как смеят да го позволят, това никъде го няма.

# 6 726
  • Другата България
Аз съм "за" затварянето на София, но двупосочно. Мери_Ан, какво се е случило последните дни? Имаме 28 смъртни случая ...нима това е много? Дори за нашия скромен ресурс не е.
Това ли е критерия - смъртните случаи? Значи щом няма смърт, няма и мерки? За да се стресне "българина", трябва на ден да имаме ...колко, кажи колко според теб е санитарния минимум или максимум на загубени животи, за да стане ясно, че за да не го достигнем трябва да спазваме дисциплина и да сме отговорни за себе си и обществото? За да не попадаме в черната статистика като останалите?
Що се отнася за "последните два дни" имах предвид всички снимки и написано и тук, и по медии, а и видяно от мен лично - тълпи от хора, навсякъде, без маски, защото ги "запарват", събрани по градинки, междублокови пространства, пред входове, в беседки, на площадки, на язовири и поляни. Да, това с КПП-тата на ромските квартали трябваше много отдавна да бъде направено. Навсякъде, не само в Пещера и София.

# 6 727
Скрит текст:
Някой може ли да ми обясни как, толкова страшен, толкова смъртоносен вирус, който отприщи Ада на Земята (според генерала), от който хората умират за 5 дни, който блокира милиарди хора по домовете им, който предизвиква ужас у хората само като чуят името му, как този вирус се оказва, че 80% от хората даже не разбирали, че били болни от него?
Как става тази работа - от една страна ужасен, смъртоносен, страшен, плашещ, от друга страна някои хора не разбирали даже че били болни от него?
Какво е това объркващо противоречие?

Цитат
И какво като сме взели бързо мерки? Сега правим най-голямата глупост, която може да се направи. Всички тези мерки са хвърлени на вятъра.
Що бе, ето маските идват от утре. Нещата се затягат сериозно
20% от населението на планетата са милиони човешки души. Ако ще гледаме нещата от тази страна, не само че е страшен- ужасен е-убива!Убива семейства , деца, майки, бащи, баби и дядовци.
Малък процент здрави хора също.
Вие на сто процента ли имате сигурността че нито вие , нито някой от любимите ви хора , няма да влезне в тези 20%?

Въпросът ви е странен. А вие откъде имате сигурността, че няма да влезете в процентите на хепатит, примерно? Слагали ли сте си ваксина против хепатит? Защо трябва да се говори по този начин?
Знаете ли колко болести дебнат наоколо, без дори и да предполагате?

# 6 728
  • Bulgaria
Някои хора и по 500 на ден да имаме, ако всичко покрай тях е тихо и мирно, все още ще мрънкат, как може да има мерки при 500 смъртни случая на ден? В интерес на истината и в другите държави ги има тези, които просто живеят в район, който не е засегнат особено и се чудят как може да ги затварят, заради "някаква си цифра".

# 6 729
Аз съм "за" затварянето на София, но двупосочно. Мери_Ан, какво се е случило последните дни? Имаме 28 смъртни случая ...нима това е много? Дори за нашия скромен ресурс не е.
каква цифра е задоволителна? Всичко, което би направило правителството, ще е грешно. Нали?  Признайте си Simple Smile нямаше полезен ход. Сега е твърде рано, иначе щеше да е твърде късно.

# 6 730
Да, важни са смъртните случаи! Заразените може и 6 милиона да са. Какво от това! Какво значение има бройката на заразените, щом бройката на смъртни случаи е нищожна.
Пък и да сме честни колко от нашите случаи са наистина заради короната? Всичките са хора с изключително компромитирано здраве.
Разбирам това нещо да трепе здравите - тогава мерките ще са оправдани. 
Сега болните и старите мрат, защото никой не им обръща внимание , докато не стане късно.
А младите и здравите .....безработица и борба за оцеляване.

# 6 731
Добре, полицаите направили КПП-та по ромските махали в градовете, а по селата? Там има толкова много цигани, а и много хора се изнесоха от големите градове по селата  и там е пълно с възрастни хора, нали грижата е за възрастните хора, по селата кой осъществява контрол - познати ми пишат, че много цигани завърнали се от Италия и Испания по селата се разхождат и обикалят безконтролно.

# 6 732
  • София
Вместо да чертаете планове за зарази и смърт, почвайте да мислите какво ще правите след два месеца. Няма да има увеличение на заплати, пенсии. Няма да има работа в много браншове. Спестяванията ще се стопяват малко по малко. И така до лятото на 2021.
И аз това казвам, ама вече темата е стотици страници и когато и да погледна- все едно и също се мели. Маските- щаба- олеле- а вие що се разхождате- Швеция- Германия. Вие тях не ги мислете, ще се оправят, ние да му мислим.

# 6 733
Мери Ан, не си ме разбрала, длъжни са мерките да са адекватни, не са ми длъжни на мен, ако искат о-вото да ги спазва наистина за да имат ефект, а не да отбива номера, парковете да останат затворени дори и при задължителни маски на открито е абсолютно неадекватно.

Точно това се опитвам да обясня и аз. Аз съм склонна да спазвам доста ограничения върху житието си, за да предпазя себе си и децата си, майка си, мъжа си и близките си. Особено защото ако аз се разболея наистина няма кой да ми гледа децата, едно от които е бебе на 2 месеца, тъй като те ще са вероятни вирусоносители и голям риск за майка ми и други близки. Заради личната си ситуация съм готова да спазвам страшно много и съм доста по-мотивирана от много хора с по-големи деца или без деца. Но не съм склонна да спазвам мерки, които биха навредили на децата ми ненужно. Например, месеци наред децата ми да седят затворени вкъщи без да могат да излезнат сред природата, това за мен е престъпление при наличие на 28 случая. Твърдите мерки са за екстремни ситуации като в Бергамо, Мадрид, Париж. Докато ситуацията не е супер тежка, трябва да има пропорционални мерки, които да се прилагат желязно, а не неадекватни мерки, от които да кръшкаме.
Аз не само нося маска, но и двугодишното ми дете носи маска, всички ходим с ръкавици, врата отварям само и единствено с кърпичка Денк мит, която напоявам със спирт. Мия си ключовете при влизане. МАската изпирам и простирам всеки път. Външните дрехи ги пера всеки ден, домашните - също.  Правя всичко възможно да пазим дистанция от всички. Поради силната ми мотивация, излизаме само рано сутрин и късен следобед и ходим на непосещаеми места. ПАзаруваме само от малки квартални магазини веднъж седмично.

Но да не излизам на разходка това за мен е абсолютно противопоказано. Трябва силен имунитет за борба с вируса. Най-добре е сред природа и на чист въздух.

# 6 734
  • Bulgaria
Е, да. Друго си е ако мряха децата

Ако бяха съобщили такъв случай, все си мисля, че безсмъртните майки с деца, които по цял ден са навън, щяха малко да се стреснат поне.

Общи условия

Активация на акаунт