COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 649
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 855
Цитат
Тесла, последно само да ти кажа и спирам с теб да си губя времето. Слънце и въздух има навсякъде, не само в парковете.
Чист саботаж са постовете на някои хора в темата.
Ма естествено че ще спреш да си губиш времето да ми отговаряш, то ти сигурно затова и не ми отговаряш как точно родител с дете с маски в парка допринасят за епидемията. Някой ще ми обясни ли как точно става това. По добре да се бутат в навалицата по тротоарите определено така се спира епидемия с "адекватни" мерки. Разбира се че да кажеш че е по добре на родителите с деца да им се позволи да посещават парковете вместо да се бутат по тротоарите защото няма къде другаде да отидат си е чист саботаж.

# 6 856
  • София
На снимката от Графа не се вижда нито един човек с маска, което е невъзможно, ако снимката е скорошна. Няма начин поне един маскиран да не попадне в кадър.

# 6 857
Скрит текст:
Цитат
Защо затвориха парковете? Според мен неадекватното отношение беше от наша страна.
Маските - голямо филосфстване, всички са експерти какви трябва да бъдат. Преди беше липса на маски в аптеките. Дори да предпазват от плюнките на някой, който "адекватно" е тръгнал да ти говори от близко разстояние пак е полза.

И не на последно място, кой си ти да определяш, кои мерки са адекватни и кои не. Ако си толкова добър стратег и с висока компетентност, кандидатсвай  за консултант в НОЩ. /не го приемай лично, казвам го защото много компетентни сме, но зад монитора и анонимно/
Ами ако щаба смята че майка с бебе и тя и бебето с маска в парка ще допринесът за разпространение на епидемията значи са абсолютно неадекватни, извинявам се ама наистина имат нужда от консултанти, защото ако не отворят парковете при това положение са тотално неадекватни. Ти вместо да обясняваш кой е неадекватен и кой не, ми обясни защо парковете трябва да останат затворени при положение че маските са задължителни дори и на открито. Обясни ми как майка с бебе в парка и тя и бебето с маска ще допринесат за смърта на други хора, че вече в темата стана досадно това сочене с пръст който бил излязъл е виновен за смърта на други хора. По рано чета идиотски обвинения към Дяволо що бил излязъл и че заради такива като него трябвало пълна забрана за излизане. При това е бил екипиран с маска. Същите тука сочещи с пръст в темата обясняват какъв е проблемът че са затворени парковете при положение че може да се разходиш и на улицата, само че като се разходиш на улицата тогава те сочат с пръст в темата ма що си излязъл на улицата така безцелно, заради такива като тебе ще мрат хора и трябва да ни зазидат всички вкъщи. Аман вече от неадекватност.

Цитат
Защо затвориха парковете? Според мен неадекватното отношение беше от наша страна.
Не, неадекватни са мерките а не хората, неадекватно е полицаи да обикалят градинки за да глобяват вместо да ги обикалят за да следят да се спазват правилата за социална дистанция и парковете да са отворени за всички а не само за майки с деца, защото слънцето и чистият въздух е здраве, а нали се борим със страшна болест.
Но нека поне да ги отворят за майки с деца.
И майките седнали на пейките си говорят, децата тичат напред-назад, тези в количките са близо до множеството майки. Съжалявам, че не направих снимки, преди да наложат тази забрана.  Явно  "не се събирайте, спазвайте дистанция" има различно тълкуване.
Интересно ми е, когато има ентеровирус или някакъв друг, който атакува предимно децата, как постъпват майките! Дали разхождат децата си по градинките и ги събират с други, да могат всички да придобият стаден имутет.
А пенсионерите, мислиш ли, че като видят хора по пейките ще си стоят в къщи. На тях това е удоволствието, да седнат в парка и да си говорят. Но нали разбираш, че  има такива, които чуват тежко и се налага да са близо един до друг.
Колкото и недоволни да има, ситуацията е такава, че няма как всички да са доволни. Половината от оплакванията са капризи и глезотии.

# 6 858
Два са смъртните случаи, съобщени днес. В УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“ е починала 73-годишна жена, при която е бил потвърден COVID-19. Жената е била с прекаран инсулт. Страдала е и от диабет.

В УМБАЛ "Пълмед“, Пловдив, е починал 73-годишен мъж с установен COVID-19. Пациентът е хоспитализиран в лечебното заведение преди 8 дни, където е бил интубиран. Мъжът е страдал от артериална хипертония.  Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семействата на починалите.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Muzh-s-koronavirus-pochi … en-sluchai-955387
от къде се заразява тези възрастни хора? А в Габрово?

# 6 859
Добре, че между вас няма лекари. И слава Богу. По тази логика, за маските, всичкото хирург да е се е гътнало от вредностите на маските. И всички лекари, които с часове са с маски. Дали ще сте съгласни в операционната да са без маски, щото са безумно вредни. Или викате да не са ставали лекари. Кой тогава ще ви обслужва респиратора. А там не са само маските.....Имате ли представа как се диша в тези костюми. Нямате, защото се интересувате единствено от себе си.

