COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 489
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 870
Скрит текст:
Цитат
Тесла, последно само да ти кажа и спирам с теб да си губя времето. Слънце и въздух има навсякъде, не само в парковете.
Чист саботаж са постовете на някои хора в темата.
Ма естествено че ще спреш да си губиш времето да ми отговаряш, то ти сигурно затова и не ми отговаряш как точно родител с дете с маски в парка допринасят за епидемията. Някой ще ми обясни ли как точно става това. По добре да се бутат в навалицата по тротоарите определено така се спира епидемия с "адекватни" мерки. Разбира се че да кажеш че е по добре на родителите с деца да им се позволи да посещават парковете вместо да се бутат по тротоарите защото няма къде другаде да отидат си е чист саботаж.

Никола Тесла, наистина ли 10 жени трябва да се съберем да обясняваме едно и също отново и отново.

Да проблем е. И с маска и без е проблем да зе отворят места, където може да се струпат 100 говеда, от които 2 ще носят маски само, другите 98 ще се бутат и ръгат и ще гледат тези с маска с неприкрита насмешка. И после от 1 болен - 97 ще се заразят. Кое не е ясно?

Който иска чист въздух - да ходи във Венеция. Чух, че нямало навалици последния месец.

# 6 871
  • София
На снимката от Графа не се вижда нито един човек с маска, което е невъзможно, ако снимката е скорошна. Няма начин поне един маскиран да не попадне в кадър.

Ами като я увеличих, видях поне трима с маски. Включително човекът със зеленото яке в центъра на снимката.

# 6 872

Ами то е вредно и за порасналите хора да си слагат маски без причина.
1. Защото маските трябва да се сменят на два часа

Един пазар или отиване до работа не се предполага да отнема повече от това време.

Не всички работят стационарно.  На много хора работата включва да се движат активно. Един "маргинал" например с малък бизнес има много излизания дневно, които плюс пазара правят доста повече от два часа. Не всяка работа може да бъде свършена по телефон и по интернет.

# 6 873
"Просто е кофти да се затваря у дома уж в името на нещо, а да виждаш че на много хора не им дреме. Е, всеки си решава."

Е кофти е за тези, които си стоят вкъщи. Това си е лично решение. Да виждаш някой да злобее, че ти си останала вкъщи? Но когато такива активисти почнат да възраждат Държавна Сигурност, е .....викат полиция не , защото им пука , че са се събрали групичка, а защото те не са си мръднала гъза от дивана за един месец. При положение , че никой не ги задължава  да охраняват апартамента 24/7.
Вместо глоби и забрани , полицията трябва да следи да няма струпвания. Хората разбират много повече от молба , поднесена по уважителен начин,  отколкото заплахи и забрани и като видиш полицай, вместо да се чустваш сигурен, да се притесняваш сега кое от всичките правила нарушавам.....косата ми не е вързана, ама тази тревна площ тук парк ли се води, ама маската ми дали ще им допадне, ех ама покупки още нямам, ами сега?

# 6 874
  • София - Рим и обратно
Ето “говеда” излезли на въздух в Берлин в тихо квартално паркче
И пак протестират.

# 6 875
  • София
Ако имаше паркове, нямаше да е такава манифестация по Графа.

Това на Графа повече прилича на обичайната манифестация, която е налична дори при отворени паркове. От друга страна може и Vrabcho да е права и дано хората са достатъчно наплашени, за да няма тълпи.

...
Врабчо си приказва на едро, както обикновено.
Тия от Графа не съм ги изследвала, ама на пазара Димитър Петков има някакви хора с маски сепак, значи няма как да са от 2018-та снимките.

# 6 876
Не съм чела последните мнения, може и да сте го обсъдили, но ми прави впечатление, че последните дни Германия не отчита смъртни случаи.

# 6 877
Никой не спазва мега адекватните мерки, заради които имаме толкова малко случаи. Всеки ден да питам няма кой да ми отговори как се получава тоя парадокс.

После ще ми обясняват да мисля...
Подминават. Отговор нямат. Нито им пука за възрастните, нито им пука за децата. Даже съжаляват, че вируса не засяга силно децата. За да може всички да си стоят вкъщи и да не заразят собствените им за.ници.

# 6 878
Цитат
И майките седнали на пейките си говорят, децата тичат напред-назад, тези в количките са близо до множеството майки. Съжалявам, че не направих снимки, преди да наложат тази забрана.  Явно  "не се събирайте, спазвайте дистанция" има различно тълкуване.
Продължава да се носи вода от 10 кладенеца за да се защитава една неадекватност която ако не създаваше предпоставки за засилване на епидемията дори нямаше да я нападам. Аз питам какъв е проблема полицаите вместо да обикалят градинки за да глобавят да ги обикалят за да следят дали родителите с деца спазват социалната дистанция, връчваш им по един фотоапарат и почват да снимат тия многжество майки дето ще си лафят на групички. Какъв е проблема. Май проблем няма, ама трябва на всяка цена да защитаваме една неадекватност нали така. Защото там определено е по лесно заради големите открити площи на парковете да се спазва социална дистанция отколкото по улиците. Защо искате да карате родители с деца да се бутат в навалици по тротоари, нали социалната дистанция е важна, нали се борим със страшна болест.

Или следващото което ще ми се каже е а защо трябва родителите с деца изобщо да излизат.

# 6 879
Мама Нана, разхождат ги, дори основно в градинките, защото тогава болните деца не са на градина, затова са на площадката. Няма значение дали е ентеровирус или шарка - редовно болни деца са по площадките и парковете. И на майките хич не им дреме, че други деца могат да се заразят. Зная за случаи, в които детето е с шарка или скарлатина, и понеже го връщат от градината, майките ги водят в парка и лъжат, че на децата им няма нищо.
Сериозна ли си! Излиза, че ние сме били много задръстени майки, когато децата са били малки.
Колко се е променил света, за 10-тина години.

Тесла,
Все ми е тая, кой какво мисли, стига да спазва това, което се изисква. Дали е адекватно, правилно, законно, нарушаващо права и свободи ......  не ме интересува.
Изобщо не е адекватно лекари и сестри да работят по 14-16 часа, но го правят и не задават въпроси, а работят седмици наред така.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:46 от Mama_Nana

# 6 880
На снимката от Графа не се вижда нито един човек с маска, което е невъзможно, ако снимката е скорошна. Няма начин поне един маскиран да не попадне в кадър.
Е, и аз така си помислих в началото, но има млада жена с маска.
От кропа от миниатюрна снимка трудно се вижда нещо.
А тези, които се бутат така, си мислят, че просто някой ги репресира.

Май ще трябва утре да си взема телефона и да ви пусна няколко снимки съвсем близо до мястото, където живея. По този повод - как се дезинфекцира телефон, без да се повреди?
А, днес един се опита да ме отнесе, като караше колело на супер тесния тротоар!.

# 6 881
  • Пловдив

Има с маски, но са само трима. Един младеж със синьо яке в гръб, една девойка, в дясно. и една девойка със зелено яке, в центъра на снимката. Трудно ще ги забележиш.

# 6 882
Ма естествено че ще спреш да си губиш времето да ми отговаряш, то ти сигурно затова и не ми отговаряш как точно родител с дете с маски в парка допринасят за епидемията. Някой ще ми обясни ли как точно става това. По добре да се бутат в навалицата по тротоарите определено така се спира епидемия с "адекватни" мерки. Разбира се че да кажеш че е по добре на родителите с деца да им се позволи да посещават парковете вместо да се бутат по тротоарите защото няма къде другаде да отидат си е чист саботаж.

Тесла, станал си като проповедник евангелист.
Само не ми е ясно къде ги видя тези майки с маски? Явно само натискаш дивана, щото които майки с деца са навън се движат на ята, а от маските няма и помен.
Я ми кажи, колко майки живеят покрай паркове? Другите къде си разхождат децата?
Айде спирай се, че любимата ти думичка "неадекватен" се отнася за теб. Има епидемия, ако не си забелязал.
Ще ходели да разгонват по парковете тези, които се скупчват и това било адекватно, айде бе. Те полицията си нямат друга работа.

# 6 883
Цитат
И майките седнали на пейките си говорят, децата тичат напред-назад, тези в количките са близо до множеството майки. Съжалявам, че не направих снимки, преди да наложат тази забрана.  Явно  "не се събирайте, спазвайте дистанция" има различно тълкуване.
Продължава да се носи вода от 10 кладенеца за да се защитава една неадекватност която ако не създаваше предпоставки за засилване на епидемията дори нямаше да я нападам. Аз питам какъв е проблема полицаите вместо да обикалят градинки за да глобавят да ги обикалят за да следят дали родителите с деца спазват социалната дистанция, връчваш им по един фотоапарат и почват да снимат тия многжество майки дето ще си лафят на групички. Какъв е проблема. Май проблем няма, ама трябва на всяка цена да защитаваме една неадекватност нали така. Защото там определено е по лесно заради големите открити площи на парковете да се спазва социална дистанция отколкото по улиците. Защо искате да карате родители с деца да се бутат в навалици по тротоари, нали социалната дистанция е важна, нали се борим със страшна болест.

Или следващото което ще ми се каже е а защо трябва родителите с деца изобщо да излизат.

В крайна сметка е пълна лигавщина дете да иска да излезе. Нали има тераси?
Пък и преди извънредното положение също не са излизали децата. Абе децата вкъщи.
Само лигавщини.

# 6 884

Видях трима. Ти и шестимата, които са ти харесали поста, къде гледахте?

ПП dazel и тя е преброила трима.

Общи условия

Активация на акаунт