COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 786
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 990
Цитат
Тесла, не ставай смешен. Няма толкова полицаи, да се зачислят до всяка майка.
А според теб има ли достатъчно полицаи да се зачислят до всяка майка която излиза да следят спазва ли дистанция или не спазва по улиците, не нали, защото там контрола е много по труден отколкото по парковете където е достатъчен един патрул да ги обхожда и да налага глоби за майките които се събират на групички и си лафят, това което те така или иначе вече правят, за да следят да няма други хора освен такива с кучета и хората с кучета също да не се събират на групички, какъв е проблемът пак питам.

Не, няма достатъчно полицаи, нито за улиците, нито за парковете. И понеже парковете са по-рискови, защото хората се събират на групи, а по улиците би трябвало само да се разминават, парковете са забранени. Дано вече ти се е изяснило.

# 6 991
Отричането на съществуващ проблем също не е ок. Истерия и предпазливост да не се бъркат.

# 6 992
  • София
Туризмът тази година спокойно може да я отпише, както и доста други браншове. Аз не си го представям, че отменят ИП и на другия ден всички хукват по хотели, ресторанти, аерогари и пр.

# 6 993
Истерията, паниката и липсата на логическа мисъл в никакъв случай не ви правят по-загрижени от другите. Не си рисувайте ореоли, защото надавате най-много вой...

Едит: И стига с това "ваш близък може да умре"
Мой близък или аз може да умре във всеки един момент. Дайте да се барикадираме завинаги. Ако се подхлъзна вкъщи и си счупя врата? Или вкъщи не се умира?
Баш същото е да се подхлъхнеш в къщи, като короната.

# 6 994
Абе...аз имам 1 такъв информативен въпрос. Извинете, ама вие какво си мислите, че може да стане, ако да кажем утре вдигнат ИП при нас? При положение, че цял свят практически не функционира? Това е много сериозен въпрос. Как си го представяте, че ще стане?

Поне 5 пъти съм питала същото.
Никой не ми е отговорил досега.
Наистина ми има заблудени хора, които мислят, че ИП е причина за срива на всичко, свързано с икономиката и че утре да го отменим, тръгва всичко на 6?!

Коя държава си е отменила мерките? Освен Китай, но и те имат все още някакви.
Ние, с гайдите, ли да сме първи?

# 6 995
Не е нужно всичките, последните 5 справки от седмицата 02
03...

Разследващите статистиката по света,  може ли за малко внимание и унас:
Епидемична обстановка..Седмица по седмица.. нещо прави ли ви впечатление?
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/
Би ли споделил кое те е впечатлило за да не ги отварям всичките? Благодаря!

# 6 996
Цитат
А според теб има ли достатъчно полицаи да се зачислят до всяка майка която излиза да следят спазва ли дистанция или не спазва по улиците, не нали, защото там контрола е много по труден отколкото по парковете където е достатъчен един патрул да ги обхожда и да налага глоби за майките които се събират на групички и си лафят, това което те така или иначе вече правят, за да следят да няма други хора освен такива с кучета и хората с кучета също да не се събират на групички, какъв е проблемът пак питам.

Проблем са дървените философи, които не виждат когато им куца логиката дори и цял кум жени да им посочат отново и отново.

# 6 997
  • Другата България
Цитат
Не, няма достатъчно полицаи, нито за улиците, нито за парковете. И понеже парковете са по-рискови, защото хората се събират на групи, а по улиците би трябвало само да се разминават, парковете са забранени. Дано вече ти се е изяснило.
Адмирации, че все пак разбра къде е главния герой в това едно изречение от 5-6 реда - въпрос, отговор, отговор на отговора, разсъждение върху втория отговор, и накрая отново въпрос, но пък завършващ с точка...аз получих световъртеж и се отказах.
Много готин младеж е Тесла, но логореята му ми идва в повече, да не говорим, че го чета от тема №1и оттогава до сега той смени позицията си поне три пъти, ама от "осанна" до "разпни го", а сега с тези паркове /Тесла, да не си концесионер на някой от тях, та такъв зор за паркове, та паркове?/ просто вече стана досадно. Но идеята за "всяко ченге-фотограф" е супер свежа и дано ни четат журналистите, да я предложат на Младен Маринов, току виж наш Тесла се окаже новатор....
Но първоначално, още докато се пишеше за Китай и после за Италия, на 99% беше прав за нещата, които казваше. Поне това, което аз съм прочела.
Та Никола, дано стана ясно защо парковете са по-рискови от улиците. По които движението на групи също не е желателно.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 23:54 от Merri_An