Средна операция трае около 2-3 часа. Хирурзите правят по една, максимум две и то не всеки ден.
За оплакване са медицинските сестри, които са нон стоп в операционните. Но и те не са всеки ден в операция, защото в операционните блокове има стандарт за брой на медицински сестри, което дава възможност за ротация.

# 6 860
Да, важни са смъртните случаи! Заразените може и 6 милиона да са. Какво от това! Какво значение има бройката на заразените, щом бройката на смъртни случаи е нищожна.
Пък и да сме честни колко от нашите случаи са наистина заради короната? Всичките са хора с изключително компромитирано здраве.
Разбирам това нещо да трепе здравите - тогава мерките ще са оправдани. 
Сега болните и старите мрат, защото никой не им обръща внимание , докато не стане късно.
А младите и здравите .....безработица и борба за оцеляване.

Още ли продължаваме да нищим хората с компромЕтирано здраве?
Ще продължавате ли да си играете на Господ и да определяте кой колко е полезен, кога да изостави семейството си и  кога да приключи неговия живот?  А ще го обясните ли това на съпругът/та му? Наистина картинката е меко казана жалка.
А младите и здравите, ако не могат да оцеляват и да се борят дали нямам право да ги сложа в групата на компрометирано кадърните? Всеки в някакъв момент е бил безработен. Важно е не само как пада, но и как се изправя. На гърба на хора с компрометирано здраве? Не мисля.
Идват светли празници, Цветница е утре. Малко смирение и доброта няма да са ни излишни.

Сподели ,моля те, в кой приказен свят живееш, искам и аз там

# 6 861
Ако имаше паркове, нямаше да е такава манифестация по Графа.

Това на Графа повече прилича на обичайната манифестация, която е налична дори при отворени паркове. От друга страна може и Vrabcho да е права и дано хората са достатъчно наплашени, за да няма тълпи.

Мисля си, че какво и да обещава ББ, едва ли ще сме първата европейска страна, която сваля всички мерки. Продължавам да смятам, че ако нещо се охлабва, то ще е по-скоро в посока училища, планови операции и паркове. За останалото в оптималния случай / в който нямаме скок на заразени/ ще чакаме някакво координирано действие или пътна карта, която така или иначе се отложи дали поради разнобой между държавите или поради предупреждения на СЗО.

# 6 862
Ами навсякъде е различно. Не се пищи. Просто е кофти да се затваря у дома уж в името на нещо, а да виждаш че на много хора не им дреме. Е, всеки си решава.

# 6 863
А тук се пищи, че има народ навън от доста време.

Едни и същи пищят и на едни и същи все някой им се бута, киха им и пипа всеки домат в Била, за да не могат да си купят. Нарочно.
Не знам, в паралелни светове живеем.

# 6 864
Никой не спазва мега адекватните мерки, заради които имаме толкова малко случаи. Всеки ден да питам няма кой да ми отговори как се получава тоя парадокс.

После ще ми обясняват да мисля...

Спряха националното хоби на българите - ходенето по кръчми. Това допринесе много. Забраниха ходенето по молове, мачове и за по бира в парка.

# 6 865
  • София
Мама Нана, разхождат ги, дори основно в градинките, защото тогава болните деца не са на градина, затова са на площадката. Няма значение дали е ентеровирус или шарка - редовно болни деца са по площадките и парковете. И на майките хич не им дреме, че други деца могат да се заразят. Зная за случаи, в които детето е с шарка или скарлатина, и понеже го връщат от градината, майките ги водят в парка и лъжат, че на децата им няма нищо.

# 6 866
Просто хората започнаха лека полека да се замислят. Затова спира да им пука. Няма да се чака безкрайно "нещо с невиждана ярост".
Не може само да плашиш и всички да чакаме в "следващите две седмици" и "ад" ли не беше и какво ли не беше. Всеки следващи две седмици ще са критични. Пика се измества и той.

Сега вече средата на май се чакало? И до кога така?

# 6 867
Два са смъртните случаи, съобщени днес. В УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“ е починала 73-годишна жена, при която е бил потвърден COVID-19. Жената е била с прекаран инсулт. Страдала е и от диабет.

В УМБАЛ "Пълмед“, Пловдив, е починал 73-годишен мъж с установен COVID-19. Пациентът е хоспитализиран в лечебното заведение преди 8 дни, където е бил интубиран. Мъжът е страдал от артериална хипертония.  Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семействата на починалите.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Muzh-s-koronavirus-pochi … en-sluchai-955387

+ "Пробите на починал преди два дни пациент на 65 г. в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ са дали положителен резултат за COVID-19."
http://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/62-ma-sa-veche-iz … ti-ot-covid-19-v/

Това се прибавя към днешната статистика.

# 6 868

Ами то е вредно и за порасналите хора да си слагат маски без причина.
1. Защото маските трябва да се сменят на два часа

Един пазар или отиване до работа не се предполага да отнема повече от това време.

# 6 869
  • София
Спряха националното хоби на българите - ходенето по кръчми. Това допринесе много. Забраниха ходенето по молове, мачове и за по бира в парка.
Забравяш ритуалното закупуване на гащи... Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт