COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 649
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 735
  • София
Дано някак си се намери решение за туризма защото без него сме загубени. Едно море си имаме, ако не можем да извличаме дивиденти от него, то за какво изобщо говорим...
Според мен летен сезон ще има. Юли/Август, ранния Септември. Само българи (за чужденци е рано да се говори и само можем да гадаем), очаквам промоции, по-евтини цени. Не вярвам много хора да се престрашат да отидат обаче. Но има много по-голям проблем. Безработицата и липсата на пари. А пък тези, които ще започнат отново работа няма как да ходят на почивка, защото отпуските бяха използвани вече заради пандемията. Така че има много фактори за тази 2020 г. Но най-важното си остава ситуацията с вируса. Каква ще е картинката през месец Май и началото на Юни, истинското лято.
Diavolo, аз лично смятам, че туризмът ще е възможен, ако тази ниша с тестовете ударно се разработи следващите седмици и месеци. А именно - бързи, надеждни тестове, които да ловят вируса в самото му самото начало още! И да са Секундни тестове, дето се вика - на тест лентички. И още на входа на хотела, на киното, на ресторанта те тестват. А персонала всеки ден.
Сигурен съм, че не е невъзможно да го изработят. Дали сега и след няколко месеца, но е възможно. Така ще спасят, ако не толкова летния, то може би зимния туризъм, Не само ние, които се препитаваме от туризъм, много други държави също. Така ще може и на самолет да се качиш отново, на влак, транспорта да потръгне и така.

# 6 736
  • Другата България
Скрит текст:
"...Категорично.
И преди съм писала за изоставени възрастни "старци" по селата, които наистина са забравени от децата си, намиращи се по големите градове или в чужбина, и които разчитат на съседи и кметски наместници. И които наистина ги намират след дни, защото не е имало кой да ги погледне, да ги потърси, да ги чуе поне как са. Нека преди да посочим с пръст да погледнем в собствената си паничка или в тази на съседа първо, защото тези случаи са около нас, и стават все повече."

Това е точно социалният дарвинизъм. Това, че децата им не си спомнят за тях, не значи че и обществото трябва да прави същото.
И от кое казано от мен става ясно, че обществото трябва да прави същото?
Аз коментирах написаното. Не Вас.
Затова, нито се обърнах към Вас с @, нито сложих "кавички".
Но, те скоро ще го изтрият- не се притеснявайте...   Simple Smile
То написаното, поне това, което е цитирано, е точно от мен.
Затова и реагирах.
Да, важни са смъртните случаи! Заразените може и 6 милиона да са. Какво от това! Какво значение има бройката на заразените, щом бройката на смъртни случаи е нищожна.
Пък и да сме честни колко от нашите случаи са наистина заради короната? Всичките са хора с изключително компромитирано здраве.
Разбирам това нещо да трепе здравите - тогава мерките ще са оправдани. 
Сега болните и старите мрат, защото никой не им обръща внимание , докато не стане късно.
А младите и здравите .....безработица и борба за оцеляване.
За съжаление нямам представа какво е "компромитирано здраве", но силно се надявам ти да имаш и да си наясно с терминологията, както и със здравния статус на всички починали, за да твърдиш горното така категорично.
Останалите глупости няма да коментирам.

# 6 737
... длъжни са мерките да са адекватни, не са ми длъжни на мен, ако искат о-вото да ги спазва наистина за да имат ефект, а не да отбива номера, парковете да останат затворени дори и при задължителни маски на открито е абсолютно неадекватно.
Защо затвориха парковете? Според мен неадекватното отношение беше от наша страна.
Маските - голямо филосфстване, всички са експерти какви трябва да бъдат. Преди беше липса на маски в аптеките. Дори да предпазват от плюнките на някой, който "адекватно" е тръгнал да ти говори от близко разстояние пак е полза.

И не на последно място, кой си ти да определяш, кои мерки са адекватни и кои не. Ако си толкова добър стратег и с висока компетентност, кандидатсвай  за консултант в НОЩ. /не го приемай лично, казвам го защото много компетентни сме, но зад монитора и анонимно/