# 6 998
  • София
За всички онези, които само повтарят "абе колко хора умират годишно от грип или катастрофи, какво се тръшкате за умрелите от коронавирус " ще им кажа да се върнат в първи клас. И да посмятат
Ако за 2019 г от грип са починали Х0000, за 2020 ще умрат от грип Х0000 +У0000 от коронавирус. Сиреч опасността да умре някой ваш близък е два пъти по-голяма. Някои хора вече трябва да почнат да използват сивото си вещество да мислят, а не само да им запълва мозъчната кутия

Истерията, паниката и липсата на логическа мисъл в никакъв случай не ви правят по-загрижени от другите. Не си рисувайте ореоли, защото надавате най-много вой...

Мой близък или аз може да умре във всеки един момент. Дайте да се барикадираме завинаги. Ако се подхлъзна вкъщи и си счупя врата? Или вкъщи не се умира?
Баш същото е да се подхлъхнеш в къщи, като короната.

# 6 999
  • София
Скрит текст:
Абе...аз имам 1 такъв информативен въпрос. Извинете, ама вие какво си мислите, че може да стане, ако да кажем утре вдигнат ИП при нас? При положение, че цял свят практически не функционира? Това е много сериозен въпрос. Как си го представяте, че ще стане?

Поне 5 пъти съм питала същото.
Никой не ми е отговорил досега.
Наистина ми има заблудени хора, които мислят, че ИП е причина за срива на всичко, свързано с икономиката и че утре да го отменим, тръгва всичко на 6?!

Коя държава си е отменила мерките? Освен Китай, но и те имат все още някакви.
Ние, с гайдите, ли да сме първи?
Хората се надяват, че като отменят ИП и всичко си тръгва постарому. Е, ще бъдат доста разочаровани. Тези, които останаха без работа, трудно ще си намерят, на други ще им намалят заплатите, трети пък ще кротуват там, където са се задържали на работа. Цели сфери на икономиката ще боксуват с години. Пазарът на труда ще е пренаситен с предлагане на раб. ръка, което ще доведе до намаляване на заплатите в съответните сектори. Тези, които се върнаха от чужбина, трудно ще бъдат наети обратно.

# 7 000
Ох, как ще се сгъне цяла България с такива "оптимисти", а дано да греша. И в Испания ни призоваваха да запазим спокойствие и да не разсяваме паника, докато паниката сама не ни накара да замълчим и да си седим в къщи.
Пп. Явно не всички, щом задминахме Италия.

# 7 001
Но първоначално, още докато се пишеше за Китай и после за Италия, на 99% беше прав за нещата, които казваше. Поне това, което аз съм прочела.
Та Никола, дано стана ясно защо парковете са по-рискови от улиците. По които движението на групи също не е желателно.

Тя иронията е, че тогава аз му опонирах, че създава излишна паника Relaxed
После се случиха нещата в Европа, та и аз направих един лупинг.

# 7 002
# 7 003
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ох, как ще се сгъне цяла България с такива "оптимисти", а дано да греша. И в Испания ни призоваваха да запазим спокойствие и да не разсяваме паника, докато паниката сама не ни накара да замълчим и да си седим в къщи.
Пп. Явно не всички, щом задминахме Италия.

Вие в Испания имахте ли карнавални тържества?
И много туристи на едно място?

# 7 004

Вие у вас можете да загинете както си прецените. Само че вие може да причините смъртта на десетки хора. Или си измислям?

Общи условия

Активация на акаунт