# 6 738
  • Шумен
Заповедта е готова, във страницата на МЗ я видях. Това за шала наистина са го написали. Смешно е, но много хора мрънкат, че нямат 2 или 5 лв. за маска, затова предполагам са сложили и думата шал.
Трябват ти поне две маски за многократна употреба, за да ги переш и сменяш. Маските не пазят от нищо, а ти пречат да пипаш уста, нос, очи със замърсени ръце. Т.е не можеш да си го лепнеш от замърсена повърхност.Тези, които пазят, повечето хора не могат да си ги закупят. Ако въобще се предлагат. И наистина има хора, които не могат да си позволят маски от 5 лв да речем. Маската я слагаш и не я пипаш повече - великият премиер е жив пример как не трябва да се ползва маска.За шаловете няма да е зле Мутафчийски като доктор да обясни смислено как точно пази. Няма такова обяснение от медицинска гледна точка.
И това да носиш маска на открито пространство си е пълна идиотщина! Да бяха ги глобявали тия, които ходели на тумби и пиели бира-не знам заповедта за двата метра  дистанция и по двама да е отменена. Явно пикът продължава да се чака -вече е за средата на май според д-р Аргирова, която зя мое изумление започна да припява в хора. Същата каза, че е възможно въпросното извънредно положение да бъде удължено.Изобщо на постановката не е ясно кога ще й се види края.

http://epicenter.bg/article/Prof--Radka-Argirova--Shepa-hora-pre … erkite/213406/2/0

# 6 739
  • София
Ако ще от Марс да са - да спазват правилата! Не знам дали 400 установени вирусоносители за София са малко или много. На мен ми се виждат много. Сега по празниците трябва да спират хората на КПП-тата и в двете посоки - хем да не се изнася вирусът в провинцията, хем да не се внасят потенциални заразяващи се, които пак ще си отидат в провинцията след няколко дни. Мисля, че разумните хора няма да направят въпрос, това е част от мерките, които се вземат винаги при огнища, учебникарски пример са.

# 6 740
И аз съм "за" да затворят София. Както затвориха Банско-няма влизане,няма излизане. Ама изглежда не смеят.

Ми генералът онзи ден казa, че целият Перник работят в София...как да затворят?

# 6 741
  • София
Ох, най обичам "това ти го казвам като кореняк", което пак е изтъкване и то индиректно.
Аз пък ги съдя. Половината ще се приберат някъде си за Великден, щото не могат да си седят на задника. Софиянците, добри или лоши, няма къде да отидат и да искат. Гъстотата на населението спомага за няколколратно увеличение на вероятността да стане огнище. И неудържимият устрем на ганьо невидял за заведения, салони, барчета и паркчета.

Онзи ден чух за една позната, че си заминала, щото не можело по Великден да стои сама. Пътувала е с българи, прибиращи се от чужбина. Ми, да не се връща най- добре. Ама ще дойде, да ни кашля в лицата и да разправя колко в мръсна и гадна тая София.

# 6 742
  • на пъпа на Златията
Аз съм "за" затварянето на София, но двупосочно. Мери_Ан, какво се е случило последните дни? Имаме 28 смъртни случая ...нима това е много? Дори за нашия скромен ресурс не е.

И още 33 в интензивното от които оцеляват колко?
25 са починали , 33 са в интензивното .
И ги държат на кислород  защото лекарите денонощно се борят за живота им и искат  да разберат как да спасяват хората .600 са  доказаните случаи . От тях по предположение разбира се 20 процента ще достигнат до интензивното и това колко са? 120  . Кажи речи от тях половината са починали  или са в интензивното ., другата половина до 120 са кандидати за обдишване .

И камиони да се подкарат някои ще казват че това е нормално .

# 6 743
  • Другата България
Е, да. Друго си е ако мряха децата
Това сто пъти съм го писала, че съвсем друго щяхме да четем, ако хайде нека никой да не умира, но по-застрашени или заразени бяха децата. Те не, че сега не са, особено болните дечица.
И не спирам да се изумявам как се продължава с твърденията, че "грижата била за възрастните хора".
Не, грижата е за всички, за цялото общество, ако не друго, то поне статистика на заболели и починали може да се прочете, по възрастов признак. Там си пише, кой на колко години е. Или е бил.

# 6 744
  • София
За перничани има КПП-та и декларации, че работят в компания Х в София. Мисля, че всички фирми, които са помислили малко, вече са издали на работниците си такива служебни бележки или декларации дори за живеещите в София свои служители, ако в един момент се реши да се проверяват всички.

# 6 745
  • Варна
Каква е логиката да има военен парад на 6 май? После ще има ли и хепи абитуриенти ?

# 6 746
Цитат
Защо затвориха парковете? Според мен неадекватното отношение беше от наша страна.
Маските - голямо филосфстване, всички са експерти какви трябва да бъдат. Преди беше липса на маски в аптеките. Дори да предпазват от плюнките на някой, който "адекватно" е тръгнал да ти говори от близко разстояние пак е полза.

И не на последно място, кой си ти да определяш, кои мерки са адекватни и кои не. Ако си толкова добър стратег и с висока компетентност, кандидатсвай  за консултант в НОЩ. /не го приемай лично, казвам го защото много компетентни сме, но зад монитора и анонимно/
Ами ако щаба смята че майка с бебе и тя и бебето с маска в парка ще допринесът за разпространение на епидемията значи са абсолютно неадекватни, извинявам се ама наистина имат нужда от консултанти, защото ако не отворят парковете при това положение са тотално неадекватни. Ти вместо да обясняваш кой е неадекватен и кой не, ми обясни защо парковете трябва да останат затворени при положение че маските са задължителни дори и на открито. Обясни ми как майка с бебе в парка и тя и бебето с маска ще допринесат за смърта на други хора, че вече в темата стана досадно това сочене с пръст който бил излязъл е виновен за смърта на други хора. По рано чета идиотски обвинения към Дяволо що бил излязъл и че заради такива като него трябвало пълна забрана за излизане. При това е бил екипиран с маска. Същите тука сочещи с пръст в темата обясняват какъв е проблемът че са затворени парковете при положение че може да се разходиш и на улицата, само че като се разходиш на улицата тогава те сочат с пръст в темата ма що си излязъл на улицата така безцелно, заради такива като тебе ще мрат хора и трябва да ни зазидат всички вкъщи. Аман вече от неадекватност.

Цитат
Не, неадекватни са мерките а не хората, неадекватно е полицаи да обикалят градинки за да глобяват вместо да ги обикалят за да следят да се спазват правилата за социална дистанция и парковете да са отворени за всички а не само за майки с деца, защото слънцето и чистият въздух е здраве, а нали се борим със страшна болест. Но нека поне да ги отворят за майки с деца.

# 6 747
Ще се осъзнаят лека полека полека управниците ни и ще почнат да ни разрешават да ходим на работа. Ама до тогава ще ни стъркат.

Не знам къде живеете и за коя страна говорите. В България не е забранено  да се ходи на работа. Не работят кината, магазините в моловете извън хранителните стоки, фитнесите, училищата и детски градини. Музеите са затворени за посещения, както и ресторантите - те могат да правят доставки на храна. Всички останало няма забрана за работа. Но, разбира се, трябва да се търси решение за децата.

ПП За парковете разбира се, както каза и президентът, трябва да се търси някакъв регламент на ползване. Но това няма нищо общо с маските, защото те не освобождават от задължението да пазиш дистанция.

# 6 748
  • Варна
Полицаи трябва да има и пред хр.вериги. Стадото там е най- изложено на риск. Понеже празниците ги свързват често, основно с преяждане и препиване.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 19:44 от Viviana91

# 6 749
Скрит текст:
Ох, най обичам "това ти го казвам като кореняк", което пак е изтъкване и то индиректно.
Аз пък ги съдя. Половината ще се приберат някъде си за Великден, щото не могат да си седят на задника. Софиянците, добри или лоши, няма къде да отидат и да искат. Гъстотата на населението спомага за няколколратно увеличение на вероятността да стане огнище. И неудържимият устрем на ганьо невидял за заведения, салони, барчета и паркчета.

Онзи ден чух за една позната, че си заминала, щото не можело по Великден да стои сама. Пътувала е с българи, прибиращи се от чужбина. Ми, да не се връща най- добре. Ама ще дойде, да ни кашля в лицата и да разправя колко в мръсна и гадна тая София.

Точно така. Някои от нас наистина НЯМА къде да отидат. Не е морално да се тъпчем барабар с цяла България и да ни залостват по домовете, защото имало тълпи. Като сме град-държава как няма да има тълпи! Да се махат новодошлите и да отварят парковете и Витоша и тогава може пандемията и 10 години да продължи, на мен няма да ми пречи. Хем въздухът окончателно ще се изчисти, ще сме по-устойчиви на респираторни заболявания, вкл корони-морони.

Мери_Ан, моята грижа е за мен и децата ми. Аз, например, не вярвам, че само възрастни или болни хора са застрашени. Страх ме е АЗ да не се разболея. На мен ми стига да грохна, да трябва да лежа и да не мога да си гледам бебето и отиваме на кино...нямаме решение, буквално. Никой няма да ми го поеме.
Но именно, защото се грижа за себе си, аз трябва да мога да излизам на разходки. Не с хора, а с въздух и слънце.  Това е част от профилактиката.

Излезте си спокойно на разходка. Карантината не е задължителна, а доброволна. Никой не може да ви затвори насила вкъщи! Разходете се покрай парка, щом в парка е забранено?! Това с парковете е направо срамота...

Общи условия

Активация на акаунт